Övrigt

Vad tycker du?

2014-11-16 22:56 #0 av: simskontot

Hejsan! :)

Jag vet inte om jag skriver detta inlägg på rätt ställe, men jag läste nyss ett annat inlägg på denna iFokus-sida och blev inspirerad till att skriva ett eget (inte om samma sak, jag blir bara exalterad i religion-frågor).

Jag är inte religiös, och försöker se på allting ur olika perspektiv, vare sig det gäller religion eller andra saker. (Jag har inte läst Bibeln så det jag skriver här är de uppfattningar jag har).

Att vara god/en bra människa, betyder inte för mig att t.ex. slaviskt följa en religion eller göra vad andra säger åt en att göra, utan att göra världen till en bättre plats, och försöka se på den, och acceptera den och de som lever i den, utan fördomar och diskriminering.

Och om det nu finns en gud; varför är världen så orättvis? Varför finns det inte rent vatten till alla?, varför föds vissa med dödliga sjukdomar? Är inte denna gud en god gud? Eller har hen skapat världen och sedan lämnat över den i invånarnas händer..?

"If God hates fags, why did he make so many?".

Jag hoppas inte att någon tog illa upp från detta inlägget, ville bara få ut mina tankar. Jag tar gärna emot svar ifall någon känner att de vill säga/lägga till något! :)

Anmäl
2014-11-16 23:41 #1 av: Woodland

Din  uppfattning är inte ovanlig. 

Gud skapade världen som fullkomlig och Han var nöjd med den.  Den första människa ( Adam) hade fri vilja och valde att vara olydig, och den synden fick sina konsekvenser i den förbannelse som har drabbat skapelsen och vars ytterst synbara effekt är döden.  Jesus Kristus (Gud och människa) gick emellan och bar skulden för synden genom att ge sitt fullkomliga liv och alla som tror på Honom skall genom Honom bli räddade.

Lidandet är ett resultat av syndens förbannelse.  Till exempel ett barn som föds i sjukdom har inte utövat girighet, har inte brist på kunskap eller begått någon annan ond gärning.

Tror du att människan själv har någonting att göra med alla dina "Varför?" Har människan något ansvar? Vad vill du att Gud skall göra? 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-16 23:54 #2 av: simskontot

Människan har såklart ansvar, vi delar denna planet med en massa andra organismer, och vi, människan, Homo Sapiens, är väldigt "nya" på Jorden om man jämför med andra varelser/andra människoarter. Vi har såklart ansvar för hur vi som individer behandlar vår planet och hur vi beter oss mot andra personer. Att vissa människor t.ex. valt att kriga/stjäla/behandla andra orättvist är väl deras val, men om Gud skapade alla människor och skapade allt levande (och icke levande?) på Jorden, varför skapade han inte en människa som skulle göra hans Jord till en bra plats? En rättvis plats.

Jag förstår inte ditt svar om det nyfödda sjuka barnet... om barnet inte begått någon ond gärning, utövat girighet eller har brist på kunskap, varför ska hen då drabbas?

Jag vet inte vad Gud skall/kan göra, då jag inte är säker på om hen finns.

Anmäl
2014-11-17 00:11 #3 av: Woodland

# 2

Gud skapade inte en människa som skulle göra hans jord till en bra plats utan han kom ner själv till jorden.  

Här finns några korta artiklar. Om du vill kan du läsa om hur bibeln presenterar Gud: De kristnas Gud   Gud uppenbara sig själv   Fadern  Sonen i GT  Frälsaren är född

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-17 00:18 #4 av: simskontot

Vad gör Gud när hen kommer ner till Jorden?

Anmäl
2014-11-17 00:35 #5 av: simskontot

Tack för länkarna :), jag kikar in senare!

