Kyrkan

Muslimer konverterar

2015-12-04 14:02 #0 av: Woodland

En exempellös väckelse äger rum bland muslimer i länder där det verkar vara endast mörker för evangeliet.

När Jesus var här på jorden sade han "Jag säger dig: Du är Petrus, och på denna klippa skall jag bygga min församling, och helvetets portar skall inte få makt över den." Klippan var tron och bekännelsen som Petrus uttalade versen innan: "Du är Messias, den levande Gudens Son." 

Ingen kan hindra Gud från att bygga sin kyrka och med det i tanken kan det konstateras att han har nått och når muslimer i världen. Enligt Charisma News: Fler muslimer har överlämnat sig till Kristus de senaste tio åren än i de senaste 1 500! Ibland har dessa muslimer haft kontakt med kristna som haft en bibel och kunde svara på deras frågor. Men i väldigt många fall har Gud talat till dem i drömmar. Drömmar är högt respekterade bland folket inom islam och dessa människor har upplevt ett direkt tilltal från Herren. Fastän det absolut inte är normen i länder där bibeln och kunskapen om Gud finns lättillgänglig  har drömmarna varit ett starkt bidragande steg till deras överlåtelse och omvändelse enligt dessa vittnesbörder. 

Joel C. Rosenbergs bok är grunden till information i denna långa artikeln:

Sudan - En miljon Sudaneser har omvänts till Kristus sen år 2000 -- inte trots förföljelse, krig, folkmord utan på grund av dem.... beräknade antal troende i landet är totalt mer än 5.5 miljoner.  Det verkar såsom kriget är en bidragande orsak.

Pakistan - Pakistanska kristna ledare berättar att det pågår en omvändelseexplosion i landet och beräknar att mellan 2.5 till 3 miljoner pakistanier tillbeder Jesus.  Längs det Afganska-Pakistanska gränsområdet omvänds hela städer och byar till Kristus.

Egypten - Tillförlitliga rapporter antyder att det finns en stor väckelse i landet. Andliga ledare beräknar att det finns fler än 2.5 miljoner som följer Jesus Kristus och många av dessa är före detta muslimer. Det poängteras att de kristna martyrerna och deras trofasthet har väckt omgivningens nyfikenhet.

Iran - Kristendomen har ökat från 500 personer till 220 000 under 21 år. Islamisk fundamentalism har inte kunnat undertrycka Guds verk.

Saudiarabien - De kristna ledarna beräknade år 2005 att det fanns fler än 100 000 kristna saudier med muslimsk bakgrund och att dessa nummer är högre idag. 

Irak - Före 2003 (innan den "Arabiska våren" och ISIS uppkomst) berättade de kristna ledarna att det endast fanns 400 till 600 överlåtna kristna i hela landet, borträknat de 750 000 som fanns i de nominella historiska kristna kyrkorna i Irak. Vid 2008:s slut beräknades det att det fanns 70 000 överlåtna irakiska troende. Sedan denna beräkning har många fördrivits från sina hem, är flyktingar och har också blivit martyrer. 

Algeriet - Som resten av Nordafrika upplever landet en besökelsetid. Regeringen har försökt förtrycka detta med att passera en lag som förbjuder muslimer att omvända sig eller lära sig om kristendomen, och som förbjuder de kristna från att samla sig utan tillåtelsen från regeringen. 

Jordanien - Kyrkan ökar också här med tusentals nya troende.

Kyrkofadern Tertullian (155-240) skrev en gång att "Martyrernas blod är kyrkans frö." Han menade att dessa kristnas villighet att stå fast för Kristus och offra sig  under förföljelsen leder till andras omvändelse. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-12-05 10:51 #1 av: [loveisall]

Underbart! Ljuset lyser starkare där mörker råder.

Anmäl
2015-12-14 18:14 #2 av: Farwuq

Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2015-12-16 15:27 #3 av: Terra Australis

Man kan inte annat än gratulera dem som kommit till insikt.

BlommaHjärta

En röd ros och ett hjärta från mig till dem.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.