Livsfrågor

Homosexuallitet

2016-05-17 17:01 #0 av: Kviz123

Hej!

Idag i skolan diskuterade två personer om homosexuallitet (båda är troende kristna) och den ena menade att man INTE kunde vara homosexuell och kristen och den andra sa att det är en självklarhet att man kan det. Så nu undrar jag vad ni tycker?  Själv tycker jag att man kan vara homosexuell och troende men jag kanske har fel vad vet jag liksom.

MVH

Anmäl
2016-05-17 17:16 #1 av: Aleya

Klart att man kan vara kristen och homosexuell.
Vad anser du själv ts?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-05-17 17:22 #2 av: Fransu

Självklart kan man vara troende även om man är homosexuell.

"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."

Anmäl
2016-05-17 17:42 #3 av: Kviz123

#1 Jag tycker precis som du och #2 att det är en självklarhet att man kan vara homosexuell och kristen.

Anmäl
2016-05-17 18:13 #4 av: Aleya

#3 se. Och sen finns det säkert dom som tar allt bokstavligen som säger att så går det inte att säga (att vara homosexuell och kristen går ihop) , men religion och deras traditioner ändras konstant. Så om kanske 100 år är det är taget helt ur bibeln detta med homosexualitet och att det är en synd.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-05-17 20:02 #5 av: Woodland

# 0

Vi har haft detta uppe för diskussion flera gånger under åren. Här kan du läsa en utav de senare trådarna. Sök gärna på ordet till exempel  homosexuellt och du finner flertalet trådar om ämnet. Jag sållar mig till de som anser att ett homosexuellt leverne och en bibliskt baserad kristen tro inte kan förlikas.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-18 11:37 #6 av: [loveisall]

Jag håller för övrigt med OlgaMaria i andra tråden  i inlägg #8 där hon nämner:  

Vad Jesus däremot upphäver är ju bestraffningen för sexuella synder. Han gör det omöjligt att bestraffa äktenskapsbryterskan då han säger "den som är utan synd ska kasta första stenen". Ingen av oss är utan synd. Men han säger till henne - Gå nu, och synda inte mer.

"Gå nu och synda inte mer" sade Jesus för att hon inte ännu en gång skulle bli slav under synden.

Det finns många olika slags synder och ingen av oss är syndfri. (Den största synden är för övrigt att inte tro på den Fadern har sänt= sonen) 

 Vi ska ju avhålla oss från synden.  Älska människan men avhåll dig från synden.  Man kanske kan fråga sig själv: Hur kan jag förena min tro med mitt leverne?

Det finns många homosexuella som har en tro, och vissa väljer att inte leva ut sin homosexualitet.. Men ingen förutom Gud själv kan döma, för om vi dömer så dömer vi oss själva eftersom inte heller vi är syndfria.  (Däremot kan vi fördöma synden)

 Det enda jag vet är att i och med syndafallet så vänds Guds skapelse helt upp och ner av satan.  Det var ju så på Noas tid också innan floden kom, man hade manipulerat med DNA. Fallna änglar hade syndat med begär och sexuella utlevelser med människan.  Så ska det också vara när Jesus återvänder på domens dag.  Gud ska döma alla.

Jag har många synder i mitt bagage och det jag kan göra och gör är att be om syndernas förlåtelse, ångra mig och hålla mig undan synd så gott jag kan och ha viljan att bli lik Jesus.  Man faller, men med Guds hjälp så reser man sig också upp igen. Vi lever av Guds nåd.

Anmäl
2016-05-18 14:22 #7 av: [Loet]

#6   Det var ju så på Noas tid också innan floden kom, man hade manipulerat med DNA.

Hur menar du här? DNA manipulation på Noas tid. 

Anmäl
2016-05-18 14:51 #8 av: [loveisall]

#7 Ja,  fallna änglar hade ju sexuellt umgänge med människokvinnor. 

 Man (många)  tror ju även att man hade en avancerat teknik på den tiden och att det förekom dna-manipulation.  Det finns t ex många bra videos på youtube om hur dom skar till stora stenar med rakbladsvass exakthet. (exempel på avancerad teknik)  De fallna änglarna hade ju en kunskap med sig som dom gav till människorna.   Även idag sker dna-manipulation i stor skala.

Anmäl
2016-05-18 16:23 #9 av: [Loet]

#8  Man ska ta med en nypa salt,vad som finns på youtube och liknande.

Tillbaka till Ts fråga: ser inga problem att vara troende och homosexuell.

Anmäl
2016-05-18 17:57 #10 av: Woodland

#9

Nu är jag nyfiken. Bekänner du dig till en bibliskt baserad kristen tro?  

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-18 18:31 #11 av: Maria

#10 Vad anser du om präster i Svenska Kyrkan som är homosexuella. Menar du att de inte är kristna?

/Maria

 

Anmäl
2016-05-18 20:58 #12 av: NiklasTyreso

Jo, "bokstavstroende" kristna är ofta negativ till att homosexuella lever i homosexuella relationer, men...

Det är lika mycket synd när en hetero person är otrogen mot sin fru. Det är lika mycket fel om en person stjäl om än bara en penna från jobbet, stöld är synd. Det är synd att ha andra gudar/vidskepligheter men dessa synder väcker sällan lika mycket debatt bland "bokstavstroende" som frågan om homosexualitet.

Det kanske är skillnad på bokstav och bokstav, på synd och synd.

Anmäl
2016-05-18 21:14 #13 av: Woodland

# 11
Det beror på hur man använder etiketten "kristen/kristet."

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-18 22:10 #14 av: Woodland

#12 
Jag håller delvis med ditt inlägg. Komihåg #0 TS fråga för det är den jag utgår ifrån i mitt svar.

Detta ämnet har diskuterats och diskuteras därför att det har stora samhälleliga konsekvenser och etiska innebord  precis såsom aborter, dödshjälp, gen manipulation med mera. 

Det är inte en fråga om mitt personliga tycke och tanke utan vad bibeln säger om ämnet. Vi har inga belägg i Nya testamentet att Guds syn på otukt i alla dess former är tillåtna för den kristne. Varken Jesus eller apostlarna gav oss någon grund för ett sådant antagande.

Ja., äktenskapsbrott, som alla otuktsgärningar, är synd. Jesus spetsade det hela och sade att inför Gud var hjärtats lust eller hat lika mycket synd som själva gärningen. Gärningar har däremot en större påverkan för en själv och sin näste. Om jag hatar någon är det lika med att jag "dödat " denne inför Herren, för han är helig och ingen är rättfärdig inför honom. Men om jag dräper min näste har det en större konsekvens för offret, mig själv och omgivningen - och då träder förhoppningsvis lagen i kraft. 

Homosexualitet har debatterats bland oss för flera orsaker. En är att ( såsom Jesus påpekade i tråden jag länkade till i # 5) det är en förvanskning av skapelsebilden (Han gjorde dem till man och hustru) . Det är också en grundlig förvandling av den traditionella familjebilden av pappa, mamma, barn. Sedan kommer detta med bibelns klassificering av utlevd homosexualitet som synd. 

