Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Kyrkan

Imran Ghafur Masih

2013-02-05 17:30 #0 av: Woodland

Imran är en kristen affärsidkare. Han och hans släkt bor i Punjabprovinsen i Pakistan. Den 1 juli 2009 när han hjälpte sin bror att städa dennes affär gick han ut för att bränna skräp utanför affären. Medan han eldade skräpet blåste några sidor av en muslimsk bönebok in i elden. Imram visste inte att sidorna var i papperskorgen.  Hans granne Haji Liaqat såg att sidorna hade tagit eld och gick vidare med denna information till folket i byn. Haji Liaqat larmade att Imran brännde upp en koran och borde dödas. Muslimerna samlade sig runt Imran och hans far och misshandlade dem grovt. Polisen kom och arresterades Imran Ghafu Masih.

När nyheten om Imran spred sig i staden blev det upplopp och folk kastade stenar på polistationen och krävde att Imran skulle dödas.  “De kristna är hundar, Imran är en hund” ropade de. Haji Liaqat har sagt att Imrans familj kommer inte att tillåtas bedriva affärer i staden.

Imram dömdes till livstids fängelse och böter på 100 000 rupier (ca 6.500 Skr) Vid midnatt i fängelset ber Imran och sjunger andliga sånger. Ibland stämmer de muslimska fångarna in i sången och ber om förbön.  Imran vill gärna vara fri för att “bedriva missionsarbete för Jesus.”

Imran blir tårögd när han fick reda på att världen över ber folk för honom.    Under sin tid i fängelset studerar han Guds Ord.  “Jag är glad att Gud vill använda mig i Hans rike.”

Detta inlägg är ett av flera angående de som fängslas för sin tro i världen.  Det är endast för information och därför stängt för kommentarer. Ändringar av Imran Ghafur Masihs omständigheter kommer att postas här.  Glöm honom inte!

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-09-25 21:09 #1 av: Woodland

Den 18 September infann sig Imran Ghafur i Lahores hovrätt för första gången i sitt överklagande av sin livstidsdom. Domaren avlade inget beslut utan Imran Ghafur fick ett nytt rättegångsdatum - 28 Oktober. Enligt Pakistans juridiska system kommer hans fall att prövas av en panel av domare och inte av en jury.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.