2014-06-13 13:50 #0 av: Woodland

KINA


A. Yimiti, en omvänd muslim och aktiv i den växande Uyghur kyrkan anklagades för illegal religiös infiltration då han predikade kristendom bland Uyghur folket, spridning av religiösa material och omvändelse till kristendomen i 13 September 2007. Kineserna stängde hans affär.

Senare ändrades dessa anklagelser till "misstänks för uppvigling folket för utträde från Kina" och att "tillhandahållande statshemligheter till främlingar" och formellt arresterades han den 20 Februari 2008.

I Augusti 2009 fälldes han för "tillhandahållande av statshemligheter till främlingar" och fick 15 års fängelse och han förlorade sina politiska rättigheter på fem år. Det var inte förrän Oktober 2009 som hans fru Gulinuer och advokaten fick reda på detta. Alimujiang överklagade domen och den 6 Mars 2010 behandlades hans fall i en högre instans. Hans advokat fick inte vara med när rättegången hölls privat. Hans straff bekräftades av denna instans. Alimujiang, Gulinuer och Alimujiangs mor överklagade November 2010. I December samma år fick de reda på att rätten hade i ett kollegium sett över hans fall. I Februari 2011 fick han motta beslutat att även denna rättsinstans uppehöll straffet.

Alimujiang har två söner som längtar efter sin far. De fick inte besöka honom mer än femton minuter var tredje månad. Det sista besöket var i November 2012 och varade femton minuter. Nu får de bara tala med varandra per telefon.

Besök Prisoner Alert och skriv gärna ett brev till en fånge eller officiell instans på deras vägnar genom det automatiska översättningsverktyget.  ELLER besök Open Doors (sida på svenska) och skriv -  visa att de inte är bortglömda och att du bryr dig om dem och ber för dem!