Anmäl
2014-11-17 06:57 #6 av: GiraffTunga

gud vet vad som händer med alla tro mig han bryr sig också. världen är inte bästa platsen enligt mig men jag ber och ber s
och jag vet och känner att han hjälper mig och när man dör så får man ju det rättvist och frid och belöning. tyvärr så är ju det mycket om ebola fallet men gud vet det och han tycker inte om att se folk blöda ur sig om du förstår vad jag menar :)

Anmäl
2014-11-17 08:39 #7 av: Woodland

# 4

Vad gör Gud när hen kommer ner till Jorden?

Artiklarna förklarar. Glad

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-17 19:25 #8 av: simskontot

#7 okej, ska in och läsa nu :D.

#6 Just det här med Ebola kanske sker för att världen är överbefolkad? Människor måste försvinna innan vi förstör planeten. Men det är det jag menar - (nu tror ju inte jag på gud) - borde inte Gud fixa sånt, så att alla får det bra och så att katastrofer osv inte sker?

Därför har jag lite svårt att tro att han finns - för om han vore så god, varför finns det så mycket orättvisa osv på Jorden? Och är det Gud som skapar evolutionen, eller hur ser man på det ur ett religiöst perspektiv? :)

Tack för allas  svar!,  jättekul :).

Anmäl
2014-11-19 14:48 #9 av: Iselinka

Vad som är godhet är enbart vad Gud har uppenbart som något gott. Det är Han som definierar vad som är godhet. Men Guds godhet hänger också ihop med Guds rättvisa, till exempel Hans domar. 

Godhet är inte alltid att acceptera allt, utan även att säga till när något är fel, och att döma rättvisa domar, baserat på Guds uppenbarade sanningar. "Non-judgementalism" är ett moderna fenomen. Men det är inte Biblisk. Visst står det "döm inte", men det handlar om specifika fall som när din broder till exempel inte fastar lika hårt som du gör. Men Bibeln säger också "när du dömer, döm då rättvisa domar." 

Om Gud hade sagt att det var gott att döda alla med blåa ögon (vilket Han INTE har sagt), så skulle det ha varit gott, eftersom allt Gud säger är gott, är gott!

Anmäl
2014-11-19 15:07 #10 av: Davbjo

Naturligtvis relevanta frågor, dock bör man komma ihåg att religionen som vi känner den idag uppstod långt, långt efter det att lidandet började. Det fanns enormt lidande i världen när dessa religioner skapades, så alla förklaringar dessa religioner kan erbjuda är av nödvändighet efterhandskonstruktioner.

Religionerna behövde helt enkelt förklara varför saker var som de var, de är alltså inte speciellt goda referenser när det gäller att få ett korrekt eller relevant svar.

Människan besitter ingen fri vilja, det har vi aldrig gjort, detta är dock en springande punkt inom många religioner. Religionerna författades ju av människor som visste försvinnande lite om vår natur, så det är inte så konstigt att man gjorde felaktiga antaganden, men detta är ett av de största.

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl
2014-11-19 18:56 #11 av: simskontot

Vad händer enligt er om man inte tycker som Gud? Om jag t.ex. tycker att abort kan vara rätt, men Gud kanske inte har sagt att det är rätt/en god sak, vad händer med mig då tror ni?
Vissa personer kan döda en människa och säga "Nämen, Gud sa till mig att göra det", då är det väl inte rätt för det? Gud kanske inte har sagt det, men denna personen har tydligen tolkat det så..?. Kan man tolka Guds skrift?, för jag antar att alla inte läser de likadant...

Och som #10 skriver, så startades väl de flesta religioner för att man ville ha en "syndabock", eller något att skylla på. Det var väl därför det fanns/finns så många olika gudar, t.ex. även asagudarna.

"Vad är det där som låter så högljutt från himlen!?" - "Nämen det är bara Tor". - så sa man så för att slippa vara rädd för åskan.