Så att blanda ihop en bibliskt baserad kristen tro och en sådan livsstil uppfattar jag som en motsägelse och omöjligt. Några homosexuella som studerar bibeln på akademisk nivå har ibland kommit fram till att den enda slutsatsen är att de har två val: antingen lämnar de sin livsstil eller så förkastar de bibeln. De ser själva att det inte går att få ihop de två valen med någon sådär trohet till texten. De väljer oftast att förkasta bibeln.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-18 22:16 #15 av: Maria

#13 Så du menar att en homosexuell präst i Svenska kyrkan inte är Kristen?

/Maria

 

Anmäl
2016-05-19 08:11 #16 av: [loveisall]

Att följa Jesus betyder ju även att man är villig att ge upp sitt köttsliga jag, att vilja bli formad efter Guds rike och inte efter den här världen.  Det är däremot inte lätt att gå emot strömmen och kämpa.  Tänk vad Jesus led för våran skull; han offrade sig och sin person, för våran skull. Han spikade upp allt köttsligt på korset som ett oskyldigt får på väg till slakt.    Vi kommer att få lida på liknande sätt; att ge upp vår köttsliga natur; eftersom vi är kallade ut ur denna världen. 

Jesus själv sade att vi ska frambringa oss själva som levande heligt offer, oskyldiga inför Gud och den här världen.  Vi har alla sår, brister och fel men det finns helande hos Gud. Det finns tröst.   Även om du får lida mycket i den här världen så är det inget emot den kommande härligheten, som du som kristen får ta emot.

Anmäl
2016-05-19 11:39 #17 av: Joppo

http://www.vn.se/article/homosexualitet-ar-bara-en-trend/

Här är en artikel som berör ämnet. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta åt att det finns chefspersoner inom kyrkan som glatt och öppet proklamerar sin okunskap såhär. 

Dock tycker jag kyrkan ska ha cred för att de medverkade i Pridetåget. Det är ju fint att se att de visar upp en acceptans för de homosexuella. Man kan ju hoppas att detta synsätt sprider sig... och att det inte bara är en trend Skrattar

Anmäl
2016-05-19 15:07 #18 av: Woodland

# 15

Återigen: Det beror på vilken innebörd man tillskriver etiketten "kristen/kristet."

Det finns präster inom Svenska kyrkan som inte ens tror på Guds existens eller person på det klassiska viset.  Med det sagt kan inte jag  avgöra individens ställning inför Gud, men ett homosexuellt leverne  är inte efter en bibliskt baserad kristen tro. Det skulle många av de ovannämnda prästernas kollegor hålla med mig om och beviset är artikeln som Joppo länkade till i inlägget ovan.

Som #6 skrev - Det finns många homosexuella som har en tro, och vissa väljer att inte leva ut sin homosexualitet. De har betraktat och betraktar dragningen till samma kön som något de får kämpa emot.  Jag (eller vi) kan inte komma 2000 år efteråt och omtolka någonting så väsentligt och ändå hålla bibeln för sann. Det betyder naturligtvis inte att jag hyser agg eller illvilja mot någon av dessa - tvärtom. Denna ståndpunkt  har jag varit på det klara med i alla trådar om detta ämnet.

Jag tycker inläggen # 16 belyser den inställning den har som har möte med Herren, blivit förvandlade och fått ett nytt sinne. Man får ett känsligt samvete. Man vill göra Jesus till lagts genom att lyda.

Och jag vill fråga dig - Jag vet inte om du bekänner dig som kristen men jag är ändå intresserad av dina svar till mina frågor här. Vad betyder ordet kristet för dig? Vad anser du är innehållet av begreppet att vara en Jesu efterföljare (kristen)? På vilken grund bör man bygga ett sådant trossliv på?

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-19 15:13 #19 av: Maria

#18 Man bör bygga det på kärlek och sunt förnuft.

/Maria

 

Anmäl
2016-05-19 15:16 #20 av: Woodland

# 19

Vad betyder ordet kristet för dig? Vad anser du är innehållet av begreppet att vara en Jesu efterföljare (kristen)?

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-19 15:20 #21 av: Maria

#20 Att jag tror på det sätt som känns rätt i mitt hjärta och är medlem i Svenska kyrkan.

/Maria

 

Anmäl
2016-05-19 15:20 #22 av: Woodland

# 17

Tack för artikellänken!

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta åt att det finns chefspersoner inom kyrkan som glatt och öppet proklamerar sin okunskap såhär

Denne man skulle kunna säga samma om dig, Joppe! Att du är ateist och avsiktligt okunnig. Det betyder inte att du inte är intelligent - missförstå mig rätt. Men han står på en flera tusen år gammal skrift med dess tradition inom judendomen och kristendomen - och han står upp för sin åsikt. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-19 15:37 #23 av: Joppo

#22 Jag skulle ta det som en komplimang om han skulle förolämpa mig eller anse mig okunnig Skrattar

Bara för att förtydliga okunskapen så syftar jag på hans påstående att homosexualitet är en "trend". Homosexualitet är väldigt gammal företeelse rent historiskt och den förekommer även helt naturligt i djurriket bland massor av arter. Att hävda att den är nån slags "modenyck" är bara urbota fånigt och nedvärderande mot en väldigt stor del av mänskligheten. 

Sen bryr jag mig väl inte så mycket om vad ensam stolle tycker, men det är rätt anmärkningsvärt att kyrkan* låter dylika stollar att föra deras talan. 

* Villket i sammanhanget avser den lokala kyrkan, inte Svenska Kyrkan i stort

Anmäl
2016-05-19 15:39 #24 av: Maria

#23 Jag håller helt med dig.

/Maria

 

Anmäl
2016-05-20 08:26 #25 av: Woodland

# 23

Jag kan inte ändra din (eller någon annans) ståndpunkt gällande detta men vill gärna bidra med lite information och några synpunkter. 

I all rättvisa använde han ordet trend. Ordet modenyck har en annan betydelse. Att han ser homosexualitet som en senare utveckling eller något  relativt nytt är en svår slutsats för mig att dra eftersom han tar upp dess acceptans ur ett bibliskt perspektiv. Mycket gammal källa, så att säga. 

Det finns ingen tvekan om att det finns en viss fluiditet bland människor (särskilt tonåringar och unga vuxna) gällande sexuell identitet också ett växande experimenterande. Detta stöds av Lisa Diamonds (Cornell university) arbete, vilket jag påpekade i en äldre tråd. Så "stollen" är inte så långt ifrån verkligheten här heller och knappast ensam med sina tankar. 

