Kyrkan

Till alla er som inte tro på Gud o Bibeln

2008-04-12 15:47 #0 av: Zorro-VRH

ensak jag undrar alla som inte är kristna och inte tro på skapelsen som finns i Bibeln och inte tro på Gud och Jesus Kristus osv

kan ni svara på dessa frågor

1. Hur kom jorden till?

2. Hur kom djuren till?

3. hur kom människan till?

4. tro du på Bigbang??

5. hur kom alla träd och växter till??

6. varför finns det inte liv på andra planter i närheten,varför ska gjorden vara den enda plant med liv på??

7.tro det fins en högermakt(hört många icketronde säga,att dem tro det finns en högermakt, men det är inte Gud,varför kan det inte vara Gud??

Just Bigbang och att människan har varit apor tycker jag låter helt otroligt

"Z"

Anmäl
2008-04-12 16:57 #1 av: Ijin

Varför låter det så otroligt för? Mer otroligt att någon skapar människor ut ur ingenting, och sedan ger det liv?

Anmäl
2008-04-12 19:53 #2 av: Zorro-VRH

att Bigbang och sen månen och andra planeter hamna där dem hamnar och bara Jorden kommer på lagomt avstånd,för helt plötsligt,ska börja växa upp saker och sen någonstans där blir det liv,som till slut blir djur och apor som blir människa,det otroligt i mina ögon

men då veta finns en skapare,som har skapat Jorden och människan mm,som har den möjligtheten,det är mer troligt i mina ögon,som har det övernaturligkrafter i våra ögon eller hur man ska säga det

Vi kan inte förstå allt, men att Gud kan gör något i luften ur toma inteet är inte otroligt. Gud kan allt;-)

"Z#"

 

Anmäl
2008-04-12 21:30 #3 av: Ijin

#2 Jag förstår precis vetenskapen i hur man skapar liv. Det är en slump.

Anmäl
2008-04-14 01:08 #4 av: gigabyte

Nej det är ingen slump, allt är väl balanserat ,läs, ta till dig fakta från forskarna ,allt var på plats vid bigbang ,alla livets ,byggstenar var redan där ,vem o varför ,ja det får var och en tro som dom vill, men för mig är gud ett faktum !

Anmäl
2008-04-14 19:05 #5 av: Conrad

Fårskarna har konstaterat att det fins en intiligens bakom allt liv.Förvånad Conrad

Anmäl
2008-04-16 12:03 #6 av: Gronstedt

#5: Vilka forskare då?

Anmäl
2008-04-17 00:23 #7 av: enola

Jag tror på att man kan skapa livsformer, och att vi är skapta. Men jag tror även att om naturen får ha sin gång så utveklas arter/växter med hjälp av evolutionen.

Anmäl
2008-04-19 04:03 #8 av: SillyZones

Jag läste någonstans att det är lika stor sannolikhet att livet på jorden orsakades av en slump (Big Bang) som att en orkan skulle svepa genom ett skrotupplag och blåsa ihop en DC 9:a (flygplan ;-) )

Anmäl
2008-04-19 16:01 #9 av: Mona22

#8 haha Skrattande.

av kaos blir allt perfekt. hmm, kanske inte riktigt.

Anmäl
2008-04-20 12:42 #10 av: Margareta

Den DC9:an vore kul att se... rolig bild - den gillar jag!

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-04-22 20:19 #11 av: didis

 Universum hade miljarder miljarder år på sig att utveckla liv. Och tecknen på att big bang har inträffat är många, tex utvidgar sig universum fortfarande. Men jag är inte fysiker, läs tex Sings "Big bang" - lättläst om universums mysterier.

Människan har aldrig varit apor!! Däremot har nu levande apor samma förfäder som nu levande människor, delning gick för länge länge sedan, långt innan Homo sapiens utvecklats och långt innan vi lämnade Afrikas savanner.

Antingen tror man på gud eller så väljer man att lita på det som talar till big bangs fördel. Ingen kan någonsin VETA 100%. Det är tjusningen med naturvetenskap, kunskapen förändras och är inte statisk. Det kan dock, för amerikanska presidentkandidater tex, vara skrämmande, en del tycker om när det är statiskt.

Och nej, jag tror inte på någon högre makt alls, varför skulle jag det? Varken på spöken, gudar eller andar.

Hur många gudar tror du själv på? För människan har avverkat några tusen stycken under historiens gång - vilken är den "rätta"?

En gång trodde jag själv men ju mer jag tänkt desto mer otroligt är det ju att det skulle finnas gudar - ännu mer otroligt än big bang!

 

Anmäl
2008-04-26 00:24 #12 av: Ijin

Tja, det må ta tid, men tillslut så kommer skrotupplaget att göra en DC9:a ....

Anmäl
2008-04-26 23:15 #13 av: LillMalin

#3, det är inte alls en slump! ;) Det är iallafall en slump att just Jag föddes! ;)

Anmäl
2008-04-27 00:49 #14 av: Spannarboda

ehh... varför det just bara finns liv här är för att vi har perfekt temperatur för att leva,och för att leva behöver vi föda samma där,perfekt temperatur för växter

Anmäl
2008-04-27 21:03 #15 av: Ijin

#14 Perfekt tempratur för oss, ja, men inte för andra typer av livsformer. Livet anpassar sig till miljön, inte miljön efter livet.

Anmäl
2008-04-27 21:34 #16 av: Mstar

1. Hur kom jorden till?

det spelar inte så himla stor roll, men ajg tror inte det var nån gubbe som satt och knopade ihop den, vart bor i såna fall gud, och vem skapade honom?

2. Hur kom djuren till?

artutveckling

3. hur kom människan till?

artutveckling...

4. tro du på Bigbang??

Jo, jag tror på något åt det hållet..

5. hur kom alla träd och växter till??

artutveckling. Ni börjar hajja hur jag tänker nu va?

6. varför finns det inte liv på andra planter i närheten,varför ska gjorden vara den enda plant med liv på??

 syre, värme, regn osv.planetarnas avstånd till solen.. och det kanske finns andra system i universum som har egna solar, och som har planeter med liv på..  om man flyttar en planet och lägger den i samma bana som jorden och väntar några miljarder år så finns det nog liv på den planeten oxå..

7.tro det fins en högermakt(hört många icketronde säga,att dem tro det finns en högermakt, men det är inte Gud,varför kan det inte vara Gud??

Ja, en högre makt i människan. jag anser att Gud är påhittad av människorna för att man behövde förklaringar på precis allting.. Man kanske inte får någon ro om man inte kan förklara hur allting kommit till.. Smidigt att säga att det är Gud som har gjort allting. ungefär som med storken- när man ska förklara för barn hur barn blir till.. Men det har man gått ifrån lite nu.. kanske dags att släppa religionerna oxå snart- fast vad ska människorna leva för då..? Meningen med livet är ju religion, tron för många.. Jag gillar fakta, och finns deti nte fakta rycker jag på axlarna och låter det vara.. jag behöveri nte ha svar på varför saker händer, och varifrån de kommer.

Anmäl
2008-04-28 17:43 #17 av: Skadlig

Personligen så tror jag på Gud och evolutionen. Som jag ser det så förklarar vetenskapen bara "hur", frågan "varför" är den kroniskt dålig på att svara på.

Anmäl
2008-04-28 18:49 #18 av: didis

#17

Håller helt med dig, men är frågan "varför" egentligen så intressant?

Och tänk om svaret helt enkelt är "därför".

Anmäl
2008-04-29 11:06 #19 av: Skadlig

#18 I så fall så kan man dock ifrågasätta varför "hur" skulle vara intressant. Det är väl helt enkelt en fråga om tycke och smak precis som allt annat. Finns ju forskare som forskar på det mest esoteriska och små ämnena.

Dessutom, tänk om svaret på frågan "hur" bara skulle vara "magi". Gör det mindre intressant att koma fram till det? ;) 

Anmäl
2008-04-29 11:47 #20 av: didis

#19

Jo, kanske vore människan lyckligare om hon var ovetande om tingens ordning. Då kunde vi, som jägare-samlarsamhällen, lita till naturen och förfädernas andar.

Anmäl
2008-04-29 12:26 #21 av: Skadlig

#20 Finns dock indikationer på att mängden bytesdjur minskade ganska kraftigt runt den perioden då man räknar att människan kom upp till europa så tyvärr är inte okunskap ett bra skydd mot naturförstörelse heller.

Anmäl
2008-04-29 14:05 #22 av: Ijin

Finns ett lätt svar. Därför, helt enkelt. Slump.

