Övrigt

Finns det bevis?

2015-02-17 14:08 #0 av: liljana

Ett par av mina vänner är troende/kristna. De brukar försöka "omvända" mig men jag är ganska skeptisk. Jag är liksom så att jag tror det jag ser på. Jag har svårt att bara börja tro på en Gud när jag inte har några bevis på att han finns.

Läs bibeln säger de, det är Guds ord och det kan jag väl göra, men även om jag läser några bibelord så undrar jag ändå hur jag kan VETA att det är Guds ord och inget påhittat från människor bara?

Hur ska en icketroende kunna börja tro bara så där? 

Tänkte höra om nån har svar på det här.

Anmäl
2015-02-17 14:14 #1 av: Candela

Det låter som att du känner ett krav på att bli kristen, när du skriver "Hur ska en icketroende kunna börja tro bara så där?". Det finns inget "ska" - du måste verkligen inte börja tro på något, och du kanske ska be dina vänner vänligt men bestämt att sluta predika för dig.

För en del kommer sånt naturligt, och då får det göra det. Men det finns som sagt ingen anledning till att försöka tvinga sig själv in i någon tro alls.

Anmäl
2015-02-17 14:24 #2 av: liljana

#1 okej, nej det är klart att jag inte måste något. Jag tänkte bara att ni som är kristna här inne kanske har något bra svar. Tack :)

Anmäl
2015-02-17 14:28 #3 av: Candela

Jag är inte kristen, men har varit. Nej, det finns inga bevis, som kristen brukar man istället ha en inre övertygelse som man utgår ifrån. Man vet att det är sant, snarare än tror.

Anmäl
2015-02-17 14:30 #4 av: liljana

#3 jaha ok. Får jag fråga varför du slutade att vara kristen om du en gång blivit det? Om du nu vill berätta..

Anmäl
2015-02-17 14:38 #5 av: Candela

Jag hade inte "blivit" kristen, utan växte upp med det. Sen under tonåren när man började fundera och tvivla blev man snarare hjärntvättad och skrämd tillbaka till tro igen. 

När jag från början lämnade min tro var det för att den fick mig att må dåligt (alla krav och förväntningar på hur man skulle vara, och rädslan för att hamna i helvetet), men numera kan jag också känna att tron i sig känns orimlig.

Anmäl
2015-02-17 15:34 #6 av: Woodland

# 0

 Vill du lära dig lite 'basic' om vad kristna tror på rekommenderar jag de korta artiklarna här på JiF. 

Dina vänner delar med sig av sin tro men de kan inte omvända dig - ingen kan förutom Gud. Om inte Gud kommer dig till mötes kommer du inte att ha den minsta önskan att lära känna honom. 

De som verkligen är omvända bevaras i sin tro därför att Gud tar hand om dem efter sin plan. Bibeln är Guds uppenbarelse till mänskligheten och tro är en gåva. Sann kristendom är inte nödvändigtvis resultatet av en människas uppfostran eller medlemskap i en kyrka. Det är ett personligt möte med en personlig Frälsare. 

Men jag lovar dig att om du läser bibeln och ställer frågor här kommer vi troende som skriver här att svara dig så gott som vi kan - för det finns svar i svaret "Jesus Kristus".

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-02-17 16:24 #7 av: [Juel70]

Den som söker, han finner Glad  Du kan be Gud om livstecken, att han rör vid ditt hjärta.

Anmäl
2015-02-17 16:25 #8 av: liljana

#6 okej tack, jag hittade några andra trådar också där några frågat liknande ser jag nu. Jag ska titta runt.

Anmäl
2015-02-17 16:26 #9 av: liljana

#7 Okej :)

Anmäl
2015-02-18 10:28 #10 av: GiraffTunga

Jag vaknade sent engång till skolan.. Bad till Gud att hjälpa mig så jag skulle hinna i tid.. Börjar 8 vaknade 7:45 ( långt dit tar buss ) När jag gick till lektion var hon 8:10 och dom sa att läraren var ändå sen o kom samtidigt när jag kom. Så ja det är mitt bevis iallafall ;)

Anmäl
2015-02-18 13:07 #11 av: Davbjo

#0:

Läs bibeln säger de, det är Guds ord och det kan jag väl göra, men även om jag läser några bibelord så undrar jag ändå hur jag kan VETA att det är Guds ord och inget påhittat från människor bara?

Frågan är relevant, men det kan man naturligtvis inte veta. Vissa anser dock att det mest rimliga är att det är skrivet av Gud, jag håller dock inte med om detta, och det tycks inte heller du göra. De allra flesta gör ju inte det.

#5:

Jag hade inte "blivit" kristen, utan växte upp med det.

Alla föds som ateister, men om indoktrineringen börjar tidigt är detta naturligtvis inget vi minns, vilket är tragiskt egentligen. Låter enormt jobbigt!

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl
2015-02-23 20:55 #12 av: GemTwist

Jag fick vara med extremt tidigt i kyrkan utan ett val, som #11 skriver kan det vara jobbigt.

Men jag lämnade allt det (mina föräldrar var egentligen inte kristna) och avskydde allt detta med Bibeln och struntsnack. Vägrade ha något med det att göra. Och vägrade bäa något som kunde ses som ett kors eller liknande. De jag träffade som var kristna försökte precis som dina vänner.

Jag tyckte allt var struntsnack. Och sa precis som du. Men jag har fått bevis. Flera gånger har jag bett till gud som icketroende bara för att testa om det var sant och han uppfyllde näst intill allt men jag  bröt mitt löfte att börja tro på honom för jag tyckte det var så fånigt men tillslut blev jag berörd om man kan säga så. Jag prövade att öppna upp mig för "Gud" ett par gånger pga konfirmation och jag fick massvis av tecken av att han finns och han hjälper mig med massvis av saker.

Anmäl
2015-02-24 08:02 #13 av: Davbjo

#12:

Flera gånger har jag bett till gud som icketroende [...]

Jag har stött på denna sortens påståenden tidigare, och jag skulle vilja påstå att om du ber till en gud så är du inte icketroende. Vad skulle syftet med det vara? Hur många olika gudar bad du till, bad du till fornnordiska gudar? Hinduiska? Som "icketroende" vore det logiska att be till så många gudar man kan tänka sig för att sedan utvärdera resultatet, om det nu var vad man var intresserad av.

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl
2015-02-24 12:13 #14 av: Woodland

# 13

Har du aldrig hört berättelsen om ateisten som stod på en kulle under ett åskväder,  skakade knytnäven mot skyarna och ropade "Gud om du finns bevisa det och slå mig med blixten!" ?

