Kyrkan

666

2011-11-22 21:00 #0 av: mulac

Vad tror ni?

http://www.youtube.com/watch?v=3xQIccUj3OQ

Anmäl
2011-11-22 21:48 #1 av: Camillhe

Vad tror DU?

Anmäl
2011-11-22 22:04 #2 av: mulac

Jag tror att vi är rädda och sover, eller blundar för hur världen ser ut!

Anmäl
2011-11-23 08:44 #3 av: Woodland

Mulac,

Jag är mycket välbekant med konspirationsteorier gällande Zions Protokollet*, Illuminati osv. p.g.a. en nära anhörigs intresse för dem.  Jag lyssnar på detta på svenska och engelska och återkommer.  Ha' tålamod.

*antisemetiskt!

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2011-11-23 18:18 #4 av: mulac

# 3  Jag har nog tålamod Skrattande, Tack!

Anmäl
2011-11-24 10:27 #5 av: [nidlo_1]

Mannen i videon verkar trovärdig i sitt sätt.

 

Anmäl
2011-11-25 10:44 #6 av: Woodland

Hej Mulac!

Här är några av mina observationer  efter att jag har lyssnat till Torell på svenska och på engelska. Jag vill inte tala om vad du ska tro om detta.  Det måste du komma fram till  själv.  Det jag skriver är inte en bedömning av hans person eller karaktär utan endast av hans position och tolkning. 

Han har en futuristisk, literal syn på Uppenbarelseboken, ett utav fyra huvudsätt att tolka boken.    En position eller tolkning av Uppenbarelseboken definerar inte någons tro.

J. Torell talar om Kjell Sjöberg och deras gemensamma arbete och om detta kan jag ingenting så jag lämnar det.  Men man kan ana att han inte lämnades oberörd av konsekvenserna av detta arbete för han talar till exempel om  hur dumma svenskarna är.  Flört

Torell hänvisar till en skrift som kallas Protokollen av Zions Äldste*.   Rynkar på näsan Han binder samman  dess innehåll  med Uppenbarelseboken och andra NT verser.  Han tar upp historiska skeenden och tolkar dem genom detta “protokoll”.  Han hänvisar till judarna i sin tolkning som en bakomliggande orsak till mycket elände:  bankkrisen, pornografin, mediapåtryckningar och lögner osv.  Han nämner Bonniers vid namn t.ex.
Han nämner Ingvar Kamprad som han anser vara ett offer för bankerna (införstått judiska bankirer) därför att hans bolag är privat och bankmännen kan inte få tag i hans pengar.   Han påstår att de låg bakom avslöjanden att IK hade en nazistvän i ungdomen.  Det är lätt att forska vidare om detta man är intresserad av att gå djupare – mycket finns tillgängligt på internet.   Jag tycker inte att T's  slutsatser var resultatet av en ärlig hantering av fakta gällande IK men det passar in i T's tolkningssätt.    (Det finns många privata förmögna affarsmän som inte plågats av bankerna)

Han tolkade vissa historiska fakta så att de passar in.  Detta är inte så ovanligt men är av betydelse när det gäller helheten.  Ett ex - I den engelska versionen: Den ryska Tsaren ankrade sin flotta utanför östkusten av dagens Nord Amerika under inbördeskriget på 1800-talet.  Han påstog att Frankrike och England ville inte angripa Nord Amerikas regering p.g.a detta.  Hans tolkning var att den ryska Tsaren vill skydda Unionen.   Men Tsaren riskerade krig med både England och Frankrike och ville ha flottan tillgänglig och inte  infryst i ryska hamnar under vintern.  Så Tsaren hade sin flotta på båda sidor av sitt eget land. USAs dåvarande västra gräns slutade vid Kansas just väster om Mississippifloden och staten Texas.  ca 43 min. in i klippet 
(Så för att svälja denna förklaring  måste man veta ännu mindre om de historiska fakta än den som berättar dem.)
Han varnar för  falska lärare som inte instämmer med hans tolkning av Uppenbarelseboken.  I och med det så avfärdar han de flesta kristna förkunnare genom tiderna.  Ett annat problem är att om man infrågasätter dessa teorier blir man betraktad som en “byfåne” - dum.  

I vissa kyrkor är tyvärr talet om antikrist mer intressant än talet om Jesus Krist.  En välkänd Pastor sade en gång – Om jag predikar om Antikrist fylls min stora kyrka till bristningsgränsen, men  om jag predikar över Romarbrevet kommer endast en handfull för att lyssna.

