Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Kyrkan

Yuri Pak

2016-11-24 22:28 #0 av: Woodland

Yuri Pak—lärare, dekanus av en gymnasieskola och lokal kyrkoledare i Kazakstan—dömdes till två års fängelse efter att ha fällts för att ha ringt ett falskt nödsamtal.

Den 14:e april 2015 använde någon (troligen en student, eftersom Yuri lämnade sin telefon i ett klassrum) Yuri Paks mobiltelefon för att busringa till Kazakstans räddningstjänst. Inspelningar från räddningstjänsten visar att samtalet varade i sex sekunder men myndigheterna var snabba till att anklaga Yuri för att ha gjort ett bombhot i samtalet och arresterade honom.  

"Beviset" som användes mot honom under rättegången var en två minuter lång inspelning av en man, uppenbarligen berusad, som talade en grov fängelsejargong. Sakkunniga vittnade om att rösten av personen på bandet inte matchade Yuris. Dessutom nämner mannen i samtalet en 10 år lång fängelsevistelse och ilska mot polisen.  Yuri Pak har aldrig suttit i fängelse.

Som en vittnesbörd till Yuris karaktär fanns hans elever med som stöd på hans rättegång den 3:e oktober 2016 . Hans pastor skrev också ett brev till stöd. Olika lokala nyhetsstationer rapporterade om den falska rättegången men även med allt detta stöd dömdes han till två års fängelse, uppenbarligen i vedergällning mot hans medverkan i en kristen kyrka.

Kyrkan där Yuri var en ledare har gudstjänster på både ryska (det officiella affärsspråket som Kazakstan ärvt från tiden landet var en del av Sovjetunionen) och majoritetsspråket kazakiska.  Att predika kristendom i Kazakstan ses som ett försöka att konvertera lokala muslimer.

Yuri har en fru och två barn. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2017-06-20 09:10 #1 av: Woodland

Yuri Pak släpptes ur fängelset i tid till att vara med på sin sons studenten.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.