Det finns många sätt att be.  Skämtar

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-02-24 18:13 #15 av: GemTwist

#13 Det var faktist så att jag testade flera gudar Skämtar DEt kanske bara var tillfället som råkade vara rätt, men jag har annars fått andra bevis som tyvär inte går att visa för andra. Bara bevis som går att uppleva

Anmäl
2015-02-25 07:38 #16 av: Davbjo

#15:

Det var faktist så att jag testade flera gudar 

Intressant! Vilka och hur?

[...] jag har annars fått andra bevis som tyvär inte går att visa för andra.

Vad du beskriver är inte bevis utan påståenden. Krasst sett finns det inget som heter "bevis för mig" (eller variationer av det), detta är fortfarande bara påståenden i slutändan.

Om jag säger till dig att det bevisats för mig personligen att Elvis fortfarande lever men att jag inte kan presentera någon som helst evidens för andra beträffande detta så är mitt påstående effektivt ointressant.

Upplevelsebevis tenderar att vara omöjliga att separera från fantasier och rena lögner. Därmed inte sagt att någon här ljuger, det tror jag inte, men jämförelsemässigt är parallellen korrekt.

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl
2015-02-25 16:48 #17 av: GemTwist

#16 Du har en väldigt bra tanke bakom detta. Och du verkar faktsikt ha rätt. Då finns det kanske inge bevis som går att bevisa för andra, men innuti en själv är man övertygad. Vår präst sa faktiskt någon gång att Gud inte lämnar några bevis efter sig. Men det tycker jag låter konstigt.

Jag bad bland annat till asagudar, romerska/grekiska gudar (de är ungefär samma men ändå inte) på de tillväga gångs sätt de har (liknar det sätt jag använder mig av som kristen). Jag testade även på horoskop, tarot, kristaller och liknande saker. Var även väldigt nära att koma in på häxlinjen men blev då troende.

Anmäl
2015-03-02 10:10 #18 av: Davbjo

#17:

Då finns det kanske inge bevis som går att bevisa för andra, men innuti en själv är man övertygad. Vår präst sa faktiskt någon gång att Gud inte lämnar några bevis efter sig. Men det tycker jag låter konstigt.

Det är du, och endast du, som individ, som smider din egen tro. Jag antar att du exempelvis inte köper alla passager i Bibeln heller, som att man ska stena olydiga barn osv. Det är du som övertygat dig själv om gudomlig existens, och det är du som själv sätter ribban för hur du övertygas och av vad.

De andra gudarna du räknar upp har andra tillbett och fått precis samma resultat som du fått gentemot den kristna guden. Allt hänger på din egna disposition. Det är alltså inte så att någon nivå av egentlig sanningshalt krävs för att du ska övertygas, din ribba för att övertygas är inte högre än vad folk över lag satt upp. Och miljarder människor tror på andra gudar än dig.

Detta är problemet. Det är fantastiskt enkelt att övertyga oss om att gudar existerar, för enkelt.

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl
2015-03-02 10:27 #19 av: Woodland

# 18
Du har fått rätt så stort svängrum här inne på sajten för diskussion men vi ser inte med blida ögon på dina försök här i denna tråd att dissa Gem Twists trosupplevelse. Detta är en ung människa som Gud har vidrört och hon behöver inte vara måltavlan för din cynism. Jag tycker du bör " back off" i denna tråd.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-03-02 10:31 #20 av: Davbjo

#19:

Detta är en ung människa som Gud har vidrört och hon behöver inte vara måltavlan för din cynism.

Jag är inte cynisk och mitt inlägg är det heller inte. Att grundlöst kalla någon för cynisk är det däremot.

Jag tycker du bör " back off" i denna tråd.

Du har rätt till din åsikt. Jag svarar som jag anser det vara lämpligt.

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl
2015-03-02 17:00 #21 av: GemTwist

#18

Det är du, och endast du, som individ, som smider din egen tro. Jag antar att du exempelvis inte köper alla passager i Bibeln heller, som att man ska stena olydiga barn osv. Det är du som övertygat dig själv om gudomlig existens, och det är du som själv sätter ribban för hur du övertygas och av vad.

Jag har satt en extremt hög ribba för vad jag tror på. Och om du känt mig i verkligheten skulle du förstå hur hög den är. Och jag måste ha bevis för att något ska komma över den ribban. Men jag har fått bevisen inom mig. Tyvärr vill jag inte dela av mig av dessa då det även kan ta upp gamla minnen som innehåller detta och jag känner mer att du skulle försöka trycka ner mig med dessa saker som är ett par av mina hemligheter.

De andra gudarna du räknar upp har andra tillbett och fått precis samma resultat som du fått gentemot den kristna guden.

Du har ingen aning om vad jag fått för resultat först och främst, och för det andra: Gud har berättat att de finns andra gudar än han. Men de är inte lika mäktiga därav resultat för de andra gudarna (de finns alltså också), jag har valt min Gud. Den allsmäktige Guden.

 Allt hänger på din egna disposition. Det är alltså inte så att någon nivå av egentlig sanningshalt krävs för att du ska övertygas, din ribba för att övertygas är inte högre än vad folk över lag satt upp. Och miljarder människor tror på andra gudar än dig.

Och ännu en gång, jag behöver sanningen. Men den behöver inte vara något jag ska behöva säga till dig. Min ribba borde vara ungefärligt så högt som du satt upp din men lite lägre då du absolut vägrar försöka testa. Då jag känner igen mig väldigt mycket i hur du argumenterar jämfört med hur jag tänkte innan. Och ja, miljarder andra människor tror på andra gudar än mig. Men de tror på många specialister, och ännu en gång har gud erkänt andra gudars existens. Jag blev kristen för jag prövade sänka min ribba och testa för att jag tänkte: Eftersom det inte finns en Gud, då borde inget ändå hända. Men som du nog förtstår hände något.

Detta är problemet. Det är fantastiskt enkelt att övertyga oss om att gudar existerar, för enkelt.

Du låter som en gammal vän till mig... Han såg ner på människan som du med värkar göra. Och om det är så enkelt att övertala oss om gudar, varför är det inte det med andra saker? 

Jag vet att jag nu kan formulerat mig konstigt på vissa ställen, men har väldigt svårt att formulera mina tankar i text och tal.

Anmäl
2015-03-02 17:11 #22 av: Candela

#21 Skriver inte för att kritisera, utan undrar mest hur du ställer dig till att majoriteten av kristna anser att det bara finns en gud (du sa att Gud sagt till dig att det finns fler). 

