Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Kyrkan

Behnam Irani

2013-01-20 14:22 #0 av: Woodland

Behnam Irani, en 41 åring från Karaj, Iran, blev pastor 2002, tio år efter hans omvändelse.

Irani blev anhållen första gången i december 2006 och anklagade för brott mot den nationella säkerheten. Han frigavs i januari 2007 men återigen anhölls, åklagades och dömdes till fem års fängelse.  Irani avtjänade inte  straffet vid den tidpunkten.

I april 2010 när officerare från Intelligens och Nationella Säkerhetsrådet (MOIS) genomsökte Irani's huskyrka misshandlade de honom innan han arresterades. Fastän han frigavs mot borgen efter två månader fick han senare ett ettårigt fängelsestraff. I januari 2011 åtalades Irani för brott mot den nationella säkerheten, befanns skyldig och dömdes till ett år i fängelse.  Efter att han frivilligt överlämnade sig i maj för att avtjäna sitt straff fick han genom ett brev reda på att han var tvungen att avtjäna fem år p.g.a. den tidigare domen.  Och det är detta som han avtjänar nu.

Under de första månaderna av sitt straff hölls han isolerad i en minimal  cell.  Efter en tid flyttades han till en annan liten cell med andra fångar.  Rummet var så litet och trångt att de fängslade inte kunde ligga och sova utan fick tillbringa dagarna och nätterna sittande.  Rummet blev också olidligt varmt. När han äntligen flyttades till en normal cell gav myndigheterna order om att hans skulle misshandlas regelbundet.

Han har lidit oerhört.  Hans hår har blivit kritvitt och hans vänner är rädda att han kommer att förlora användningen av en fot pga en skada.  I juli 2012 blev Irani så sjuk att han förlorade medvetandet och överfördes till fängelsesjukhuset.  Från vad familjen vet lider han av ett blödande magsår och har behandlats.

Be gärna för hans fru och två barn – de väntar på hans återkomst.

Detta inlägg är ett av flera angående de som fängslas för sin tro i världen.  Det är endast för information och därför stängt för kommentarer. Ändringar av Behnam Iranis omständigheter kommer att postas här.  Glöm honom inte!

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2013-04-07 21:32 #1 av: Woodland

Behnam Irani har blivit bättre och kan gå nu enligt kontakt organisationen.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2013-11-05 17:49 #2 av: Woodland

Senaste nyheter är att B. Irani är fortförande sjuk och behöver förbön. Tänk på honom.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-09-12 18:34 #3 av: Woodland

Behnam Irani har inte hört av sig sedan 25/07/2014.  Det var ett upplopp i fängelset där han avtjänar sitt "straff".

Enligt kontaktorganisationen har myndigheterna inte gått ut med någon officiell information om vad som har ägt rum i fängelset eller hur dagsläget är.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-12-30 16:34 #4 av: Woodland

Efter överklagande av hans dom behöver Pastor Behnam Irani inte avtjäna ytterligare sex år i fängelset. Detta sexåriga strafftillägg baserades på “aktioner mot den nationella säkerheten” och “skapande av ett nätverk för att omkullkasta systemet.” 

Fastän dessa anklagelser drogs tillbaka kommer han att avtjäna ett år för “aktiviteter mot staten” och ett femårigt fängelsestraff för “aktioner mot nationella säkerheten”.

Båda av de sistnämnda är förskönande uttryck för hans arbete som pastor. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-10-18 21:47 #5 av: Woodland

Pastor Behram Irani frigavs igår (17/10) och skall återförenas med sin fru och två barn. Be för hans återhämtning.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.