Böneämnen

Får man vara besviken?

2015-02-10 15:47 #0 av: klampan

Jag undrar om man får vara besviken på Gud? Att han inte hjälper en med olika problem man har och som man ber till god om hjälp med? Måste man då ändå bara känna tacksamhet. Eller är det okej att vara besviken på Gud?

Anmäl
2015-02-10 16:37 #1 av: [Juel70]

Ja, det är ok. Gud vet hur många jobbiga saker vi går igenom och alla tvivel vi har. Men jag tror att Gud faktiskt vänder negativa saker och händelser till något bra. Det har hänt mig att jag varit besviken, men flera år efteråt insåg jag att det var nåt nödvändigt för mig att gå igenom för att kunna växa i tron. 

Anmäl
2015-02-10 19:02 #2 av: OlgaMaria

Ja man får känna sig besviken, men jag tror att Gud vill rätta till de känslorna och visa dig hur han vill att du ska se på saken. Besvikelse hör ihop med misstro. Någonstans har vi inte förstått riktigt hela bilden. Jag tror att om vi förstod allt så skulle vi inte vara besvikna. Många gånger måste vi lämna vår vilja att avgöra hur Gud borde agera. Det kan vara så befriande att be - Ske din vilja, inte min.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.