Kyrkan

Tro för vinnings skull?

2014-11-21 22:16 #0 av: copse

Flyttad från denna tråd på grund av Off Topic.

-------------------------------------------------------------------------

#94 av: Knasper

Så, om en påstådd troende (som inte tror, utan bara använder tron för att bli trodd), sviker en icke troende, är allt som det ska vara?

Hur ofta används tro, för egen vinnings skull?

-------------------------------------------------------------------------

#95 av: Woodland

Funderar

-------------------------------------------------------------------------

#96 av: Knasper

#95 :))

Ja. Ibland beter sig människor konstigt!

Därför min komplicerade fråga i #94.

:)

-------------------------------------------------------------------------

#97 av: Knasper

Hur kunde Fossmo bli pastor, om han inte var bra på att manipulera?

Han var ond, och manipulerade människor att tro att han var god med Gud.

-------------------------------------------------------------------------

// copse

Medarbetare på Jesus iFokus.

Anmäl
2014-11-21 22:28 #1 av: Knasper

Korrekt titel borde vara "Ond med Gud".

En kompensation för trådtiteln "God utan Gud".

Det bästa vore om man kombinerade trådtitlarna, då frågeställningen om man kan vara god utan Gud är "något" fördomsfull.

Anmäl
2014-11-21 23:00 #2 av: Woodland

Jesus blev förråd av en av sina bästa vänner. Han likväl som de andra författarna i bibeln varnade ofta för "falska" bröder.
Kyrkor och församlingar är inte förskonade från vargar i fårakläder. Det är inte lätt att se igenom folk, ja ibland omöjligt. En pastor, precis som en läkare, psykolog med mera har förtroendeuppdrag och ofta enskilda samtal. Det är viktigt att man är professionell i sådana omständigheter.
Jag vil inte gå in i på ett specifikt fall utan jag skriver mera allmänt. Det är inte lätt för en grupp människor att se om någon i deras närhet kommer att begå ett hemskt brott eller förråda dem. Det är inte ens säkert att personen i fråga vet hur det ligger till och kan falla. Det kan vara en tillfällighet att en person sviker. Skuldfrågan skulle behöva utredas för varje incident.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-21 23:26 #3 av: Knasper

Vissa påstår att Judas löd Jesus vilja.

Skulle kristendomen existera, utan en korsfäst  Jesus?

Om icke troende blir försmådda av påstådda troende, som inte tror..

Vem ska man tro på? Alla? Eller ingen?

Anmäl
2014-11-22 05:57 #4 av: [Juel70]

Ja. vem vet Knasper. Gud sade att Judas var utom frälsning. Gud utväljer den han vill för sitt ändamål för han är skaparen. Kanske först man inser hur viktigt det är att visa sin kärlek i handling och inte bara i ord.  För det kanske också är så Gud prövar sina får.. i handlingen i nödens stund. Jesus sade: att den som håller ut får livet och allt vad detta innebär. "vördnad" <3 Inte ens Paulus vågade vara säker på sin frälsning förrän han var på sina bara knän i himmelen inför Jesus. Vi kan aldrig veta exakt, förrän han själv träder fram och talar om hur det är. Men hans känner allas hjärtan. Det är säkert.

Anmäl
2014-11-22 12:53 #5 av: Woodland

# 3 Du har rätt i att kristendomen baseras på en korsfäst och uppstånden Frälsare.

Som sann människa upplevde Jesus alla de känslor som vilken annan människa som helst. Judas var förutbestämd för sin uppgift. Han omtalades som en förrädare till och med i Psalmerna (ca. tusen år förre Kristus korsfästelse).  Jesus själv talade rakt ut om att en av hans lärjungar var en förrädare och Judas 'nämns' i Apostlagärningarna. Jesus valde Judas fullt medveten om vad det skulle innebära: det var ändå en smärtsam upplevelse för Jesus. 

Enligt bibeln kan ingen skylla på någon annan för att undkomma ansvar för sin egen synd. Vi alla, hela världen, är skyldiga inför Gud. Man skall inte tro på människan som ett bevis för sanning. Jesus gjorde inte det enligt Johannes: 2:24 Men själv anförtrodde han sig inte åt dem (sina troende landsmän) eftersom han kände alla. 25 Han behövde inte höra någon vittna om människan, ty av sig själv visste han vad som var i människan." 

 Vi kristna kan förkunna sanningen men det betyder inte att vi lever ett liv som kan omvända människor. Enligt bibeln har folk genom tiderna förföljt och dödat de som levt för Herren. Ibland var det till och med hans profeter som dödades på de grymmaste sätt. Slutligen begick de den värsta synden i mänsklighetens historia och dödade Guds enfödde Son. 

Nej, sanningen finns i vittnesbördet om Jesus i bibeln. Det är ordet vi skall dömas efter, inte mänskliga påfund och filosofier. Så tro på Jesus, världens Frälsare.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-23 01:57 #6 av: Knasper

Jag förstår inte att man kan förakta någon som hjälper. (Judas.)

Och en annan sak: Men tänk om Bibeln är ett mänskligt påfund?

Och, om det fanns en Gud, skulle den väl vilja ena mänskligheten!?

Och, för att knyta ihop det med trådtiteln... Vad vinner Gud på att tillåta att människor göra varandra illa?

Anmäl
2014-11-23 03:16 #7 av: Iselinka

Bibeln säger att satan uppträder som en "ljusängel". Han är riktigt bra på att lura människor, få dom att må bra när de lever på en lögn. Det spelar ingen roll vilken lögn, bara det inte är den sanna vägen. Vill någon ha materiella njutningar i stället för sanningen, skaffar han det. Söker någon andlig föda för själen, men enbart för att må bra, så hittar satan även en falsk religion åt dig. 

