Jesus

Vilsen själ....

2012-08-06 00:06 #0 av: HopeAndLove

Jag är väldigt svag just nu. Är 14 år och lever ett komplicerat liv. Jag hatar min pappa för hans alkholism och allt jag vill är att min mamma och min syster ska må bra. Jag googlade på "jag hatar min pappa" för att läsa andras situationer, och då hittar jag av en slump en länk till svenska kyrkans böne sida och läser folks böner. Jag sitter med tårarna i ögonen och undrar om det faktiskt finns en gud. jag skrev en bön och det kändes väldigt bra faktiskt. Jag vill tro, jag vill kunna le och känna att någon är med mig i all lycka och hemskheter, men jag kan inte hjälpa att jag tvekar på guds existens. Jag vet inte om jag vill bli troende, jag ska på konfirmationsläger nästa år tror jag för att få bli mer upplyst över det hela. Men hur blir en sådan som jag (ifrågasättande och tveksam mot bibeln/gud) troende? jag vet innerst inne att jag inte tror på att han finns, men det kan också bero på att jag inte är så kunning om allt, om hur/ vart han finns och hur man ska tolka bibeln. Jag tror ju på vetenskap dessutom...

 

behöver lite hjälp att reda ut...detta? tackar för att ni tog er tid att läsa mitt inlägg :)

Anmäl
2012-08-06 10:47 #1 av: Woodland

Du kan bli troende precis som vi blev! Glad Tro är en gåva från Gud. Fortsätt att tala med Honom (bedja). Det är bra. Han är helt kapabel till att visa dig rätt.

För att veta vad Gud tänker läser vi bibeln.  Däri kan du läsa om Jesus som är Den som räddar och ställer allt till rätta.

Herren ser dig och har omsorg om dig.  Det är bl.a. därför som du har hittat hit och därför du har börjat funderar över Gud.  Det finns många som nu tillhör Herren som tidigare har varit alkoholister, narkomaner osv. Vi har medlemmar här på forumet som har levt under samma omständigheter som du med en alkoholiserad förälder.   Oavsett vilken last människan har behöver alla vända sig till Gud.   Ingenting är omöjligt för Gud.

Det finns vetenskapsmän och kvinnor som är troende så vetenskap i och för sig är inget hinder.

 

Vi kan hjälpa dig på två sätt:  Vi ber för dig och om möjligt förklarar vi vad Gud har berättat i sitt ord för att du skall ha lättare att förstå det.

Välkommen hit, HopeAndLove!

 

 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2012-08-06 21:26 #2 av: Internettan

Hej HopeAndLove!

En sak som betydde mycket för min tro i början var att få läsa om andra människor som mött Gud och Jesus. Det fick mig att förstå att Gud verkligen finns och att det inte bara handlar om önsketänkande eller inbillning eller bara någon slags mänsklig gemenskap med gemensamt intresse. Människor upplever Guds närvaro och ingripande på ett konkret och personligt sätt över hela världen idag, precis som de gjorde på Bibelns tid. Bibeln är ingen sagobok med en massa myter, som många har fått för sig. Gud/Jesus lever verkligen. Och han finns för dig när du söker honom.

Det är ingen slump att vuxna människor kommer till tro på Jesus varje dag över hela världen. När det gäller t ex tomten (som många så roligt vill jämföra Jesus eller Gud med) så tror barn på tomten tills de blir äldre, och då förstår de att tomten inte finns. När det gäller Jesus och Gud så börjar vuxna människor - även välutbildade, vetenskapligt skolade, intelligenta personer - tro på Jesus och får sina liv helt förvandlade. Det är inget som vi själva kan åstadkomma utan Gud förvandlar oss.

Tidningen Inblick har många artiklar om människor som haft sådana upplevelser. Googlar man på "vittnesbörd om Jesus" eller liknande så kan man också hitta en hel del. Det är en början och kanske det får dig att fortsätta söka Gud. Då kommer du också att hitta honom.

 

Anmäl
2012-08-07 22:02 #3 av: Highness82

Hej Hopeandlove!

 

Vill börja med att säga att jag beklagar er situation. Har själv erfarenhet av alkoholism inom familjen, så jag kan på sätt och vis förstå vad du/ni går igenom.

 

Jag tror att Gud finns, och att han är den Gud som Bibeln beskriver.  Ett av andledningarna beror på livets uppkomst.  Jag har svårt att förstå hur liv kan bli till ur ickeliv.  För mig är det mycket mer rimligare att livet blev till genom en Levande Gud.  Att vi finns här idag därför att Gud har skapat oss och gett oss liv.

 

Jag tror att Gud finns och att han är nära dig.  fortsätt att be till Gud. Läs Bibeln när du kan och känner för det. Jag sänder dig varma kramar i vår Herre Jesus Kristus.  Om du vill kan jag/vi be för dig?

