Bibeln

När vi dör från jordelivet

2013-06-07 14:12 #0 av: [Juel70]

Vissa människor tror på att man kan återfödas till denna jorden och andra säger att man som troende hamnar direkt i paradiset hos Jesus.

Jag vet  ju inte själv hur det ligger till, om det är möjligt, men jag hittade ett bibelord som kan tala för den saken. Vad talar versen egentligen om?

Finns det fler bibelord som talar om vad som händer när vi dör från jordelivet?  Tacksam för hjälp. Glad


I Markus 9:1 står detta: 


Jesus sade till dem: Tro mig: några av er som står här just nu kommer inte att dö förrän de har sett Gud komma med kunglig makt.

Anmäl
2013-06-07 14:13 #1 av: [Juel70]

Engelska översättningen :

Jesus went on to say, "I tell you the truth, some standing here right now will not die before they see the Kingdom of God arrive in great power!"

Anmäl
2013-06-07 15:36 #2 av: RobinEH

Så en del av de människor som Jesus talade till lever än, eller?

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2013-06-07 16:34 #3 av: Woodland

# 1
I sammanhanget talade Jesus till sina lärjungar. Versen blev fullbordad när Jesus förvandlades på berget och syntes med Moses och Eli. Herren tog endast tre lärjungar med sig upp på berget. De fick höra Gud Fader tala om Jesus- "Detta är min älskade Son, hören Honom."

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2013-06-08 20:11 #4 av: [Juel70]

#3 Ja, fast det står ju "komma med kunglig makt" Han hade ju inte återuppstått ännu och fått makt över himmel och jord. Därför jag undrar.

Anmäl
2013-06-08 20:14 #5 av: [Juel70]

Och så säger Jesus:  några av er som står här just nu kommer inte att dö förrän de har sett Gud komma med kunglig makt.

Om nu versen menar på att det (att Jesus skulle komma med kunglig makt)  fullbordades uppe på berget, vilket inte verkar varit lång tid emellan han sade detta och när Jesus förvandlades uppe på berget.

Det låter underligt att Jesus skulle säga så, när det var så liten tid emellan det han sade och förvandlingen.

När dog dessa personer som jesus sade detta till?

Anmäl
2013-06-08 21:31 #6 av: Woodland

Det är så att lärjungarna fick se Jesus i sitt rike på berget. Han samtalade med Mose och Elia om sin nära förestående död. Fadern själv talade direkt endast två gånger i bibeln: vid Jesus dop och här.

Lägg märke till den engelska översättningen i #1. Det är Guds rike som kommer, inte Jesus som kung. Här fanns lagen och profeterna representerade i dessa två vittnen och Jesus = Guds rike.

Petrus dog 67 AD, Jakob Sebedees son dog 44 AD och Johannes dog ca 100 AD.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2013-06-09 11:57 #7 av: [Juel70]

Tack för svar. Jag får inte riktigt ihop det. Får be om lite gudomlig hjälp att se klart. tack. Glad

Anmäl
2013-06-11 01:04 #8 av: Highness82

Jag tror personligen att Jesus där talade om Andeutgjutelsen på Pingsten.  Guds rike är - där Guds vilja sker - och Guds vilja sker genom Den helige Andes verk.   Hänger du med?=)  

Anmäl
2013-09-07 16:54 #9 av: Thomthom


Juel. Jag finner din frågeställning intressant. Följande är urdrag ifrån Johannes evangeliet:

"Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv"

Jag har tänkt en del på vad evigt liv som begrepp i Bibeln refererar till. Vad innebär det? Ett liv efter döden i gemenskap med andra kristna?

För mig som precis börjat läsa Bibeln på riktigt är det viktigt att få veta svaret på den frågan. Den har för mig blivit central. Jag hoppas på stöd från er här :)

 

Vänligen,

Thomthom

 

Anmäl
2013-09-07 22:39 #10 av: Woodland

# 9

Jag har tänkt en del på vad evigt liv som begrepp i Bibeln refererar till. Vad innebär det? Ett liv efter döden i gemenskap med andra kristna?

Evigt liv börjar när man blir ett Guds barn. Detta är evigt liv att de känner dig, den ende sanne Gud, och den som du har sänt, Jesus Kristus. Johannes ev. 17:3

Man försonas med Gud, får del av den helige Ande som en bekräftelse att man är Guds barn och skall få ta del av uppståndelsen. Genom denna övernaturliga kunskap om Gud (trons gåva) ser vi och uppskattar vad som är dolt för världen. Vi blir nya människor och förändras undan för undan tills som Paulus uttrycker det Kristus har tagit gestalt i oss. (Galaterbrevet 4:19) 

Och inte bara den, utan också vi som har fått Anden som förstlingsfrukt, också vi suckar inom oss och väntar på barnaskapet, vår kropps förlossning. Rom 8:23

Vår gemenskap med Gud börjar då och vi delar den med andra troende oavsett var i världen de befinner sig. Vi tillhör en enda kropp. Denna andliga gemenskap sträcker sig in i självaste himlen. I Hebreerbrevet 11 kan man läsa om troshjältarna som har gått före oss. (Vi står på jättars axlar om jag får uttrycka mig så). Sedan står det Heb 12:1 När vi alltså har en så stor sky av vittnen omkring oss, låt oss då lägga bort allt som tynger, och särskilt synden som snärjr oss så hårt, och löpa utthålligt i det lopp vi har framför oss.  

Vi kommer att förundras och förälskas av Gud evigheten igenom i gemenskap med alla de helgon från GT tider tills Herren återkommer.


Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2013-09-08 18:38 #11 av: Thomthom

Detta är evigt liv att de känner dig, den ende sanne Gud, och den som du har sänt, Jesus Kristus. Johannes ev. 17:3

Okej, men jag undrar egentligen mer konkret vad Bibeln säger om ett liv efter detta, reinkarnation ungefär.

 


 

Anmäl
2013-09-08 21:49 #12 av: Woodland

# 11

Reinkarnation och uppståndelsen är inte samma sak.

Har jag förstått din fråga rätt? 


Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.