Det jag tycker är anmärkningsvärt är att biskopen i en annan artikel använde en hänvisning till exploaterande homosexuella relationer vilket aposteln Paulus fördömer i bibeln. Det är lite pinsamt att biskopen inte visste att detta har grundligt avvisats av religiösa och icke-religiösa specialister i studier av antiken. Båda hetero och i vissa fall homosexuella forskare erkänner att det inte finns stöd i Paulus texter för homoerotik. Louis Crompton, själv gay,  erkänner detta och finner det otroligt att Paulus som jude hade haft en positiv inställning till detta. 

Thomas Hubbard konstaterade i sitt arbete "Homosexuality in Greece and Rome" att "complement" argumentationen var också känd.  Stoikerna ansåg att de heterosexuella positionerna vädjade till naturens "försyn" och  var beviset för att naturen hade matchat och anpassat könen till varandra. Begreppet "engagerade homosexuella relationer" är inte heller en modern företeelse. Det fanns halvofficiella äktenskap mellan två män och också mellan kvinnor.  Ett sådant finns i Platos "Symposium" skriven 380 f.Kr. Allt detta har jag skrivit om i ämnets äldre trådar.

Pride paraden kritiseras också av deras egna. De anser att den förlöjligar en, för dem, viktig fråga om sann jämlikhet. Man skall inte oroas över att människor har avvikande meningar men man bör oroas över att friheten att uttrycka dem undermineras.

Det ironiska är att under det första århundradet fanns det också en polarisering i samhället. Några erkände de homosexuellas existens men ogillade dem. I vissa delar av den "hedniska" världen fanns ett absolut motstånd mot alla former av homosexuell praxis. Inget nytt under solen så att säga. 

Källa: Robert A.J. Gagnon, PhD.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-21 13:53 #26 av: Sandi92

Självklart kan man vara troende kristen om man är homosexuell. Däremot rimmar det ganska dåligt att utöva och rättfärdiga sin homosexualitet som kristen. Man bör försöka avstå från det, precis som man bör försöka avstå från andra synder.

Anmäl
2016-05-21 13:54 #27 av: Maria

#26 Så det är en synd enligt dig? 

Hur kan kärlek någonsin bli en synd???

/Maria

 

Anmäl
2016-05-21 14:07 #28 av: Sandi92

#27 Ja, jag anser att det är en synd. Bibeln är väldigt tydlig med att äktenskapet är mellan en man och en kvinna och att sex utanför äktenskapet är en synd.

Jag skulle däremot aldrig döma en person för hans/hennes läggning. Ingen människa är perfekt och vi är alla syndare. Däremot ska vi försöka avstå från synd så mycket som möjligt. Det är min åsikt.

Anmäl
2016-05-21 14:22 #29 av: Maria

#28 OK, då har vi inte ens i närheten av samma åsikt.

/Maria

 

Anmäl
2016-05-21 15:07 #30 av: Aleya

#0 Som du ser ts så är det så många olika åsikter bland kristna.
Jag bryr mig inte om någon är homosexuell eller transsexuell och benämner sig som kristen. Och andra blir tokig av detta.

Men som jag skrev innan så kommer väl även kristendomen gå framåt och i framtiden lär detta "förbud" vara borttaget.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-05-21 15:24 #31 av: Woodland

"Framåt" kanske är en annan riktning än man har tänkt om vi tar hänsyn till historia. Under hela kristendomens historia har Gud kallat folk bakåt till rötterna i tron och omvändelse samtidigt som de har levt i sin tid. Reformationen var den största brytningen i kristendomen och strävan var tillbaka till rötterna. Samtidigt kan den moderna människan ha svårt att förstå att det är Gud som är den som definierat både synd och kärlek.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-21 17:01 #32 av: Aleya

#31 det är din åsikt och jag respekterar den, men håller inte med dig.
Varför skulle inte människor få använda den fria viljan som han gett oss?

Och få välja hur vi vill leva och vem vi ska älska? Låter inte som den guden jag känner. Men det är kanske så du väljer att se på gud.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-05-21 17:38 #33 av: Woodland

Jag respekterar folk fastän jag inte håller med dem i alla lägen. Det jag som kristen genom tiderna har gjort är att sträva efter att förstå Guds vilja, person, tankesätt baserat på Bibeln. Det går inte enligt oss att forma en gudsbild som inte är förankrad däri. Det är däri vi ser hans definition av kärlek. Om vi säger att Gud är kärlek och Jesus dog för syndare (kärlek) kommer ändå inte denna kärlek att gagna oss ur ett evighets perspektiv om vi inte omvänder oss. Likaså med gudsbilden: vi kan skapa en "avgud" genom att forma en gud av våra egna önskningar. Vi kan naturligtvis göra detta av fri vilja men vi hamnar i så fall utanför kristendomens ramar för den kristna gudsbilden är reglerad av bibelns text och kyrkans nedtecknade förklaringar. Denna gudsbild gäller i både öst och väst, nord och syd.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-21 18:04 #34 av: Maria

#33 Du strävar efter att förstå Bibeln och det är du säkert inte ensam om.

Redan där så ger du utrymme för att man kan tolka texten på olika sätt.

/Maria

 

Anmäl
2016-05-21 20:38 #35 av: Woodland

Absolut! Men alla tolkningar väger inte lika. Det är detta som inlägg #25 delvis handlade om. Där tog jag upp hur akademiker från olika utgångslägen ( troende, icke- troende, hetero och homosexuella) kom till samma slutsats gällande Paulus ord i bibeln. Dessa, likt Professor Gagnon, vidhåller att det inte finns något stöd för utlevda samkönade relationer däri och att varken Jesus, Paulus eller några andra av Nya Testamentets författare hade lämnat sina judiska rötter i denna (och flera andra) fråga. Nu är livsstilen accepterad och personer i frågan skyddad med stöd av lagen, media och samhället i stort. Jag ifrågasätter inte detta faktum. Jag vill inte se att någon skada händer någon (känner mig tvungen att påpeka detta). Det är inte detta vi diskuterar här egentligen utan om det finns stöd i Bibeln för levnadssättet och om det går att läsa in i en text det som inte finns och använda det som ett försvar.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-21 21:29 #36 av: Maria

Så som jag tolkar orden så ska man inte leva i destruktiva förhållanden när det kommer till sex och det handlar inte om kön alls, utan just för att det inte leder till något gott.

Ingenstans talas det om kärlek i samband med detta utan just om hur man inte ska leva för att må dåligt.

Den Gud jag tror på är inte dömande mot någon som älskar.

/Maria

 

Anmäl
2016-05-21 22:52 #37 av: Woodland

Nu är jag inte riktigt säkert på vilka ord eller verser du har i tankarna.  

Två ord används flitigt i Nya testamentet i referens till kärlek i relationer.  

Paulus skriver i Efesierbrevet 5:25- "Ni män, älska era hustrur, så som Kristus har älskat församlingen och offrat sig för den.." Han använder ordet Agapē eller Agapaō = Guds kärlek.  Ett annat ord som används är Phileō (tillgivenhet), som här i Titusbrevet 2:4 "...så att de förmanar de unga kvinnorna att älska man och barn." Båda har att göra med mänskliga relationer. 

