Övrigt

När jag lämnade NA och det ockulta ....

2015-07-08 09:21 #0 av: [Juel70]

....fick jag en speciell dröm.   

Det är/blir mycket motstånd i det andliga när man lämnar mörkret och går över till ljuset. För mörkret släpper dig inte frivilligt, men vi har Jesus till hjälp, alltid!  Det är bara att ropa på Honom.  Den här drömmen av många andra drömmar gav Jesus till mig en gång för flera år sedan :

Jag var i ett hus med 3 våningar. Jag stod på översta våningen och där fanns en massa fönster och många utav dom var öppna och det blåste  ute, så fönstrena slog mycket.

Då plötsligt står det en man brevid mig och han säger: 

-Du måste stänga alla fönster.

Så jag började stänga alla fönster, men vissa av dom åkte upp igen och jag fick stänga dom igen. Till slut, efter rätt mycket arbete var alla fönster stängda och vi gick en våning ner. Där fanns också en hel massa fönster som var öppna.  Det var mörkare och stormigare på den här våningen.   Jag stängde alla fönster och fick kämpa mycket med vissa fönster. 

Sen sade mannen (som ju var Jesus): - Nu har du bara ett fönster kvar att stänga, men det är det svåraste. Det ligger i källaren och dit måste du gå själv. Jag kan inte följa med dig.  Mannen uppmuntrade mig och sade att han kommer att vara med mig hela tiden och hjälpa mig (på avstånd) .

Jag var rädd, men jag gick ner..öppnade en mörk gammal och tung trädörr. Golvet var utav jord.  Sen gick jag in i ett mindre rum i källaren och där fanns ytterligare en dörr och där inne fanns ett fönster som slog hårt hela tiden och det var en stor storm där nere. 

Jag mindes mannens ord och han sade: - Var inte rädd!. Jag är med dig. Ropa på mig om du får problem. 

Jag öppnade dörren och gick in... det kändes väldigt ondskefullt där nere! Jag kände av en stor ondska och demoner. Och stormen ryckte och slet i mig. Jag hade svårt att komma fram till fönstret pga stormen.

Just då stängdes dörren bakom mig och jag var inlåst i ett litet utrymme och jag kunde höra demoner skratta åt mig.  Dom fanns i stormen.   Jag var bestämd och fokuserad.. fönstret skulle stängas!  

Jag lyckades till slut att stänga fönstret och sen vände jag mig om för att försöka få upp dörren, men demonerna ville inte släppa ut mig. 

Då ropade jag på mannen i mitt inre. Då sade han -var inte rädd, använd alla dina krafter för att öppna dörren och kom ut. (Jesus gav mig mer krafter) 

Jag tog i allt vad jag hade och demonerna höll emot dörren, men jag lyckades få upp en tillräckligt stor springa så jag kunde klämma mig ut och jag sprang direkt ut från källaren och till mannen.  Han log mot mig på ett kärleksfullt sätt.

  -Du klarade det.

Sen gick vi ut på en lång promenad och jag frågade Honom en massa saker. Han gav mig en massa visdomsord.  Han varnade mig för att öppna några fönster igen, för då skulle jag få det väldigt jobbigt.

Anmäl
2015-07-08 09:32 #1 av: OlgaMaria

Vilken bra dröm! Jag anar att den styrkte dig mycket i den tiden då du lämnade det ockulta bakom dig.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-07-08 10:07 #2 av: indra-bus

Men ni säger ju att inte Jesus visar sig så.

Anmäl
2015-07-08 10:10 #3 av: Woodland

# 2

Nej, det har "vi" inte sagt! Detta var en dröm Juel fick medan hon sov. Det är en annan sak om man påstår att Jesus visar sig i ens sovrum! Han är i himlen vid Faderns högra sida och kommer igen senare i makt och härlighet. Förstår du skillnaden?

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-07-08 10:18 #4 av: [Juel70]

I och med att jag hållt på med ockult, NA, prata med andar och dylikt, så har jag som konsekvens haft svårt att höra Guds röst i vaket tillstånd. (Men det börjar bli bättre nu) För jag sållar mer i vaket tillstånd numera och jag är försiktig med sådant jag "hör" och jag prövar det alltid mot Guds ord.   Jag har också märkt att Gud försöker lära mig att höra Honom bättre igen också, nästan lite komiskt hur Han går tillväga för att nå fram. Men kan berätta om det i nåt annat inlägg.