Vi vet enligt Ordet att Gud sätter upp och drar ner riken och kungar.  Sedan har vi cykler av varm/kallt i klimatförändringen, ekonomisk uppgång och fall inkluderande. depressioner,  krig och fred osv.   Vi kan läsa att Gud dömer världen kontinuerligt genom dessa saker.  Detta kommer fram väldig tydligt i GT profeters verk. 

En sak - Han nämnde en bok som jag faktiskt skall köpa och läsa “The Transfer Agreement” av Edwin Black. 

* Protokollet användes som ett led i att bygga anti- judiska stämmningar i olika samhällen och användes av Nazisterna.  Myten om den judiska konspirationen att överta världen är seglivad. Vissa av ideérna är lika gamla som korstågen och lärs ut bland Araber idag t.ex. som att judarna dricker kristna barns blod under Påsken.    Du kan läsa mer om det här.      Så manuskriptet skrevs (delvis) 1872 och 1905 i Ryssland enligt T.   Hade människorna  vetskap om de teknologiska framsteg som vi har idag eller en sådan makt att de kunde planera detta stora världsövertagande?   Jag tycker att T och hans likar  tillskriver  människor  övernaturliga makter och underminerar tilltro till Guds makt.  Många har undersökt Protokollet och kommit fram till att det är en lögn.  Protokollet har kostat många judar deras liv genom tiderna.  

När man läser om utvecklingen av ideérna i Protokollet kan man se att de olika riktningarna är en del av moderna konspirationteorier idag.  Människor som tror på  konspirationsteorier kan bli paranoida.  Det finns paramilitära grupper i USA som planerar för ett inbördeskrig.   De ska bekämpa NWO – dvs Nya Världs Ordningen.  Vi behöver inte gå så långt tillbaka i tiden för att påminnas om den panik som rådde i  Y2K andan.   Men någonstans är det alltid några som tjäna grova pengar på människans fruktan.

Dessa tankar är mina men läs gärna på lite själv.

Och i slutändan – vad tycker jag:  Att Jesus kan komma tillbaka när som helst.  Att de troende skall alltid vara redo och brinnande.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2011-11-25 11:40 #7 av: OlgaMaria

Bra slutsats WL! :) Vilken fantastisk genomgång. Vad bra att vi är insatta i lite olika saker! :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2011-11-25 22:28 #8 av: Woodland

Ja, tack du!    Glad

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2011-11-26 15:24 #9 av: [nidlo_1]

#6: Jag undrar vad hos människor kommer att brinna när Jesus kommer.

Föreställningar om...

Kärlek,

Gud,

Jesus.

M.m.

 

Anmäl
2011-11-26 18:36 #10 av: Woodland

# 9

Ursäkta - jag kunde har uttryckt mig lite klarare.  Brinnande i kärlek till Gud som uttrycks i hängivenhet och tjänst.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2011-11-26 19:55 #11 av: [nidlo_1]

Du behöver inte be om ursäkt...

Att vara hängiven är väl något bra tycker jag. Och tjänst för det goda är ju bara bra!

 

Anmäl
2011-11-27 22:58 #12 av: mulac

Tack Woodland!

Jag tycker att det är spännande tider vi lever i för kanske uppbrottet är nära för tecknen är många.

Jag har studerat på det ena och andra och är väl ingen expert på området ännu Oskyldig! Men som en person sa att historien skrivs av segrarna eller för ett visst syfte ??? Vilket jag också sett i några sammanhang.

 

Det är intressant om flera har synpunkter .....!

 

Jag känner mi i alla fall relativt trygg för vet ni vad , Gud har ju allting under kontroll!!!

Anmäl
2011-12-04 17:28 #13 av: mulac

Är det någon som har synpunkter?

Anmäl
2011-12-04 20:39 #14 av: OlgaMaria

Dela gärna om det är något du själv tänker på så kanske vi får några synpunkter i alla fall. :) :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2011-12-04 20:54 #15 av: Camillhe

Personligen intresserar det inte mig så mkt när människor försöker tolka Uppenbarelseboken. Jag tänker att det inte spelar ngn roll hur mkt vi försöker tyda eller sätta saker i samband med nutida händelser, för Jesus kommer när Han kommer och vi ska försöka leva varje dag som om det är den sista.

Sen kan jag bli ganska irriterad när det kommer massa påhitt från pastorer och kyrkor som tex att EU var ett tecken på världsriket eller Bibelkoden och liknande grejer.

Därav vill jag inte se ditt youtubeklipp, men jag kan diskutera det som kommer fram i tråden:)

Anmäl
2011-12-05 00:30 #16 av: [Nidlo.]

