Livsfrågor

OT.. lite granna

2007-12-19 23:18 #0 av: billyboy

Appropå Jehovas vittnen och Mormoner... (inte för att säga negativt om dem) men kring 90-91 studerade jag Jehovas vittnens undervisning tillsammans med ett par "vittnen" och vi satt som bäst med våra böcker, läste och besvarade de klart ställda frågorna genom att söka svaret i första hand i deras undervisningsbok och så plingar det på min ytterdörr. Jag går och öppnar och utanför står 2 mormoner och vill informera om Jesu Kristi kyrka och de sista dagars heliga... osv. Jag sa som det var att just nu har jag Jehovas vittnen här. De gav mig en mormons bok och berättade lite ändå lika trägna som två Jehovas vittnen.

Idag tillhör jag Jesus och jag tror på Bibeln som Guds enda och Eviga Ord. Jag tror på vad Bibeln säger om Jesus och inte vad någon annan undervisningsbok säger.

Situationen ovan kändes dock lite komisk just då det skedde.

Anmäl
2007-12-20 00:14 #1 av: Santhe

Vilket sammanträffande med båda dörrknackarna på en gång! Blir nästan nyfiken på vilka diskussioner som skulle dragit igång om du bjudit in mormonerna till studiet.

Min erfarenhet av JV är att dom svarar på alla frågor man har. Har dom inte svar direkt så åter kommer dom när dom talat med en broder.

Mormornerna var inte lika villiga att ge svar på frågor. Dom sa att jag måste läsa in och förstå andra saker först. Sådant  som man enligt deras mening var tvungen att ha på fötterna innan.

 

Anmäl
2007-12-20 03:12 #2 av: Daydreams

Jag tycker det är otroligt intressant med dessa 2 samfund. Kulter, sekter och samfund har alltid fashionerat mig, därför valde jag att specialisera mig på just religionsbeteendevetenskap och har studerat framför allt LDS (mormonerna) i flera år samt varit på en studieresa till deras Center i Salt Lake City.

Jag tror dock man som kristen ska vara lite försiktig med att ge sig in i diskussioner med dom om man inte är väldigt bibelkunnig eftersom det är en stor del av deras lära att just kunna citera, och "överbevisa" .

Anmäl
2007-12-20 11:48 #3 av: Skadlig

Låter som en del apologetik som många kristna hade kunnat ha nytta av när vi talar med icke kristna :)

Min personliga åsikt att mycket av dagens apologetik går ut på att be om ursäkt istället för att debatera och argumentera. 

Anmäl
2007-12-20 22:30 #4 av: billyboy

#3 Helt riktigt. Mycket sant... tyvärr backar¨många av oss undan för samtal, vi ber om ursäkt för vår tro och vi tystnar.. vid minsta mothugg.... Det går alltid att lära sig något...

Anmäl
2007-12-20 23:00 #5 av: Daydreams

Anmäl
2008-01-02 12:15 #6 av: CarolineO

Alltså, jag måste medge att jag är aningen rädd för just Jehovas vittnen... De är så påstridiga! Nu ska man ju inte dra alla över en kam heller men iaf...

När jag var hemma hos min kompis då vi var 9 år, kom en från Jehovas Vittnen o knackade på. Min kompis mamma var inte hemma så vi berättade det, och just som vi skulle stänga dörren kilar tjejen in sin fot mellan väggen o dörren, så vi inte kunde stänga!!! Vi blev livrädda!!

Nu bor jag själv, och sedan ett par månader kommer de en gång per månad ungefär och vill lämna en liten tidskrift... Första gången tog jag den för att vara lite trevlig, andra gången sa jag att jag hade bråttom och tyvärr inte hann prata... Tredje gången sa jag som det var, att jag faktiskt inte var så intresserad, att det inte var ngn idé att försöka övertala mig, men jag tycker om att läsa, och är intresserad av religion och historia så de kunde gärna få lägga tidningen i brevlådan...

Nu sitter jag där hemma första söndagen varje månad med låst dörr, lamporna släckta och ljudet av på både Tv och radio... för jag orkar inte säga till fler ggr!!!

*suck*             Men visst... de är jättetrevliga... men det blir ju lite jobbigt när man har sagt ifrån och det inte uppmärksammas...

Anmäl
2008-01-02 19:02 #7 av: Conrad

Jag brukar säga : Jaha jehovas vittnen, jag är pingstvänn och tror på den Helige ande. Sedan dess har dom inte visat sig. Till saken hör att jag har bott på samma plats i snart 40 år.

Gör som David jorde när han gick emot Goliat

Vi skall komma ihåg att vi är i "krig" i andevärden.

En episod: Vi var fem bröder som skulle Gå runt Komunhuset med flera platser för att be att Guds vilja skulle ske i vårt sammhälle. När vi komm till rikets sal gick vi runt där i sju varv och bad och talade i tungor att deras verksamhet skulle ta slut och medlemmarna skulle bli frälsta.Sedan när vi skulle åka därifrån startade inte min bil, alla tider före och efter har den startat men inte då.

Anmäl
2008-01-02 22:11 #8 av: Linn

#6-#7 det där var både skumma berättelser. och jag längtar bara mer efter Daydreams artikel om dom olika kyrkorna/samfunden

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-01-02 22:22 #9 av: billyboy

#6 och #7 Jag har också varit med om Jehovahs vittnen som sätter fötter mellan dörren o dörrposten så man inte kan stänga och säger vi att vi är pingstvänner här så kommer en diskussion igång.

Den Helige Ande och Treenigheten och huruvida Anden är verksam idag osv... och även har vi fastnat i en diskussion där de till sist började kallade alla andra som kallar sig kristna utan Jehovahs vittnen för sk. kristna.

Men inte skall du behöva låsa och ha släckt ned utan radio och tv för att de skall ge sig med dig. Säg ifrån eller sätt upp en lapp på dörren att "Inga Jehovahs vittnen tack! Vänligen respektera det!" Det är ditt hem det handlar om!

 

Anmäl
2008-01-02 23:55 #10 av: Gullan402
Jsg bussade hunden efter JV senast de var här o jag har sluppit dem sen dess...inte så snällt kanske men de terroriserade mig i mitt tycke. Jag har gång efter gång talat om snällt o vänligt att jag respekterar deras åsikter fast jag inte delar dem o att jag inte vill att de kommer hit. Ett tag sprang de här mkt (minst 7 ggr på en månad).
Senast gick de inte utan fortsatte mala om sitt så då sa jag att går ni inte nu släpper jag hunden o de gick inte. DÅ släppte jag hunden o de sprang upp för backen mot vägen o ju mer de sprang deste mer sprang hunden... när de kom upp på vägen stannade hunden vid tomtgränsen.  (Vad de inte visste var att hunden är världens goaste hund som inte var arg men när de sprang så jagade han dem bara. Vi har på skoj övat in beteendet att han SKA stanna vid tomtgränsen trots att barnen ibland går ut på vägen lr jag ska hämta posten etc.)
Mitt hem är min borg dit ingen har tillträde utom de jag bjuder in. Jag gillar inte enträgna försäljare heller!!!
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.