Livsfrågor

Högtider

2013-09-24 23:13 #0 av: Bamsebebis

Hej!
Jag har börjat läsa bibeln och är väldigt intresserad av den kristna tron och nu undrar jag om det finns något korrekt svar hur man ska fira högtider som jul och påsk mm?

Vet inte viken kategori jag skulle välja men hoppas det går bra.

Tack för svar :)

Anmäl
2013-09-25 11:28 #1 av: Woodland

Svar - Nej. Firande av högtider är inte fastställda i Nya Testamentet. När Jesus fullbordade lagen genom sitt liv och död på jorden behövdes inte längre högtiderna. Detta kan man läsa om i t.ex. Galatierbrevet. Det firandet vi ägnar oss åt idag är kulturbaserat. En kristen har frihet i denna fråga. Närmast vi kommer en säker högtid är nattvarden som Jesus instiftade.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2013-10-04 21:57 #2 av: NiklasTyreso

Det dubbla kärleksbudet är kristendomens främsta riktmärke för hur man bör agera. (Tyvärr har buden i Apostlagärningarna 15 glömts bort inom kristenheten). 

Det kan vara en kärlekshandling gentemot Gud att fira Gud och det Gud gjort vid högtider, men hur du firar ärsom sagt inte föreskrivet i nya testamentet.

Jag skulle föreslå att du tänder ljus vidhögtiderna och ber och läser en bibeltext som anknyter till högtiden. Besök gärna en gudstjänst. Gör högtidens firande festlig genom att äta en god måltid i glädje med familj eller vänner.Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.