Kyrkan

Television och synden

2008-01-24 23:14 #0 av: LinaN

Hej gott folk, jag har kikat runt en del på sajten här nu och det talas om ockultism och synd.

Är inte då TV apparaten även ett medie för synd? Tvn bidrar till att familjer glider isär, på tv finns det tillgång till pornografi, erotik och våldsfilmer. Likaså är internet ett medie för fruktansvärda synder med sina online-pokerspel och annat.... eller för at tinte titta på spel som avskärmar personer frn deras vardag och övriga liv (tex world of warcraft och liknande onlinespel) som mjölkar pengar ur konsumenter.

hur ställer sig folk till detta? Varför används ett medie som internet och television av troende, goda kristna?

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2008-01-24 23:53 #1 av: Conrad

Ja var går gränsen för synd? Det står att även dom som inte har hört Guds ord har ett samvete och kan avgöra vad som är rätt eller fel. Om du är frälst och vill följa Jesus så talar den Helige ande till dig vad som är rätt eller fel.

Ett antal år sedan innan datorerna fans i hemmen,profeterade en kvinna på ett möte." Det kommer att finnas ett altare i varje hem." Vi kan nog säga att datorn har blivit ett altare, även för mig.

Ang okultism har jag erfarenheter vad det kan ställa till i mäniskors liv. Relationer, sjukdomar och Psykiska sjukdomar mm. Det kan även påverka personer i ens omgivning negativt.

MVH Conrad

Anmäl
2008-01-25 00:22 #2 av: LinaN

Fast gå så långt att säga att datorn är ett altare låter väldigt otäckt förmig, när inte ens jag är frälst i den kristna bemärkelsen.

Ett altare för mig är där jag lägger vackra saker, tex en fjäder jag hittat ute, eller en sten från stranden där min sambo o jag kysstes första gången (tex) en plats där jag kan ha minnessaker och varje gågn jag ser sakerna tacka för de fina gåvor jag fått utav livet (eller gud/jesus) En plats där jag har en bild på min mor, och mina småsyskon som är långt ifrån mig rent geografiskt men nära i anden.

En plats för stillhet och andakt, oavsett tro och religion. 

 

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2008-01-25 11:02 #3 av: Skadlig

Jag tycker dock att man i så fall kan räkna in pennor också. Med dem så kan man skriva brev som sliter isär familjer, man kan skriva erotik och porr, man kan rita bilder av frukstansvärda brott.

Min poäng är att tv, internet och spel bara är verktyg och alla verktyg kan missbrukas. En skalpell kan användas till att rädda liv men den kan också användas till att ta liv. Det är inte vertyget som gör onda handlingar utan användaren.

När det gäller dataspel så finns det många olika undersökningar. Det finns dock en svensk undersökning som visar att ungdommar dricker mindre och inte är ute och bråkar på stan lika mycket. Enkel logik egentlige, svårt att spela CS och vara full samtidigt.
Personligen så har jag träffat flera av mina bästa vänner i onlinespel (som jag sen träffat på "riktigt") och det är något som jag gör tillsammans med min fru och som gör att vi tränar oss på att samarbeta.
Kan inte heller säga att jag direk blir direkt mjölkad på pengar från onlinespelen. Jag betalar ca 100kr i månaden för att spela. För det kan jag spelar hur mycket eller hur lite jag vill. Gå på bio och köp en läsk så har du kommit över det priset och får ca 1½h underhållning utan att kunna vara social med de som du tittar på den med. I princip så är du ensam i salongen.

I övrigt så sas ju också rollspel skapa ungdomsbrottslingar och självmord. Statistik visade dock att medelrollspelaren var en man runt 21 som studerade på universitetet. Samma princip där, det svårt att vara ute och sabba på stan när man hellre sitter i en källare och spelar :)

I stort så anser jag att det är föräldrarna och inte barnen det är fel på. Ett tv-spel kostar mycket pengar och det är inte så svårt för föräldrar att se till att deras femåriga barn inte spelar spel som rekomenderas från 15 år. Ett barn har inte råd att köpa och ställa en tv i sitt rum. Likaledes har de inte råd att köpa en dator själv. Om man ärligt umgås med sitt barn och inte stänger in barnet på sitt rum så kan man troligen undvika många av de här problemen.

