Boktips

Kristna romaner

2013-02-13 20:41 #0 av: tanya.w

Hejsan, jag är ganska ny här på ifokus och dethär e mitt första inlägg jag skriver :)

Jag tycker om att läsa böcker med bra buskap i, så jag undrar om ni har någon kristen roman som ni blivit riktigt berörd av?

Författaren Karen Kingsbury gillar jag verkligen, har läst många böcker hon skrivit och jag tycker hennes berättelser har väldigt fina budskap. :) Vad tycker ni?  

// Tanya

 

 

 

Anmäl
2013-02-13 23:00 #1 av: Camillhe

Min favortiförfattare genom alla tider är C S Lewis. Han har skrivit romaner, men jag föredrar hans andra böcker. Jag läser inte så mycket romaner tyvärr och har inte hört talas om Karen Kingsbury men skulle gärna läsa en bok av henne.

Ledsen att jag inte kan ge dig så mkt boktips, jag läser mer undervisningslitteratur, men förhoppningsvis kan du få tips av andra på sajten:)

Anmäl
2013-02-14 10:46 #2 av: tanya.w

Det behöver nödvändigtvis inte vara romaner heller, men C.S Lewis är ju en känd författare :) Jag kollade upp hans andra böcker under teologi och flera av dem skulle jag nog kunna tänka mig att läsa :) tack för tipset!
Du kan ju kolla upp Karen Kingsbury på biblioteket! :)

Anmäl
2014-11-18 23:28 #3 av: Iselinka

Den bästa kristna roman jag läst, är  Fabiola eller, the Church of the Catacombs av Cardinal Nicholas Wiseman. 

Anmäl
2015-03-20 14:14 #4 av: white lady

Jag vill rekommendera. "   Drabbad av det oväntade "       

Av,  Elisabeth Sandlund

Anmäl
2016-01-08 22:37 #5 av: Kristenbokslukare! :)

Hej Tanya! Första gången jag skriver här oxå nu! :)
Har i dagarna läst "Kärlek som befriar" av Francine Rivers för andra gången(!), har läst ca 40 kristna romaner av olika författare och detta är helt enkelt utan tveksn den absolut bästa roman du nånsin kommer att läsa! Tror att den går att beställa på nätet rätt billigt eftersom den har några år på nacken...men det gör den absolut inte omodern på något sätt. Eftersom boken utspelar sig under 1800-talet så kommer den gå att läsa länge framöver utan att den känns gammal... Aja, du fattar vad jag menar! :)

Lycka till!
Kram Vickan

Anmäl
2016-01-15 11:53 #6 av: en_person

Första gången jag också skriver här Lipar

Jag kan rekomendera starkt en författare, som jag tror inte är så känd. Jag har läst flera av hennes böcker, dock är dom mer passande för tonåringar/ungdomar än vuxna, men ändå väldigt bra.

Författaren är Hanna Christenssen, och dom böckerna jag har läst är en serie som hon har skrivit "Evelina"

Anmäl
2016-02-08 08:50 #7 av: Dioramabyggare

Två böcker med kristet budskap som berört mig starkt är "Kristens resa" av John Bunyan och "Katja och silverkorset" av Myrna Grant.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.