Övrigt

Kvinnor säljs som boskap

2015-08-06 15:31 #0 av: Woodland

En kurdisk tjänsteman påstår att 19 kvinnor från den Yazidiska och kristna folkgruppen som erövrats under strid avrättats i sitt fångenskap i Mosul, Irak. De vägrade att utföra "jihad sex".

FN-sändebudet Zainab Bangura har bekräftat att IS säljer de kvinnliga Yazadi  och kristna krigserövringarna som sexslavar och att de utsätts för våldtäkt. Det finns en prislista där småflickor mellan 1 och 9 år betvingar de bästa priserna. Dessa kvinnliga fångar betraktas som "boskap" och behandlas därefter. Dessa misshandlade kvinnor och unga tjejer har i flera fall tagit livet av sig i ren desperation.

Källan 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-08-06 22:37 #1 av: NiklasTyreso

Varje människa har kapacitet att göra världen sämre.
Det är mycket svårare för en person att göra världen bättre.

Jag kan stödja någon hjälporganisation för de här traumatiserade tjejerna.

Journalister och författare kan dokumentera deras livsöden, så vi är bättre nästa gång eller den därpå.

Viktigt är att aktivt lägga skulden på förövarna, inte på offren.
Det offer som får respekt och bekräftelse att det onda inte var dennes fel, den får större kraft att ta sig igenom och börja bygga upp livet efter.

Anmäl
2015-08-08 12:47 #2 av: Woodland

# 1

Jag kan stödja någon hjälporganisation för de här traumatiserade tjejerna.

Förföljelsen mot de kristna har tagits upp förut som i denna artikel i Dagen och på DN Debattsidan, med flera. Men det talas inte så väldigt mycket om det. Många kristna och Yazidis har fått beskydd hos Kurderna. Kurderna har också betalat lösen för Yazidis

Det finns flera hjälporganisationer som ser till de förföljda. Open Doors är en och ACERO en annan.  IOCC arbetar bland annat inom Syrien. Det går att lämna riktade gåvor om så önskas. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.