Anmäl
2008-01-25 12:37 #4 av: Daydreams

"spel med kort och tärning, det är satans gärning, men spel med boll och klot, det har Gud ingenting emot"Räcka ut tungan

Anmäl
2008-01-25 12:39 #5 av: Skadlig

Sa inte Einstein något om att den goda guden inte spelar tärning? :D

Om ungdommen hade blivit sämre i samma takt som de äldre har klagat på dem så hade vi haft armageddon för länge sedan :)
Var det inte Sokrates som beklagade på hur oartiga mm ungdommar "nuförtiden" var?

Anmäl
2008-01-25 14:22 #6 av: mumsan

Ett altare i negativ bemärkelse är en sak som tar överhand i en människas liv negativt, kanske även kalla det synd.

Annars är ju ett altare en plats för tillbedjan inför Gud. Ett altare kan vara en plats där jag ensam är med Gud och pratar med honom, som min far, tillbeder honom, älskar honom!

Anmäl
2008-01-25 14:35 #7 av: Skadlig

Håller med dig mumsan. Frågan är vad eller vem altaret är tillängnad till.

Anmäl
2008-01-25 18:47 #8 av: Conrad

#6 #7 Exakt. Men det kan ju faktiskt vara delat.

Här på detta forunm i posetiv bemärkelse !

Conrad

Anmäl
2008-01-30 21:48 #9 av: Sussi

Utan att läst de andras svar så kan jag säga att varken TV eller internet är synd. Den blir vad du gör den till. Använder du datorn att söka upp en massa skit elelr missbrukar TVn kan man säga att den blir en synd men det är du själv som har makten här, det är du som har ett val. Oberoende så är det inte TVn eller internet i sig som är en synd.

TVn behöver inte bli en "gud" i ditt hus om du inte gör den till det.

 

Anmäl
2008-01-31 09:26 #10 av: Skadlig

#9 Många som använder TV som opium. När jag kollar på tv så är jag så pass kär i min egen röst att jag diskuterar det som sägs där. Vet att många mer verkar zona ut när tv:n är på.

Jag har en misstanke att om Marx hade levt idag så hade han inte sagt att religion är opium för folket utan att tv:n är det. All konsumtion utan reflextion anser jag är något negativt.

Anmäl
2008-02-02 17:24 #11 av: mumsan

Det var en intressant kommentar: all konsumtion utan reflektion anser jag som något negativt. Det kan nog stämma i det flesta fall.

Anmäl
2008-02-02 22:32 #12 av: Margareta

#10 & #11 Jag gillar också den kommentaren

Det finns mycket som kan bli väldigt fel om man missbrukar det och lika rätt om man är klok och använder det på rätt sätt.

Det skrivna ordet, TV:n, Datorn och många fler saker

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-03-14 23:02 #13 av: Frualbertsson

Jag tycker inte att tv:n är synd i sig, men det finns så otroligt mycket som är helt snett på tv att jag vill inte se det längre. Så mycket porr, svordomar och i många populära serier gör folk inget annat än lurar och bedrar varandra. Min man och jag blev så trötta på det att vi slängde ut tv:n i höstas och inte har vi saknat den en endaste dag.

Anmäl
2008-03-16 23:57 #14 av: rallykillen

vet du att man kan spela jesus i WoW? ta reda på lite innan du säger nått!!!
t ex i CS har du möjligheten att återfödas på tredje dagen om du blir skjuten och du får även tillfällen att slå homosexuella i Sims 2!!

Anmäl
2008-03-17 08:04 #15 av: Frualbertsson

#14 vem pratar du med?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.