Då har Gud varit god och talat med mig mer  i drömmar i stället.  Man ska heller inte tro på alla drömmar man får utan man får pröva dom. 

Anmäl
2015-07-08 10:53 #5 av: GiraffTunga

Mycket bra sätt att klara av att stänga alla fönster genom hans stöd och vägledning. Sen så hörru där, det är ju skillnad på dröm och verklighet. Han visar sig i nöd i drömmar men inte i verkligheten nej. Vi träffar han sen öga mot öga när tiden är här.

Anmäl
2015-07-08 11:12 #6 av: [Juel70]

#1 Ja Olga, det hjälpte mig mycket och hjälper än idag. När man ser bakåt och ser allt som Gud gjort. Blomma

Anmäl
2015-07-08 11:15 #7 av: OlgaMaria

Jag tror dock vi kan "se" eller förnimma Jesu närvaro också i det verkliga, men det är inte samma sak som att se honom helt och fullt i all hans härlighet. Personer som haft verkliga visioner av Jesus brukar sällan säga att de kunnat se hans ansikte t ex, utan det brukar vara en ljus gestalt och en stark inre visshet om att det är Jesus som är där, eller att gestalten berättar att det är Jesus. Finns också falska exempel från new age-världen bland annat.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-07-08 11:32 #8 av: [Juel70]

Jag hade en slags vision  nyligen om hur jag såg Jesus komma bland molnen. Jag såg inte hans ansikte, hans närvaro var desto större.  Han hade mantel i lager och hade utsträckta armar och samtidigt sade han: - Välkommen alla mina barn som har tackat Ja till min inbjudan att tillhöra mig.  När han pratade, så blandades Hans röst med åskan. Jag minns att jag fylldes av både glädje och bävan.

När Jesus hade sagt orden, såg jag människor dras upp mot himmelen, också dom med öppna armar och dom drogs till Jesus.  Sedan såg jag nedanför molnen en storstad där folk hade bråttom till jobbet och dom märkte ingenting av vad som hände ovan för dem. Bilar tutade och åkte fram och tillbaka och jag förstod inte varför dom inte hörde Jesus röst kalla. 

Ingen vet när Jesus återvänder, men vi kan se på vad som sker i världen och jämföra med Guds profetior som uttalats.  Jag tror inte det finns så mycket tid att gå vilse mer, utan vi måste leva en lugnt och heligt liv i väntan på Jesus. 

Vi måste ju ha tillräckligt med olja i våra lampor när Herren återkommer.  Oljan är helige ande,  Guds ande som ger oss liv.  Vi måste förbli i Jesus så att vi inte förlorar olja. 

Liknelsen om de 10 brudtärnorna:

På den dagen ska det vara med himmelriket som med tio unga flickor, som var tärnor vid ett bröllop och som tog sina lampor och gick för att möta brudgummen.

2-4 Men bara fem av dem var kloka nog att fylla lamporna med olja, medan de andra fem var tanklösa och glömde det.

5-6 När brudgummen blev sen lade de sig för att vila och somnade. Vid midnatt väcktes de av ett rop: 'Brudgummen kommer! Kom ut och välkomna honom!'

7-8 Alla flickorna skyndade sig upp och gjorde i ordning sina lampor. Då tiggde och bad de fem, som inte hade någon olja, att de andra skulle dela med sig åt dem, eftersom deras lampor slocknade.

9 Men de andra svarade: 'Vi har inte så mycket att det räcker till er också. Gå i stället iväg till dem som säljer och köp det ni behöver!'

10 Men medan de var borta kom brudgummen, och de som hade tillräckligt med olja i sina lampor gick med honom in till bröllopsfesten, och dörren låstes.

11 Efter en stund kom de fem andra tillbaka och ställde sig utanför dörren och ropade: 'Herre, öppna för oss!'

12 Men då ropade han tillbaka: 'Gå er väg! Jag vet inte vilka ni är!'

13 Håll er därför vakna och var beredda för ni vet inte vilken dag eller vilken timme jag kommer tillbaka.

Anmäl
2015-07-08 17:50 #9 av: Woodland

 # 4

För jag sållar mer i vaket tillstånd numera och jag är försiktig med sådant jag "hör" och jag prövar det alltid mot Guds ord. 