Sedan finns ordet Storgē som används på ett negativt vis som i Romarbrevet 1:31 "De lyder inte sina föräldrar,  är oförståndiga och trolösa, kärlekslösa och hjärtlösa..." och i 2 Timotheosbrevet 3: 3 "Människorna kommer att älska sig själva och vara penningkära, skrytsamma, stolta, hånfulla, olydiga mot sina föräldrar, otacksamma, gudlösa, 3 kärlekslösa, oförsonliga, skvalleraktiga, obehärskade, råa, fientliga mot det goda,"

Det talas inte om kärlek i texterna när det gäller samkönade relationer för bibeln erkänner inte dessa enligt Guds föreskrifter. Inte ens det grekiska ordet eros används när Paulus till exempel skriver  i Romarbrevet 1:27.  Han använder ordet orexis som betyder sinnesupprymdhet. 

Vårt problem är att Gud har räknat bort mänsklig godhet. Bibeln säger också att ingen är god och att vi inte kan älska såsom vi borde. Jesus kom för att rätta till detta. Och därför är Gud  endast "icke dömande" när vi är "gömda" i Jesus nåd. Evangeliet är inbjudan till nåden. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-22 07:52 #38 av: Maria

#37 Det talas inte om kärlek i texterna när det gäller samkönade relationer för bibeln erkänner inte dessa enligt Guds föreskrifter

Varför det inte talas om kärlek i texterna alls kanske är för att det enbart talas om destruktivt sex och leverne. Inte om kärlek mellan människor.

/Maria

 

Anmäl
2016-05-22 08:30 #39 av: Woodland

Jag kan inte ändrat det som står skrivet. 

Jag kan inte försöka tvinga fram en tolkning baserad på det som inte står och som samtidigt skulle motsäga det som står i texterna. Detta är för mig att göra "våld" på dem. (Jag tror jag förklarade detta i #25 när jag citerade de text och historiska experter som är ense om meningen bakom Paulus ord.) 

Det står i Romarbrevet 11: 'Vem kan känna Herrens tankar, vem kan vara hans rådgivare?' Samtidigt skulle det vara jag som vänder på ordningen i  Nya testamentet där jag är överordnad Guds ord, där han ger oss sina tankar, och blir hans rådgivare istället för att vara underordnad honom .   

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-22 09:02 #40 av: Maria

#39 Det är ingen idé att diskutera med dig och jag kan stånga mig blodig...

i #25 Skriver du så här:  Båda hetero och i vissa fall homosexuella forskare erkänner att det inte finns stöd i Paulus texter för homoerotik.

För mig är homoerotik (vilket bedrövligt ord) inte detsamma som kärlek mellan människor.

Jag tycker fortfarande att det är en stor vid skillnad mellan destruktivt leverne och kärlek.

/Maria

 

Anmäl
2016-05-22 10:29 #41 av: Woodland

# 40

Jag förstår att du tycker du "stångar dig blodig."  Vi har  diskuterat och du har kommit med invändningar. Men du kanske menar att du skall ändra min inställning? Jag kan inte ändra din inställning utan jag försvarar mitt utgångsläge: Jag sållar mig till de som anser att ett homosexuellt leverne och en bibliskt baserad kristen tro inte kan förlikas.

Homoerotik eller heteroerotik är giltiga ord. Det finns erotik inom äktenskapet och beskrivet i bibelns Höga Visan.  Man kan älska sin nästas fru eller man men inte med erotiken inblandad.  Det skulle vara att överträda den moraliska gränsdragningen som bibelordet lägger ut och förvränga innebörden av ordet kärlek. 

Jag håller med din sista mening i ett allmänt sammanhang men inte som ett försvar för samkönat leverne. Kärlek mellan människor är god men för en bibliskt baserad kristen tro innebär ordet "kärlek" att underordna sig de begränsningar som bibeln sätter.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-22 10:33 #42 av: Maria

#41 Jag menar inte att du ska ändra åsikt men jag hade en förhoppning om att du kanske skulle kunna förstå min lite mer. Jag vet att du är bokstavstroende och att dina åsikter är absoluta. Punkt.

Vi kommer nog inte så mycket längre.

/Maria

 

Anmäl
2016-05-22 12:44 #43 av: Woodland

Jo, jag förstår din åsikt!  Hade jag inte förstått den hade vi inte kunnat diskutera över huvud taget. Jag förstår varför du har den samtidigt som jag inte delar den.  Jag vill aldrig glömma att det finns en levande människa bakom en åsikt eller ett inlägg här i forumet. En åsikt är en åsikt och en människa, är en människa.

"Bokstavstroende" är en svepande formulering som är rätt missvisande i detta ämne. Men i vilket fall är det betänkligt att i ämnet finner jag belägg för min åsikt med stöd av icke-troende och i ett fall därtill, homosexuella  akademiker som Thomas Hubbard och Louis Crompton.. 

Men jag tackar för diskussionen.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-28 20:43 #44 av: [Alek88]

Så idiotiskt att säga att man inte kan vara kristen och homosexuell samtidigt och dessutom leva i en homosexuell relation med sex och vardag som alla andra ''vanliga par''. Kristen tro har inget med läggning att göra. Gud har skapat allt och därmed även homosexuella. Vi är uppbyggda av samma blod och celler vad är skillnad ? i början som foster är vi alla samma innan man utvecklas till man eller kvinna. är folk verkligen så korkade att man ser i från det vetenskapliga ? det är inte många som bokstavligen följer bibeln nuförtiden varför ska vi då ''följa'' förbud mot homosexuella. Bibeln är till stor del tolkningar och den moderna bibeln är på flera ställen feltolkad så även det där det står om homosexuella. ''Du skall icke ligga hos en man såsom man ligger hos en kvinna'' är det ens en rätt tolkning ? kan två män ligga med vandra som man gör med en kvinna ? nej det går nog inte enligt naturens lag. Om någon skulle försöka förstår jag att det är en synd. Bibeln är en blandning av historia, berättelser, gudsord, tolkningar, dåtidens regler vi måste rätta oss till dagens samhälle, Gud är mycket högre än så och vi ska inte leka gud själva med att döma andra. Finns ''vanliga gifta par'' som syndar så mycket mer än ''vanliga homosexuella par'' men det är tydligen inte lika intressant. Tur väl är vi troende homosexuella ganska många så vi är inget utdöende släkte och det är väl tur det :) Finn gud istället än att bara citera bibel citat.