Anmäl
2008-05-01 00:02 #23 av: _RS_

Zorro-VRH

Först av allt, innan vi kan diskutera svar på de frågorna du vill ha svar på, behöver jag veta vad det är du kallar Gud...

Jesuskulten kan vi lämna därhän helt och hållet, för statistiskt och procentuellt sett har kristendomen skördat fler liv än någon annan institution genom historien. Så den orkar jag inte ens diskutera... den är för hatisk och trångsynt. Jag accepterar att det finns kristna, jag beundrar och respekterar dem till och med. Synd bara att de kristna inte älskar sin nästa, såsom sig själva - femte budet, som behandlar att man inte skall dräpa.

Men talar du som sagt var om vad du syftar till, med ordet och benämningen Gud, skall jag svara enligt min bästa förmåga. Betänk då bara också åttonde budet om att inte vittna falskt mot din nästa (i det här fallet mig).

Sedan att Gud enligt den kristna ideologin verkligen är en högermakt, är väl ett faktum som visas dagligen.

Anmäl
2008-05-02 14:04 #24 av: Skadlig

#23 Om du har några referenser som backar upp det där så får du gärna lov att dela med dig men jag tycker det låter lite tveksamt. Sen att säga "genom historian" så kan man ju också påpeka att det inte finns så många institutioner som har existerat i 2000 år. Perioderna sen där kristendomen inte har varit i sitt "ess" var ju inte direkt de mest harmoniska i övrigt i europa heller. Jag tror knappast att kristendomen hade ansvaret för det.

Det är inte en liten frågeställning du har till Zorro dock. Att definiera Gud är sådant som man skriver tjocka böcker om.

Hur menar du ideolign är en högermakt och vad menar du med att det visas dagligen?

OT - så läste jag på din profil. Det där sista om virusfri programvara, det har ju varit ett antal fall nu på sista tiden om mp3:spelare och hårddiskare som har varit smittade med virus när de kom från fabriken. Sen har vi ju alla de legala program som är "infekterade" med adware och liknande och Sony med sitt rootkit i cd-skivor. Det hjälper inte alltid att vara legal...

Anmäl
2008-05-02 14:41 #25 av: _RS_

Angående högermakt kan jag bara säga att det var ett sätt att försöka liva upp stämningen lite med tanke på att det står högermakt i rotinlägget :D

Klart jag kan visa till referenser. Nordirland, Israel, USA, Spanska inkvisitionen, Jugoslavien, kyrkans föföljelse av "otrogna" sedan kyrkan instiftades + alla de som kallar sig kristna som går ut i krig i tron om att Gud står på deras sida. Det var inte vidare svårt.

Jag kan säga dig att det kommer nya virus hela tiden och om man får infekterade diskar från fabrik så är de skyldiga att ersätta eventuella skador. Dock har jag inte sett ett enda fall där folk som säger sig ha fått infekterade datorer vid köp, faktiskt talat sanning. Sedan finns det många typer av malware som pajar systemen, jag pratar om virus. Virus får man uteslutande genom piratprogram. Adware och Rootkits är inte virus och orsakar liten eller ingen skada. De är mest irriterande.

Att du enbart vill sänka mig med ditt inlägg fungerar inte, men du får gärna argumentera emot istället för att sänka. Ett argument kräver att du kommer med ett påstående som ligger i linje med eller mot det jag säger. Inte bara ifrågasätta mig och vad jag skriver i min presentation. Det är lika meningslöst och irrelevant som att jag skulle skriva hänvisningar här till vad du skriver i andra forum...

Anmäl
2008-05-03 01:07 #26 av: Sweelin

1. Big bang

3. Vi var ju från början apor, är vetenskapligt bevisat.

4. Ja :)

5. Atomer?

6. Det är inte säkert att jorden är den enda som det finns liv på.

7. Alla är sin egen makt :)

Jag tycker att det låter löjligt med "gud" som vi ska tjäna och beundra. Punkt slut för min del.

Anmäl
2008-05-03 01:14 #27 av: _RS_

#26

Nej.. vi har aldrig varit apor.. det är vetenskapligt bevisat. Primaterna är uppdelade i många klasser, men _apor_ har vi aldrig varit. "Monkeys have tails, Apes do not". Alltså apor har svans, människoapor har inte svans. Låååååångt tillbaka fans det säkert något apliknande som grenade sig. Men det innebär fortfarande att alla utvecklades parallellt.

I övrigt påpekar jag inget alls...

Anmäl
2008-05-03 01:17 #28 av: Sweelin

Varför har vi något som kallas 'svanskota' då? Alltså, människan ändras på utseendet hela tiden.

Anmäl
2008-05-03 01:29 #29 av: _RS_

#28

Helt riktigt att vi ändras hela tiden... och som jag sade... "urapan" - det däggdjur som ligger till grund för att apor och människoapornas släkten kunde bildas... kanske hade svans eller inte hade svans. Det är inte nödvändigtvis så att vår svans är tillbakabildad, den kanske aldrig utvecklades i brist på behovet.

Apor och människoapor har utvecklats parallellt och de har ganska mycket gemensamt, dock kvarstår det faktum att Homo sapiens aldrig varit en apa. Homo sapiens är faktiskt inget annat än en människoapa fortfarande... att benämna oss själva som annat är bara högfärdigt.

Homo sapiens är faktiskt redan dessutom på väg att utvecklas ytterligare till en ny art,  Homo inhabilis, vissa har redan utvecklats till den grad att den kan kallaes det och den har mycket gemensamt med Homo sapiens.

Men eftersom du ändå vill vetea saker, kan jag dessutom säga att jorden inte blev till av Big Bang. Jorden blev till mycket mycket senare.

Ditt svar på fråga fem är heller inte helt korrekt, eftersom allt består av atomer. Livet uppstod framför allt genom kolets förmåga att skapa kovalenta bindningar. Kisel har lite av kolets egenskaper, men är inte lika stabil och kan inte skapa lika många typer, eftersom kiselatomen är mycket större.

Det kändes bara inte relevant att ge en lång utläggning om allt, men det var visst det.

Anmäl
2008-05-03 01:32 #30 av: Sweelin

#29 Jag skiter egentligen om allt det dära för det angår inte mej det minsta. Men är du troende eller icke troende?

Anmäl
2008-05-03 01:40 #31 av: _RS_

#30

Spelar det någon roll, egentligen....? Jag kan inte se relevansen i det.

//_RS_

Anmäl
2008-05-05 17:50 #32 av: Skadlig

#25 Ah den biten missade jag :)

Jag tror att vi har något delad syn på personligt ansvar. Om utövarna gör en sak men regelboken säger något annat. Är det då utövarna eller det de utövar som det är fel på? Om en grupp ishockeyfans/spelare skulle börja beväpna sig och gå runt och skjuta fotbollsfans, är det då fel på ishockey eller utövarna? De säger att de gör det för hockeyns skull men det finns inget i ishockeyn som förespråkar att man ska döda.
Jo jag vet att det finns dumheter skrivna bla i GT men det måste ju ändå trumfas av "Älska din nästa..."

Dina uppräkningar var inte direkt den typen av referenser som jag efterfrågade. Menade mer att jag skulle vilja ha referenser till ditt uttalande att kirstendome skulle vara värst.
Nåja om vi tar en titt på din lista:

Nordirland: Sant att det är katoliker på ena sidan och protestanter på andra men var religionen verkligen så relevant för frågan? Det var snarare en fråga om man skulle tillhöra Irland eller GB. Den religiösa tillhörigheten var snarare en klassfråga där man kan anta katolikerna oftare var av arbetarklassen och som inte var intresserade av att byta vid reformationen. Adeln och inflyttande storgodsägare från England lär åandra sidan oftare vara protestanter för att hålla sig väl med kungen/drottningen. Wikipedia

Israel, Usa: Vet inte riktigt vilka specifika händelser du syftar på.

Spanska Inkvisitionen: startades av kungaparet Ferdinand II av Aragon och Isabella I av Castile och organisationen var styrd av monarkin och inte av kyrkan. Ferdinand II utövade påtryckning på påven för att få lov att starta en inkvisition. Kanske verkar svagt av påven men det var samtidigt som turkarna hotade Rom och Spanien i sin roll som stormakt hotade dra tillbaka det militära stödet.
Källa
Hemskheterna sen som sas ha hänt under inkvisitionen sägs även ha varit överdrivna och användes som propaganda.
Källa

Jugoslavien: Det landet hade stora spänning som inte bara berodde på religion. Redan -85 hörde jag från en lärare som var från Jugoslavien om spänningarna som fanns mellan bla nord och syd pga differanser i hur pass rika de olika områdena var. Att säga att konflikten berodde på kristendom eller religion tycker jag är lika förenklat som att säga att Skottet i Sarajevo var orsaken till första världskriget.

