Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Kyrkan

Asia Bibi

2013-01-29 17:44 #0 av: Woodland

Asia Bibi är en Pakistansk kvinna som härstammar från byn Ittanwali.   Hon är gift med Ashiq Masih och de är en utav tre familjer i byn som är kristna.  Resten av befolkningen är muslimer.  De flesta av byns kvinnor arbetar på en gård som tillhör en stor markägare och under Asias arbetsdagar har de muslimska kvinnorna i byn utövat tryck och övertalaningsförsök för att förmå Asia att överge sin tro.  En dag blev det en intensiv diskussion dem emellan och Asia berättade om sin tro för de andra kvinnorna.  Hon påpekade att Jesus dog på korset för dem och frågade vad Mohammed hade gjort för dem.  Hon berättade vidare att Jesus levde medan Mohammed var död.  När de andra kvinnorna hörde detta blev de rasande och började slå Asia.  Några män kom och låste in henne i ett rum.  De kungorde över moskéens högtalare att Asia skulle få sitt ansikte nedsvärtat och och visas upp inför hela byn ridande på en åsna.

Lokala kristna rapporterade vad som hade hänt till polisen och de tog Asia till polisstationen in Nankana.  Polisen berättade för de kristna att de var under stort tryck att anmäla Asia för hädelse.  Hon blev fälld och dömd till döden.   Ingen kristen har blivit avrättad pga denna lag men de är flera som har blivit mördade av extremister när de kom ut ur fängelse.

Hon har suttit fängslad sen Juni 2009.  Hon har flera gångar känts  uppgivenhet och nestämdhet och fruktar att hon aldrig kommer ut ur fangelset.  När hennes man och två döttrar bad för henne i hemmet upplevde hon Guds närvaro och att Herren tröstade henne med att Han var hos henne och hon skulle inte vara rädd.

Detta inlägg är ett av flera angående de som fängslas för sin tro i världen.  Det är endast för information och därför stängt för kommentarer. Ändringar av Asia Bibi omständigheter kommer att postas här.  Glöm henne inte!

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2013-07-04 23:07 #1 av: Woodland

Asia har flyttats till ett nytt fängelse och längre ifrån sin familj. Detta innebär en fem timmars resa för hennes familj jämfört med en timme förut. Hon har varit sjuk och i mycken smärta och ber om förbön.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2014-10-21 21:33 #2 av: Woodland

#2

Asia Bibis överklagande avslogs av domstolen den 16 oktober, och hennes dödsdom för hädelse har bekräftats av Lahore High Court. 

Hennes advokater har 30 dagar på sig att överklaga till Högsta domstolen i Islamabad, och överklagandeprocessen kommer sannolikt att ta flera år av väntan. 

Under utfrågningen samlades nästan 2000 mullor utanför domstolen för att sätta press på domarna. 

När hon fick veta domen uttalade sig Asia Bibi till kontakter för VOM*: "Snälla gör något. Det har gått så lång tid, och jag vill vara med mina barn."

*Voice of Martyrs

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-06-19 17:28 #3 av: Woodland

Enligt denna nyhetskälla har Asia under flera månader lidit av tarmblödningar. Hon har också börjat spy blod, har ont i mellangärdet och kan knappt stå. Hennes advokat har försökt få henne flyttad till ett fängelse i Lahore där hon kan få vård och var närmare sin familj. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-07-21 18:04 #5 av: Woodland

Asia Bib, dömd till döden för sex år sedan, är kvar i fängelset i väntan på sin avrättning. Enligt hennes försvarsteam är de redo att presentera hennes fall inför Pakistans högsta domstol men domstolen är upptagen. 

När VOM*-arbetare talade med Asias man Ashiq den 6:e juli berättade han att hon är vid god hälsa. Fastän det sprids berättelser om att hon inte mår bra säger Ashiq att de är inte sanna. Hon är fortfarande i Multanfängelset och blev glad när hennes två döttrar besökte henne.   

Ashiq sade till VOM-arbetarna: "När jag besöker Asia frågar hon efter bön från trossykon som hjälper henne."  

 * (förkortning för Voice of Martyrs (Martyernas röst)

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-07-22 21:12 #6 av: Woodland

Senaste uppdateringen: Onsdagen 22 juli klockan 9:00 kommer Pakistans högsta domstol i Lahore att hålla det första förhöret gällande Asia Bibis dödsdom för hädelse. Snälla be för Asia, hennes familj, advokat och de tre domare som skall höra fallet. Må Gud ge Asia Bibi rättvisa och må hans namn förhärligas i processen.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2015-07-27 16:42 #7 av: Woodland

GODA NYHETER!

Besluten av de tidigare domstolar har bordlagts av en panel med tre domare och genomförandet av dödsstraffet stoppats. Högsta Domstolen (nästa instans) granskar Asias fall med en fullständig genomgång och därefter kommer den att avge sitt beslut. Datumet för det nya förhöret har inte annonserats.

En VOM (Voice of Martyrs) arbetare skrev - "Detta är ett stort prestation genom Guds nåd. Detta är ett bönesvar för folk över hela världen."

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-07-28 12:13 #8 av: Woodland

Asia Bibi är kvar i fängelset. Fastän Pakistans högsta domstol för ett år sedan avslog hennes dödsstraff och befallde en helt ny översyn av hennes fall har ingenting mer hänt. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-10-12 17:36 #9 av: Woodland

Inom två dagar kan Asia Bibi får reda på om hon kommer att hängas för hädelse eller om hon kommer bli frisläppt. Hennes förhandlingar vid "Supreme"-domstolen är schemalagda till på torsdag. 

För två år sedan avslog Högsta domstolen hennes överklagande av hennes dödsdom. Om "Supreme"-domstolen fastställer domen är Asias enda utväg att bli benådad av presidenten.

Efter att Asia anklagades för hädelse år 2009 har hon attackerats, misshandlats och mottagit dödshot. En muslimsk mullah har erbjudit en belöning för alla som dödar henne, och hennes familj har gått under jorden.

Låt oss be att den "Supreme"-domstol har modet att upphäva Asias straff och stå upp mot de extremister som kräver hennes död. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-10-13 22:50 #10 av: Woodland

I morse försenades åter igen Asia Bibis domstolsförhandlingar när en utav de presiderande domarna valde att träda tillbaka. Domare Iqbal Hameed-ur-Rehman uppgav en intressekonflikt.*

Tusentals poliser hade utposterats i Islamabad i förväntan på förhandlingarna eftersom många Islamister hotat med upplopp om Asias dödsdom ändrades. Asia var inte i rättssalen på grund av säkerhetsskäl, men hennes man och olika supportar (inkluderande Voice of Martyrs personal) var där. Ett nytt förhandlingsdatum har ännu inte fastlagts.

* Kan han har blivit hotat av Islamisterna må tro?

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2018-02-04 12:32 #11 av: Woodland

När VOM*-personalen i veckan talade med Asia Bibis advokat rapporterade han att hon är frisk och på gott humör i Multan-fängelset. Hon är isolerad i fängelset, men en kvinnlig fängelsevakt är med henne hela tiden, både för att hålla koll på henne och övervaka hennes säkerhet. Advokaten arbetar med domstolsregistratorn för att fastställa ett nytt förhandlingsdatum.

*(Voice of Martyrs)

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.