Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Kyrkan

Amin Afshar Naderi

2017-07-15 10:13 #0 av: Woodland

Iraniern Amin Naderi, en konvertit till kristendomen, var tillsammans med flera andra på en familjefest i en trädgård  i Firouz-Kouhs län nära Teheran när polisen anlände och arresterade 17 deltagare. Polisen misshandlade alla som deltog i festen. 

Fem av de arresterade togs slutligen till Teherans ökända Evinfängelse:  Ramil Bet-Tamraz, Amin Afshar Naderi, Hadi Asgari, Mohammad Dehnavi och Amir Saman Dashti.  Inledningsvis visste ingen var de fem var och regeringen vägrade svara på frågor från de kristnas familjerna eller deras advokater. 

Efter ungefär sex månader släpptes tre av männen på borgen. Amin och Hadi hölls kvar i förvar. De tre som släpptes hade betalat borgensumma i storleksordningen 30 000 till 60 000 dollar. Under de senaste åren har iranska domstolar satt höga borgenbelopp för kristna konvertiter. De rättsliga prövningarna drar ofta ut på tiden medan tjänstemän utövar påtryckningar för att de kristna skall lämna landet. När de lämnar landet beslagtas vanligtvis deras egendom och tillgångar.

Kvar i Evinfängelse började Amin och Hadi  att hungerstrejka för att protestera mot deras behandling. Amin hölls i ensamt förvar i tre månader under sin hungerstrejk och blev allvarligt sjuk (Hadi led av en obehandlad njurinfektion i fängelset).

Deras rättegångar påbörjades i april 2017. Båda männen anklagades för att "bryta mot den nationella säkerheten genom att vara värd för huskyrkor och främja kristendomen." I juli 2017 dömde den islamiska revolutionens domstolen både Hadi och Amin till 10 års fängelse med ett tillägg på fem år för hädelse.  Som en specifik bestämmelse fastställde domstolen att de två inte får lämna landet förrän två år efter de avtjänat sina 10-åriga  fängelsestraff. De två männen förvaras i avdelning fyra i Evinfängelset.

Amin och Hadis pastor, Victor Bet-Tamraz, är en assyrier med kristen bakgrund och tidigare ledare för den Assyriska pingstkyrkan i Teheran. Han hade tjänstgjort som pastor i mer än 30 år när regeringen stängde kyrkan i mars 2009. Regeringen utövade  under många år påtryckningar eftersom kyrkan höll gudstjänsterna på Farsi, det persiska språket. Assyriska kyrkor i Iran fodras att använda det forntida Assyriska språket, även om de flesta i Iran talar Farsi.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2017-07-29 17:16 #1 av: Woodland

Tre veckor efter att ha dömts till 15 års fängelse har Amin Afshar Naderi släpps på borgen.  Strax efter att han fick sitt straff började Amin en 21 dagar lång hungerstrejk. Under denna tid försämrades hans hälsa. Den 25 juli beviljades han borgen. 

Be för att Amin kommer att återhämta sig snabbt. Be för att de andra två troende som dömdes med honom också kommer att släppas och att alla kommer att frikännas från anklagelserna mot dem. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.