Förföljelse: Svårt att bemöta när det inte är specifika händelser men det är kanske inte så mycket att göra åt.

De som går ut i krig: Som du säger. De tror att Gud står på deras sida. På sätt och vis gör Gud säkert det på det sättet att han står på allas sida men jag tror inte att han vill att vi ska döda i hans namn. Men det är deras personliga tro, betyder inte att de har rätt eller att kyrkan eller religionen står bakom den.

Jag håller i övrigt med dig om aporna och människor. Det man ska komma ihåg också är att utvecklingen inte direkt har stått still för de andra aporna och människoaporna. Alltså man kan inte titta på tex orangutanger och tro att man ser en "tidsmaskin"

Det var den här aritkeln på /. som jag tänkte på.
Men menar du inte att man får trojaner från piratkopierade program? Virus generellt som tex maskar och trojan kan man ju mycket väl få via legala program. Outlook tex har ju varit mycket drabbad av sådant. kan vara att vi har olika snäv definition vad vi räknar till virus även om jag till viss del kan hålla med om att adware och malware oftast inte ska räknas till virusen men det är väl också lite frågan om hur man får dem.

Hur menar du med att jag bara försökte sänka dig? Det var ett antal frågor som jag ville ha förtydligande på innan jag uttalande om det var det du menade.
Uttalandet om virus borde jag ha skapat en ny tråd på men jag var för lat. Det är ett område som jag tycker är intressant och ville prata om, det hade inget med dina åsikter i övrigt att göra.

Anmäl
2008-06-05 23:44 #33 av: Rauija

Kan du svara på hur GUD kom till?

Anmäl
2008-06-06 01:22 #34 av: Santhe

#33

On the contrary, hur kom big bang till?

Anmäl
2008-06-06 11:32 #35 av: Rauija

Du svarar med en fråga?

 

Anmäl
2008-06-06 15:47 #36 av: Santhe

Varför är det bara vår tro som ska ifrågasättas?

Anmäl
2008-06-06 15:51 #37 av: Rauija

#36

För att eran version är just en "tro"

Men om du inte har ett svar på "hur kom gud till" så säg det istället. 

Anmäl
2008-06-06 16:55 #38 av: Santhe

Ingen har ett var på hur Gud kom till.

Och evolutionsteorin är också en tro.

Anmäl
2008-06-08 00:10 #39 av: Rauija

#38

När en kristen "förvarar" att GUd finns så brukar det vara lite i stil med "hur skulle allt detta annars skapas"

Men hur GUD skapades finns alltså inga teorier om?

Anmäl
2008-06-08 00:26 #40 av: Frualbertsson

Behöver inte finnas några teorier, Gud är.

Anmäl
2008-06-08 15:01 #41 av: Rauija

#40

Mm.. och hela universum också bara "är"

I den teorin är GUD överflödig....=) 

Anmäl
2008-06-08 21:20 #42 av: Frualbertsson

#41 Universum är inte, det är skapt av Herren. Det är bara Han som ÄR.

Men detta kan vi diskutera i evigheter, och inte komma fram till mer än att vi är oeniga i denna fråga.

Jag tyckte och trodde som dig också förut, men sen jag blev frälst har Helig Ande upplyst mig om en del som jag inte förstod innan. Det är så det fungerar. Man kan inte se hela sanningen innan man är frälst, inte ens efteråt förstår man allt. Men det blir bra mycket klarare efter hand som man lever mer och närmre Jesus.

 

 

Anmäl
2008-06-08 21:25 #43 av: Rauija

#42

*mörkrädd*

 

Anmäl
2008-06-08 21:50 #44 av: Frualbertsson

#43  Nej du är inte mörkrädd, du är Ljusrädd!

Anmäl
2008-06-08 23:47 #45 av: tinaoskarsson

#44 hehe

Anmäl
2008-06-09 01:06 #46 av: Rauija

#44

Hehehe, den va kass

Anmäl
2008-06-09 01:38 #47 av: Ijin

Jag skulle knappast nå "upplysning" av att möta Jesus/gud...

Jag har redan nått den, på ett helt annat plan. Och jag är 19. 

Anmäl
2008-06-09 13:38 #48 av: Rauija

#47

Ah... jag gissade väl på att du var ungFlört 

Anmäl
2008-06-09 13:41 #49 av: Ijin

#48 ;) Står annars i Profilen:p

Anmäl
2008-06-09 13:42 #50 av: Rauija

#49

Du har inte intresserat mig såpass att jag har tittat på din profil=) 

Anmäl
2008-06-09 13:58 #51 av: Ijin

#50 Det är väl ungefär det första man ska göra? Bara en ren princip sak?

Anmäl
2008-06-10 00:06 #52 av: Sweelin

Kan man inte sluta tro på gud och börja tro på sig själv istället? Värden skulle bli mycket bättre så! ;)

Anmäl
2008-06-10 00:10 #53 av: Rauija

#52

Alla är inte starka nog att våga tro på sig själva.

Det är tydligt det. 

Anmäl
2008-06-10 02:07 #54 av: Sweetelle

Jag har aldrig riktigt fattat att det skulle vara svårt att tro på att jorden skulle vara en slump. Låt säga att det finns 1000 miljarder olika alternativ och chansen är en av dessa att jorden skulle bli som den är. Chansen att jorden skulle vara just detta alternativet som den är är ju lika stor som någon av de andra alternativen. Verkligheten måste ju vara på något sätt och nu är den sådan här.

Hänger ni med?

Visst finns det ungefär lika stor chans (kanske) att det skulle uppstå en gud, som har förmågan att fixa och dona. Men det säger inget om att en gud borde uppstå.

Det jag menar är att man faktiskt har en siffra,även om den är låg, för sannolikheten att jorden skulle kunna falla ut som den är, men jag har aldrig hört nån sannolikhetsbeskrivning över hur Gud skulle kunna uppstå.

 

Anmäl
2008-06-10 10:30 #55 av: fetknopp

#53 Kristen tro säger att varje människa är unik, att varje människa föds med förmågor och möjligheter. Det handlar om att tro på sig själv, att vara stark i den man är och att man duger precis som man är. Det handlar verkligen inte om att tro att "Gud fixar allt åt stackars lilla svaga jag". Det är precis tvärtom.

Inte ens du kan trycka ner min självkänsla och styrka. Jag vet att jag är stark och att jag kan. Jag har ett bra arbete, bra lön osv. Det är jag stolt över att ha uppnått och väldigt tacksam för att jag har fått möjlighet till. Att jag tror att det finns en Gud som gett mig livet och mina förmågor gör inte att tron på mig själv blir mindre.

Kanske tar mitt liv andra svårare vägar. Förhoppningsvis orkar jag då vila i tron som säger att mitt människovärde (och andras)inte beror på prestation eller ett "lyckat liv" utan i att jag är älskad och buren av en omsorg mycket större än jag själv. Det finns en kraftkälla utanför mig själv. Det är liksom det som är hela poängen med kristen tro att Gud själv har varit människa och vet hur det är att ha det svårt. Att ha ett hopp innebär inte att man är svag, det ger styrka.

 

Anmäl
2008-06-10 18:09 #56 av: Sweelin

#55 Men jag fattar fortfarande och kommer nog inte göra livet ut men hur VET man att Jesus har funnits? Allt kanske är en myt som en person har skapat för att få uppmärksamhet och sedan har detta blivit en stor tro...?

Anmäl
2008-06-10 18:49 #57 av: Sweetelle

# 56 Såvitt jag har förstått det finns det sekulära dokument om att personen Jesus har funnits. Men du kanske menar detaljer/händelser i hans liv och huruvida han är guds son!?

Anmäl
2008-06-10 19:23 #58 av: tinaoskarsson

#54 Jag förstår precis hur du tänker. För mig är det svårare att tro på att slumpen skapade allting, än att en allsmäktig och evig Gud gjorde det, men det är naturligtvis olika. Kan faktiskt inte förklara varför jag tycker det är svårare att tro på att allt är en slump, mer än att jag lärt känna Gud personligen och därför tar Hans ord (Bibeln) på högsta allvar.

