2015-10-02 19:52 #0 av: Woodland

Enligt The Telegraph har attacker mot judar ökat i Tyskland:  i fjol hade 1,596 attacker rapporterats, en ökning sen 2009.  Det behöver inte betyda att Tyskland är det värsta landet i EU när det gäller detta, eftersom Tyskland har ett system där brott noggrant noteras medan andra EU länder inte rapporterar  antijudiska* brott lika noggrant eller överhuvudtaget. 

De flesta attacker (1,342) är tillskrivna extremhögern, 7 stycken till vänstern och 176 stycken till "främmande ideologi". Om man ser till den sistnämnda har de officiella fallen ökat från 31 i 2013 till 176 i den färskaste rapporten. 

EUs vicepresident Frans Timmermans varnar att "under de  sista få åren har vi sett detta gamla monster resa sig igen i Europa. . . jag hade inte trott det var möjligt men det händer igen."

I Frankrike har 815 incidenter rapporterats (dubblerat från ifjol) och stora gäng har marscherat i Paris och ropat antijudiska slagord. Detta var före attacken på den judiska stormarknaden i januari. 

Polisen i England och Wales rapporterade 318 hatbrott mot judar under 2013- 2014. Siffrorna har sammanställts av välgörenhetsorganisationen "Community Security Trust" som säger att antalet ligger på 1168 stycken - en ökning på 188% sedan förra året. Men vissa länders "underrapportering" ger fog för att tro att attackerna är mycket vanligare än vad man nu känner till.

Dr. Moshe Kantor, Europeiska judiska kongressens president, varnar att hundratusentals judar kan bli tvungna att lämna EU för sin egen säkerhets skull. 

Det verkar såsom Europa kan förlora sin judiska befolkning såsom Mellanöstern förlorade sin kristna befolkning. 

En artikel till angående ämnet från AP.

*Notering: Jag använder inte ordet antisemitiska eftersom även flera folkslag, så som araber och assyrier, är semiter.