Den traditionella tolkningen är att alla andra personer och ting som dyrkas i andra religioner är så kallade avgudar, de är med andra ord inga gudar utan föremål som människor avgudar som om det vore en gud.

Kristendomen brukar anses vara en monoteistisk religion, vilket alltså syftar på att man anser att det bara finns en gud.

Anmäl
2015-03-02 17:43 #23 av: GemTwist

#22 Som jag skrev så har jag väldigt svårt att uttrycka mig korrekt, men det är som du beskrivit det som jag egentligen menar :)

Anmäl
2015-03-02 18:31 #24 av: Woodland

Gem Twist,

Jag tror förstår vad du menar. Skämtar Bibeln erkänner att det finns andra gudar eftersom folk tillber dem.  Som det första budet -  Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.  Men dessa gudar är "ingenting"  i jämförelse med Herren: de har ingen makt och kan inte åstadkomma någonting, och så finns det ingen frälsning hos dem.  Har jag fattat dig rätt?

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-03-02 19:27 #25 av: GemTwist

#24

Ja! Det är exakt så jag tänkt. Tack Skrattar

Anmäl
2015-03-03 09:11 #26 av: Davbjo

#21:

Jag har satt en extremt hög ribba för vad jag tror på. Och om du känt mig i verkligheten skulle du förstå hur hög den är.

Jag känner ändå att du är ganska tydlig med hur hög ribban är, detta är inte den centrala frågan.

Och jag måste ha bevis för att något ska komma över den ribban. Men jag har fått bevisen inom mig.

Jag är ett stort fan av serien True Detective, men jag skulle aldrig påstå att jag fått bevis inom mig för att detta är en fantastisk serie. Skälet till detta är att det är en subjektiv tolkning av verkligheten, en tolkning som i sig inte har något sanningsvärde. Att serien är bra för mig gör den bra för just mig, men det påverkar inte andra människor i det långa loppet.

Det du kallar "bevis inom dig" är inte bevis, utan en subjektiv upplevelse. Detta är alltså inte ett sanningsanspråk, utan ytterligare påståenden. Vad du sätter ribban för är således inget sanningskrav, utan ett personligt upplevelsekrav, vilket utan problem kan uppfyllas om du önskar detta. Ur mitt perspektiv är detta det intressanta, alltså varför du önskar detta, inte vilka påståenden som kommer utav det.

Tyvärr vill jag inte dela av mig av dessa då det även kan ta upp gamla minnen som innehåller detta och jag känner mer att du skulle försöka trycka ner mig med dessa saker som är ett par av mina hemligheter.

Det behöver du absolut inte göra, jag lägger ingen vikt vid upplevelsen som sådan. Det är heller absolut inte min mening att trycka ner någon, om du anser att något jag skrivit syftat till detta får du mer än gärna konkretisera vad det skulle vara. Att ifrågasätta är inte att trycka ner.

Du har ingen aning om vad jag fått för resultat först och främst [...]

Jo, det enda resultatet av intresse är precis den effekt du beskriver (tro).

Och ännu en gång, jag behöver sanningen.

Eller vad du upplever vara sanningen. Just i frågor om tro så går det inte att demonstrera vad som är sant eller ej, så de enda kriterier som behöver uppfyllas är att du själv ska vara nöjd med din slutsats. Påstår du att du är ofelbar i din bedömning?

Min ribba borde vara ungefärligt så högt som du satt upp din men lite lägre då du absolut vägrar försöka testa. 

Jag har varit troende.

Jag blev kristen för jag prövade sänka min ribba och testa för att jag tänkte: Eftersom det inte finns en Gud, då borde inget ändå hända. Men som du nog förtstår hände något.

Du ser det säkerligen så, jag betvivlar inte din ärlighet i den frågan, men ser du inte själv att det finns en viss logisk lucka i att be till något man vet inte finns? Jag ber inte till några gudar av den enkla anledning att jag inte ser någon som helst poäng med det, men det gjorde uppenbarligen du, annars hade du ju inte gjort det. Vad skulle då denna poäng kunna vara, om inte tro i någon form?

Du låter som en gammal vän till mig... Han såg ner på människan som du med värkar göra. 

Jag ser inte ner på människan, men jag hymlar inte heller med människans fel och brister. Jag har garanterat dessa brister även jag, inom andra områden, det är en del av vår natur. Därmed inte sagt att dessa brister bör omfamnas och/eller försvaras.

Och om det är så enkelt att övertala oss om gudar, varför är det inte det med andra saker? 

Jag vet inte vilka andra saker du syftar på här, men den mänskliga hjärnan är en ganska värdelös sanningsmaskin. Sanning är inte hjärnans primära intresse, på något sätt.

Tänk bara på hur enormt mycket av vår tid och energi som läggs på saker som är totalt nonsens. Visst, vi kan peka på de tusentals religioner som finns världen över, eller de tiotusentals denomineringar som finns bara av kristendomen. Vi kan också peka på alternativmedicin, kvacksalvare som sysslar med alternativterapier, djurpratare, andehelare, chackratillrättare och allmänna bedragare. Och alla de miljoner på miljoner människor som svär på att dessa saker finns och fungerar.

Ska man påstå att vi människor är svåra att övertyga om saker som är demonstrativt falska så är det ganska mycket nonsens här i världen man behöver försanthålla.

Men tänk på att alla, precis alla, är övertygade om att de kräver bevis. Att de är väldigt svåra att övertyga och att just deras normer för vad som är styrkt och ej är stenhårda. Du träffar inte på någon som tror på något av det jag räknat upp och samtidigt proklamerar hur lättlurade de är, men det är de, för det är vi alla.

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl
2015-03-03 20:29 #27 av: Barnatro

#24 Du skriver" Bibeln erkänner att det finns andra gudar eftersom folk tillber dem"  -hur vet man vilken Gud som är vilken? Och hur vet man att den ena är mer rätt än den andre? Om det nu är så att det finns fler av dem...

Anmäl
2015-03-03 20:41 #28 av: [Juel70]

#27 Det finns bara en  frälsare och skapare.

Anmäl
2015-03-03 20:45 #29 av: Woodland

# 27
Ja, bibeln erkänner existensen av andra gudar i folkets sinnen men också att Satan och demonerna ligger bakom dem. De är som bibeln säger " inga gudar".
Jo, det är lätt att känna igen den sanna Guden för han ger all information man behöver i sitt ord. Det är bara att kolla i bibeln.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-03-04 09:58 #30 av: Barnatro

#28 Det säger jag inte emot, men det var inte vad jag frågade. #28 Så det finns inte fler Gudar, vi tror bara att det gör det? Med tanke på att du skriver "bibeln erkänner existensen av andra gudar i folkets sinnen".  Det kan jag absolut relatera till! Om det nu var det du menade...