Anmäl
2016-05-28 20:43 #45 av: [Alek88]

https://www.reddit.com/r/atheism/comments/2l7qh2/41_things_the_bible_condemns_other_than/

Anmäl
2016-05-28 20:43 #46 av: [Alek88]

http://hill-kleerup.org/blog/2012/06/13/76-things-banned-in-leviticus-and-their-penalties.html

Anmäl
2016-05-28 20:47 #47 av: [Alek88]

Woodland på vilket sätt är du bokstavstroende ? ska säga dig att det är inte många människor som är bokstavstroende. Om du är det blir jag impad :)

Anmäl
2016-05-29 11:14 #48 av: [loveisall]

Faktum är : Gud skapade man och kvinna.  Det är ju ett faktum. Det var så Gud menade från början.  Det är Guds vilja att mannen och kvinnan ska leva ihop som ett par och föröka sig. 

Från och med syndafallet så har satan börjat vända upp och ner på Guds skapelse, förvränga och förstöra på alla sätt och vis. Det kan man se i hela Guds skapelse här på jorden.  Det var därför Gud valde att skicka syndafloden på Noas tid. 

Men vi människor syndar på olika sätt varje dag och i slutändan är det en sak mellan dig och Gud.  Inte ens vi kristna är fria från synd och frestelser, men man kan ångra sig, få förlåtelse och göra bättring. 

Anmäl
2016-05-29 11:17 #49 av: [loveisall]

Jag är också "bokstavstroende", dvs  jag tror på att allt som står i biblen är sant.   Det finns både historia nedskriven av Gudsmän i bibeln och Guds rena ord förmedlat och det finns profetior, löften, osv

Anmäl
2016-05-29 15:43 #50 av: Woodland

Så idiotiskt att säga att man inte kan vara kristen och homosexuell samtidigt och dessutom leva i en homosexuell relation med sex och vardag som alla andra ''vanliga par''. 

Så Jesus och apostlarna var idioter?

Kristen tro har inget med läggning att göra. 

Jag har inte gjort en sådan koppling. (inlägg #18)

Gud har skapat allt och därmed även homosexuella. Vi är uppbyggda av samma blod och celler vad är skillnad ?..är folk verkligen så korkade att man ser i från det vetenskapliga ?

Vetenskapen har inte hittat det definitivt biologiska beviset att man föds med denna läggning. 


det är inte många som bokstavligen följer bibeln nuförtiden varför ska vi då ''följa'' förbud mot homosexuella. 

 Vi bör följa de Nya testamentliga föreskrifterna som vi har fått. Jag har redan svarat dina invändningar i # 5, 14, 18 och 33.


Bibeln är till stor del tolkningar och den moderna bibeln är på flera ställen feltolkad så även det där det står om homosexuella. ''Du skall icke ligga hos en man såsom man ligger hos en kvinna'' är det ens en rätt tolkning ? kan två män ligga med vandra som man gör med en kvinna ? nej det går nog inte enligt naturens lag. Om någon skulle försöka förstår jag att det är en synd.

Vad är ditt stöd för "den moderna bibeln är på flera ställen feltolkad"? Vad har du för källor som kan överträffa de jag hänvisade till i # 25?

 Bibeln är en blandning av historia, berättelser, gudsord, tolkningar, dåtidens regler vi måste rätta oss till dagens samhälle, Gud är mycket högre än så och vi ska inte leka gud själva med att döma andra.  

Men hur kan du veta hur Gud är? Jar har inte dömt någon.

Finns ''vanliga gifta par'' som syndar så mycket mer än ''vanliga homosexuella par'' men det är tydligen inte lika intressant. 

Diskussionen  i denna tråd har inte handlat om synd i vanliga äktenskap.

Tur väl är vi troende homosexuella ganska många så vi är inget utdöende släkte och det är väl tur det :) 

Mänskligheten hade varit ett utdöende släkte om alla var homosexuella. Det är en del av poängen. 

Finn gud istället än att bara citera bibel citat.

Vilken gud skulle det vara och hur skulle jag finna honom/det/henne med mera?

De andra länkarna du lade upp visar den allmänna brist på kunskap som finns när det gäller texttolkning. 3 Moseboken citeras men de var riktlinjer för Israel som ett land i världen. Jesu rike är inte av denna värld så andra regler gäller.

"Bokstavstroende" är ingen etikett jag tog på mig. Bokstavstroende betyder olika saker för olika människor precis som orden kristen/kristet.  Jag  bemötte detta i #43.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-29 20:13 #51 av: [Alek88]

50 # Haha hur kan du få min text till att bli att jag skrev Jesus är idiot ? haha nej gud är inte idiot. Visa vart jesus har sagt att man inte kan vara kristen och homosexuell samtidigt. Du kanske inte har gjort den kopplingen men många verkar ju göra det :)

Jag skrev inte att man föds med läggning utan att i början är det ingen skillnad på man och kvinna utan vi är uppbyggda på samma sätt med samma material. tror det är v 9 som utveckling av det bestämda könet börjar.  Därför är det ganska omodernt att tänka man/kvinna är det rätta för på cellnivå skiljer det liksom inget. Nu orkar jag inte hitta källor på det men det är enkelt att googla själv :) passande för de som är emot homosexuella att titta bort gamla testamentet ja passande. Såklart dömer du homosexuella bara läsa det du brukar skriva. Nej men intressant att ta upp att vissa synder är bättre än andra :)

Kanske en del av gudsplan att vissa är homosexuella. Och homosexuella kan ju få genetiska barn. det är ju inte så att vi har tappat förmågan att göra barn HAHAHAH

nej det går inte diskutera detta med fanatiska människor, tyvärr.

Anmäl
2016-05-29 20:23 #52 av: [Alek88]

48 - 49 # såklart det finns män och kvinnor ja och alla därimellan :) men läggning är inget som hindrar folk från att göra barn/skaffa barn. Varför inträffar inte nya syndafall om det är så mycket synd i världen var är gud nu ? Starkt av dig att tro på allt i bibeln (antar du inräknar gamla testamentet också) det är inte många människor som har den kraften och orken att leva enligt bibeln. Har läst både bibeln och koranen och skulle jag leva exakt efter punkt och prick så hade jag nog hellre gjort självmord men det är jag det. Faktum är att det finns tusentals och åter tusentals av helt vanliga djupt troende homosexuella som lever ''rena liv'' och det är rent ut sagt hemskt att dom blir så utstötta ibland av vissa ur kyrkan, för många är det bättre att ha rätt och dra bibel citat än att se människan ta en plats i kyrkan. Ja människan som är gudsbarn många homosexuella mår väldigt dåligt mentalt och här hjälper inte bibel citat eller säga att dom lever i synd, hjälpen är gemenskap och förståelse som också är gudsord 

Anmäl
2016-05-29 20:44 #53 av: [Alek88]

En feltolkning kan vara matteus 8:5-13 och Lukas 7:1-10. Här vet vi inte vad ''ordet'' betyder. Och kan likväl menas att det är en manlig älskare istället för tjänare :)

Anmäl
2016-05-29 20:55 #54 av: [Alek88]

Som ''vår fader'' har ändrats genomtiderna har även bibeln genomgott ändring och många av de gamla texterna från gamla testamentet är försvunnet eller om skrivet (på antiken var det vanligt med att att använda samma papper att skriva på som systrarna hitta syriska codex). Såklart har bibeln genomgått förändring av tiderna från olika språk och översättning. Därför ser jag inte bilben som absolut sanning och därför borde man ha mer förståelse för homosexuella. för i slutändan är det att ''vi är emot'' homosexuella för att så står det i bilben. Men den judiska, kristna, muslimska guden som vi tro på är så mycket mer djup och tredimensionell än vad bara bibeln säger.  Det är därför jag skriver man ska finna gud istället för att gräva ner sig med bibel citat. många homosexuella finner gud :)

Anmäl
2016-05-29 21:42 #55 av: Woodland

Haha hur kan du få min text till att bli att jag skrev Jesus är idiot ?  