Anmäl
2012-10-11 20:50 #5 av: Skunken

Angående att du tror på vetenskap osv, det gör jag med, men tror på "magi" med. Magi är vetenskap vi inte än kan förklara. Att tro på Gud och att tro på vetenskap behöver inte krocka <3

Anmäl
2012-10-12 12:12 #6 av: Woodland

# 5

Hejsan och välkommen hit.

 

Håller med att tror på Gud och vetenskap behöver inte krocka.

Hur definerar du magi?  Utifrån en bibliskt perspektiv har magi en annan källa än tror på den levande Guden.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2012-10-12 13:52 #7 av: Skunken

Tack så mkt :)

Det är mycket för mig som är magi. Gud är magi, livet är magi, naturen är magi, lycka är magi och vetenskap är magi osv. Sedan tror jag på mkt annat som vi idag inte kan förklara men som jag är övertygad om att vi kommer kunna finna svar på i framtiden, alltså oupptäckt vetenskap ;) Vet inte om det gav svar på frågan.

Anmäl
2012-10-12 16:26 #8 av: shamz116

själva ordet magi är kopplat med witchcraft, trolldom...vilket bibeln talar verkligen allvarligt om!! man kan använda ordet övernaturligt om man menar andliga saker. magi något helt annat, källan är ond.

 

Till HopeAndLove: jag ska be för dig, Gud älskar dig så mycket!!!! Han vet hur du mår och vill ge dig styrka och mycket mer än så. Han vill få bära dig! Jesus säger i matteusevangeliet 11:28-30  "Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor, jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt och ödmjukt hjärta, så skall ni finna vila för er själ. Mitt ok är skonsamt och min börda är lätt"

Det var alls en slump att du kom till denna sida utan Gud leder dig fast det är inget du märker:) Bara var öppen som någon sa för Gud, läs bibeln. Tala med Gud som är din far genom Jesus hans son. Att vilja tro räcker för att Gud ska ge dig tron! Som sagt det är en gåva, inget vi förtjänar! Vi kristna är alla syndare som bara genom Guds underbara nåd fått förlåtelse och får leva varje dag i relation till han. Du behöver ta emot Jesus och veta vad han gjort för dig. vem han är. Att han är Guds son, helt människa men även helt Gud, han kom för att dö för dig och mig, för att vi är syndare och syndens kosekvens är döden. Gud älskade oss så mycket att han vill inte vi skall gå under(Joh 3:16) så han sände sin son hit, Jesus behövde inte men han underordnade sig Fadern. Han levde ett syndfritt liv här på jorden och dog sedan på korset, och uppstod tre dagar senare! Det är underbara nyheter för genom att vi tar emot Jesus så får vi Den Helige Ande som kommer och bor i oss! Han är vår hjälpare i allt i detta liv. Genom Gud kan vi göra allting.

Inget problem är för stort för Gud. inte heller din familje situation. Vänd dig till Gud bara han kan hela relationer på ett sätt ingen annan kan! Och Gud är din riktiga far som skapat dig och även om våra mänskliga pappor ofta sviker så lovar jag dig att Gud gör inte det! Han finns alltid för dig och hör dina böner. Jeremiah 1:5 säger "Innan jag formade dig i moderivet utvalde jag dig" Gud har skapat dig med ett syfte och han har skapat dig för att ha en relation med honom. så vänta inte utan sök honom allt du kan, dag och natt. Gud är inte långt borta, han vill visa sig för dig och förvandla hela ditt liv!

Jag ska be för dig du är ung och har hela ditt liv framför dig. Ge inte upp utan sätt ditt hopp till Gud! aldrig människor. Gud vara emd dig och beskydda dig i Jesu namn. ber för dig.

Anmäl
2012-10-12 18:44 #9 av: Tawny

gå inte till pingstkyrkan bara, du kommer bli bortskrämd av tungotalande dårar..

konfirmationsläger är bra, då får man lära sig mer om allt :)

Anmäl
2012-10-12 18:49 #10 av: shamz116

Tawny det är ju inte det största problemet i pingst snälla du..hur länge sen var det du var i en pingstkyrka? de e mest underållning där nu. och det är tragiskt..men tungotal är inte obibliskt.