Anmäl
2015-03-04 12:50 #31 av: Woodland

# 30

Gud gör narr av avgudar genom profeten Jeremia i 10:e kapitlet. 

Hör det ord som Herren talar till er,
ni av Israels hus.
2 Så säger Herren:
    Ni skall inte ta efter hednafolkens sätt
så att ni skräms av tecknen på himlen,
därför att hednafolken blir skrämda av dem.
3 Ty folkens seder är förgänglighet.
    Ett träd i skogen hugger man ner,
och hantverkarens händer formar det med yxan.
4 Med silver och guld pryder man det
och fäster det med hammare och spik
för att det inte skall falla omkull.
5 Likt fågelskrämmor på ett gurkfält står de där
och kan inte tala.
    Man måste bära dem, ty de kan inte gå.
Var inte rädd för dem,
    ty de kan inte göra något ont,
och att göra något gott förmår de inte heller.

6 Ingen är som du, Herre,
    du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
7 Vem skulle inte frukta dig, du folkens konung?
Ty fruktan tillkommer dig.
    Bland folkens alla visa
och i alla deras riken finns ingen som du.
8 Alla är de oförnuftiga och dåraktiga,
från förgängliga trägudar hämtar de vägledning.
9 Silvret som hamrats ut har förts in från Tarsis
och guldet från Ufas.
    Det som träslöjdare och guldsmeder har gjort
blir sedan klätt i blått och purpur.
    Allt är tillverkat av konstnärer.
10 Men Herren är den sanne Guden,
han är den levande Guden, den evige Konungen.
För hans vrede bävar jorden,
    och folken kan inte uthärda hans förbittring.

11  Så skall ni säga till dem:
    De gudar som inte har gjort himmel och jord
skall utrotas från jorden
    och inte finnas kvar under himlen.

12 Han har skapat jorden genom sin kraft,
han har grundat världen genom sin vishet,
och genom sitt förstånd har han spänt ut himlen.
13 När han låter sin röst höras,
    då brusar himlens vatten,
då låter han regnskyar stiga upp från jordens ände.
Han gör blixtar åt regnet
    och för vinden ut ur dess förvaringsrum.
14 Alla människor står då som dårar, utan förstånd.
Alla guldsmederna kommer på skam med sina avgudar,
ty deras gjutna gudabilder är bedrägeri,
ingen ande är i dem.
15 Förgänglighet är de, ett verk som väcker åtlöje.
När straffet kommer över dem, förgås de.
16 Sådan är inte han som är Jakobs del.
Han är den som har format allt,
    och Israel är hans arvedels stam.
Herren Sebaot är hans namn.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-03-13 21:47 #32 av: [Jennah]

Det är många som tänker så, att "visa mig Gud så ska jag tro på honom". Men så tror jag personligen många gånger inte att det skulle vara, jag tror inte att det riktigt är det som är problemet. När Jesus gick på jorden trodde inte alla på honom till exempel. Detta trots alla underverk.

Jehovas Vittnen har gett ut en bok som handlar om just det du frågar, den heter "Bibeln - Guds ord eller människors?" Om du vill ha den så kan du ju kontakta dem, eller fråga om de kommer på besök.

Anmäl
2015-03-14 13:20 #33 av: OlgaMaria

Hej Jennah! Är du ett Jehovas vittne och hur länge har du varit det isåfall? 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-03-14 13:27 #34 av: [Jennah]

Hej TheresiaW! :) jag är inte döpt vittne, men jag har studerat bibeln med dem i ca 2,5 år. Hurså? :)

Anmäl
2015-03-14 13:41 #35 av: OlgaMaria

#34 Okej. Det är bra att höra hur involverad du är. Jag känner väldigt mycket för vittnena, och är ledsen för hur mycket i deras lära är förvrängt. Jesus dog för oss som ett försoningsoffer, för att försona oss helt med Gud. Nattvarden är en manifestation av Guds försoning med oss genom Jesu kropp och blod. Jesus dog för oss. Varje gång vi tar nattvarden är vi kallade att minnas det han har gjort för oss, och att ta emot det i vårt eget liv. Det är så tragiskt hur vittnena skickar runt Jesu kropp utan att ta del. Guds gåva, Jesus kristus, är till oss, och vi ska ta emot.

Vi är alltså sändebud för Kristus, och Gud vädjar genom oss. Vi ber på Kristi uppdrag: låt försona er med Gud! 21 Han som inte visste av synd, honom gjorde Gud till synd i vårt ställe, för att vi i honom skulle bli rättfärdiga inför Gud.
 2 Kor 5:20-21

Frälsningen finns i Jesus. Men vittnena tar inte till fullo emot honom.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-03-15 08:50 #36 av: saradormin

Att bara tro på gud räcker inte. 

"Satan tror också på gud"

Anmäl
2015-03-15 11:35 #37 av: saradormin

Satan lurat er allihop som följer religion och tro på de är guds ord, bibeln är krypterad för tyda den måste man djupanalysera och bara då kan den stämma. De som skapade pengarna och bankrörelser skapade religioner för lag så folket håller ihop.

Anmäl
2015-03-15 11:40 #38 av: [Juel70]

Inte krypterad (vad du nu menar med det?)  men Gud kan uppenbara djupare hemligheter/djupare förståelse med hjälp av helige ande när man läser bibeln.  

Anmäl
2015-03-15 11:44 #39 av: saradormin

Jag kan försöka tyda lite från bibeln, bröd symboliserar andlig kunskap, vatten=människor, blod=släkt, vin=profet, sång=andlig vaken.

Anmäl
2015-03-15 11:46 #40 av: saradormin

läs om de 144 000 som kommer sjunga en sång som ingen hört innan, du vet väl vilket kapitel den finns i. Som tillsammans med lammet.

Anmäl
2015-03-15 12:09 #41 av: [Juel70]

#39 Jasså menar du symbolik?  Då är det ju inte kryptering du menar.

Anmäl
2015-03-15 12:13 #42 av: saradormin

De är samma sak, den är krypterad genom symboler.