Och det här med lidande förstår jag inte riktigt. På Filippinerna t.ex., (tror det är Filippinerna) där det finns 'parader' där folk spikar fast sina händer på ett kors och drar detta kors efter sig under en promenad (vet inte hur länge) för att känna som Jesus gjorde. Vill Gud att man ska skada sig själv? För mig does that make no sense!

Anmäl
2014-11-19 21:40 #12 av: Woodland

# 11
Du har skrivit om mycket. Låt oss ta detta med korsfästelse. Naturligtvis är korsfästelserna på Filippinerna helt galna. Mina Filippinska trosvänner har sagt att de som ängar sig åt detta bedövar smärtan genom Whiskey. Det finns många katoliker i Filippinerna och när de firar de otaliga helgonen i kyrkokalendern välsignas mat som en gåva till helgonen. Sedan bjuder de sina grannar till att äta maten. Det anses som ohövligt att tacka nej. För de bibeltroende kristna finns det ingen annan utväg än att lämna byn den dagen. Alla Filippinare är inte positiva till korsfästelserna eller andra avarter av kristen tro. Tvärtom.
Är det utifrån evighetsperspektivet du frågar vad som händer med dig om du inte tycker om Gud? Jesus sade att vi inte ens får hata, långt mindre döda, en annan människa. Hämnden är också Guds, inte vår.
Vi som tror på bibeln anser inte att lidande och ondska var i skapelsen innan Adam föll i synd. Gud skapade allting gott. Människan fördärvade skapelsen genom att dra förbannelsen över den.
När det gäller Gud och gudar är det en enorm skillnad i människans uppfattning om dem. Det går inte att jämföra dem mer än att säga att de tillbads (tillbes) av var sina respektive anhängare.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-19 22:42 #13 av: simskontot

#12 Tack för svaren! :) Jag lär mig verkligen mycket.

(förresten, jag skrev "om man inte tycker som Gud", inte om :)).

Självklart tror inte alla på Filippinerna på samma sak, jag menade inte att generalisera, jag bara tog Filippinerna som exempel :). Men för det första - är det inte fel att dricka alkohol enligt Bibeln? (eller är jag inne på islam nu..?), men ändå dricker dessa korsfäststågare whiskey? Då går de ju lite emot sig själva... och även att det är ohövligt att tacka nej - ska man då säga ja till alkohol ändå? Tycker det verkar lite oklart.

Det här med att Gud även har hämnden, menas det då att man kommer till Helvetet om man inte sköter sig eller lever till de regler som Bibeln står? Hur går det i så fall ihop med andra religioner, jag menar, alla kommer väl till samma ställe när de dör eller kommer man dit man tror?

(Jag tror själv lite på att man kommer till Himlen när man dött, eller någon form utav ett slags paradis iaf. Jag hoppas att det är något bra ställe iaf. Och jag hoppas att både "goda" och "onda" personer kommer till samma ställe. Eller så lever vi kvar här på Jorden fast i ett parallellt rum, typ som andar eller spöken. Det vore rätt coolt).

Anmäl
2014-11-19 22:47 #14 av: Iselinka

Det har blivit ett problem båda i Syd-Amerika och Asien att ignoranta personer blandar ihop Katolicism och olika lokala avgudaseder. Det är till exempel därför man i Bolivia kan hitta människor som på söndagen går till Katolsk Mässa och i veckan offrar alkohol och koccablader till avguds- och djävulsstatyer. Jag är därför inte förvånad om man offrar olika saker till Kristna statyer också, fast det är inte Katolsk lära..

Anmäl
2014-11-19 23:01 #15 av: simskontot

Ja, juste, dessa Bolivska statyer har jag sett!

