Kyrkan

Inget Tvivel

2014-11-12 22:07 #0 av: Woodland

Apostlarna lämnade inget tvivel om var de stod när det gällde de som var emot den sanna läran. I detta stycket träffade de en judisk man som bedrev trolldom. Lägg märke till deras tilltal till mannen. De talar inte bara till mannen men också till anden som verkade genom honom.

Apg. 13:6  Sedan for de över hela ön ända till Pafos. Där träffade de på en jude som bedrev trolldom, en falsk profet vid namn Barjesus 7 Han höll till hos landshövdingen Sergius Paulus, som var en förståndig man. Denne kallade till sig Barnabas och Saulus och ville höra Guds ord.  8 Men Elymas, trollkarlen - det är vad hans namn betyder - gick emot dem och försökte hindra landshövdingen från att komma till tro. 9 Saulus som även kallades Paulus, uppfylldes då av den helige Ande och spände ögonen i honom 10 och sade: "Du djävulens son, full av allt slags svek och bedrägeri, du fiende till allt som är rätt, skall du aldrig upphöra att förvränga Herrens raka vägar? 11 Se, nu kommer Herrens hand över dig, och du skall bli blind en tid och inte kunna se solen." I samma ögonblick föll ett totalt mörker över honom, och han gick omkring och sökte efter någon som kunde leda honom. 12 När landshövdingen såg det som hände, kom han till tro, slagen med häpnad över Herrens lära.

Stycket säger att fienden 1. försöker hindra folk från att komma till tro (v8)  2. är full av allt slags (stor variation) svek och bedrägeri. (v 11)  3. förvränger Guds raka väg. (v 11)

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-11-13 09:34 #1 av: [Juel70]

Ja så är det. Man kan även se redan i Edens lustgård hur han förvrängde det som Gud sade och övertalade Eva. Likadant är det idag med vissa irrläror. Dom kan i vissa fall påminna om Guds ord, men är förvrängda och gjorda till osanning.

Satans plan är att vända upp och ner på Guds skapelse på alla möjliga sätt och skapa sitt eget "evangelium". Man kan bara titta på Jesu kors, som används upp och ner som symbol för Satan.  Man kan se i dagens värld hur genmanipulation av både djur och ätbara frukter och grönsaker (att ändra Guds skapelse)  , kloning, skapande av artificiella människor. Men det är bara en liten del av allt som sker.  Satan vill förmörka människors hjärtan och sinnen så att hon inte längre kan se Gud, vår skapare.  Det står att innan Jesus återvänder så ska satan ställa sig i Guds tempel och påstå att det är han som är gud, skaparen.

http://www.expressen.se/nyheter/dokument/inom-tio-ar-ar-den-konstgjorda-hjarnan-inte-langre-science-fiction/

https://www.youtube.com/watch?v=cy7xGwYdRk0

https://www.youtube.com/watch?v=IhVu2hxm07E

https://www.youtube.com/watch?v=_2qPWc32LS8

Här är en intressant dokumentär om Nanoteknologi, transhumanism osv. Den är i tre delar.

https://www.youtube.com/watch?v=qQhI5nc4kYk

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.