Det är oerhört viktigt att pröva alla tankar, förnimmelser, drömmar, "syner" mot ordet. Det är den enda rätta vägen att gå. Det finns så många fraser och meningar i bibeln som kan uppfattas av oss som en "tillsägelse."

Dessa måste vi dessutom testa och se om de är i linje med Guds beteendemönster och rationella. Till exempel finns en tillsägelse  i Jesaja 38:1 och 2 Kungaboken 20:1 "Så säger Herren: Se om ditt hus, ty du kommer att dö och skall inte tillfriskna." I engelska översättningar står det  "ty imorgon kommer du att dö."  Vid flera tillfällen i mitt liv har detta kommit starkt för mig. När det hände första gången som en väldig ung kristen var jag vettskrämd för jag trodde att detta var sant och gällde mig. Naturligtvis går vi all mot döden och att vi bör alla "se om" våra liv men just varningen, fastän den upprepades ordagrant, kom inte från Herren. Numera vet jag  att detta är skrämseltaktik från fienden. Så fastän det är en giltig befallning i ordet och någonting som Herren sade genom Jesaja är den inte allmänt gällande.  

En annan är "Sälj allt vad du äger och kom följ mig." Detta uttryck finns i Matteus, Markus och Lukas evangelium men är inte en befallning för alla kristna.  En annan står i Matteus och Lukas evangelium "Låt de döda begrava sina döda, men gå du och predika Guds rike!"  Det betyder inte att vi inte skall begrava de döda och att alla är kallade att predika.  

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-07-08 21:03 #10 av: indra-bus

Nej jag ser ingen skillnad. Man kan ju sova om man "ser honom vid sängen" Drömmer man så "tror" man ju att de är på riktigt tills man vaknar. Varför skulle han bara komma i sömnen o inte i vaket tillstånd?

Anmäl
2015-07-08 21:45 #11 av: [Juel70]

Här är en bra länk om hur man hör Guds röst (tips)  predikan av Derek Prince

https://www.youtube.com/watch?v=cjlYiX2Dez8

Anmäl
2015-07-08 22:04 #12 av: [Juel70]

Den här verkar rätt bra också.   HÄR  "Dreams from God, how to know and how I handle my dreams."
Anmäl
2015-07-08 22:06 #13 av: [Juel70]

Ursäkta storleken på texten ovan.

Anmäl
2015-07-08 22:46 #14 av: Woodland

# 10 
Jesus som Gud och människa har en kropp. Sedan han for till himlen finns han hos sin Fader. Han finns på en "plats" just nu - himlen.

Han "finns" ibland de troende genom den helige Anden, den tredje Personen i Treenigheten. De är tre "personer" i en Gud. Den helige Anden kan påminna oss om Jesus och vad han har sagt i sitt ord och detta kan ske i drömmar men allt som oftast i vaket tillstånd och genom att resonera med oss.

Jesus har sagt att han kommer igen och när han kommer igen blir det en gång för alla. Han kommer som en kung nästa gång, inte som ett barn fött i ett fattigt hem. Så står det i bibeln och han gör inga blixtvisiter.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-07-08 22:48 #15 av: Woodland

# 13

Jag fixade storleken på texten.  Glad Men är mycket tveksam till läran i länken. 

Klicka på namnet och läs om hennes nya bok:  Ledsen.  Hon påstår att Gud har "gett" henne boken. 

Och hon skrev - I 2015, efter många drömmar och övernaturliga bekräftelser, har Herren satt mig till uppgiften att kalla Kristi brud till hennes rättmätiga plats vid Kristi högra sida.

Hjälp! Det är den helige Andens uppgift. Kanske 1 Timotheosbrevet 3:6 är passande -   Han skall inte vara nyomvänd, så att han blir högmodig och faller under djävulens dom.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-07-09 08:14 #16 av: [Juel70]

#15 Ok tack för att du är vaksam !  Får leta efter en bättre undervisning. Blomma

Anmäl
2015-07-09 11:25 #17 av: OlgaMaria

#12 Jag lyssnade på detta klipp. Det jag tycker är lite märkligt är att hon verkar förespråka uttydning av alla drömmar vi drömmer. Och hon säger att drömmarna innehåller symboler och att vi kan leta i bibelordet för att få en uttydning.

