Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Kyrkan

Abraham Ben Moses

2018-02-28 10:49 #0 av: Woodland

 Abraham Ben Moses, även kallad Saifuddin Ibrahim, är en välkänd före detta muslimsk och nu kristen apologist i Indonesien. Han var aktiv i Internet-evangelisering och i debatter med muslimska grupper.

Abraham föddes i en stor muslimsk familj. Hans far undervisade i islam, hans farbror grundade en framstående muslimsk organisation och hans svärfar var också en lärare i islam. Abraham tog examen i religionsvetenskap och fortsatte med att undervisa på Indonesiens största islamiska internatskola, vars moské rymmer 15 000.

År 2005 började Abraham studera Bibeln för att motbevisa den kristna tron. I stället blev Abraham övertygad om att Bibeln var sanningen och blev offentligt kristen den 4 mars 2006. Sedan dess har han varit aktiv i debatter och på Internet och diskuterat skillnaderna mellan kristendomen och islam.

Abraham, 53, greps den 5 december 2017, efter att en video  som visade att han delade sin tro med en muslimsk taxichaufför fick stor spridning.  I videon hörs han tala med taxichauffören om profeten Muhammeds läror om äktenskap. Det hörs också att han frågar föraren om han vill konvertera till kristendomen. Kort därefter inlämnade Indonesiens näst största islamiska organisation ett klagomål mot evangelisten, med hänvisning till hans Internet-evangelism som grund för anklagelser om hädelse. Abraham, som är från Tangerang, Java, står om han döms inför möjligheten till fem års fängelse.

Hans muslimska fru lämnade till slut  honom, och år 2014 gifte han om sig med en annan muslimsk konvertit till kristendomen. Hans fru Ayu var gravid när han arresterades, och hon födde sin son sex veckor efteråt medan hennes man var kvar i fängelse. Abraham har också fyra vuxna barn från sitt första äktenskap.

Tänk på honom!

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2018-05-25 11:06 #1 av: Woodland

I maj 2018 fick A.B. Moses  ett fängelsestraff på fyra år. Han skall dessutom betala blasfemiböter på 50 miljoner rupier det vill säga över 30 000 kr.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.