Du skrev det själv: Så idiotiskt att säga att man inte kan vara kristen och homosexuell samtidigt och dessutom leva i en homosexuell relation med sex och vardag som alla andra ''vanliga par''.  

Detta är klarlagt på flera ställen i Nya testamentet och Jesus sade att "I begynnelsen skapade han dem man och kvinna" (Adam och Eva.)  (se #48)

Visa vart jesus har sagt att man inte kan vara kristen och homosexuell samtidigt.

Vi tar det steg för steg:

Först: Det du skrev är faktiskt ett av flera välkända försök att ursäkta beteendet som har framlagts i diskussionerna under de senaste åren. Dessa har bemötts av flera lärde: troende och otroende, hetero och homo. 

Andra: Jesus behövde inte säga någonting om det. Det var ett givet. Hela det judiska samhället visste att utlevda homosexuella relationer enligt deras religion var förbjudna, oacceptabla och en styggelse. Jesus behövde inte ta upp detta. Idag nämner vi inte att en man inte får har sex med sin mamma. Varför? För att det är en självklarhet.  Apostlarna däremot klargjorde ståndpunkten i breven eftersom det fanns hedningar som levde så innan de blev omvända (som här).  Lägg särskilt märke till vers 11. De lämnade detta levnadssätt när de blev omvända. 

Därför är det ganska omodernt att tänka man/kvinna är det rätta för på cellnivå skiljer det liksom inget. Nu orkar jag inte hitta källor på det men det är enkelt att googla själv

Varför skulle jag googla på detta? Bevisbördan ligger hos dig. 

nej det går inte diskutera detta med fanatiska människor, tyvärr. 

Jaså? Är du fanatisk? Det är också lite svårt att diskutera med någon som inte är insatt i ämnet.  Några av de bibelverser som har varit uppe här: 1 Moseboken 19:1-13;3 Moseboken 18:22Romarbrevet 1:26-271 Korinthierbrevet 6:9;  Uppenbarelseboken 22:15

# 53

Matthew Vines teori kanske? Totalt befängt och har tillbakavisats med råge. 

#54 

Ditt påstående om  "Såklart har bibeln genomgått förändring av tiderna från olika språk och översättning" har vi hört från flera håll. Om huruvida texten har ändrats kan du läsa om här. Du ser inte bibeln som absolut sanning. Detta är precis det jag skrev om här i sista stycket. När det kommer till din syn på gud har jag berört det här.

Ingenting av det du har framlagt hittills kan få mig att ändra mitt ståndpunkt  i #5 "Jag sållar mig till de som anser att ett homosexuellt leverne och en bibliskt baserad kristen tro inte kan förlikas."

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-29 22:03 #56 av: Joppo

Ni som anser att homosexualitet är en styggelse, skulle ni kunna förklara mer ingående vad det är som gör denna företeelse så hemsk?

Jag menar om det handlar om vuxna människor som helt frivilligt väljer att leva samkönat tillsammans, så fattar jag inte vad grejen är att hetsa upp sig över? Det är väl bara bra liksom att folk värnar om varandra och lever ett liv i kärlek? 

Om man ser det rent objektivt så är ju snarare er hållning betydligt sämre då den genom tiderna gjort att homosexuella fått utstå väldigt mycket elakheter. Ni kan ju till exempel fundera på hur många homosexuella som blivit misshandlade på grund av religiösa orsaker. Eller hur många liv som religionen har på sitt samvete för att homosexuella begått självmord på grund av att deras medfödda sexualitet ansetts fel...

Anmäl
2016-05-29 23:19 #57 av: [Alek88]

55 # Du har fortfarande inte visat där jesus spec säger att man inte kan vara homosexuell och kristen :) .  http://www.wouldjesusdiscriminate.org/biblical_evidence/born_gay.html

Du tror att jag inte är insatt :9 hur kan du veta ? eller är det för att jag inte är på min höga häst och citera bibel citat  då jag anser att bibeln inte är allt. För mig blir det svårt att diskutera med någon som kör bibel citat som argument. Vad ska jag göra med bibel citat ? jag vet vad som står i bibeln. Jag kan inte få dig att försöka förstå med hjälp av bibeln.  Tycker det är sorgligt att du och andra tänker så om homosexuella.  Homosexuella är ju dessutom en revolutionär fördel för att människan ska kunna finnas och utvecklas så på samma sätt som det finns homosexualitet hos flera djurarter för att det är en fördel för överlevnad.

Anmäl
2016-05-29 23:35 #58 av: [Alek88]

Corinthians 6:9-11 står om själva sex-akten inte om homosexuella :) men resten av bibeln har man anpassat efter dagens samhälle. För längre ner står ju även mer saker för dom som inte får ärva vilket gör att det är ganska många som inte får ärva gudsrike. Syndernas förlåtelse och skärselden är ju i bruk här för dom som har varit berusade av alkohol eller levt ut sin lust.  Dessutom hur kan man vara säker på att just paulus skrev gudord ? finns det bevis på det ?

Man kan ju säga att du på ett sätt förtalar homosexuella som är en synd på samma nivå som att utföra akten mellan två män :) 

Moseboken har jag redan sagt mitt längre upp :) jag har fortfarande inte kommit på hur en man kan ligga med en man som han ligger med en kvinna :) hur det ens är möjligt. Behöver nog inte gå in i detalj där va. Skulle nu en man ligga med en man som han ligger med en kvinna tycker jag också det är en synd för det skulle va ganska brutalt såfall.

Ja resten uppenbarelse boken inte spec. och sodoma och gomora ja kära gamla syndare städer som jag inte ens orkar svara på. Kan vara en kär gammal historia vad vet jag. Har gått vetenskapliga dokumentärer om det på TV om det verkligen inträffat.

Glömde svara Romarbrevet 1:26-27 kan också uppfattas som prostitution och inte män/män eller kvinnor/kvinnor som lever i fasta förhållanden. Står i utbyte vilket er utger för att vara som tjänster.

Anmäl
2016-05-30 12:52 #59 av: [loveisall]

#52 Du skriver: Starkt av dig att tro på allt i bibeln (antar du inräknar gamla testamentet också) det är inte många människor som har den kraften och orken att leva enligt bibeln. Har läst både bibeln och koranen och skulle jag leva exakt efter punkt och prick så hade jag nog hellre gjort självmord men det är jag det.

