Inspiration

Bibelserie på svt1 i påsk!

2014-04-16 09:21 #0 av: [Juel70]

Det kommer en bibelserie på svt1 med start från imorgon den 17/4 kl. 23:00. (Går säkert att titta på play också)

http://www.svt.se/the-bible/bibeln-som-du-aldrig-sett-den-forut

The Bible är en storslagen och episk dramaserie som ger liv åt de framträdande delarna i Bibelns Gamla och Nya Testamente. För regin står fyrfaldigt Emmybelönade Mark Burnett.


Avsnitt 1: I begynnelsen 
Noa överlever flodvågen och Guds vrede. Abraham når fram till Det förlovade landet. Mose leder israeliterna ut ur Egypten, genom Röda havet och tar slutligen emot De tio budorden från Gud. 

Avsnitt 2: Hemland och kungadöme 
Josua intar Jeriko. Simson berövas sin styrka. David besegrar Goliat. Salomo uppför det första templet i Jerusalem. 

Avsnitt 3: Överlevnad och hopp 
Jerusalem intas av Nebukadnessar, kungadömet faller och folket förs bort som fångar. Daniel står upp emot överheten och israeliterna kan lämna den babyloniska fångenskapen. Landet lyder under romarriket när Maria föder ett barn i Betlehem. Den lilla familjen flyr till Egypten för att undkomma kung Herodes order om att alla nyfödda gossebarn ska dödas. Pojken, som heter Jesus, växer upp, blir döpt av Johannes och finner sin första lärjunge i Petrus.

Avsnitt 4: Mission och förräderi 
Mission och förräderi. Jesus predikar och gör underverk runt om i det ockuperade landet. Fler och fler betraktar honom som en ny härskare, en Messias. Under folkets jubel gör han gör sitt intåg i Jerusalem, men blir förrådd av en av sina lärjungar, fängslas och döms till döden.

Avsnitt 5: Död och uppståndelse 
Den romerske ståthållaren Pilatus erbjuder folkmassan att skona Jesus, men folket väljer Barabbas och Jesus går mot sin död på Golgota. Några dagar senare blir Maria från Magdala den första lärjungen som ser den uppståndne Jesus. Lärjungarna följer hans uppmaning att sprida hans budskap ut över världen. Petrus når till Rom, andra lärjungar ännu längre än så, men många dödas för sin övertygelses skull.

Anmäl
2014-04-16 16:24 #1 av: Woodland

Tack för detta Juel!

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.