Kyrkan

Varningen i 2 Petrusbrevet 2

2015-03-27 19:30 #0 av: Woodland

1 Men det fanns också falska profeter bland folket,[a] liksom det bland er kommer att finnas falska lärare[b]  som smyger in förödande läror. De skall till och med förneka den Herre [c]  som har friköpt dem och drar så plötsligt fördärv över sig. 2 Många skall följa dem i deras utsvävningar, [d] och för deras skull kommer sanningens väg att smädas. [e] 3 I sin girighet [f] kommer de att med falska argument sko sig på er.[g] Men domen över dem är sedan länge verksam, och deras undergång sover inte.  . . . 14 De har ögon fulla av otukt och kan inte få nog av synd. De lockar till sig obefästa själar och har hjärtan som är övade i att roffa åt sig,[f] dessa förbannelsens barn. 15 De har lämnat den raka vägen och förts vilse och följt samma väg som Bileam, Beors son, som älskade den lön [h] han skulle få för sin orättfärdighet. 

[a] Israels folk hade falska profeter

[b] i den kristna krykan är det falska lärare

[c] Deras läror är ofta inlindade och smygs in med en fras eller omskrivning men frukten är förödande. Fastän de kan nämna Jesus och talar varmt om honom åsidosätter de läran om honom på en eller flera punkter. 

[d] många  . . .var inte imponerade av antalen besökare i deras kyrkor eller deras tillsynes framgång!

[e] Evangeliets väg smädas på grund av deras liv och lära.

[f] Det utmärkande draget hos dem är girighet.

[g] likaså att dessa ord uppfylls i våra dagar lika säkert är det att detta skall uppfyllas.

 [h] kärlek till pengar som Bileam  4 Moseboken 22-24

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-03-27 22:27 #1 av: Lilla Stjärna

Stjärnor

Anmäl
2015-03-27 22:32 #2 av: [Juel70]

BlommaTummen upp

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.