Jag tycker det är hemskt att "behöva" följa en religion, eller vad som helst, så slaviskt. Tro ger hopp och tålamod men orsakar även krig och orättvisa. Det kanske låter i det här inlägget som att jag är emot religion, vilket jag iofs är mestadels, men jag accepterar ändå att folk tror på vad de vill, men vill att de ska acceptera mig och min tro också.
Vill lite veta varför personer följer sin religion, är det av egen vilja antar jag att det är för att man behöver hopp, stöd och hjälp från någon eller något, och finner detta i Gud. Kan det också vara så att man faktiskt är rädd för att t.ex. komma till Helvetet, och därför tillber sin gud, eller är rädd för att Guden inte längre ser dig som en god person om du sviker hens religion/regler& lagar?

Oh, en sak till innan jag tar natt, vet Gud hela tiden vad man gör? Håller han alltid ett öga på en?

Anmäl
2014-11-19 23:21 #16 av: Woodland

# 13
Förlåt, jag läste fel!  Skäms Det finns ingen som tycker som Gud fullt ut. När Gud föder en människa på nytt ser hon Guds rike för första gången. Helt plötsligt är allting nytt. Det är en uppenbarelse och början på en livslång resa. Innan är man en fiende till Gud och av ett sådant sinnelag att man inte kan ta emot Guds visdom - det betraktas som dårskap. Alla vi som är Herrens har börjat som hans fiender. Bibeln använder bilden av att man föds som ett barn och måste växa till. Vårt sinne förnyas genom den helige Andens försorg genom bibelordet som vi tar in och händelser i våra liv. Så man vandrar och förvandlas från “härlighet till härlighet” som det står i skriften.

Alkoholdrickande är en kultursak. Vi kan inte förneka att Jesus, lärjungar och kristna genom tiderna har druckit vin. Förbud mot alkohol började predikas i England runt 1700 (om jag minns rätt nu) och det var på goda grunder. Det var mycket elände när folk dränkte sina sorger i brännvin. Många barnfamiljer led när papporna betalades i brännvin istället för pengar. Men detta är ett annat ämne som det finns mycket information om att tillgå. Bibeln förbjuder stark dryck (Whiskey och bottensörjan av vin till exempel) och att man skall dricka sig full. Men i kärlek till sin näste avstår många kristna för att de vill inte gillra en fälla för en broder eller syster som har kommit ur alkoholberoende.

När jag skrev om hämnd menade jag att man inte får ta lagen i egna händer.

Endast EN människa lyckades hålla alla bud som är i bibeln och det var Jesus Kristus. Utan honom är det kört för oss. Vi föds alla förlorade men om vi vänder oss till Jesus tar han emot oss. Gud godkänner endast Jesus Kristus som rättfärdig och vi blir (genom tron) rättfärdig genom Jesus. Jesus är liksom dörren in till Guds rike. Han är början och slutet, vägen, sanningen och livet.

Kristendomen är exklusiv. Den erkänner inga andra religioner eller gudar. Om en icke omvänd kom till himlen hade de varit som helvetet för den. Himlen är helt centrerad runt Gud: Oavbruten lovprisning och tillbedjan. Evig upplysning av Guds härlighet om och om igen. Spöken är demoner. Den ende som har varit död och kommit tillbaka till jorden är Jesus. Han uppstod från de döda. Han sade att ingen kommer tillbaka till jorden i någon form förrän han kommer igen i makt och härlighet. Då skall han ha alla sina med sig och de som lever på jorden då kommer att förvandlas. Sedan skall alla Guds barn blir hos honom.

Om du tycker jag inte svarat på dina frågor får du säga till. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-20 14:58 #19 av: copse

Jag har flyttat inlägg 17 och 18 till en ny tråd på grund av Off Topic. Fortsätt gärna diskutera tillbedjan till Maria och helgon där!

// copse

Medarbetare på Jesus iFokus.

Anmäl
2014-11-20 22:26 #20 av: Woodland

 Inlägget flyttade hit för det var Off Topic där.

#7 av: simskontot

Nu är jag lite förvirrad eftersom tråden flyttats, men jag fortsätter på det du (Woodland) skrev i förra inlägget i gamla tråden.