Anmäl
2008-06-10 20:53 #59 av: Sweetelle

Det finns en fara med tron på evolutionen som sällan tas upp. Läs och begrunda: http://www.megaone.com/sffs/darwin.htm

 #58 Jag menar inte att det är ett argument mot Gud, eller ens ett argument för att man skall tro på evolutionen, utan bara att just att chansen att världen skulle se ut som den idag gör av en slump, är oerhört låg - INTE är ett argument som håller MOT evolutionsteorin.

Samtidigt så kan jag inte förstå hur man kan tycka att det är lättare att acceptera att man inte kan förklara guds uppkomst än att acceptera att man inte kan förklara livets/jordens uppkomst.

Anmäl
2008-06-10 22:23 #60 av: Ijin

Ställ det ur ett annat perspektiv... Av alla miljader av planter som finns, fick just våran liv. Ren och skär tur.

Det är väldigt ovanligt, faktiskt.. Men eftersom universum är oändligt kommer oändligt med chanser för det med, så så konstigt är det inte.. 

Anmäl
2008-06-11 00:11 #61 av: Sweelin

#60 Vilken planet som än hade fått liv så skulle vi leva på den, om Jupiter (te.x) hade fått liv så skulle vi nog bo där istället.. Då skulle du/vi nog säga samma sak.

Anmäl
2008-06-11 01:03 #62 av: Rauija

#56

Inte för att få uppmmärksamhet, men makt och pengar.

Det är det som ligger bakom ALLA religioner.
MMänniskan har alltid haft ett beov av att tro på något.
Och det är det flera som har insett.

Kyrkan har alltid varait otroligt rik (genom historian)
Och dem som tillhör en frikyrklig församling idag ger 10%av sin lön till sin kyrka,

Frikyrkan fungerar som ett pyramidspel ungefär.
Medlemmarna i församlingen betalar mycket pengar varje månad till sin fösamling, och någonstanns sitter någon och tjänar stora pengar på det.

Trotts att Bibeln säger att girighet är en synd.

 

Det finns ett riktigt bra exempel på hur enkelt man får en svag människa att tro.
Det finns en sekt som består av flera tusen människor idag.
Och killlen som startade sekten gjorde det som ett experiment.

Religösa är svaga människor som inte vågar ha tro på sig själva, och just därför är det så lätt att tuta i dem vad man vill eg.
Ex att Jesus fanns...

 

Anmäl
2008-06-11 01:22 #63 av: tinaoskarsson

#56 Hmmm. För en kyrka har ju inga omkostnader med kyrkolokaler, pastorer, diakoner och övriga anställda, u-landshjälp osv...? Vem tror du egentligen sitter och håvar in stora pengar i vår kyrka? En pastor i en vanlig pingstförsamling har bland den uslaste lön jag någonsin sett, så inte är det dom i alla fall!

Anmäl
2008-06-11 14:11 #64 av: Ijin

#61 Precis. Alltså är det inget mer än en slump;)

Anmäl
2008-07-04 01:37 #65 av: Ahnna

Människan började ta form för ca 3 miljoner år sedan, när den felande länken uppstod mellan det som idag kallas apor och det som kom att kallas människor.

Gud, Jesus och bibeln kom till för drygt 2000 år sen.

Så, med det sagt, behöver jag verkligen svara på dina frågor om varför jag väljer att tro på forskning och inte någon gud?

Men om en gud skapade den här planeten och dess liv, varför skapade han inte fler planeter med liv? Varför väntade han flera miljarder år innan han lät människan veta att han fanns och vad han hade skapat? Varför lät han bara människan lära sig kommunicera med ord och skrift? (Tycker han inte om sina andra skapelser lika mycket? Varför i så fall?)

Nej, jag tror definitivt inte på gud eller profeter - jag tror på att människans hjärna började utvecklas tack vare att den felande länken åt as och sedermera började äta färskt kött, och så vidare. Köttproteiner bidrar till större hjärna, vilket bidrar till skarpare intellekt. Evolutionen fick ett kick framåt och människan föddes så sakteliga och har sedan dess utvecklats till den varelse hon är idag. Om det inte stämde - om en gud bara har hittat på provresultaten och forskningsresultaten som dagens forskare har fått fram angående vår historia - betyder det att guden har ett taskigt sinne för humor och vill driva gäck med sin människoskapelse? Tycker han att det är roligt att forskarna försöker hitta svaren på var vi kommer ifrån?

En fråga som jag har ställt många gånger, och som jag hittills inte har fått ett bra svar på, är varför man måste gå i kyrkan, leva efter bibeln och frukta gud om gud älskar alla ändå?`

Jag respekterar att andra har en tro som är orubblig och stark trots kritik, men jag förstår det inte.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2008-07-04 14:22 #66 av: Skadlig

#65 Kan ge dig lite av mina åsikter och någon motfråga :)

Evolutionen anser jag stämmer även om jag är kristen. Gud är smart och jag tycker att det är väldigt mycket smartare skapa något som är självreproducerande och rekursivt som endast med lite extra "fibblande" själv producerar det önskade resultatet än att så att säga gör allt för hand och en och en.
Tror i övrigt att du kanske hade kunnat uppskatta en bok av Pratchett som heter Strata. Den tar upp lite av dina tankar :)

Jag tror inte att man måste gå i kyrkan som så men det står skrivet att var helst två personer samlas i Jesu namn så finns Jesus. Behöver kanske inte betyda att det inte går att ha en gemenskap med Jesus när man är ensam men jag tror att det är enklare i grupp.
Det finns också en tendens till att om man inte stöter och blöter sina tankar med andra att man kommer helt snett. Jag tror att detta är en orsak till många kulter och fundamentalister. De ekar sina tankar hela tiden som viskleken ad infinitum.
Men troligaste anledning att många vill gå i kyrkan är för att träffa andra med samma intresse. Tänk dig en förening för frimärskssamlare. Man kan kan samla i sin ensamhet men nog kan det vara trevligt att träffa likasinnade och prata om sitt intresse ändå?

Leva efter bibeln... varför lever du efter Svea rikes lag? :)
Man ska inte leva efter alla bitarna i bibeln i mitt tyckte dock. En del saker har Jesus skärpt och en del har han strukit.

Frukta Gud vet jag inte om man måste göra. Han har visserligen potential till att kunna skapa mycket oreda men han har utlovat oändlig förlåtelse också. 

Anmäl
2008-07-04 18:48 #67 av: Ahnna

#66 Menar du på allvar att du likställer bibeln med sveriges lagbok? Menar du alltså att Svea Rikes Lag är en religion? Nu är jag medvetet provokativ, och jag menar inget illa, jag bara undrar hur du får ihop det. Flört

En religion kan du välja om du vill följa, medan en lagbok kan få dig dömd oavsett vad du själv tycker om det som står skrivet i den.

Att jag följer lagen är för att jag a) blir slängd i finkan om jag mördar, stjäl eller hetsar andra och b) för att jag inte vill att andra ska göra sånt mot mig, och jag anser inte att jag har sån dubbelmoral att jag får bryta mot lagen men ingen annan.

Jag tycker att det är sunt förnuft att inte stjäla, bete sig illa, mygla, slåss och ha ihjäl folk, eftersom det bevisligen borgar för ett väldigt otrevligt samhälle där sånt får förekomma utan repressalier. Att man valde att ta upp liknande saker i bibeln är väl egentligen bara ett tecken på att de som skrev bibeln tyckte att det borde vara så? Det var ju inte Jesus som skrev den, menar jag.

Men en sak förstår jag inte, och det är varför det ska vara en dödssynd att till exempel känna avund, anse sig vara bäst eller att lata sig en smula. All den ondska som bibeln trots allt beskriver, alla som förtjänar att dö av olika anledningar, var kommer den ifrån?

Du skriver att man inte behöver leva efter alla delar i bibeln. Vem ger den enskilda människan rätt att tolka som den vill? Jag trodde att bibeln skrevs just för att alla skulle leva likadant.

Vill återigen påpeka att jag har full respekt för andras tro, men eftersom jag inte förstår det så ställer jag gärna frågor för att få reda på mer. Provokativt eller inte, det är inte med illvilja.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2008-07-07 15:01 #68 av: Skadlig

#67 Tja, man kan ju säga som så att du kanske inte tror på Gud men Gud tror på dig. Gud existerar oavsett om du tror på honom eller om du väljer att följa honom :)

Om man ska dra vidare likheten med en lagbok så tror ibland även brottslingar att lagen inte kommer att röra dem men det gör den ändå.

Detta är inte direkt ett avsnitt som jag tycker är så trevligt att prata om eftersom jag föredrar att fokusera på kärlek framför skuldkänslor, synd och räddsla. Jag tror att man får bättre resultat utan att skapa skuld. Det sagt så står det att vi alla ska dömmas.