Om du funderar över hur man kan tro att Kristendomen (Katolska Kyrkan) är sann, så tänk på följande saker:

1) Jesus var i världens ögon en fattig snickarson från en obetydlig, liten ort, som avrättades som en kriminell. Och ändå påverkade Han sina lärjungar så mycket att de genomled  fruktansvärd tortyr och blev avrättade, när det ända de hade behövt att göra för att gå fria var att säga att Han inte var Gud. 

2) På kort tid blev hela Romerska riket kristet, utan ett enda svärd. Det är ett jätte stort mirakel. De konverterade till en religion som kräver fasta och botgöring, måttlighet och att man avsäger sig all lyx och världslighet.  Och belöningen? Inget "annat" än att få leva med Jesus, och tjäna Honom där. 

3) Hur tror du Norden kristnades? Det var genom de tecken och mirakel som följde de tappra människor som åkte till dessa barbariska områden, där blodshämnd och mord var något vanligt. En kultur utan förlåtelse. De kom från varmare trakter för att under långa vintrar utan elektricitet, sprida sitt glade budskap med livet som insatts.  Läs om Helgonen, St Ansgard, Sta Birgitta, St Erik, St Olav, Sta Sunniva. 

Här är en link till en samling helgonberättelser. Vissa av dom är så gamla som Apostlarnas samtid, men alla samlades i ett verk år 1275:

http://saints.sqpn.com/the-golden-legend-by-blessed-jacobus-de-voragine/

Anmäl
2014-11-23 14:50 #8 av: Woodland

# 6

Följden av Judas förräderi blev Jesus utlämnandes till sina fiender. Judas hade ingen god avsikt med detta utan vill ha blodspenger: 20 silverpenningar. Det var ingen god gärning och ingenting han skall tackas eller berömmas för.

Bibeln har profetior som uttalades flera hundra år innan de gick i  uppfyllelse. Detaljerna i gamla testamentet om Frälsaren uppfylldes i Jesus liv och denna sannolikhet enligt matematiska beräkningar är svindlande. Dessutom är bibeln bevarad genom tiderna för mänskligheten och dess budskap är universell. Man kan vända på frågan - Tänk om bibeln inte är ett mänskligt påfund?

Och, om det fanns en Gud, skulle den väl vilja ena mänskligheten!?

Det beror på vilken Gud man talar om och vilken enhet man syftar på. Gud har redan enat sin utvalda skara (de som har dött förre och de som lever nu och de som kommer att födas) i tron på Jesus Kristus.

Och, för att knyta ihop det med trådtiteln... Vad vinner Gud på att tillåta att människor göra varandra illa?

Gud har en mycket större plan än bara världsfred.  Gud behöver ingenting så han har inget behöva av att "vinna" och möjligheten att "förlora" gäller inte heller uti en evighetsperspektiv. Han agerar efter sin plan.

Vad vill du att Gud skall göra? Vill du att han visa sig som han är? Då skulle vi utplånas allihopa. Vill du har rättvisa? Det är det sista man bör be om. Nåd är det man bör be om. 

Du ser, Gud är total självtillräcklig och behöver ingenting av oss. Dessutom förtjänar vi ingenting av Gud för han är alldeles för perfekt för oss. Ingen når upp till honom. Så om du kan tanka dig en fullkomlig, perfekt och suverän personlig Gud som kommer till jorden och under stor tortyr och förnedring evigt sonar synden för folk från alla världens lände, skulle du kalla det en kärlekshandling? Vi anser att det är den största av alla kärlekshandlingar. Jesus Kristus, sann Gud och sann människa, dog  (en tillsinnes förlust) för oss (vår vinst).

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-23 15:22 #9 av: Woodland

# 7

Du bör läsa lite mera om antikens historia när det gäller detta med "svärd". Många i det gamla Romarriket hade ingen sann tro när kejsaren gjorde kristendomen till statsreligion. Det fanns de som följde Kristus i sanning, naturligtvis, men inte alla. De som ville behålla sina ämbeten var tvungna att konvertera. Det står skrivit att en tjänsteman sade "Om jag måste anamma kristendom för att behålla jobbet, gör mig till biskop!"

Många som kom efter ansåg att det kanske var det värsta som hänt religionen eftersom en hel del hedniska seder och bruk anammades och dessa lever ännu kvar i den katolska kyrkan.

"Helgonberättelser" är många gånger omöjliga att belägga. Bara för att de är gamla behöver de inte vara sanna. Mycket villfarelse cirkulerade redan under apostlarnas tid. Se på de gnostiska böckerna. De är gamla, skrivna i andra århundraden men dock inte godkändes av kyrkan bland annat för att de var för "nya".

 Vissa saker som står i berättelserna i din länk kan bekräftas och vissa inte. Man bör läsa berättelserna med en nypa salt för de är en blandning av fakta och fantasi som bäst. Särskilt när dessa människor "utför" under som till och med överträffar de som Jesus och Apostlarna utförde.  

Förstå snälla att jag svarar dig på det jag inte håller med dig om, men jag hyser absolut ingen illvilja mot dig. Blomma

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-23 16:26 #10 av: Iselinka

Sa inte Kristus själv att dom som kom efter Honom skulle göra större under än de fick se att Han gjorde? Det är ju i Guds kraft, i Jesu Namn som stora under händer. Varför skulle tecken och mirakel minska med tiden? Varför inte heller öka? Det är ju ett Guds värk när de som följer Honom upplever mirakel..

"Fantasi och fakta.." Varför har ni inte mer TRO?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.