Okej, först och främst; tar Jesus emot alla? Jag har hört att "Jesus är far till alla barn" och du skrev att om man vänder sig till Jesus så tar han emot en, men om man syndat, tar han emot en ändå?

Jag tycker att allt det här verkar ganska invecklat och snurrigt. Att ni kan komma ihåg alla regler! :). Jag tycker mycket motsäger sig självt och blir därför lite suddigt att förstå, kanske även för de som tror? T.ex. det här med alkohol verkar ganska blurrigt för mig; man får dricka vissa saker, men inte alla, man får dricka en viss mängd men inte alltid, och kanske är det okej vid speciella tillfällen och vid andra inte...

Kristna (såklart inte generellt), tror de även på Djävulen/Satan?, eller finns det bara en Himmel men inget Helvete?, eller är Gud in charge av båda så att säga? Varför vill Gud skicka folk till ett helvete om det är hemskt där, om han nu är god?

Vad är egentligen 'att synda'? (nu har jag ju inte läst Bibeln, förstår om du inte vill förklara allt för mig Glad), men är det att gå emot de "lagar" Gud bestämt eller hur vet man vad som är en synd eller inte? Syndar inte de flesta, även de som tror på Gud? Borde inte de vara lika "dåliga" människor som ateisterna (t.ex.) som syndar, eller slipper de sitt straff eftersom de är troende och kanske ber Gud om förlåtelse?
Är man inte ägaren av sin egen kropp? Be Gud om förlåtelse kände jag lät lite konstigt när jag skrev det, för om man gör något mot sig själv som på ett eller annat sätt är fel, då är det väl sig själv man borde be om ursäkt till..? Det var en själv som gjorde valet att göra det ena eller det andra?

Och som #4 nämnde.. idoldyrkan är en synd (enligt dennes tro), vad är skillnaden mellan att dyrka Gud och att dyrka någon annan? Hur kan det ses som en synd att dyrka en person som man tycker om, medan Gud vill att vi dyrkar honom?

Anmäl (0)Hantera

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-20 22:28 #21 av: Woodland

Flyttade hit från denna tråd.

2014-11-20 22:00#9 av: Juel70

#7 Ja ibland kan det verka invecklat och tvetydigt och då har jag märkt att det är viktigt att läsa hela styckena och inte bara dra några verser här och där.

Vad man får och inte får göra, jag tror att helige ande samarbetar med vårt samvete. Allt är tillåtet, men allt är inte bra.  Om du har TRO för att göra något så, handlar du i tro och inte i otro.  Jag brukar låta mitt samvete leda mig, MEN där kan det också bli krångligt, eftersom djävulen är expert på att tala om att "man är så dålig", "Du duger inte", "Gud älskar inte dig" och det kan ju ibland påverka samvetet. Därför är det viktigt också att veta vad GUD säger om dig och hur han ser på dig, så att du får rätt identitet i Gud och kan motstå satans lögner.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-21 14:45 #22 av: Woodland

# 20

Jesus tar emot alla som med uppriktigt uppsåt och sann syndaånger vänder sig till honom.  Det finns ingen synd han inte förlåter men det betyder inte att man inte måste ta konsekvensen av ens handlande i detta livet.  Som ett exempel, om man skadar en annan kan Gud förlåta men man måste ändå bekänna och sitta av fängelsestraffet efter samhällets krav.

Jar har aldrig hört att Jesus är "far" till alla barn.  Men det finns en svensk film som heter 'Tomten är Far till Alla Barn' Skämtar

När det gäller synd: Vi föds alla som andligt döda. Till vår natur önskar vi inte Gud, har ingen kärlek till honom och ingen längtan att vara honom lydig. Vi finner inte Gud tilldragande om inte han själv drar oss till sig först. Detta tillstånd är på grund av Adams överträdelse. Enligt bibeln dog alla 'i' Adam.  Detta kallas "arvssynden" vilken är ett tillstånd som gör att vår mänskliga natur inte vill vara underordnad Gud och inte kan vara underordnad Gud. Därför kan inte en sann kristen se ner på andra för vi har alla samma utgångsläge.