Anmäl
2015-03-15 12:15 #43 av: saradormin

Anden =själen

Anmäl
2015-03-15 12:23 #44 av: [Juel70]


Det finns gott om bildspråk, liknelser, förebilder och symbolik i Bibeln. Jesus använde många liknelser och symbolik i sin undervisning. Bibeln är ju skriven både så att man ska kunna läsa och förstå rakt av och sen att det även finns symbolik, men det är inte orden i sig som gör det krypterat för läsaren, utan Gud har ju sagt: 

Jes 6:9-10: ”Gå och säg till detta folk: ’Ni skall höra och höra, men inte förstå, och ni skall se och se, men inte begripa. Förhärda detta folks hjärta, gör deras öron döva och deras ögon blinda, så att de inte ser med sina ögon, hör med sina öron eller förstår med sitt hjärta och vänder om och blir helade.’ ”

Paulus skrev också om denna blindhet och dövhet, och kallar den för förstockelse och för en slöja över hjärtat:

2 Kor 3:14: ”Men deras sinnen blev förstockade. Än i dag finns samma slöja kvar när gamla förbundets skrifter föreläses, och den tas inte bort, först i Kristus försvinner den.”

Rom 11:25: ”förstockelse har kommit över en del av Israel och så skall det förbli, till dess att hedningarna i fullt antal har kommit in.”

Anmäl
2015-03-15 12:29 #45 av: saradormin

"’Ni skall höra och höra, men inte förstå, och ni skall se och se, men inte begripa. Förhärda detta folks hjärta, gör deras öron döva och deras ögon blinda, så att de inte ser med sina ögon, hör med sina öron eller förstår med sitt hjärta och vänder om och blir helade.’ "

Så tyder jag den, träder man in på andliga så förstår man inte de har inte samma språk som på fysiska, att bli ett med själen som andligt upplyst och se med sin inre öga eller tredje öga. 

Anmäl
2015-03-15 12:32 #46 av: saradormin

"Paulus skrev också om denna blindhet och dövhet, och kallar den för förstockelse och för en slöja över hjärtat:

2 Kor 3:14: ”Men deras sinnen blev förstockade. Än i dag finns samma slöja kvar när gamla förbundets skrifter föreläses, och den tas inte bort, först i Kristus försvinner den.”

Med slöja menas den negativa energin som finns inom oss. Tar man bort slöjan så börjar själen vakna.

Anmäl
2015-03-15 13:06 #47 av: [Juel70]

#46 "Med slöja menas den negativa energin som finns inom oss. Tar man bort slöjan så börjar själen vakna."

 - Källa på det från bibeln?

Anmäl
2015-03-15 13:11 #48 av: saradormin

Källan är min egen analys. 

Anmäl
2015-03-15 13:28 #49 av: [Juel70]

Tack, då vet jag.

Anmäl
2015-03-15 17:17 #52 av: Woodland

Hej saradormin!

# 36 Jag håller med dig.

# 37 Folk som tyder drömmar, agerar som medium, spår med mera tjänar pengar på de som är lättlurade. De har så vitt jag vet ingen mission eller hjälpverksamhet att tala om.

# 39 Försök inte tyda utan läs vad som står. 

# 40 Nu närmar du dig sanningen - det är Lammet! Personen Jesus Kristus (ingen kristusande a la New Age)

# 45 Det finns inget tredje öga i människan. Det finns förstånd och ett sinne som när hon blir omvänd kan förstå vad Gud har att ge.

# 46 Jesus död, begraven och uppstånden som kommer igen är Lammet.  Från densamme Jesus skall slöjan tas bort.

(Det kan vara bra om du inte skriver i fetstil för det tyds som att skälla på folk.)

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-03-15 17:38 #53 av: saradormin

#52

#39 Man måste tyda för komma fram till den absoluta sanningen, bibeln är skriven så att de är som paradox,  bara de som är fullständigt andligt vakna ska kunna tyda den helt.

#45 Ja, man kan kalla den sjätte sinnet också.

Anmäl
2015-03-15 21:29 #54 av: Barnatro

#52 "Försök inte tyda utan läs vad som står" -  Menar du verkligen det?! Bibeln är ju full av symbolik, just som man nämnt tidigare i tråden. Om vi slutar att "tyda" texten kommer vi att missa budskapet då det i väldigt hög utsträckning handlar om symboler/symbolik och inte bokstav för bokstav. Så hur tänker du här? Funderar

Anmäl
2015-03-15 22:02 #55 av: Woodland

Tyda texten, javisst! Läs vad som står. Det gäller att förstå vad Gud vill ha sagt utifrån texten. Men det är inte detsamma som tydning utfrån ett gnostiskt/mystiskt perspektiv ( se inlägg # 45) där man söker hitta en underliggande "visdom" genom att lägga en annan betydelsen på ord och uttryck och därigenom omtolka det grundläggande sanningar och missa hela poängen.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-03-15 22:11 #56 av: Barnatro

Jag läste ju vad som stod i #8, citerade tom det du hade skrivit - därav frågan. Skriver du att vi inte ska tyda och jag anser att det är ett underligt påstående så är det väl inte så underligt att jag frågar? 

Så ska vi tyda texten eller ej? Funderar

Anmäl
2015-03-16 07:22 #57 av: Woodland

Men # 8 är inte mitt inlägg. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-03-16 07:56 #58 av: Barnatro

Ha ha, så snurrigt! Sorry - # 45 skulle det ju vara, men det kanske du räknade ut själv. Frågan kvarstår dock. Nörd

Du skriver i #52 "Försök inte tyda utan läs vad som står" -  och det var ju det jag ifrågasatte, eller hur? Du kanske ska vara tydligare när du skriver, kan jag missförstå så kan andra. Och att lära ut att bibeln inte ska tydas utan att man enbart ska läsa det som står är ju inte helt korrekt.  Nörd

Anmäl
2015-03-16 09:12 #59 av: OlgaMaria

#58 Det  var nog ett personligt tips till saradormin :)

Människor läser Bibeln på olika sätt. Vissa läser bokstav för bokstav och missar poängen. Andra läser in en massa symbolik som inte finns grund för i texten.

Något som verkligen behövs när vi läser Bibeln är ödmjukhet. Att låta texten beröra oss utan att vi själva bestämmer vad det är den säger.

Jesus är vägen, sanningen och livet. Det kan man inte symbolisera bort.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-03-16 09:22 #60 av: white lady

59    När du skriver så TheresiaW menar du då att vi människor inte kan  tolka Jesus väg olika?

Anmäl
2015-03-16 09:29 #61 av: OlgaMaria

#60 Det beror väl på hur olika... Bibeln är väldigt tydlig med att Jesus dött för våra synder och att räddning endast finns i honom. Tron är att ta emot det han gjort för oss och leva genom honom.

Gal 2:19-21 Jag är korsfäst med Kristus, 20 och nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig. Och det liv jag nu lever i min kropp, det lever jag i tron på Guds Son som har älskat mig och utgett sig för mig. 21 Jag förkastar inte Guds nåd. För om rättfärdighet kunde nås genom lagen, då hade Kristus dött förgäves.
 