#12,13: Springer man efter horisonten kommer man aldrig fram.

 

Anmäl
2011-12-05 09:53 #17 av: OlgaMaria

Håller med dig Camillhe. Framför allt har jag personligen så svårt att förstå hur man kan bli så intresserad av ändens tid.

Det enda som spelar någon roll i ändens tid är Jesus och vilken relation du har till honom, och för den sakens skull behöver du inte veta en endaste sak om ändens tid.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2011-12-05 15:08 #18 av: [Nidlo.]

Änden på... Vadå?

 

Anmäl
2011-12-05 20:30 #19 av: mulac

Jag är inte rädd eller osäker därför jag har gud inom mejGlad !

 

Jag håller ögon och öron öppna så gått det går för det finns många faror för fårhjorden!  Jag är vaken och tror att jag är redo då Jesus kommer.

 

Anmäl
2011-12-05 21:05 #20 av: OlgaMaria

#18 Den tid som Gud tillåter för den här jorden.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2011-12-06 01:44 #21 av: [Nidlo.]

Vill du att jorden ska gå under?!

 

Anmäl
2011-12-06 15:53 #22 av: OlgaMaria

Både ja och nej. :)

Ja, därför att Gud har något bättre för oss efter den här jorden.

Nej, därför att jag tror att Gud vill att mycket mer ska ske här på jorden innan han kommer till oss, som att fler ska bli frälsta.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2011-12-06 17:19 #23 av: [Nidlo.]

Intressant!

Om du valde, ja, eller nej, vad skulle du välja.

Hur kommer det sig att detta Bättre kommer efter jorden?

 

Anmäl
2011-12-07 07:26 #24 av: OlgaMaria

För min egen skull - Ja. För andras skull - Nej.

Den här jorden är bara ett tillfälligt system där vi människor får leva som kungar och råda över den här jorden och varandra. Men det är inte det vi är skapade till. Vi är skapade till att leva med Gud som kung, men människan har valt bort Gud, därför får vi leva här i detta system. Jorden är liksom bara en plats som Gud gett människan för att vi ska få leva efter våra begär, med möjlighet att välja Gud för han vill ha tillbedjare som väljer att tillbe honom av fri vilja. Men överallt där någon tillber Gud genom Jesus bryter Guds rike fram på jorden. Guds rike kan aldrig försvinna men den här jorden åldras och kan inte bestå för alltid. När jorden går under kommer Guds rike att bestå.

Den här jorden kan inte bestå hur länge som helst ändå. Till slut kommer vår stjärna solen äta upp den här jorden. Men jag tror nog att Gud kommer göra slut på den här jorden innan dess, men jag vet inget om när det blir. :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2011-12-07 12:58 #25 av: [Nidlo.]

Okej, men blir inte det bra motstridigt. Du tycker att jorden ska gå under så att du ska få det bättre, men du vet inte vad som händer med alla andra stackare som inte nåt dit du har nåt.

 

Anmäl
2011-12-07 13:05 #26 av: OlgaMaria

Nej jag vet inte exakt vad som kommer hända, men jag tror på en god och rättvis Gud.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2011-12-07 13:11 #27 av: [Nidlo.]

#26

Så du tror att din gud kommer att göra slut på jorden...den gud som du nu säger är god och rättvis

 

Anmäl
2011-12-07 13:13 #28 av: OlgaMaria

Absolut. Den här världen är full av lidande och själviska begär. One day it will all be enough!

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2011-12-07 13:17 #29 av: [Nidlo.]

#28:

Du missade nog min poäng... låt mig omformulera mig

Hur kan Gud vara rättvis om han förgör de som inte ännu har lämnat sina egons begär?!

 

 

 

 

 

Anmäl
2011-12-07 13:29 #30 av: OlgaMaria

Jag vet inte exakt vad som kommer hända med var och en, bara att Gud är god och rättvis. :) Och har man inte kläm på det blir det svårt att få kläm på någon av de här andra frågorna också. =)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2011-12-07 14:32 #31 av: [Nidlo.]

Verkligen.. Skulle gärna ha förstått

 

Anmäl
2011-12-07 21:07 #32 av: Woodland

# 29

Din fråga har ställts förut och inte bara här på forumet.  Den finns t.o.m. i Romarbrevet i bibeln.

Gud kan inte vara orättvis därför att Han är suverän och står över människan i alla avseenden.  Vill du diskutera detta ytterligare föreslår jag att en ny tråd startas annars blir det lite för mycket "Off Topic".  Denna tråd handlar om de yttersta tiderna.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.