Detta är ett problem som Gud löste genom att sända Jesus Kristus till jorden.  Han är Gud och människa förenade. Han levde som människa en totalt perfekt liv inför Gud. Han dog på korset  - en riktig fysisk död som människa - och uppstod som ett bevis för att döden inte har någon makt över honom. Han besegrade döden, säger bibeln. 

Om en människa vänder sig till Jesus blir hon upptagen som Guds barn. Hon får ta del av den gudomliga naturen och därmed bära på två. Hon börjar vandra med Gud. Hon syndar och faller ideligen därför att hon har kvar den mänskliga naturen, men Gud är trofast och rättar upp henne och för henne fram på sin väg. Slutmålet är att den gudomliga naturen skall besegra den fallna naturen. Det kallas för helgelse. 

Allt detta, som Juel skrev i # 21, verkar invecklat huvudsakligen på grund av två orsaker. För det första, därför att det gäller ett annat rike och levnadssätt och för det andra, därför att vi är trubbiga i våra andliga sinnen. Jesus förebrådde ofta sin älskade lärjungar för att de inte fattade. 

Jag har förklarat lite om arvssynden. Det är ett tillstånd - ground zero så att säga. Sedan finns det olika ord i bibeln som används om synd. Men för enkelhets skull kan de summeras i: vad man gör, och vad man borde har gjort men inte gjorde (commission och omission). Skillnaden mellan ateisten (i ditt exempel) och en troende är att den troende har vänt sig till Gud och erkänt sitt behov av frälsning efter syndaånger. Den troende erkänner ingen egen rättfärdighet. All vår godhet finns i Jesus. Alla mottagande hos Gud är beroende av honom. Det goda gärningar vi gör är i kraft av Guds Ande som verkar i oss. 

Gud som alltings skapare äger allt. Syndar vi mot vår kropp syndar vi mot honom också. När det gäller detta med drickande behöver det inte bli krångligt - man tar hänsyn till sin näste. Det gör vi i många områden i livet. Vi skräpar inte ner, är förhoppningsvis artiga mot varandra med mera. 

Vi skall älska vår näste som oss själva (endast Jesus klarade att göra det fullt ut). Tillbedjan är reserverad Gud. Endast Gud skall tillbedjas.  I vår diskussion här ovan är det frågan om vad som räknas som tillbedjan. Jag som Protestant vill stödja mig på bibeln och anser att bön till en person i den andliga sfären är tillbedjan. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-23 15:12 #23 av: simskontot

#22 "Det [sic!] goda gärningar vi gör är i kraft av Guds Ande som verkar i oss. Gud som alltings skapare äger allt. Syndar vi mot vår kropp syndar vi mot honom också.".

Alla goda gärningar som alla gör, är det Gud som styr? Var det så du menade? Får idé .
Alla "onda" gärningar vi gör?, vem styr dem (och varför)? Är allt som händer en "fight" mellan Gud och Satan?

Om alla som skadar/syndar mot sin kropp även skadar Gud, borde väl Gud vara otroligt  skadad vid det här laget? (Förresten, vart finns Gud?, Är Han i Himlen eller i oss eller vart befinner Han sig egentligen?)

Är det antingen så att man tror på Gud eller följer Djävulen? Mår man dåligt/är deprimerad/ogillar sig själv på ett eller annat sätt, är det Djävulen/Satan som styrt en in på det spåret då? Hur kommer man ut?, kommer man bara ut genom att finna Jesus? Jag tror nämligen det finns andra sätt.

"Gud som alltings skapare äger allt" - Hm... de som tror på Allah tror att Allah äger allt och skapade Universum, och att alla i universum är muslimer vare sig de vet det eller ej. Eller är det samma Gud man pratar om här bara att de har olika namn? Varför finns det isåfall olika regler för de olika religionerna?