Ditt sunda förnuft är dock en produkt av bibeln och etiken som finns där. 1000 års påverkan...
Andra länder och andra kulturer har haft annan etik. Ta tex Sparta. Där var det ok att stjäla så länge som man inte blev tagen (sägs det iaf). Väldigt mycket i vår lagbok är påverkad av de lagarna vi fick från Gud.

Dödsynderna är något som inte behandlas i så stor ursträckning i de Lutterska kyrkorna så jag antar att han inte heller var så glad i dem ;)
Men jag tror att problemen med dödssynderna är inte själva handlingen i sig utan vad de kan leda till. Avund tex tror jag var en större anledning till häxbränningarna än vad kyrkan någonsin var. Maktkamp mellan manliga doktorer och kunniga kvinnor och avundsjuka grannar i mellan.
Högmod som ledde till att en nation bestämde sig för att de var mer människor än andra och att de kunde behandla de andra hur som helst.

Nej man ska vara väldigt försiktig när man börjar skära men det jag menade var en del lagar från GT är ogilitiga pga Jesus. Se det som Lagen 2.0 :)

Som jag ser det så finns det två saker man behöver göra för att inte bryta lagarna.
1. Älska dig själv.
2. Älska din nästa som du älskar dig själv.

Om du inte har några självdestruktiva tendenser och om du verkligen älskar din nästa så kan du inte heller utsätta honom/henne för något destruktivt.

 

Anmäl
2008-07-11 17:13 #69 av: Zpookey

Hmm....lite naivt att skratta åt big-bang och samtidigt tro på att det sitter någon skäggig gubbe på ett moln och skapar liv.....med tanke på hur världen ser ut så har han gjort ett fruktansvärt dåligt jobb isåfall.

Exempel: Om Adam och Eva var de första människorna på jorden för c:a 60.000 år sedan.....varför har de då hittat människoskelett sm är mycket äldre än så? (det äldsta skelettet är över 3 miljoner år gammalt.)
Och om Adam och Eva var de första människorna på jorden och de födde 2 söner.....hur fortplantade de sig då? Och om de lyckades fortplana sig....är vi då alla ett resultat av inavel?

Jag tycker att alla som tror på de olika religionerna ska ta en titt på dessa filmerna....då kanske ni blir lite klokare på vad som verkligen har hänt.Där finns 11 filmer totalt som förklarar allt.
Tror ni fortfarande på gud efter det så är det konstigt.
1 -- History of the Universe Made Easy (Part 1)
2 -- History of the Universe Made Easy (Part 2)
3 -- The Origin of Life made easy
4 -- The Story of the Earth Made Easy
5 -- The Age of Our World Made Easy
6 -- Natural Selection Made Easy
7 -- The Theory of Evolution Made Easy
8 -- Human Evolution Made Easy
9 -- Human Ancestry Made Easy
10 - The Scientific Method Made Easy

11 -- Creation 'Science' Made Easy

Anmäl
2008-07-15 14:35 #70 av: Indylover

Asså, jag tror att gud finns, men han skapade inte denna enastående runda värld. men eftersom attt de forskar om jordens skapelse så kan du inte klaga på de ikke-kristna hur jorden kom till. Ingen kan veta! Men tänk egentligen, det är lite konstigt, jag menar, Gud sa att nu ska det finnas t.ex en älg! Så fanns det en älg, men det står ju att Adam och Eva började döpa djuren. Det virrar ihop sig lite, och därför är jag inte kristen, en sak att Jesus kanske fanns, men fortfarandde tycker jag inte att Gud skapade vår värld: STOR PROTEST! Jag är inte satanism heller, för man säger ju att Satan var en ängel vid namn Lucifer, som kastades ut från himmeln P.G.A han var emot Guds regler. Så han kom till helvetet, därför är han en ond varelse som gör allt för att missbruka Gud. Och därför tror jag inte på Satan heller.

Anmäl
2008-07-15 14:37 #71 av: Indylover

VILL DU VETA VARFÖR DET INTE FINNS LIV PÅ ANDRA PLANETER?! FÖR DET FÖRSTA: DE HAR INTE GENOMSÖKT ALLA PLANETER UTOM MARS, FÖR DET ANDRA: DET FINNS INGET SYRE OCH INGET ATT ÄTA PÅ DE ANDRA PLANETERNA! SNACKA OM ATT DU HAR TANKEBRIST!

Anmäl
2008-07-15 15:41 #72 av: Kleverin

#71 Hjälp vad du skriker... Så livet uppstår när man söker efter det?? Nä, ursäkta, nu ska jag inte vara näbbig. Men om det finns liv på andra planeter så har jag svårt att tro att de behöver syre. det är ju vi på denna planet som gör, vad är det som säger att andra behöver det med?? ingen som vet.. nått vi förmodligen inte får reda på förrens vi går över till andra sidan.

Anmäl
2008-07-16 00:47 #73 av: MariaSP

Ju mer problem och elände som uppstår i världen desto mer troende blir människan, en sorts tröst ser jag det som.

Jag är inte troende men tror det är bra för de som tror att tro, de behöver det för att stå ut när livet blir piss, andra tar till droger you name it.

Inget är rätt eller fel bara man trivs med det och mår bra så får alla tro vad de vill.

 

Ps. det är meningslöst med såna här disskutioner, ingen av er lär bli omvänd i alla fall. Tvärtom så blir ni bara osams.

Anmäl
2008-07-27 01:20 #74 av: exitingsvillemo

om det nu finns en gud, som ska se till att inget ont händer och bla bla bla... varför dör så många barn i drabbade länder? Varför ska gud sätta barn till världen om han iaf tänker ta tillbaka dom så snabbt igen? Finns ingen logik i det tycker jag.

 

Har själv förlorat två barn, förklara gärna för mig varför? Ni som uppenbarligen har svar på allt och tror att eran Gud bara gör gott!!!!

 

Löjligt!!!! Är vad det är.  Jag tror också på nånting, men inte på en Gud som sitter där uppe och "bara gör alla gott"

Jag tror på slumpen och att vi lever som vi lär, utan ngn högre makt som bestämmer åt oss

 

Anmäl
2008-11-06 02:08 #75 av: Mulla

Jag är inte troende för 5öre!

1. Hur kom jorden till? Jag tror på Big Bang!

2. Hur kom djuren till? Svårt att förklara men jag tror att det va ämnen/molekyler/bakterier/(hittar inte rätt ord) som skapade första livet och att detta sedan utvecklades...

3. hur kom människan till? Jag tror på ap-teorin!

4. tro du på Bigbang?? Japp det gör jag!

5. hur kom alla träd och växter till?? Samma som jag skrev om djuren!

6. varför finns det inte liv på andra planter i närheten,varför ska gjorden vara den enda plant med liv på?? För jorden är den ända planeten med rätt förutsättningar för att det ska kunna finnas liv. Lagom varmt! Lagom kallt! Med Vatten,Syre,mm.

7.tro det fins en högermakt(hört många icketronde säga,att dem tro det finns en högermakt, men det är inte Gud,varför kan det inte vara Gud?? Jag tror inte på någon högre makt! Däremot säger jag inte att jag tror att det blir KÖÖLSVART när man dör! Jag tror på Törnrosateorin, att man drömmer!

Anmäl
2008-11-06 13:57 #76 av: Kvasar

1. Bigbang teorin.

2. Molekyler, dna etc, allt bakas ihop och blir liv, som blir mera liv osv.

3. Vi har ju tex en blindtarm som inte fyller någon funktion i kroppen. De enda den gör att ställa till med problem på somliga. Blindtarmen är en rest från vårat tidigare stadie i evolutionen, vi härstammar i grunden från aporna.

4. ja

5. samma lika, evolution.

6. I vårat solsytem är Jorden bäst lämpad för liv, atmosfär, temperatur, storlek och avstånd etc. Mars tex har knapt någon atmosfär, Markurius är galet varm, eller kall beroende på. Neptunus atmosfär består i största del av metangas. Det skulle inte riktigt funka för människan, eller andra livsformer som vi på Joden känner till. Men vad vet vi om liv i andra solsytem? Du ska tänka på att de finns miljontals stjärnor i våran galax, och miljontals galaxer utöver våran. Du ska tänka på hur stort och gammalt universum är, och hur unga och små vi människor och Jorden är. Då kanske du tänker, varför har vi inte blivit kontaktade av någon annan planet? Då ställer jag några motfrågor, hur länge har jorden/människan funnits? Hur länge har vi sökt kontakt från yttre rymden? Hur långt i universum har vi färdats i farkost? Tänk på det så inser du att chansen att vi ska få kontakt/bevis är ganska liten.

