Inspiration

Meditera över vad Gud gör nu i våra liv

2017-02-17 11:23 #0 av: OlgaMaria

Det här tycker jag var en fin text om att meditera över vad Gud säger och gör i våra liv nu. Om vi verkligen ska bli påverkade och formade av det Gud lär oss behöver vi kanske avsätta lite tid till att be och meditera över det. 

http://brilliantperspectives.com/cultivating-art-meditation/

Men när han kommer, sanningens Ande, då ska han leda er in i hela sanningen. Han ska inte tala av sig själv utan bara tala det han hör, och han ska förkunna för er vad som kommer att ske. Han ska förhärliga mig, för han ska ta av det som är mitt och förkunna för er. Allt som Fadern har är mitt. Därför sade jag att han ska ta av det som är mitt och förkunna för er.
 Joh 16:13-15

Därför ska ni lämna ert gamla liv och lägga bort den gamla människan som går under, bedragen av sina begär. Låt er förnyas till ande och sinne och klä er i den nya människan, som är skapad till likhet med Gud i sann rättfärdighet och helighet. 
Ef 4:22-24

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-02-17 14:04 #1 av: retep

Tänka sig, här har vi Graham, en kristen som inte räds meditation utan ser en möjlighet att genom meditation komma närmre Gud.

Anmäl
2017-02-17 14:47 #2 av: OlgaMaria

#1 Det finns enormt många kristna som inte varit rädda för meditation genom hela historien. Sen används inte alltid ordet "meditation" men den meditativa bönestilen har alltid funnits i kyrkan. Sen kan det kanske finnas en skillnad i hur man uppfattar begreppet meditation i en kristen respektive österländsk kontext.

Trodde nog du skulle gilla artikeln :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-02-17 15:26 #3 av: retep

Tänker också att meditation funnits genom historien även här i väst. Kanske då mer i form av begrundan och kontemplation. Intressant från artikeln är att Graham uppmärksammar på tanken att " Many are satisfied with collecting random truths on the surface of their consciousness. It is all good, but in reality there is so much more to explore." Detta uttalande får mig att tro att han egentligen har mer erfarenhet av djupare meditation än han vill medge i artikeln.

Anmäl
2017-02-17 16:03 #4 av: OlgaMaria

Jag tror inte han undviker att medge något. :)

Du kan lyssna mer av honom på youtube om du vill veta mer kring vad han menar :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-02-17 23:34 #5 av: Woodland

Jag har lyssnat på honom. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.