Om rättfärdighet, frälsning, andlig utveckling, nirvana, you name it, kunde nås på något annat sätt än genom Jesus, ja då har han dött förgäves. Han dog för oss för att det var den enda möjligheten för oss att leva i frid med Gud. Tar vi inte till oss Jesus som vår personliga frälsare, då förkastar vi Guds nåd som är given till oss.

Tolkar man bort den lilla grejen, ja då tolkar man bort hela evangeliet.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-03-16 09:44 #62 av: Woodland

# 58
OK, jag skall försöka förklara bättre!
Bibelns budskap är enkelt.....allt är centrerat runt Jesus Kristus.
När man tyder biblen gäller det att jämföra textstycke med textstycke utifrån sammanhanget. Då kan man komma till en förståelse av textens betydelse.

Mitt svar var till Saradormin, som har ett helt annat perspektiv eller metod(?) Man kan få en ide eller tanke och gå till bibeltexten. Man kan söka stöd för den tanken i texten och när man inte finner det hittar man på nya meningar för ord, fraser, uttryck som inte ha att göra med den klara meningen av texten. Man tillför någonting nytt och annorlunda. Så har genom tiderna de flesta irrläror uppkommit. Därför skrev jag att han bör läsa vad som står.
Ett exempel - Jesus är Kristus enligt bibeln men detta förvrängs genom den ockulta tolkningen till en "kristusande" utan hänsyn till bibeltexten. Man missar hela poängen: en personlig Gud och frälsare.
Hoppas att detta är klarare.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-03-16 10:13 #63 av: white lady

61  Jo men synderna är väl månniskors agerand mot varandra och sig själva eller?

Leva igenom han hur menar du då TheresiaW.

Anmäl
2015-03-16 11:06 #64 av: OlgaMaria

Ber om ursäkt för väldigt många bibelord och lång text att läsa, men det är ett så stort ämne som Bibeln har väldigt mycket att säga om.

2 Kor 13:5 Pröva er själva om ni lever i tron, granska er själva! Eller vet ni inte med er att Jesus Kristus är i er? Om inte, så består ni inte provet.

Fil 3:8-10 8 Ja, jag räknar allt som förlust, för jag har funnit det som är långt mer värt: kunskapen om Kristus Jesus, min Herre. För hans skull har jag förlorat allt och räknar det som skräp, för att vinna Kristus 9 och bli funnen i honom – inte med min egen rättfärdighet, den som kommer av lagen, utan med den som kommer genom tron på Kristus, rättfärdigheten från Gud genom tron. 10 Då får jag lära känna Kristus och kraften i hans uppståndelse. 

Rom 10:8-13 8 Vad säger den då? Ordet är nära dig, i din mun och i ditt hjärta , alltså trons ord som vi predikar. 9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 10 Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. 11 Skriften säger: Ingen som tror på honom ska stå där med skam . 12 Här är ingen skillnad mellan jude och grek. Alla har samme Herre, och han ger av sin rikedom till alla som åkallar honom. 13 Var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst . 

Joh 3:16-17 16 Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. 17 Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst genom honom. 

Joh 6:47-51 47 Jag säger er sanningen: Den som tror har evigt liv. 48 Jag är livets bröd. 49 Era fäder åt mannat i öknen, och de dog. 50 Här är brödet som kommer ner från himlen för att man ska äta av det och inte dö. 51 Jag är det levande brödet som har kommit ner från himlen. Den som äter av det brödet ska leva i evighet. Och brödet som jag ger är mitt kött, för att världen ska leva."
 

2 Kor 3:3 Det är uppenbart att ni är ett Kristusbrev skrivet genom vår tjänst, inte med bläck utan med den levande Gudens Ande, inte på tavlor av sten utan på tavlor av kött i era hjärtan

Ords 3:3-6 Låt ej godhet och sanning vika ifrån dig. Bind dem om din hals, skriv dem på ditt hjärtas tavla,  4 så skall du finna nåd och få gott förstånd i Guds och människors ögon.  5 Förtrösta på Herren av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd.  6 Räkna med honom på alla dina vägar, så skall han göra dina stigar jämna.

Hes 36:25-27 Jag skall stänka rent vatten på er, så att ni blir rena. Jag skall rena er från all er orenhet och från alla era avgudar. 26 Jag skall ge er ett nytt hjärta och låta en ny ande komma in i er. Jag skall ta bort stenhjärtat ur er kropp och ge er ett hjärta av kött. 27 Jag skall låta min Ande komma in i er och göra så att ni vandrar efter mina stadgar och håller mina lagar och följer dem.

Rom 6:3-14 Eller vet ni inte att alla vi som är döpta till Kristus Jesus är döpta till hans död? 4 Vi är begravda med honom genom dopet till döden för att leva det nya livet, liksom Kristus är uppväckt från de döda genom Faderns härlighet. 5 För om vi är förenade med honom i en död som hans, ska vi också vara det i en uppståndelse som hans.
 6 Vi vet att vår gamla människa har blivit korsfäst med Kristus, för att syndens kropp ska berövas sin makt så att vi inte längre är slavar under synden. 7 Den som är död är förklarad fri från synden.
 8 Har vi nu dött med Kristus, tror vi att vi också ska leva med honom. 9 Vi vet att Kristus är uppväckt från de döda och aldrig mer dör. Döden har ingen makt över honom längre. 10 Hans död var en död från synden en gång för alla, men hans liv är ett liv för Gud. 11 Så ska också ni se på er själva: ni är döda från synden och lever för Gud i Kristus Jesus.
 12 Synden ska därför inte regera i er dödliga kropp så att ni lyder dess begär. 13 Ställ inte era kroppar i syndens tjänst som redskap för orättfärdigheten, utan ställ er i Guds tjänst. Ni som var döda men nu lever, ställ era kroppar i Guds tjänst som redskap för rättfärdigheten. 14 Synden ska inte vara herre över er, för ni står inte under lagen utan under nåden.

Joh 3:3-6 Jesus svarade: "Jag säger dig sanningen: Den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike." 4 Nikodemus sade: "Hur kan en människa bli född när hon är gammal? Hon kan väl inte komma in i moderlivet och födas en gång till?" 5 Jesus svarade: "Jag säger dig sanningen: Den som inte blir född av vatten och Ande kan inte komma in i Guds rike. 6 Det som är fött av köttet är kött, och det som är fött av Anden är ande.