7. Om man tror på en högre makt men inte Gud, så kan de ju helt enkelt vara så att man inte vill tro på det som står i exempelvis bibeln eller koranen och därför nöjer sig med att säga högra makt.

 

#75 Törnrosa up yours, jag ska till Nagiala! ;)

Anmäl
2008-11-06 14:11 #77 av: Mulla

#76 hehe Ja det skulle ju inte va fel!Flört

Anmäl
2008-11-08 18:15 #78 av: cqroline

Men herregud (ursäkta ordvitsen) vem bryr sig om ifall nån gubbe i himlen skapade människor ur lera och nyckelben eller om allt kom till efter Big Bang? Det som forskarna tror skedde vid Big Bang var inte så att alla planeter hamnade där dom gjorde och så vips började djur och växter ploppa upp, utan genom allt svavel från planeternas bildande kom regnet som bildade hav där liv formades. Vad som nu hände hände och det finns inget vi kan göra åt det, så varför bråka om vem som har rätt när ingen av oss uppenbarligen kan komma fram till bevis på att just deras teori är den rätta?

 

Anmäl
2008-11-08 18:42 #79 av: Mulla

#78 Fast nu är det ju ingen som har "bråkat"/"tjaffsat" om vad som är rätt och fel utan vi har ju bara skrivit vad vi (var och en) tror..!

Du kanske ska läsa igenom inläggen innan du skriver!

Anmäl
2008-11-08 18:50 #80 av: Mulla

Disskutera lite får man vell? Flört

Anmäl
2008-11-08 18:50 #81 av: Mulla

Disskutera lite får man vell? Flört

Anmäl
2008-11-08 18:51 #82 av: Mulla

Oj det blev 2! SorryFlört

Anmäl
2008-11-08 21:18 #83 av: cqroline

Jag menar bara att det inte finns någon anledning att argumentera emot, eftersom det inte leder någonvart.

Anmäl
2008-11-09 00:03 #84 av: Mulla

#83 Det håller jag med om!

Anmäl
2008-11-09 10:35 #85 av: Maria

Inget vet med säkerhet. Varför skulle inte t.ex Gud kunna ligga bakom "Big Bang"? Att skapelseakten tog en vecka tror jag personligen bara är symboliskt.

Detta går säkert att diskutera i "evighet" haha.

/Maria

 

Anmäl
2008-11-12 21:17 #86 av: rackartyg

TS har du nån gång tänkt på att det kanske inte finns någon förklaring?

Det är bara människan som är dum nog att lägga en massa tid på att fundera på livet istället för att bara leva det medans man har det.

 

Anmäl
2008-11-13 10:01 #87 av: Margareta

Återigen är vi rörande överens du och jag rackartyg

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-12-02 17:42 #88 av: [Yoe-Yoe]

1. Hur kom jorden till?
Kan varit genom big bang, men det är så omöjligt att veta så jag tänker inte äns tänka på det. Dock tror jag som innan sagt inte att någon "Gud" knåpade ihop det hela och som även sagt innan, vart ifrån kom denna "Gud"?

2. Hur kom djuren till?
Evolutionen

3. hur kom människan till?
Evolutionen

4. tro du på Bigbang??
vet för lite om bigbang för att kunna yttra mig.

5. hur kom alla träd och växter till??
Evoulutionen

6. varför finns det inte liv på andra planter i närheten,varför ska gjorden vara den enda plant med liv på??
För att solen är för nära bland annat. Jag tror det finns liv på planeter i andra solsystem.

7.tro det finns en högermakt(hört många icketronde säga,att dem tro det finns en högermakt, men det är inte Gud,varför kan det inte vara Gud??
Jag tror inte det finns någon högre makt, däremot tror jag på att det finns någon typ av världssjäl.

Anmäl
2008-12-03 05:57 #89 av: Kiowa

#1 med tanke på din fina förklaring så kan det ju lika gärna vara Ask och Embla som är det första människorna på jorden:)

Anmäl
2008-12-03 13:19 #90 av: bettis69

Jag tror Gud är smart. Jag tror han ÄR vetenskapen bakom evolutionen. Många saker i bibeln är symboliskt beskrivet. Som tex att Gud skapade jorden på 7 dagar. Om man läser i bibeln så står det också att en dag är som tusen år för Gud och tusen år är som en dag.

Jag tror Gud skapade intelligens i livet från början, tex i bakterier och celler osv, därmed evolutionen.

Men jag tror på Gud att han står bakom allt.

Anmäl
2008-12-03 20:39 #91 av: Danelius

LÄSHÄR!

 

Vi har haft "fakta" om jorden i skolan och detta kan jag svara på frågorna:

 

kan ni svara på dessa frågor

1. Hur kom jorden till? Den kom så kallat fram genom "Big Bang" LOL

2. Hur kom djuren till? Som partiklar klumpade ihop sig och blev alger och växter... Sen blev det syre då kom det djur så som bläckfiskar med mer! (Mest skaldjur)

3. hur kom människan till? Djur och så utveckladades likaså apan som fick större hjärna och blev smartare det är det som vi är idag! ("Ap" garvar åt detta i skolan med mina kamrater)

4. tro du på Bigbang?? NEJ

5. hur kom alla träd och växter till?? Forskarna tror att när det kom ljus när på jorden så började det växa fram alger som blev till genom patiklar (Kanske stämmer till en viss del eftersom "patiklar" finns)

6. varför finns det inte liv på andra planter i närheten,varför ska gjorden vara den enda plant med liv på?? Dom andra planeterna är trogligen för långt bort från solen eller för nära (Men finns fler planeter som vi inte upptäkt en)

7.tro det fins en högermakt(hört många icketronde säga,att dem tro det finns en högermakt, men det är inte Gud,varför kan det inte vara Gud?? tioåringen förstår inte vad du menar! =(

Just Bigbang och att människan har varit apor tycker jag låter helt otroligt: Elle hur!

 

 

 

Och nu för att tydlig göra beviset att gud finns! Sök på youtube www.youtube.com   Sök sedan på: Dancing angel : Du kommer få se MÅNGA fantastiska videos!

 

Sedan: Ni kanske hört talas om Mosef? Som det står om i biblen som vandrade från egypten till nuvarande Saudi arabien. Men efter honom kom farao med sin armè och när mosef och "hans folk" vandra ut stängdes öppningen i havet. Och armé med farao dog.

 

Sedan har man hittar ben från hästar och människor sköldar, vapen och krigs vagnar som egypterna hade.

 

Kan ni förklara detta är ni inte dåliga!!!!

 

 

 

Anmäl
2008-12-04 04:21 #92 av: Ijin

#81 Sägner berättas många gånger, och varje gång den berättas ändras något. Jag förnekar inte att någon som hetat Moses inte har funnits, bara det att han delade på haven;)

Anmäl
2008-12-04 19:45 #93 av: stevoreeno

 

1: big Bang

2: evolution

3: *Se svar 2 (människan är ett däggdjur, om än med dålig insikt om detta)

4:ja, jag tror också att de som skrev bibelns skapelse-berättelse hade trott på bigbang-teorin om de fått den presenterad för sig. jag tror att de syftar till bigbang men eftersom de inte kunde förklara exakt hur jorden skapades valde de att berätta det med liknelser.

5: evolution

6: på de andra planeterna saknas förutsättningar för liv (luft, rätt temp. etc.)    hade gud skapat vårat solsystem hade han ju kunnat placera liv på alla planeter?

7: jag inser att människan inte är den högsta makten, det finns mycket förutom gud som är en högre makt; t.ex solen

8: (motfråga till fråga 7) även om det finns en högre makt "gud" en "masterplan" för universum så är det ju möjligt att vi inte är en del av den utan bara en obetydlig slump i periferin

Anmäl
2008-12-04 21:07 #94 av: Danelius

Vad är det som händer världen över då? Hur kan ni förklara alla under som händer?

 

Använd "vetenskapen" då och förklara det här!

 

Det började med att jag var på Öland på en kristen camping som heter Lutorp´s camping.

 

På denna camping finns det ett stort tält som är uppsat varje sommar. Där man har möten m.m.

 

Denna dag så var det några missonärer från U.S.A som hade kommit för att berätta om under och be m.m.

Och jag ska berätta nu ETT av dom undren dom berättade.