När jag tänker på Bibeln så finns det ju några exempel på drömmar som har behövt uttydas, men det har varit otroende som fått dessa drömmar och Gud har använt sitt folk (Josef och Daniel) för att uttyda drömmarna. Gud har haft ett syfte med att att hålla tolkningen dold - för han ville vända Faraos och Nebukadnessars lojalitet till Josef och Daniel, och till sig själv. 

När Gud talat till sina egna genom drömmar så har uttydningen varit klar. De som drömt har själva förstått innebörden i drömmarna, t ex Josef, Jakob, Samuel, Josef (Jesus styvfar). Om innebörden i en dröm, som är från Gud, är fördold, så finns det ett tydligt syfte med det, och jag tror inte att Gud ger sådana drömmar till oss. Vill han tala till oss så låter han ju oss också förstå vad det betyder. På samma sätt med symboler - finns det symboler i drömmarna så låter Gud oss också förstå vad det betyder. Josef drömde om vetekärvar och stjärnor som bugade sig för honom. I texten verkar det som att alla förstod drömmarnas innebörd, att hans bröder skulle buga sig för honom.

Mystisk symbolism tror jag inte är en del av våra drömmar från Gud. Han talar till sina barn så att de förstår.

Hon funderar också över om drömmar kan komma från djävulen, vilket jag tror att de kan. Jer 29:8, Sak 10:2, Jer 23:27,32  Och utöver det har vi en massa mänskliga drömmar som inte är till för att uttydas. De kan vara intressanta att fundera över men vi behöver inte leta efter budskap. När det gäller drömmar som är obehagliga och förvirrande eller orena rent ut sagt, så kan vi ta dem som en maning till bön. Djävulen kan ibland få ingång i vår drömvärld pga synd eller andlig strid i vårt liv och då behöver vi täppa till hans ingångar, be och göra upp med all orenhet i våra liv.

När det gäller drömmar som är från Gud tror jag att vi kan vara säkra när de är från honom. Så upplever i alla fall jag att det varit för mig. Vissa drömmar har varit så väsensskilt annorlunda. Det har inte rått någon tvekan om att de varit gudomligt inspirerade, och jag har också med lätthet förstått drömmarnas syfte och budskap. Kanske har jag inte förstått precis alla detaljer, men jag har absolut förstått syftet med drömmarna.

Sen kan det ju säkert vara olika, men jag tror att dessa gudomliga drömmar tillhör det sällsynta. Vi behöver inte analysera varje natts drömmar. Får vi en dröm från Gud förstår vi det.

Jag drömde flera sådana drömmar under en veckas tid en gång, och då hoppades jag ju att det skulle fortsätta så, men nu var det nog flera år sen sist som jag hade en gudomlig dröm. Under hela mitt liv har jag haft max 10 sådana drömmar, vilket säkert också är fler än för de flesta. Jag tror helt enkelt att dessa drömmar oftast är sällsynta, men vissa får fler och andra inga. 

Sen har jag drömt hundratals drömmar med andligt innehåll, därför att det ligger nära mina gåvor att känna av vad som händer i det andliga. Dessa drömmar har varit plågsamma, men jag har lärt mig att de visar vägen för hur jag bör be och vad jag bör arbeta på i mitt liv. De blottlägger svagheter som jag behöver be över eller övervinna.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-07-09 11:53 #18 av: [Juel70]

Jag tror inte heller man ska leta efter mystisk symbolism i drömmar, men däremot kan ju Gud ge visioner/drömmar på ett sånt sätt att dom måste tolkas men Gud brukar ju ge tolkningen direkt efter.

Såna här andra drömmar då?   Jag brukar ofta drömma om den sista tiden, tror det handlar om tiden efter uppryckningen, men det är hemska drömmar med vad som kommer att hända människor. Vissa av drömmarna är så fruktansvärda att jag vaknar mitt i natten och måste be och titta på nåt roligt på tv för att koppla bort drömmen.  Det händer inte så ofta men ibland. 

Sen drömmer jag ofta om att jag helar människor i Jesu namn och driver ut demoner på olika sätt.  Drömmer ni sådant?

Anmäl
2015-07-09 15:31 #19 av: OlgaMaria

#18 Ja precis.. Gud gav t ex Petrus en vision (skynkena med mat) och en ängel tolkade den för honom direkt. Finns många fler exempel i GT.

