Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Kyrkan

Marat Niyazaliev

2016-12-06 20:05 #0 av: Woodland

Kristne Marat Niyazaliev från Kirgizistan sitter lidande i ett fängelse efter falska anklagelser om att han har antastat en ung flicka.

Marat är välkänd i sitt samhälle för sin kristna tro och den lilla kyrkan han leder.   Marat predikar på både ryska (affärsspråket i Kirgizistan) och kirgiziska (det lokala språket). Han är så väl respekterad att han valdes för att hantera byns vattenförsörjning. Som troende administrerade Marat vattensystemet med integritet och tillät inte en inflytelserik muslimsk man att fortsätta stjäla vatten från staden.

För att utöver hämnd konspirerade den muslimske mannen med andra för att i september 2015 anklaga Marat, en före detta muslim, för att ha antastat en 7-årig flicka från byn.

Vid tidpunkten för det påstådda övergreppet befann sig Marat i en stad över 9 mil bort för att förnya sitt pass. Han gjorde också ett telefonsamtal på bussresan hem och tjänsteleverantörens telefonlistor verifierat positionen för samtalet. Trots det, greps Marat i december 2015 och fördes till ett fängelse där han kommer att hållas tills dess att hans fall behandlas.

Hjälparbetare från VOM*  träffade Marat innan hans häckning i december. Han berättade hur svårt det var att leva med dessa anklagelser. "Jag har inte kunnat be normalt", sade han. Han berättade att han hade kämpat de senaste månader på grund av dessa anklagelser. Han står inför stigman av att vara en pedofil fastän det inte finns några bevis.

Sedan gripandet har Marats anklagare ändrat brottsrubriceringen till en mer allvarlig anklagelse - våldtäktsförsök - i ett försök att tvinga honom till att erkänna.

Marat är en 52-årige pastor, gift med fem barn!

Be för att sanningen kommer bli känd. Be också för Marats familj och hans andliga tillstånd så att han klarar detta tryck. 

*Voice of the Martyrs

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2017-03-21 07:29 #1 av: Woodland

On Dec. 6, 2016, Marat was released from the investigation isolation cell. Then, on Jan. 9, 2017, all charges were dropped due to lack of evidence, and Marat became a free man. He met with VOM workers shortly after his release and thanked them for their support. The VOM workers ask for prayer for his recovery.  

Den 6:e december 2016 släpptes Marat från häktets isoleringscell. Därefter på den 9:e januari 2017 ogillades alla åtalspunkter mot honom på grund av brist på bevis och Marat blev en fri man. Be för hans tillfrisknade. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.