 

Det började så här:

Det var en flicka ca: 5 år gammal. Som hade hjärn canser.

Tuvär så dog denna lilla flicka i sin canser. Och flickan var med i den församlingen som missonärerna var med i. Så när dom fick veta det (Straxs efter att hon dog) så sa dom till dom andra i församlingen.

 

-Ni ska be och be varje dag till flickan börjar leva igen...

 

Det gick några dar och församligen gjorde som dom skulle. Och sen när flickan skulle till sjukhuset för dom skulle ta ut hennes organ.

 

GISSA VAD SOM HÄNDE DÅ?! GISSA! Tror ni inte att flickans hjärta började slå igen och att hon än lever idag?

 

Så om detta nu inte skulle vara sant? Varför slösade missonärerna massa pengar på att åka till Svergie och berätta nåt som inte var sant?

 

Hade dom redan upptäkt att Gud inte fanns och ville inte göra dom kristna i Eropa besvikna?

 

Eller vad? Kan ni förklara? Vad kan detta berott på VAD?

Anmäl
2008-12-04 21:18 #95 av: stevoreeno

#94

det var någon som berättade detta för dig alltså?

om det verkligen är sant är det ju enklare att dokumentera det(på t.ex video) än att åka till öland och berätta det för folk? är övertygad om att om någon har dokumenterat ett mirakel, så skulle det få massivt utrymme i media...

Anmäl
2008-12-05 02:40 #96 av: Ijin

#95 Håller med

Anmäl
2009-01-03 20:55 #97 av: Danelius

En tanke som slog mig som tioåring (snart 11 XD) var så här:

 

Kan man inte fatta samman vetenskapen och gud som ett pussel??

Jag menar för länge sedan skrev faktiskt några människor boken biblen. Och, ja kanske att gud "sagt" till dom hur jorden skapades.

Men det kan både vara mäniskorna som "tolkat" orden fel... Jag menar om du bodde i sverige på stenåldern och någon berättat för dig hur en bil-motor fungerade i exakta detalj kanske du skulle blet lite "förvirad".

 

Dom kanske skrivit ner det på ett sätt som dom tyckte låte rimligt...

 

För ingen skulle ju knappast tro på dig om du berätta att det fanns "bilar" för 2000 år sedan...

 

Dom kanske skrev ner det på ett annat sätt eftersom dom inte visste hur det egentligen "var"

 

Jag menar... Gud kanske skapade "Big bang" själv?  och allt sånt där annat...

 

Ni säger ju att universum fortfarande växer... Men kan det inte vara Gud som skapar mer och mer hela tiden?

 

Jag tycker man borde på ett vis ändra biblen i sina tankar på lite detaljer även själv som kristen...

 

Det finns som mycket fakta egentligen som bevisar allt det här liksom...

 

 

Jag menar det kan vara gud som skapat allt till och med Big bang.

 

 

Vetenskapen och Gud faller saman där... På EN PUNKT! ( och en rimlig sådan)

 

 

Anmäl
2009-01-03 21:00 #98 av: Maria

Jag tycker du har kloka funderingar...

/Maria

 

Anmäl
2009-01-16 02:48 #99 av: savedbygrace

#95 & #96. Jag delar inte den uppfattningen..

Helt enkelt för att kristen tro inte är politiskt korrekt och därmed inte av intresse för media (såvida det inte handlar om att driva med Jesus eller dumförklara kristna. Det tycker gemene svensk är mycket roligt. Därför tycker media det också).

Jag tror inte att det handlar om att människor inte vill höra om det övernaturliga. Det är hur inne som helst med allt som har med spiritism, ockultism, healing, seanser och jag vet inte vad att göra. Det är spännande och dunkelt och det fascinerar människor. Därför fascinerar det media också. Så enkel är ekvationen.

Människor vill inte att kristendomen ska vara relevant, därför är den inte heller det. Människor vill vara andliga, men inte kristna. Och allmänt känt är att männskan har en tendens att se det hon vill se och det som stämmer överens med det hon bestämt sig för. Det krävs ett medvetet val för att överhuvudtaget försöka förhålla sig objektiv inför sådant som innebär ett hot mot de egna uppfattningarna. Och det är uppenbart att svenskar i allmänhet väljer vad som passar i fråga om andlighet; övernaturliga ting får gärna ske under en seans, men inte under en kristen konferens. Healing är superhäftigt, men Gud kan inte hela.

Ändå händer det hela tiden och det finns hur många som helst som vittnar om det. Jag har själv en vän och har hört talas om betydligt fler som blivit helade och sedan kommit tillbaka till läkaren som inte kunnat förklara det på naturlig väg. Det omöjliga sker; ben växer ut, människor får synen tillbaka, obotliga sjukdomar försvinner. Förvisso är helanden och andra under vanligare i andra delar av världen - antagligen för vi i väst mer eller mindre "avskaffat" behovet av dem. Vi kanske ber om dem men har alltid en plan B; vi kan gå till en doktor när vi är sjuka och vi kan handla mat om vi är hungriga. Människor som inte lever i lyx och överflöd har förmodligen lättare att sätta sin tillit till Gud, och en sann tillit kommer Gud att svara på. Men det var en parentes. Poängen är att under sker i olika former; Gud helar, Gud låter det otänkbara ske, Gud förser. Och om Gud verkligen finns är ju sådant något att förvänta sig snarare än tvärtom.

Därför ser jag inte varför man ska förstora upp och kommersialisera det hela - och tänk efter, skulle det i ärlighetens namn få något genomslag? Alla övernaturliga händelser går av den som vill att bortförklaras, den saken är klar. Det handlar alltså om vad man vill bortförklara och inte. Man vill inte bortförklara healing eller häxkonst. Därför uppmärksammas det. Man vill mer än någonsin bortförklara Gud.

Anmäl
2009-01-26 23:38 #100 av: Zabbio

Det kn väl hända att en makt hade något att göra med att allt var på plats vid ''big bang''. Och att evolutionen tar över efter det.

Eller att det är en slump.

Eller att utomjordingar från en planet vi inte är utvecklade nog att komme till, kom hit och lämnade spår efter sig, som sedan blev myter, sedan religion.

Eller att jorden och våra liv bara är en dröm i en drakes tankar.

Eller, eller, eller...

Någonstans måste man välja vad man tror, eller så väljer man inte utan bara tror.

Många kristna ser tecken på att gud finns. Många hedningar ser tecken på att deras tro är rätt. Ateister letar inte tecken.

Anledningen till att jag inte tror på gud och jesus är att för mycket av grunden i biblen går emot min egen världsuppfattning och motsäger så mycket av det jag känner och ''vet med mig''. Jag har en helt annan tro, som passar in mycket bätre i min värld.

Anmäl
2009-01-27 00:40 #101 av: Ijin

#99 Inte stämpla mig så, för det är faktiskt inte min uppfattning, och det jag skriver är helt enkelt det som är logiskt, jag är inte speciellt andlig, och har inget problem med kristendomen egentligen, det skulle väl vara bibeln som har sina svaga punkter, men den är ju 2000 år gammal..

Jag kan mycket väl tro att healing och dyl. fungerar, men det är ändå inte speciellt revelant för mig, eftersom jag inte behöver det eller sätt det... Det får samma vilkor som gud får, om det finns, så får det visa sig...

Inget emot allas religon, men är intresserad över hur man löser moral konflikter och dyl när man har en relgion vars regelbok inte riktigt håller år 2009..

Anmäl
2009-01-27 14:17 #102 av: Tzatu

99#

Jag håller inte med. Jag tror att att det är många som vill få sin tro bekräftad. Det finns ju trots allt väldigt många kristna i välden, så jag tror definitivt att en sådan sak som att små flickor återvänder från de döda har ett nyhetsvärde. Lite då och då dyker det ju upp "tecken" i form av smutsiga fönster som ser ut som jungfru maria m.m och dit vallfärdar ju folk och det får mycket mediauppmärksamhet.

Anmäl
2009-02-09 12:10 #103 av: savedbygrace

#102

Jag har inte hört om små flickor som återvänder från de döda, och det var inte heller den typen av under jag talade om. Jag är inte främmande för att det kan ske, men jag ser det som att uppståndelsen från de döda kommer att ske vid Jesu återkomst. Däremot kan Gud hela och upprätta människor på olika sätt här och nu, eftersom hans rike är delvis här redan nu. Jesus helade människor på olika sätt när han gick på jorden; både fysiskt och andligt. Vi kristna är kallade att vara hans "kropp" här på jorden tills dess han kommer tillbaka och han har gett oss av sin Ande för att han ska kunna vara med oss "alla dagar till tidens slut". Därför kan Jesus göra sitt verk genom oss här och nu, när vi ber i hans namn. Han vill upprätta människor också idag, och det är det jag menar sker hela tiden runtom i världen (Också i Sverige).