Eftersom Gud (enligt er) äger allt som skapats, äger han ju även allt dåligt. Alla vapen, alla droger, alla brottslingar genom tiderna, Hitler osv. Han äger djävulsyrkarna? Varför skulle han skapa något sådant? Det verkar som att Gud inte "bryr" sig så mycket om makten han har och vill inte styra alla med den, vilket är bra för den ska man inte missbruka!, men för mig blir det otydligt varför han skapar sådant som går emot honom själv.
Världen är överbefolkad, varför föds fler människor (dock kanske Gud tog tillbaka ebolan för att utrota människor - det behövs ju - men dåligt val att sätta den på ställen där människor är urfattiga? Eller det kanske iofs var bra, så att de inte har råd med medicin, för blir de friska och överlever fortsätter ju länderna att vara överbefolkade. Fast styr Han hur naturen har sin gång så styr Han väl även evolutionen, vilket väl motsäger uppkomsten utav universum ur de troendes perspektiv?). Sorry, jag bara kom på fler och fler saker där så det blev en lång parentes hehe Skrattar

Jag själv har svårt att se saker som ingen riktigt kan förklara, bevisa hur de är; T.ex. Gud och rymden. Jag har en livlig fantasi och kan "se" många saker som inte finns, men är det oklart har jag svårt att sätta upp en bild på hur det faktiskt ser ut. Typ hur Gud såg/ser ut, vart han finns (som sagt) osv. Vet man förresten att Gud är en man (Han), och vilka bevis finns på att Gud skapat allt och fortfarande gör?

Anmäl
2014-11-23 20:52 #24 av: simskontot

Förresten, varför Gud talas som till Han har jag fått reda svaret på, så just den frågan behöver jag inte svar på haha Galen. Men jag fortsätter gärna disskussionen med resten av mitt inlägg! Skämtar.

Anmäl
2014-11-23 21:28 #25 av: Woodland

Det är bra om du på allvar är intresserad av den kristna tron. Allt du frågar om har frågats förut här på sajten och om du söker skall du finna. Finner du något som är oklart i ett inlägg går det att fråga om det i inlägget.
Om du verkligen är intresserad råder jag dig att kontakta en präst eller predikant och fråga ut hen öga mot öga.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-24 09:16 #26 av: simskontot

Okej, tack för alla svar hittills, jag har lärt mig mycket! Glad.
Jag startade mest detta inlägget för att jag ville ha ut mina funderingar kring religion; och att få svar från en troende var vad jag ville då jag ville veta hur de ser på saker, och inte bara ha perspektivet från någon som berättar fakta om olika religioner, utan verkligen tror på dem.

Anmäl
2014-11-24 09:36 #27 av: Woodland

Din motivering är bra. Det är vist att undersöka vad den andra sidan tror på och anser. Om du söker på en fras eller ord får du säkert fram någonting av nytta i de olika diskussionerna som finns här. Hoppas du fortsätter läsa.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-27 16:44 #28 av: Hippieelsa

Du frågade hur man kan komma ihåg alla regler tidigare men som jag ser det är det liksom inte regler på det sätter. Du vet väl ändå själv vad som är bra och snällt?  Att dricka sig full kanske inte är så bra eftersom man då kan göra saker utan att vara sig själv. Men om jag dricker mig full en gång spelar det inte så stor roll om jag ÅNGRAR mig och ber Jesus om förlåtelse. 

Anmäl
2014-11-28 22:39 #29 av: simskontot

Men det är det som jag inte förstår, att man ska be Jesus om förlåtelse. Vad har man gjort honom? Om jag dricker alkohol (vilket jag inte gör) så är det ju min kropp som skadas och mitt sinne jag förstör, inte Jesus'? Eller?
Och visst kan man ångra sig, men varför ska man be Jesus om förlåtelse? :).

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.