 

Anmäl
2012-10-12 18:56 #11 av: Tawny

det var kanske 10-12 år sen.

nej tungotal är inte obibliskt (om nån tolkar) men om man som "ny" på kristendom hamnar mitt i det är det lätt att man tänker "vad är det här för stollar?" särskilt om man är 14 :)

Anmäl
2012-10-12 19:02 #12 av: Skunken

Vad är tungotal? Och vad är tragiskt med underhållning? Förstår inte riktigt nu?! ;)

Anmäl
2012-10-12 19:05 #13 av: shamz116

Tawny: ja..mycket har förändrats och inte till de bättre. alla kyrkor har tagit in mer av världen och det är inget positivt alls. svenska kyrkan ska vi inte ens prata om! jag hoppas att du inte ska ha konfirmation där..där har man bön tillsammans med muslimer och katoliker i vissa..i Jönköping är det så...det har gått långt ifrån den sanna kristendomen i Sverige. Tawny, oroa dig inte över de sakerna Gud tar hand om det. allt i det kristna livet är skilt från det i världen, så det är en bra sak att hon får se det och smaka på det...och sen hoppas jag att hon få hamna i ett sammanhang som är sunt.man förs lätt med lite överallt när man inte har kunskap om Guds ord..

Anmäl
2012-10-12 19:25 #14 av: Tawny

#12

folk som rabblar osammanhängande och beter sig allmänt sinnessjukt..

finns säkert videor på youtube :)

jag är mer inne på "stå inte och be i gatuhörnen"-approachen till jesus och gud

Anmäl
2012-10-12 22:43 #15 av: shamz116

Skunken: det är tragiskt eftersom man inte sätter Jesus i fokus längre, och man har vattnat ner undervisningen så att evangeliet inte är klart och tydligt längre, man talar inte om synd, om omvändelse från synd, om helgelse och rättfärdiggörelse att vi måste hela tiden jobba på vår frälsning (inte i egen kraft men i Anden) ...vi ska inte sova som kristna och bli ljumna utan vi ska vaka och tala om Jesus som snart kommer tillbaka. vi ska tala om tecken och profetior och inte vara bekväma i detta liv, inte älska det utan se fram emot att Jesus kommer tillbaka! Gör man inte det måste man göra en check på sitt andliga liv..om man är i tron.

Anmäl
2012-10-12 22:47 #16 av: shamz116

Tawny: ja, använder man tungotal för att visa upp sin tro på ett fareseiskt sätt så är det naturligtvis fel, det ska vara en ordning bland troende bibeln talar om detta och att inte alla ska be samtidigt. helelr inte tala samtidigt förstås! det är logiskt. tungotal i sig dock är det inget konstigt med utan det är ett andligt språk, en gåva Gud kan ge en precis som andra:)  Du kanske har sett sådana videor om osund karismatik där det är en helt annan Ande som agerar och där folk faller höger och vänster och beter sig som djur...ja det isåfall är inte något som alls är bibliskt! Man måste pröva ALLT man ser med Guds ord och hjälp av Den Helige Ande!!Jätte viktigt..men är du frälst och följer Jesus Tawny??

Anmäl
2012-10-13 08:18 #17 av: Tawny

frälst vet jag inte.. följer jesus vet jag inte riktigt heller :P

Anmäl
2012-10-13 18:45 #18 av: Woodland

# 17

Vad tror du Tawny?   Har du någon kyrklig bakgrund?

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2012-10-14 02:10 #19 av: shamz116

Tawny: Berätta gärna mer om dig, så vi kan hjälpa dig på rätt väg till Jesus. HAN endast är vägen, sanningen och livet,..följer du inte på denna smala väg så är du också vilse som den unga tjej som skrev. Låt oss hjälpa och även be för dig.

Anmäl
2012-10-15 22:42 #20 av: Tawny

jag gick i pingstkyrkans söndagsskola när jag var barn, sen lallade jag runt "i världen" tills jag var 14. då konfirmerade jag mig i svenska kyrkan.

och i samband med det gick jag på kvällsträffar i svenska kyrkans ungdom. vi gjorde masa roliga grejer, bio och skit. ja ni vet.

det var väl 15 år sen.

jag har alltid varit intresserad av religion och kan väl säga att jag kan ganska mycket om bibeln ändå. mest NT. men jag har aldrig riktigt trott på den..

men nu det senaste har jag börjat liksom "känna" att jesus är gud. och att gud finns. det är svårt att förklara...

jag har i perioder hånat kristna för att de har kunnat tro på såna "galenskaper", men nu är jag själv där..

lite som paulus ;)

men jag har alltid tyckt att jesus var en bra förebild och ett rättesnöre. även om jag oftast har haft svårt med hela gud-tanken..

Anmäl
2012-10-15 23:10 #21 av: Camillhe

Jag tycker ofta det är väldigt bra när människor blir kristna genom en längre process, där man fått och får ifrågasätta, får fundera fram och tillbaka.

Jag är glad för din skull att du känner en starkare och starkare dragning till Jesus och vi finns här för dig för att hjälpa dig om vi kan och be för dig.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.