Undrar varför du drömmer om sista tiden. Har du själv någon tanke om det? Kan det helt enkelt vara ett ämne som skrämt dig, så att det blir så att säga stoff för obehagliga drömmar på natten? Vi är svaga för sådant vi är rädda för, så klart. Det finns så mycket skrämmande att ta del av på nätet angående den sista tiden och så vidare, men ofta tror jag det mest är den onde som blir betjänad av detta, för i det frodas rädsla och rädsla är näring för djävulens påverkan i våra liv. Rädsla kommer inte från Gud. 1 Joh 4:18, Rom 8:15 

Mm, jag har drömt mycket att jag predikar och kastar ut demoner i Jesu namn. Jag tror att våra gåvor märks i drömvärlden plus att vi kommer i kontakt med en andlig verklighet på ett annat sätt än när vi är vakna. Vi kan helt enkelt möta demoniska krafter och utöva vår auktoritet över dem.

Något jag inte nämnde tidigare är frestande drömmar. Dessa har också en ond andlig rot, men Gud kan nog tillåta dem för att uppenbara våra svagheter. Vi kan helt enkelt frestas på olika sätt i drömmarna och även där har vi möjlighet att stå emot eller inte. Men det kanske beror på intensiteten och hur starkt beskydd Gud ger oss. Jag har haft många sådana drömmar och många gånger har jag kunnat stå emot frestelsen, men nyligen hade jag en sån dröm som var väldigt stark och jag insåg verkligen vad som var rätt men i drömmen kunde jag inte stå emot. Den enda lösningen var att hålla mig vaken, men drömmen var väldigt stark även då jag låg och slumrade. Men under dagen så fick jag en sån stark förståelse för att jag måste bli starkare och mer överlåten på det här området så det fick mig att be mycket och nu tänker jag på det varje dag, hur jag kan stärka det här området i mitt liv. Jag ser det helt enkelt som att Gud tillät mig att frestas för att jag skulle växa.

Det finns en stor andlig kamp kring varje troendes liv, speciellt i vissa tider då något nytt händer, som att vi blir frälsta, mer överlåtna till Gud, eller då vi syndat, men vi märker det på olika sätt och i olika omfattning. Det låter som att du får möta en hel del av både det ena och det andra i dina drömmar. Drömmarna speglar vårt liv, både på ett naturligt och ett andligt plan. Men vi kan leva i seger både på dagen och på natten. Om det är oroligt på natten får vi ta det som en maning till mer bön. Ibland behöver vi bara mer andlig auktoritet och styrka i Gud. Ibland behöver vi be specifikt över vissa områden. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-07-09 15:56 #20 av: [Juel70]

#19 Jag vet inte. Jag är inte direkt rädd för sista tiden, men det är ju inga trevliga saker som händer då.  Man får förtrösta och lita på Gud och även vara villig att lida, till och med att dö för Jesus.

Jag håller med ang frestelsedrömmarna! Jag har förstått nu att det är Gud som utforskar våra hjärtan även i när vi sover. Ibland har jag också haft drömmar där jag ger efter för frestelsen och då när jag vaknat blir jag nästan arg på mig själv för att jag föll Skrattar så då ber jag till Gud att jag ska kunna övervinna frestelserna och i mina fortsatta frestelse-drömmar så har jag faktiskt kunnat stå emot. 

Jag brukar alltid ta på mig Guds rustning och be innan jag går och lägger mig, ber om beskydd och att Gud gärna får tala till mig i drömmarna. 

Anmäl
2015-07-09 16:12 #21 av: OlgaMaria

#20 Ja, jag vet inte riktigt vad för råd jag ska ge angående sista tiden-drömmarna. Jag vet i alla fall att saker brukar lösa sig med tiden då vi vandrar med Jesus. :)

Ja, jag tänker att vi kan bara frestas med sådant vi faktiskt tycker är frestande så att säga, hehe. Jag tror att nu sist så insåg jag att jag måste ta itu med något i mitt hjärta. Jag vill inte att jag ska tycka detta är frestande på något sätt. Jag vill inte bara ha kraft att stå emot frestelsen, jag vill att det inte ska finnas något i mitt hjärta som kan frestas. Det är ju ett ouppnåeligt mål i detta livet säkerligen, men på just detta området så vill jag i alla fall sträcka mig så mycket längre. Mitt hjärta behöver förändras. :)

Bra bön! :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.