Livsfrågor

Guds favör

2007-11-01 22:37 #0 av: Karre

Vill berätta om en sak som hände idag på flygplatsen. Jag läser just nu en bok av en pastor i USA som handlar om att leva ditt bästa liv nu. Läste igår om att leva upp till Guds favör och att förvänta sig att Gud vill sitt allra bästa för mig. Att jag ska förvänta mig att jag bemöts bra, bra saker händer för mig m.m UTAN att för den delen bli högmodig och skrävlig. Utan tänka att jag är Guds barn och att leva efter det. Och idag stod jag i kö och vänta på incheckningen och kön bredvid mig minskade mycket fortare än min och i vanliga fall skulle jag snabbt bytt kö men inte denna gång. Stod lugnt kvar och tänkte, jag kommer fram i tid och kände mig helt lugn och inte stressad. Vad händer stunden efter jag tänkt så, jo en disk till öppnar så jag blir helt plötsligt först i den kön. Och blev även först in i planen och kunde välja en bra plats. Det är Guds favör, tänkte jag och smålog....

Har aldrig tänkt så förut men nu kändes helt rätt och tänk vad mycket man kan "få" om man bara ändrar sitt tänkande. Fantastiskt

Anmäl
2007-11-01 23:20 #1 av: Anterrabae

Härligt att läsa =)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2007-11-01 23:45 #2 av: Margareta

Precis det lugnet känner jag igen. Man behöver inte stressa. Man behöver inte armbåga sig fram - det löser sig ändå och blir så mycket trevligare för alla!

Jesus säger  (Matt 20:16 gamla översättningen) att "De sista skola vara de första" - det brukar jag tänka på när sånt händer.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-11-03 02:19 #3 av: BENNYP

2 # mycket sundt tänk. Det har jag klarat många stressiga situartioner med.

Anmäl
2007-11-27 15:15 #4 av: Skadlig

"Finns inga bekymmer, man är lycklig var dag/../"

Men lite mer seriöst, lite ursprunglig stoicism kan säkert vara bra att utöva. Det handlar inte om att inte visa känslor utan att acceptera det som kommer. Att vara lugn i köer tex :)

Anmäl
2007-12-07 18:42 #5 av: mumsan

Det kändes skönt att läsa Karre. Vi behöver detta i vår stressade vardag för att må bra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.