Angående nyhetsvärdet menar jag såhär: Skulle jag jämföra det utrymme nyandlighet resp kristendom får i media är det häpnadsväckande ojämnt fördelat. Jag kan bara tala för mig själv, men det är ytterst sällan jag ser att media ger någon uppmärksamhet till kristnas berättelser om hur Gud gripit in i deras liv. Ändå vet jag att det sker hela tiden!

Det är alltså (uppenbarligen) inte de övernaturliga fenomenen som är problematiska för folk, utan att den som ligger bakom skulle vara Gud själv. Nej, det är närmare till hands att förlita sig på krafter vi inte har en aning om var de kommer ifrån eller om de överhuvudtaget är goda.

Som sagt: alla händelser man vill bortförklara går att bortförklara av den som vill. Eftersom spiritism, ockultism, healing och annan nyandlighet är mer intressant är människor villiga att köpa det mesta, därför ges det också utrymme i media. Så enkel är ekvationen.

Anmäl
2009-02-09 22:09 #104 av: Sukram

#91

citat: //Just Bigbang och att människan har varit apor tycker jag låter helt otroligt: Elle hur!//

Vill bara tillägga att ingen anser att männsikan har varit apor, däremot anses människan och aporna dela gemensamma förfäder.

Big bang är det teori som idag bäst stämmer med det vi har observerat och vet om universum. Big bang förklarar varför universum utvidgas och varför fenomen som rödförskjutning finns tex.

Anmäl
2009-02-09 23:14 #105 av: Sweelin

Alla djur i världen anpassar sig efter den omgivning dom bor i, för att överleva - Vi utvecklas hela tiden!

Precis som med aporna och människorna :) - Vi har utvecklats!

Den teorin tycker jag låter klok :)

Mvh Elin

Anmäl
2009-02-10 22:17 #106 av: Masamo

Jag tror inte att det finns någon Gud. Isåfall skulle inte världen se ut som den gör.. se bara på alla sjukdomar, HIV, cancer m.m.. Då skulle folk få dö naturligt och inte på detta vis. Och alla krig.. nej, att det finns någon Gud, det kommer jag aldrig att tro.

Jag tror på Ödet däremot. Och reinkarnation. Glad

Anmäl
2009-02-10 22:37 #107 av: Maria

#106

Hur dör man om man "dör naturligt" som du skriver? och inte genom sjukdomar och olyckor...?

/Maria

 

Anmäl
2009-02-10 22:48 #108 av: Margareta

Varför skulle allt vara perfekt om Gud finns?

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-02-11 02:27 #109 av: ejn04013

Jag tror på evolutionsteorin vilket ju bevisats rent arkeologiskt. Den förste personen som var inne på den teorin var Charles Darwin och han fick ju mycket motstånd för sina teorier men arkeologin har bevisat att dessa stämde.

Anmäl
2009-02-11 11:26 #110 av: Margareta

Darwin blev kristen innan han dog - vet någon något mer om det?

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-02-11 11:34 #111 av: Maria

Googlade lite...

http://w1.380.telia.com/~u38010778/darwin.htm

Ganska intressant. Vissa tror att det är en Kristen skröna att Darwin bliv Kristen mot slutet.

För egen del så har jag aldrig förstått vad som krockar mellan Darwins teorier och Kristendomen. Jag anser att hans teorier är en förklaring på skapelseakten. För Gud finns inte tiden. Allt beskrivs symboliskt med sju dagar. Skapelseakten kanske pågår ännu. Arter ändras och anpassas hela tiden, även jorden. (Det är bara människorna som fortfarande är lika korkade och förstör så mycketSkrikandes)

Jag förstår som sagt inte varför Darwins teorier skulle motsäga sig Kristen tro.

/Maria

 

Anmäl
2009-02-11 12:55 #112 av: Masamo

#107 Genom en hög ålder kanske? Vi lever ju inte hur länge som helst, tyvärr.

Varför ska det inte vara perfekt om han finns? Han skulle väl villja folk gott, och inte elände?

Anmäl
2009-02-11 13:06 #113 av: Maria

#112

Det finns ingen som dör genom hög ålder utan det är något/några organ som sviktar/blir sjuka osv. Vad skulle vara hög ålder i så fall? Skulle alla bli ex 88 år? Hur kul vore det på en skala...?Flört

Jag tror inte det skulle vara särskilt lyckat med en helt igenom perfekt tillvaro. Hur skulle man då kunna glädjas?

/Maria

 

Anmäl
2009-02-11 13:13 #114 av: Masamo

#112 Det vore väl kul om alla blev gamla! Det önskar jag mitt barn och alla andra människor med. Jag kan allt glädjas med en perfekt tillvaro. Varför inte? Jag gläds inte med alla sjukdomar, och människor som dör alldeles för tidigt.

Organen, och allt som håller en levande, har tydligen en livslängd. Och det betraktar jag som en naturlig död, när de ger sig.

Anmäl
2009-02-11 13:25 #115 av: Maria

#114

Det är väl ingen som gläds med sjukdomar och för tidig död. Där missuppfattade du mig rejält.

Jag menar att om man aldrig har upplevt sorg/vara ledsen/oro/problem, hur ska man då kunna uppskatta det härliga i livet?

/Maria

 

Anmäl
2009-02-11 13:31 #116 av: Masamo

Ja, i denna fråga kommer vi ialla fall ingenstans! Flört

Anmäl
2009-02-11 13:55 #117 av: Sukram

#111

om man läser vidare på den sajten du länkar till och läser här http://w1.380.telia.com/~u38010778/blevdarw.htm
så verkar ju hela historian fabricerad. Sen kan man ju alltid se det som så att på Darwins tid så föddes man in i statskyrkan och dog som medlem i kyrkan, någon religionsfrihet existerade inte så på sätt och vis vara alla "kristna".

Däremot var Darwin under sin livstid totalt ointresserad av att försvara sina rön eller debattera med den tidens präster för han brydde sig inte om vad andra tyckte.

Anmäl
2009-02-11 16:41 #118 av: Sweelin

Att Darwin kunde ha blivit kristen är ju inte helt osannolikt :)

Det var ju andra förhållanden på hans tid, speciellt inom kristendomen.

Mvh

Anmäl
2009-02-11 16:41 #119 av: Sweelin

Att Darwin kunde ha blivit kristen är ju inte helt osannolikt :)

Det var ju andra förhållanden på hans tid, speciellt inom kristendomen.

Mvh Elin

Anmäl
2009-02-11 17:41 #120 av: Sweetelle

# 111, 117 & 118 Många kristna kreationister upplever ju att Darwins teorier är i konflikt med bibelns skapelseberättelse, så för dem känns det väl som en återupprättelse om Darwin skulle ha tagit avstånd från sina teorier och blivit kristen på sin dödsbädd. Det skulle ju inte vara relevant för vetenskapen, för det är ju teorierna och inte Darwins tro man undersökt, men som sagt många kristna gillar nog tanken på att inte ens Darwin trodde sig själv när han dog, vilket alltså i vart fall hans familj säger inte är sant. Dock var hans hustru djupt troende och han ville egentligen inte göra något som skulle vara jobbigt för henne...

Anmäl
2009-02-11 22:45 #121 av: MinLillaHamsterJill

1. Big Bang.

2. Eftersom att jorden har funnits i cirka 5000 miljarder år (typ, vet inte exakt för det vet ingen.) och då så förändras och utvecklas saker. Har du tillexempel tänkt på ett grodyngel? De förändras. Samma sak med människor, djur och allt annat. Djuren har utvecklas från små bakterier och blivit det som de är nu.

3. Samma sak som med djuren.

4. Det är vetenskapligt bevisat att det har hänt en stor smäll för länge sedan, och jag tror inte att någon bara hittade på att nu ska jorden finnas och vipps så fanns den.

5. Ungefär samma som med djuren och människor (UNGEFÄR!)

6. För att ingen annan planet, som vi kan se just nu (förutom en) har sånna förhållanden till solen att dom kan ge liv. Mars är den planeten som är troligast att det kan komma liv på efter jorden.

7. Denna frågan förstår jag inte.

Det här är ju såattsäga MIN åsikt. Men jag har inte sagt att alla andra måste tycka så, jag tycker att det här låter troligast.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.