Kyrkan

Islamsk polis arresterar församling.

2014-09-15 22:06 #0 av: Woodland

Ännu en gång har Saudi Arabien utmärkt sig. Den islamiska polisen på order av Commission for the Promotion of Virtue and Prevention of Vice
bröt sig in i ett privat hem i staden Khafji där en grupp kristna hade samlats till bön. Män, kvinnor och barn arresterades hemma hos den Indier där gudstjänsten ägde rum. Det påstås att 28 personer har tagits i förvar. Var de befinner sig är inte känt. En regeringstalesman hade ingen kunskap om händelsen men flera arabiska tidningar inom riket rapporterade att polisen konfiskerade musik instrument och "förvrängda" bibeltexter. Musik är förbjudet inom Islam i Saudi. Detta är en av flera razzior mot minoritets religioner i riket.

Fastän det finns över två miljon kristna gästarbetare är alla andra religioner förbjudna i riket förutom Islam. Det är det enda land i världen som förbjuder alla andra kyrkor. De flesta av de kristna utländska medborgare kommer från fattiga länder i Asien.

Förra året öppnade kung Abdullah ett centrum för religös dialog i Wien trots att det finns ingen religös frihet i hans eget land. 2008 stödde kungen en inter-religös konferens i Spanien. Det är inte konstigt att dessa saker möttes av förvåning.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-09-16 08:39 #1 av: [Juel70]

Gud vare med de 28 tillfångatagna och beskydda dem i Jesu namn.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/is-sympatisorer-uppmanar-till-att-inte-rosta

Anmäl
2014-09-16 16:04 #2 av: Lilla Stjärna

Instämmer Storgråter

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.