Bibeln

Helga sig.

2013-05-21 09:25 #0 av: [Juel70]

Hur helgar man sig inför Gud. Det står att vi ska helga oss på många ställen. 

Är det fasta och synders förlåtelse, eller finns det mer?

Anmäl
2013-05-21 10:39 #1 av: Camillhe

Att helga sig betyder att leva heligt. Men vi klarar inte att leva ett fullkomligt, heligt liv i oss själva, utan vi har gjorts heliga genom att Jesus offrade sig för oss. Som kristna har vi ett ansvar att göra vårt bästa att leva heligt, men det är viktigt att vi inser att vår frälsning inte är beroende på hur heligt vi lever utan en gåva som vi tog emot, och lever i genom tron på Jesus.

Fasta var ngt man gjorde i GT framförallt och som jag ser det finns det inte direkt ngn uppmaning för oss kristna att fasta. Att fasta kan vara ett sätt att söka Gud, men fastan i sig gör ingen helig.


2 Kor 7:1

Mi­na kära barn, det­ta är de löften vi har. Låt oss därför re­na oss från allt som be­fläckar kropp och an­de och i guds­fruk­tan nå fram till he­lig­het.

1 Thess 4:3

Det­ta är Guds vil­ja: att ni skall bli he­li­ga. Ni skall avhålla er från all otukt.

1 Thess 4:7

Gud har in­te kal­lat oss till oren­het ut­an till he­lig­het.Anmäl
2013-05-21 11:47 #2 av: [Juel70]

Ok tack så mycket för infoGlad

Men fasta kanske är bra då man ska be för vissa speciella saker, lossa bojor och bota sjukdomar. Det finns ju så många olika fastor också. Bara vatten, eller vatten, juicer och soppor. Man kan till och med äta bara grönsaker när man fastar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.