2 Kor 5:16-21 Även om vi har känt Kristus på ett ytligt sätt, känner vi honom inte så längre.
 17 Om någon är i Kristus är han alltså en ny skapelse. Det gamla är förbi, något nytt har kommit. 18 Och allt kommer från Gud, som har försonat oss med sig själv genom Kristus och gett oss försoningens tjänst. 19 Gud var i Kristus och försonade världen med sig själv. Han tillräknade inte människorna deras överträdelser, och han har anförtrott oss försoningens ord.
 20 Vi är alltså sändebud för Kristus, och Gud vädjar genom oss. Vi ber på Kristi uppdrag: låt försona er med Gud! 21 Han som inte visste av synd, honom gjorde Gud till synd i vårt ställe, för att vi i honom skulle bli rättfärdiga inför Gud .
 

1 Joh 4:13-15 Vi vet att vi förblir i honom och han i oss genom att han har gett oss av sin Ande. 14 Vi har sett och vittnar om att Fadern har sänt sin Son som världens Frälsare. 15 Om någon bekänner att Jesus är Guds Son, förblir Gud i honom och han själv förblir i Gud.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-03-16 12:34 #65 av: Lilla Stjärna

# 62

Precis så funkar det innan man blir kristen! Under min ockulta tid i livet så kunde jag ibland slå upp vissa saker i Bibeln, särskilt sånt som jag inte kände mig bekväm med eller inte kunde förstå. Jag jobbade då hårt på att hitta en egen tolkning som lät riktigt bra i mina "öron" -och det gjorde de andra som jag umgicks med inom samma trossystem också.

Alla ville hitta en personlig "tolkning", det var som man var ute efter en slags "Låt-gå-uppfostran" från en förälder. " -Det finns inget rätt eller fel", " -Allt är okey", " -Gör som du vill, du kommer ändå till Himlen - ljus och kärlek på dej!"

Men hur jag än krumbuktade mig när jag gjorde som Woodland skrev:

" Man kan söka stöd för den tanken i texten och när man inte finner det hittar man på nya meningar för ord, fraser, uttryck som inte ha att göra med den klara meningen av texten. Man tillför någonting nytt och annorlunda."

så förstod jag ju egentligen inte innebörden av det jag läste. Som TheresiaW skrev i # 61;

"Tar vi inte till oss Jesus som vår personliga frälsare, då förkastar vi Guds nåd som är given till oss.

Tolkar man bort den lilla grejen, ja då tolkar man bort hela evangeliet.

Jag läste helt enkelt Bibeln  -som man brukar säja  -"som Fan läser Bibeln"! Det blev mycket mer bekvämt, tyckte jag.

Efter mitt frälsningsögonblick är den helige Anden med mig och jag behöver aldrig tolka si eller så, allt blir helt kristallklart direkt. 

Anmäl
2015-03-16 12:51 #66 av: white lady

64  TheresiaW.

Då jag har studerat både  Bibelns Gamla o Nya testament.   Torah/Toran   och   Koranen + de 114 surorna.

Vore det trevligt med ett personligt svar  av dig. 

Anmäl
2015-03-16 12:58 #67 av: Lilla Stjärna

.....# 62;

" Så har genom tiderna de flesta irrläror uppkommit. Därför skrev jag att han bör läsa vad som står.
Ett exempel - Jesus är Kristus enligt bibeln men detta förvrängs genom den ockulta tolkningen till en "kristusande" utan hänsyn till bibeltexten. Man missar hela poängen: en personlig Gud och frälsare.
"

Tummen upp

Anmäl
2015-03-16 13:56 #68 av: OlgaMaria

#66 Okej :-)

Det är ganska svårt att förstå, att det Bibeln talar om är en verklighet. Man förstår det inte förrän man upplever det, och hur det skiljer sig från allt annat. Man måste kasta sig ut i tro och sträcka sig efter Jesus.

Jesus lovade att skicka sin helige Ande till oss som tror. Anden uppmuntrar oss, ger oss kraft och påminner om Jesus. Jag tycker verkligen man känner hur man som människa har ett tomrum, som bara den helige Ande kan fylla. I honom känner jag mig hemma och i honom får jag frid. Det är en visshet om att man är ett tempel för Gud. Att han bor i mig. 

Det är också något som hänger ihop med offer, att jag dör bort ifrån mitt eget. Har upplevt de största miraklerna då jag bestämt mig för att lyda och följa honom, och sluta upp med det jag vill i mig själv, eller det jag naturligt gör av vana eller omständigheter. Det är underbart att dö bort ifrån sig själv och uppleva hur det skapas utrymme för Guds liv i mig.

Och han bekräftar själv att han är sann, rätt och helig. Det finns mycket annat "gott" som "känns bra", men mötet med Gud, då bara vet man att detta är något annat, detta är sant och heligt. Fast han brukar inte överbevisa sig själv. Han manar oss att tro, att våga, att ödmjuka oss och göra honom till Herre. Sedan kommer frukten. Den som vill behaga Gud, måste tro att han är till och belönar dem som söker honom.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-03-16 14:22 #69 av: Lilla Stjärna

# 68

Kär!    Cool!   Tummen upp!

Anmäl
2015-03-16 14:24 #70 av: OlgaMaria

Det var underbart att läsa #65 också! Skrattar

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-03-16 14:33 #71 av: Lilla Stjärna

# 70

Glad

Anmäl
2015-03-16 14:53 #72 av: white lady

68  Det var väl så jag skrev TheresiaW fast i en mening  63 ?

Underbart att läsa din personliga upplevelse <3

Anmäl
2015-03-16 17:16 #73 av: saradormin

#64

"2 Kor 13:5 Pröva er själva om ni lever i tron, granska er själva! Eller vet ni inte med er att Jesus Kristus är i er? Om inte, så består ni inte provet."

Så tyder jag den.

Gå djupare i er själva och hitta era negativa sidor. Eller vet ni med er att själen är i er. 

Anmäl
2015-03-16 17:23 #74 av: [Juel70]

#73  Varför ska man ta fram negativa sidor? eller hitta dom? För nog är det så att helige ande hjälper oss att rannsaka oss. Han uppenbarar synder och osanningar inom oss. 

Och så, mi­na bröder: det som är sant, det som är upphöjt, rätt och rent, det som är värt att äls­ka och ak­ta, allt som kal­las dygd och allt som förtjänar beröm, ta fas­ta på allt det­ta. Fil 4:8

Anmäl
2015-03-16 17:46 #75 av: saradormin

Varför du föddes då om den helige anden ska göra allt till dig.

Anmäl
2015-03-16 17:48 #76 av: [Juel70]

#75 Jag har inte alltid haft helige ande, det var först när jag i vuxen ålder tog emot DHA.  Jag tror nog inte DHA gör ALLT för mig :)  Vinden blåser dit den vill.

