2019-10-04 09:00 #0 av: Woodland

av Charles Spurgeon

Hosea 3:1

Du troende, se bakåt i tiden på alla dina erfarenheter och tänk på det sätt som Herren din Gud har lett dig genom öknen och hur han har mättat och klätt dig varje dag. Tänk på hur han burit alla dina dåliga uppföranden och gnäll 1 och din längtan efter Egyptens köttgrytor 2 Tänk på hur han öppnade klippan för att förse dig 2 och hur han mättat dig med mannan som kom ner från himlen. 3 tänk på hur hans nåd har varit tillräcklig för dig i alla dina bekymmer--hur hans blod har sonat alla dina synder-- hur hans käpp och stav har tröstat dig. 4

När du nu har sett bakåt på Herrens kärlek i det förgångna låt dig i tro skåda hans kärlek i framtiden, för kom ihåg att det finns mer än det förgångna i Kristi blod och förbund. Han som älskat dig och förlät dig kommer aldrig att sluta älska och förlåta. Han är Alfa och Omega; också han är först och skall bli sist5 Betänk detta, att när du vandrar genom dödsskuggans dal kommer han att vara med dig 4. När du står i Jordanflodens 6 kalla strömmar behöver du inte frukta, för döden kan inte skilja dig från hans kärlek. Och när du träder in i evigheternas mysterium behöver du inte bäva, "Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre." 

Säg mig troende är inte din kärlek vederkvick? Älskar du inte Jesus mer när du tänker på detta? Gör inte en flykt genom obegränsade fält på kärlekens eteriska doft att ditt hjärta sätts i brand och motiverar dig att glädja dig i Herren din Gud? Visserligen som vi mediterar på "HERREN älskar sitt folk" brinner våra hjärtan 8 inom oss och vi längtar efter att få älska honom ännu mera.

1 2 Moseboken 16:3 
2 2 Moseboken 17:6 
3 2 Moseboken 16; jämför Johannes 6:30-35 
4 Psalm 23:4 
5 Uppenbarelseboken 1:8 
6 bildspråk 
7 Romarbrevet 8:38-39 
8 Lukasevangeliet 24:32