Övrigt

Undervisnings-videos

2015-07-09 11:58 #0 av: [Juel70]

Skulle vi kunna samla lite bra undervisnings-videos här måntro?  Det kan ibland vara svårt att hitta bra och rätt undervisning i denna undervisnings-djungel.  Ge gärna tips på bra, bibeltrogen undervisning här. 

Anmäl
2015-07-09 18:55 #1 av: Woodland

På engelskan - 

Todd Friel är alltid bra. Kort, koncis och rolig! Finns en hel del på YouTube.

James White är en utomordentlig apologet.  Djupanalys av mycket som kommer upp i den religiösa sfären som kanske inte alltid är relevant för oss i Sverige men alltid värt att lyssna på. 

Tittar man i högerfältet på Whites sida ser man flera stycken bra och kunniga gudsmän som är intressanta att lyssna på. Däribland Michael Brown som är av judisk härkomst och en expert på hebreiska och som studerar med judiska lärde. Brown är karismatiker och god vän med White som är inte karismatiker. (White och Brown= Skämtar) De har debatterat ihop och emot varandra.

Alla dessa mäns sidor leder till fler som är sunda i bibelkunskap.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-07-09 19:24 #2 av: [Juel70]

Tack för tipsen!

Anmäl
2015-07-10 07:12 #3 av: Woodland

John Piper är också bra.  Glad

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-07-15 20:25 #4 av: Internettan

Jacob Prasch är bra och kunnig i hebreiska och det "judiska". (Något kaxig i sitt uttryckssätt men jag uppfattar honom som pålitlig ändå.)

Chuck Missler studerar Bibeln ur ett informationsvetenskapligt perspektiv och han hittar helt fantastiska saker i Bibeln som visar att Författaren måste befinna sig utanför tid och rum.

Gillar även Derek Prince, men han sysslar en del med att kasta ut demoner, något som bl.a. Jacob Prasch säger att man inte kan när det gäller kristna. I övrigt känns det som att han är bra och jag har lyssnat mycket på honom. Men blir lite tveksam...

John MacArthur är en annan kändis med mycket undervisning.

På svenska:

Lennart Jareteg och Sven Reichmann. Mycket bra bägge två. Jareteg har även en video på youtube och Reichmann har flera.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.