Kyrkan

Kris för samarbetet EFS och Svenska Kyrkan?

2008-03-04 11:37 #0 av: Skadlig

Livet kan bli intressant framöver för oss oss som är med i EFS om man läser den här artikeln i Dagen.

Detta går emot många principer i EFS och jag undrar om Svenska kyrkan verkligen har tänkt igenom det hela. Jag kan med nöd och näppe gå med på att sakramenten endast ska utföras av präster men vilken rätt har egentligen Svenska kyrkan att bestämma vem som ska få lov att predika?
Hur vet de vem som är bärare av guds ord?

Anmäl
2008-03-04 13:39 #1 av: Daydreams

oj vad dramatiskt. Men Efs har väl pastorer i vanliga fall och inte präster? Och vad hindrar honom från att vara pastor?

Anmäl
2008-03-04 19:54 #2 av: Margareta

Efs har både präster och pastorer - vet inte fördelningen men eftersom man kan läsa till präst på Johannelund har det blivit många präster. Många kyrkor är samarbetskyrkor mellan Efs och Svenska kyrkan och då är det oftast präster som tjänstgör.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-03-04 23:08 #3 av: Conrad

Där Helige Ande finns där finns frihet. Om inte frihet finns är inte Helige Ande där ! Det är därför tvister uppkomer. Det står "sök först efter Guds rike så skall allt det andra tillfalla eder. Jag vågar påstå att det är där det brister.

Det står också att vi alla är präster.

Vi ber i våra möten Helige Ande kom. Men jag kan för min indre syn se hur Helige Ande står vid ingången till våra möteslokaler med händerna på ryggen och funderar vad vi pysslar med.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.