Nej jag är inte särskilt stark, men Jesus är det och ingen människa är fullkomlig. Endast Jesus är fullkomlig.  Genom TRO blir vi rättfärdiga, inte genom gärningar. Det är pga av vad Jesus gjorde för OSS på korset. 

Ser att många  verkar tro att vi kristna fördömer homosexuella, men det gör vi inte.  Bibeln säger att homosexualitet är en synd för att det inte är enligt med Guds skapelseordning. Det är inte Guds vilja.  Men personligen känner jag många homo och bi- människor och vi är goda vänner och dom vet att jag är kristen. Gud överger inte dig för att du är homosexuell, men det står tydligt att Gud hatar synden.  Med synd i sitt liv är det svårt att närma sig Gud om man fortsätter med synden.

Jag kan inte fördöma min broder eller syster.   Men Guds ord kan göra det : 

Ty Guds ord är levande och verksamt. Det är skarpare än något tveeggat svärd och tränger igenom, så att det skiljer själ och ande, led och märg, och det är en domare över hjärtats uppsåt och tankar. Heb 4:12

Läs igen: .... Ty Guds ord... ..... det är en domare över hjärtats uppsåt och tankar.

Guds bud gavs också för att människa ska inse sina synder.

Min uppgift som människa är att älska min nästa. Jag är inte bättre än någon annan. Jag lever i Guds nåd och genom min tro. Men jag försvarar Guds ord och vilja. 

Anmäl
2016-05-30 13:19 #60 av: [Alek88]

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew+19%3A11-12&version=SFB15

Matteusevangeliet 19:11-12Svenska Folkbibeln 2015 (SFB15)

11  Han svarade dem: "Alla kan inte ta emot det här ordet, utan bara de som har fått den gåvan: 12 Det finns de som inte kan gifta sig[a] för att de är födda sådana, och de som inte kan det för att människor har gjort dem sådana. Och det finns andra som väljer att inte gifta sig för himmelrikets skull. Den som kan förstå detta bör ta det till sig."

Eng bättre ord-val (men bibel fanatiker förstår ju inte det att bibeln har ändrats vid alla översättning) Eunuchs = homosexuella

Matthew 19:11-12English Standard Version (ESV)

11 But he said to them, “Not everyone can receive this saying, but only those to whom it is given. 12 For there are eunuchs who have been so from birth, and there are eunuchs who have been made eunuchs by men, and there are eunuchs who have made themselves eunuchs for the sake of the kingdom of heaven. Let the one who is able to receive this receive it.”

Blir lite dubbelt ibland säger folk ja vi är bokstavstroende men när det passar så kör man lite cherry picking :)

JO många kristna fördömer homosexuella. vad kallar du det annars ? du kör fortfarande med bibel snacket men du argumentera inte mot det andra jag skriver kanske förstår du inte vad jag menar eller tänker eller vet du inte hur du ska svara på det, tror nästan alla frågor jag skriver förbli obesvarade.

Jaså inte rättfärdig genom gärningar. intressant. Du skriver att det inte är gudsvilja ja du verkar ju veta bättre än gud så :) varför är du utsatt till att försvära gudsord och vilja ? när du hmm inte verkar veta exakt vad hans vilja är.

Ja denna diskussion går ingen vart och jag har personligen har ingen energi över för fanatiska homofober.  Roliga är att ''ni'' enbart kör med bibel citat eller hänvisningar ni är så djupt i bilben att det nästan är som bilben blir gud. För mig är tro att hitta gud och vara en bra människa hitta svar på dom stora frågorna i livet. inte att kunna bibeln utantill och använda den som vapen till att förstöra för människor liv. Jag kan och jag läser bilben på olika sätt (det går att se olika på det som står i det) för mig är gudsord inte samma som för ''er'' bibel fanatiker.  Roligt att det delas upp vi kristna mot homosexuella. Jag är homosexuell och  djupt i min katolska tro men mitt liv går ganska bra faktiskt vad som sen händer när jag dör den dagen den sorgen, något som bibel fanatiker inte kan tänka sig in.  Jag känner många homosexuella kristna många av dom lever ett renare och bättre liv än många andra och har en djup tro för gud. Tragiskt att vissa kristna är homofober för många homosexuella är det jobbigt och ett hårt slag att bli utsatt för detta.

Tack o hej och jag ska be en bön både för woodland och loveisall :)

Anmäl
2016-05-30 14:13 #61 av: Woodland

#57

Jag behöver inte visa "där jesus spec säger att man inte kan vara homosexuell och kristen." Det är bara så. 

Ordet som används som "eunuch" av Jesus (grekiskan) har samma rot och används som  ett verb och ett substantiv. (#60) Det betyder att kastrera eller en som är kastrerad. Det betyder inte homosexuell. De som påstår det greppar efter strån.

Ditt "resonemang" runt bibeln är lite svårt att följa. Först påstår du att du kan bibeln, sedan behöver du den inte och sist kan du inte diskutera med någon som citerar den. Varför? Vill du ha stöd däri för din position? Det finns inte. Sorry. Hela diskussionen i denna tråd har haft detta som utgångspunkt. Jag kan inte ändra det som står skrivet och som den kristna kyrkan har vidhållit genom tiderna. 

Jag definierar inte människor efter deras sexuella läggning. Mina tankar runt människor som kallar sig homosexuella är att de precis som jag och alla andra måste vända sig till Gud och eftersträva att leva efter Guds ord. Vi är alla syndare och i behov av Guds förlåtelse. Bibeln säger att ingen är god i sig själv och att alla måste ta del av Jesu rättfärdighet. Jag tycker #26 och #59 sade det bra.

# 58

Många verkar desperat försöka vilja få Paulus ord att betyda någonting de inte betyder. Man kan inte komma 2000+ år efteråt och tvinga fram en ny tolkning på en sådan gammal skrift, speciellt inte en tolkning som inte är förankrad varken i skriften, kulturen eller underbyggd från ett historiskt perspektiv. 

När det står detta om att ligga med en man som med en kvinna är det en detaljbeskrivning av akten utan att gå in i detaljer. Dessa saker nämndes inte ens av vanligt folk förr i tiden. Det ansågs för skamligt. Och detta var inte endast bland de som höll sig till den judiska religionen. Det var så i flera antika kulturer. 

För att inte göra detta svar för långdraget: man kan "uppfatta" bibelns verser precis som man vill och försöka få stöd till allt eller tvärtom. Det går rätt bra om man bortser från versernas sammanhang, tvingar på dem en annan kulturell betydelse, gör det underordnade till det överordnade, med mera. Men vi som har ett respekt för bibelordet eftersträvar att inte göra så.

Jag föreslår att du lämnar detta med att försöka tvinga bibelordet att godkänna den homosexuella livsföringen. Det går inte att göra med ärligt uppsåt och detta har bevisats av de antal gånger försöken har gjorts och grundligt tillbakavisats av de som kan mer än jag. 

