2016-03-09 22:13 #0 av: Woodland

Den utökade medvetenheten för rättvis handel kan för en troende vara ytterligare ett steg i ett praktiskt evangelium. Det är svårt i dagsläget att alltid uppfatta hur mycket våra liv och leverne påverkar våra medmänniskor i tredje världen.  Rättvisemärken syns rätt bra nuförtiden i mataffärerna även om ännu fler varor skulle kunna vara märkta. 

Nu börjar klädaffärerna samla in gamla textilier precis som andra organisationer. Det finns en baksida av insamling av våra avlagda kläder (second hand). I vissa falls säljs de i stora buntar och hamnar i det fattiga utlandet. I denna artikel berättas att detta har slagit ut vissa länders hemindustri för textiler, med stor arbetslöshet som följd. Och  de som sysslar med uppsamlingar i andra led kammar hem enorma vinster.  

Med tanke på de som arbetar i klädindustrin kan det vara bra att ha en lista över märken och affärer som ni känner till och som anser känner ansvar för arbetarna i industrin i alla steg. Det kan vara till hjälp för de som tänker på detta och vill börja handla mer med rättvisa i sikte.