Inspiration

dokumentärer?

2014-01-30 20:24 #0 av: nosuperfreak

Hej!
här kommer det en fråga från en person som är inne och nosar på det här med kristendomen när det gäller allt från början till slut. har bara besökt kyrkan i drygt ett år men inte med "den rätta tron". kommer nog aldrig kunna kalla mej kristen, troende eller något annat jag är bara jag, en person med lusten att vilja veta massa mycket mer än jag gör idag.

har hunnit läst "handbok för livet" NT och har även varit inne och nosat i GT men oj vad det är mycket text jag känner att jag ska försöka komma ihåg.

Har kollat på filmerna "the bible" vilket i mångt och mycket var ganska bra även fast det var mycket onödigt dramatiserat våld.. men filmvärlden är väl lite så.

har gått en bibelkurs i kyrkan jag besöker och vissa frågor har jag ju fått svar på men många är fortfarande obesvarade i den mening som jag vill ha svar på. vissa frågor kommer jag nog aldrig få ett rätt och riktigt svar på så det passar mej.

Men nu till min fråga... är det någon som vet bra tips på dokumentärer eller andra filmer man kan se som handlar om allt mellan himmel och jord? jag vill gärna att dom ska kunna ses på You tube. och det ska handla om kristendomen inte om judar och muslimer och andra utgreningar hit och dit.. inte än iaf.

vore väldigt tacksam som någon här har något bra att komma med :)

// nosuperfreak

Anmäl
2014-01-30 22:36 #1 av: iMrtin

http://topdocumentaryfilms.com/category/religion/ har c:a 100st och de länkas till youtube eller googlevideo.

Anmäl
2014-01-31 08:21 #2 av: nosuperfreak

oj tack... då har jag lite att göra några dagar framöver :)

Anmäl
2014-02-05 17:36 #3 av: Highness82

Rekommenderar även dessa två dokumentärer. =)  


Case for Christ - http://www.youtube.com/watch?v=2Fpr6ULGpik


Case for faith - http://www.youtube.com/watch?v=vaQxCyoalJQ

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.