# 60

Ja denna diskussion går ingen vart och jag har personligen har ingen energi över för fanatiska homofober

Hmm vad var det du skrev förut - man skall inte döma? 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-30 16:18 #62 av: [loveisall]

#60 Allt det jag har sagt står faktiskt i bibeln.  Jag har säkert varit fördömande på nåt sätt/andra sätt i mitt liv, men som sagt jag har vänner som är homosexuella också och det står inte i min makt att ändra på deras liv.  Jag tycker inte om synden så klart, men jag älskar människan.

Anmäl
2016-05-30 18:14 #63 av: Woodland

#56

Ni som anser att homosexualitet är en styggelse...

Tja, det var egentligen inte det jag skrev. Jag skrev att relationerna uppfattades som en styggelse ibland folken såsom det står i Gamla testamentet. Jag tror jag svarade resten av din fråga i inlägg # 14. 


Om man ser det rent objektivt så är ju snarare er hållning betydligt sämre ...

Hemska saker har historiskt sett skett  i Guds och Jesus namn. Jag tror inte jag (vi) kan ställas till svars för de övertramp som har ägt rum genom tiderna eller de politiska systemen (även om de har stått under ett kristendomens paraplynamn)  lika lite som  någon som är ateist kan stå till svars för de olika grova folkmord och förföljelser som regeringar som Stalins och Pol Pots  bedrev. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-30 19:09 #64 av: [Alek88]

Sista inlägg här i tråden. Först HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Att kunna bibeln är inte samma sak som att hålla med om allt, eller att det andra tolkar den som är samma sätt som jag ser det. Här läst Bibeln, Koranen och boken Abrahams barn och även Det mångreligiösa Sverige : ett landskap i förändring. Känner både Katoliker och ortodoxa och jag själv går både till katolska kyrkan och svenska kyrkan så det är inte någon oreligiös person du diskuterar med och många delar min uppfattning fast dom är religiösa. Jag har bibeln vid mitt altare och håller den kär :) men för det måste jag inte se allt som absolut sanning (för att jag är inte fanatisk).  Vet du varför du inte kan visa spec där jesus säger så för det finns inte och det är inte så jesus är, brak sa det för dig. Så slutsats man kan vara kristen och homosexuell för det som står i bibeln är tolknings fråga.

Jaha men nu säger du ju emot dig själv, först säger du man kan inte vara kristen och homosexuell sedan säger du att alla måste ta del av Jesus rättfärdighet. Jag är också intresserad av romarriket kan direkt säga att du har fel om det i antika kulturen har också en kunskap om homosexuellt i andra religioner både islam och östländska så där har du också fel, i Indien är transmän (Eunuchs) heliga :)

Men är det sant så dömer jag ju ingen :) Synd att detta inte går att diskutera då DU vägrar till 350% att se en annan betydelse av orden i bilben och vad det verkligen kan mena om det verkligen är rätt tolkat. Varför jo för skulle det vara en annan tolkning så har din homofobi inte kunna bli rättfärdig (man kan vara homofob på olika sätt/och grader JAG vet) att du har många gay vänner och tycker bra om dom så är inte det homofobi men det är homofobi när du säger att en homosexuell inte kan vara kristen. Jag har förlorat personer i mitt liv för att dom inte accepterar mig men andra som är homosexuella har dom inga problem med det är också en form av homofobi som är selektivt. Där är förklaring varför jag tycker du är homofob.

Ett tips är att kolla runt lite på youtube där finns många bra dokumentärer om det som jag tar upp. Men antagligen kommer du inte kolla för du vill inte din bubbla ska spricka. Nu håller jag vad jag lovar att det blir sista. Så svaren hädanefter kommer inte läsas. Men kanske långt inne förstår du mig kanske men bubblor är väldigt sköra. Tur väl finns det miljoner av homosexuella kristna i världen som inte kommer ändras på. PUSS & KRAM på dig

Anmäl
2016-05-30 19:24 #65 av: [Alek88]

http://community.beliefnet.com/gaycatholic/blog/cat/gay_christians

https://queerchurch.wordpress.com/

Anmäl
2016-05-30 20:25 #66 av: Woodland

Okej Alek. Det är bara för mig och alla mina akademiska källor att buga inför din expertis och önska dig lycka till.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-05-31 08:12 #67 av: [loveisall]

#64 Du skriver att i Indien är transmän/ Enucher heliga. Enligt bibeln finns ingen annan än Gud som är helig och man ska inte upphöja människor, utan Gud.  Det kan räknas till första budordet att man inte ska ha några andra Gudar jämte Gud själv, men nu är det ju hinduism i Indien och dom har många gudar.

Anmäl
2016-05-31 08:24 #68 av: [loveisall]

#64 " (man kan vara homofob på olika sätt/och grader JAG vet) att du har många gay vänner och tycker bra om dom så är inte det homofobi men det är homofobi när du säger att en homosexuell inte kan vara kristen. Jag har förlorat personer i mitt liv för att dom inte accepterar mig men andra som är homosexuella har dom inga problem med det är också en form av homofobi som är selektivt. Där är förklaring varför jag tycker du är homofob. "

Jag har inte sagt att en homosexuell inte kan vara kristen. Men jag har sagt att oavsett vilken synd i en människas liv, så kan det vara svårt att närma sig Gud, för den som vill se Gud måste helga sig. 

 Enligt bibeln så är ju den sexuella akten mellan man-man, kvinna-kvinna en synd, och med synd i sitt liv så är det svårt att komma nära Gud eftersom Gud inte tolererar synd.  Men han älskar dig lika mycket som alla andra människor.  Han offrade ju sin son för alla människor, så att dom skulle kunna bli fria från slaveriet under synden.   Men fortsätt att studera bibeln och jag hoppas att Gud ska uppenbara sina sanningar för dig.  Ofta räcker det inte med att läsa bibeln ett par gånger, utan man måste läsa och studera ofta för att Gud ska kunna uppenbara sanningen i sitt ord. Det är lätt att misstolka bibeln annars också.

Blomma

Anmäl
2016-06-27 19:13 #69 av: [Alek88]

Varför gick jag tillbaka för att titta i tråden igen haha jaja. Men jag måste tacka dig loveisall för orden ''Det är lätt att misstolka bibeln annars också'' det är exakt det kristna bibeltrogna homofober gör :)  Nej det är inte du utan Woodland som säger att man inte kan vara homosexuell och kristen.  Om nu woodland kan sin bibel så varför då inte visa vart det står. Än har jag inte sett något bevis för det.

Det står INGENSTANS i bilben om ev synd gäller för homosexuella i par eller sex utanför relation. Därför blir ''dom ev synderna'' att öppet tolka som man vill :) Det är inget man kan bortse ifrån. NU blir detta mitt sista även till dig. Puss och kram.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.