Varför koncentrerar du dig på att ta fram negativa sidor? 

Anmäl
2015-03-16 17:57 #77 av: saradormin

Vi inkarnerades för ta bort våra negativa sidor, de är ända sättet vi kan komma in i den andra dimensionen eller paradiset som är ren.

Kom ihåg det finns ingen slump i universum allt händer för en mening, du söker fortfarande innerst inne, därför du träffade på mig.

Anmäl
2015-03-16 18:12 #78 av: [Juel70]

#77 Den enda jag söker och vill söka är Gud genom Jesus Glad Du har länge  försökt "omvända" mig nu. Men det går inte.

Anmäl
2015-03-16 18:22 #79 av: saradormin

De är de negativa inom dig som lurar dig och tro du hittat sanningen. De vill inte utvecklas därför de får dig och tro de.

Anmäl
2015-03-16 18:26 #80 av: saradormin

#78

Omvända dig vart, jag står på guds väg och följer guds lagar när ja ser de.

Anmäl
2015-03-16 18:47 #81 av: [Juel70]

suck.Gäspar Jaja, gå du din väg, så går jag min :) 

Anmäl
2015-03-16 19:24 #82 av: OlgaMaria

#73 

"Gå djupare i er själva och hitta era negativa sidor. Eller vet ni med er att själen är i er. "

Och vad skulle det betyda?

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-03-16 19:29 #83 av: saradormin

Våra tankar kommer från våra negativa sidor och laster, de tar sån plats och bruset från de, gör så vi inte hör tankarna från själen och gud.

Anmäl
2015-03-16 19:44 #84 av: Woodland

# 77
Jag håller med dig om att det finns ingen slump och allt har en mening. Orsaken är att det finns en Gud som har kontroll över allt och allt sker enligt hans plan.

Det är meningen att du skall höra evangeliet. Jesus Kristus är den enda vägen till evigt liv. Reinkarnation eller återfödelse finns inte. Du har ett tillfälle i livet, här och nu. Du kommer inte åter i någon form efter döden. Testa nu dina tankar mot vad Gud själv meddelar i sitt ord. Läs och begrunda vad Jesus säger om sig själv.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-03-16 19:45 #85 av: OlgaMaria

#83 Jag tycker det är riktigt obehagligt hur du förvränger bibeltexten.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-03-16 19:46 #86 av: saradormin

#84

Jag är andlig och öppen för allt som får mig och nå gud, tom häxor om det skulle behövas, visa mig vägen ja är öppen för allt.

Anmäl
2015-03-16 19:50 #87 av: saradormin

#85

Jag står på guds väg. Och jag är andlig och analyserar själv och för mig är det aldrig absolut sanning om jag läser nått eller hör nått, absolut sanning är det för mig bara när minst 2andligt vakna kommer fram till samma resultat.

Anmäl
2015-03-16 20:07 #88 av: [Juel70]

#87 Ja här är vi många eniga om att Jesus är vägen sanningen och livet. 

Anmäl
2015-03-16 20:08 #89 av: OlgaMaria

#86 "ja är öppen för allt"

Samma sak som att själv bestämma vad som känns rätt för stunden. För att uppleva sanningen måste man också ödmjuka sig.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-03-16 20:11 #90 av: Woodland

# 86
Då har jag underbar nyhet för dig, du behöver inte söka inre upplysning eller sträva efter att tyda stjärnbilder, drömmar, tecken för att komma till den sanna insikten. Allt du kan behöva finns hos en enda person som dog men uppstod och lever idag - Jesus Kristus. Han står nu med "öppnar armar" och ropar "Kom till mig!" Han kände dig innan du var född och han är där. Det enda du behöver göra är att ropa ut till honom att rädda dig. Han har inte bara allt ljus han är ljuset!

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-03-16 20:18 #91 av: saradormin

#90

Jag har försökt innan, men inte fått respons från Jesus.

Anmäl
2015-03-16 20:28 #92 av: Woodland

Vilken sorts respons väntar du dig?

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-03-16 20:32 #93 av: saradormin

Samma som den ni pratar om.

Anmäl
2015-03-16 20:36 #94 av: OlgaMaria

Och på vilket sätt har du sökt? Med hela ditt hjärta? Beredd att sluta söka på andra vägar? Beredd att göra honom till Herre om han är verklig? Mer än en gång?

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-03-16 20:43 #95 av: [Juel70]

Ja ge inte upp i bön. Hoppas och ber att du hittar Jesus Blomma

Här är ett förslag på vad man kan be om du vill ha ett möte med Jesus:

Jesus, jag tar emot dig nu. Jag vänder mig bort från all synd och bekänner dig Jesus som min Herre och Frälsare. Tack att du dog för mig och att Gud uppväckte dig från de döda. Tack att du nu har frälst mig och förlåtit alla mina synder. Amen.

Anmäl
2015-03-16 20:46 #96 av: saradormin

#94

Och hur vet jag att det är Jesus och inte gud eller änglar.

Anmäl
2015-03-16 20:49 #97 av: saradormin

#95

Jag ska be och se om ja får svar.

Anmäl
2015-03-16 20:51 #98 av: [Juel70]

Gud och Jesus är ETT. Änglarna gör bara Faderns vilja.   Amen och tack Jesus för att du gör vägen fri till saradormin.

Anmäl
2015-03-16 21:17 #99 av: Woodland

# 96
Vi är alla syndare som behöver förlåtelse. Endast Gud Fadern ger förlåtelse på grund av Jesus. Jesus är dörren. Han gjorde rätt för dig i ditt ställe: han dog, begravdes och lever idag. Ingen har älskat som han. Medan vi ännu var syndare dog Jesus för oss. Det är detta som vi vet och känner i våra sinnen. Vi kan lita på vad Jesus lovade i sitt ord, för hans ord står för evigt fastställda.

Det står i Romarbrevet i bibeln att frälsningen är väldigt nära oss:
"Men den rättfärdighet som kommer av tron säger: Fråga inte i ditt hjärta: Vem skall fara upp till himlen? det vill säga för att hämta ner Kristus eller: Vem skall fara ner i avgrunden? - det vill säga för att hämta upp Kristus från de döda.
Vad säger den då? Ordet är dig nära, i din mun och i ditt hjärta, nämligen trons ord som vi predikar. Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. Skriften säger:Ingen som tror på honom skall stå där med skam. Det är ingen skillnad mellan jude och grek. Alla har en och samme Herre, och han ger sina rikedomar åt alla som åkallar honom. Ty var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst."

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.