Kyrkan

Kina ökar förföljelsen av de kristna

2016-09-29 19:34 #0 av: Woodland

Teoretiskt sett finns det fem officiella religioner i Kina: Buddhism, Taoism, Islam, Katolicism, och Protestantism. Kyrkor som inte är registrerade hos regeringen, såsom huskyrkor, skall tvingas upplösas och får reseförbud enligt en ny lag som skall träda i kraft 7 oktober. 

Det skall bli förbjudet att "organisera medborgare att delta i religiösa utbildningar, konferenser och aktiviteter utomlands", "predika, organisera religiös verksamhet och upprättande av religiösa institutioner eller religiösa platser i skolor" och "hålla gudstjänster genom internet".  

Lagens utkast kommer bara några veckor efter kyrklägerledarna Zhou Yanhua och Gao Ming fängslades för att de körde barn till ett kyrkligt läger för "hjärntvätt av barn." Zhou Yanhna  och Gao Ming anklagades för påstådd "indoktrinering av minderåriga med vidskepliga föreställningar".

Xi Jinping försöker att ytterligare hantera och undertrycka religioner genom att dra nytta av lagarna. Enligt en pastor: Revideringarna ger en kraftfull rättslig grund för framtida förtryck. Villkoren för religionsfriheten i Kina förvärras för de troende. Detta utkast kommer som en religiös vinter så svår att vi måste söka Guds vägledning. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-10-05 11:55 #1 av: [loveisall]

Fy så tråkigt att höra Gråter Hur svårt ska det inte bli för dom nu?

Anmäl
2016-10-05 12:47 #2 av: [Rulander]

Kina är inte på väg åt rätt håll. Det är tråkigt att höra.

Förföljelse verkar inte kunna stoppa Guds rike ändå. Det är väl den enda trösten. Om vi har möjlighet kan vi stötta de som fängslas genom olika aktioner.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.