Kyrkan

Nya Ärkebiskop Antje Jackelén

2013-10-21 22:47 #0 av: Woodland

Valet av en kvinnlig ärkebiskop mottogs med blandade känslor bland Svenska kyrkans medlemmar. Det verkar som om skärningspunkten gäller inte det vanliga, könsbaserade, utan är en av ett mer läromässigt innehåll.

Den nya ledaren har hittills uttryckt en tvivelaktig ståndpunkt gällande två av de grundläggande lärorna i kristendomen: Jesus jungfrufödsel (därmed hans gudomlighet) och hans ställning som exklusiv Sanning. 

När hennes ställning i dessa läror verkar underminera två av de starkaste dogmerna inom kristendomen har hon då något berättigande överhuvudtaget?


Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2013-10-22 00:01 #1 av: Melonclementin

Nej det tycker ja inte. Men det är väl precis så de vill ha det i guess.

Anmäl
2013-10-22 17:02 #2 av: Woodland

Det som är mest anmärkningsvärt är att kyrkan skall vara fri men de olika politiska partierna blandar sig i. Till slut reagerar inte merparten av medlemmarna för konsekvenserna, som när en muslim delade ut information för det Socialdemokratiska partiet i kyrkovalet. Strävan verkar vara politisk korrekthet på bekostnad av innehåll. Det är troligt att just den politiska inblanding har orsakat den läromässiga urvattning vi ser idag.

Vad som behövs är en sann andlig ledare bland prästerskapet som kan gå i bräschen för en återgång till en biblisk bekännelse även från dess ledare.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2013-10-22 19:25 #3 av: rolnor

Det är ju uppenbart att hon inte tror på jungfrufödseln men samtidigt inte kan säga detta rakt ut, hon vill både äta och ha kakan...

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Anmäl
2013-10-23 14:52 #4 av: [Juel70]

Avfallet börjar i kyrkan...

Anmäl
2013-10-23 15:43 #5 av: Woodland

# 3
Håller med.

#4
Ja du, det stämmer och den kommer genom flera olika aktörer. Mera om det i en uppkommande artikel.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2013-10-23 21:49 #6 av: [Juel70]

Vad jag kommer ihåg att jag läst, så kommer den sista tidens rättfärdiga kristna att samlas i hemmen istället för i kyrkan, men jag kommer inte ihåg var jag läst det. Men jag kan tro att det stämmer.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.