Böneämnen

Tacksägelseämnen

2008-05-03 10:42 #0 av: Frualbertsson

Jag tycker att vi behöver en speciell tråd med våra tacksägelseämnen. Det sker ju så mycket i våra liv hela tiden som vi är tacksamma över att Jesus har hjälp oss, gett oss bönesvar osv.

Vi kan väl skriva här när vi är tacksamma över något, så blir det till uppmuntran till andra + att Jesus upphöjs!

 

Jag kan börja med att skriva att min man och jag är så tacksamma idag för att vi fått en ny båtplats. Vi har en liten som räcker till en eka, men sedan vi skaffade vår 6 meters båt så har vi bett om att få en större. Det är jättelång kö på platserna, men nu helt plötsligt fick vi en och det snabbt! Precis lagom till säsongen med =)

Dessutom fick vi den på bästa platsen i hamnen och det fanns trappsteg och lampa precis vid vår plats. Jesus han ger alltid det som är mycket bättre än vad vi ens kan föreställa oss! =)

Tack Käre Jesus för att du bryr dig om våra liv in i minsta detalj!

Anmäl
2008-05-03 10:45 #1 av: Frualbertsson

Slänger in ett tacksägelseämne till. Jag fick tid hos en läkare (specialist) trots att alla säger att han inte tar emot fler patienter, hans patientlista har varit full i många år! Men när jag ringde fick jag en tid, och den inom 2 veckor!

Inget är omöjligt för dig Herre! Tack!

Anmäl
2008-05-03 10:49 #2 av: Frualbertsson

Rent allmänt vill jag tacka Jesus för vårt äktenskap, att vi har det så bra och att jag är så lyckligt tillsammans med min man. Att min arbetsplats är lugn och bra nu, att agressioner och svordomar inte förekommer längre. Så vill jag tacka för att det i Ordet står att "Du och ditt hus ska bli frälst" det tar jag som ett löfte och ber in i att det ska ske! =)

Anmäl
2008-05-03 17:20 #3 av: kajsa56

bra initiativ!

jag vill tacka för att vår son kommit hem hel och hållen efter en resa till USA, alltid skönt att höra rösten på honom igen efter en veckas tystnad. :o)

Anmäl
2008-05-03 18:59 #4 av: Margareta

Jag vill tacka för att vädret var underbart idag med tanke på den stora Jesusfestivalen som går av stapeln utomhus i Stockholm.

Det regnade och var kallt igår - idag är det varmt och soligt...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-05-03 20:22 #5 av: tinaoskarsson

Är tacksam för så mycket! Denna veckan hade verkligen potential att bli en av de värsta i mitt liv, men sak för sak har Gud ordnat till det bästa. Det jag framförallt har behövt har varit tid och det bar sig inte bättre (eller heter det kanske sämre?) än att jag fick hela eftermiddagen den 1:a maj ledig från stress o jäkt!

Dessutom har det varit massa positiva saker som hänt med vårt examensarbete idag. Viktor tog bilder som blev helt suveräna, inte minst tack vare att det var massa folk ute på cykelvägen han fotade. Vi har strukturerat en massa så det börjar närma sig slutet med stormsteg! Härligt när det nu ska in på måndag!

Anmäl
2008-05-03 20:45 #6 av: jezzi

Kan ju passa på att tacka för den här fina dagen och Jesusmanifestationen som var idag. Tack för att du var med oss idag Jesus, och för att vi fick se vilken stor mångfald det är, alla församlingar men att vi ändå är enade genom Dig. Tack för att vi får göra ditt namn känt.

Tack också för att jag fått bli frisk!

I Jesu namn Amen!

Anmäl
2008-05-03 20:51 #7 av: Frualbertsson

#3 Vad skönt, det är ju alltid lite oroligt när ens nära är långt borta, även om man försöker att lägga dem i Guds händer. Åtminstone är jag sån. =)

Anmäl
2008-05-03 21:12 #8 av: Linn

Jag vill tacka Gud för att han var med mig när mitt och Daniels förhållande tog slut efter 4 år och 7 månader. Jag var väldigt beroende av honom men efter att ha gråtit i två dagar kunde jag släppa det och inse att det var bäst såhär och jag kunde resa mig igen, väldigt mycket starkare. Tack för att du fick mig att inse att vårat förhållande var bra.

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-05-05 08:32 #9 av: Frualbertsson

Jag är tacksam över att de sista 4 dagarna då jag och min man varit lediga har vi haft fint väder nästan hela tiden. Det har gjort att vi har haft en fantastiskt fin ledighet, och min man har kunnat jobba på vår båt en massa. Det är så härligt nu i vårsolen, att man bara kan glädjas åt att vår Herre ännu en gång låter allt blomma!

Anmäl
2008-05-05 12:40 #10 av: kajsa56

Jag instämmer i tacket för vårt härliga vårväder! Vi har också kunnat jobba ute på tomten en massa de senaste dagarna. Idag skiner också solen och det är ganska varmt ute! hääärligt!! :)

Anmäl
2008-05-06 00:49 #11 av: tinaoskarsson

Nu är äntligen examensarbetet inlämnat för en första genomgång. För första gången på evigheter har jag inte dåligt samvete för att jag sitter en stund framför Internet istället för att plugga. Är så tacksam att Gud varit med o peppat mig när jag inte fått så mycket uppmuntran ens från honom jag skrev arbetet med. Vi blev färdiga i rätt tid trots att alla odds var emot oss! Men när Gud är för en, vad kan då stå emot en?!?! Inget och ingen!

Anmäl
2008-05-06 08:16 #12 av: Frualbertsson

#11 Grattis till ett bra arbete vännen! Och du har ju helt rätt, vem kan stå emot? INGEN! =)

Anmäl
2008-05-06 08:34 #13 av: Frualbertsson

Jag är tacksam idag över att min lilla mamma som fyllde år igår mår bättre och verkar ha tagit till sig idén om LCHF. Hon ska nog småbörja, och det vet jag att det kommer hennes mage må bra av, och vikten kommer att bli hjälpt av detta med! =)

Tack Käre Jesus för att du leder mamma till flera olika källor som talar om denna kostens fördelar.

Anmäl
2008-05-08 11:21 #14 av: Frualbertsson

Ja då går det bra att fylla på med dagens tacksägelseämnen! Skrattande

Anmäl
2008-05-08 14:49 #15 av: tinaoskarsson

Idag är jag särskilt tacksam över goda vänner och den helige Andens närvaro och inflytande. Är tacksam över att jag inte har fullkomlig panik utan kan hålla mig lugn trots all osäkerhet om framtiden.

Anmäl
2008-05-09 11:15 #16 av: tinaoskarsson

Om ni visste hur tacksam jag är för att jag o maken fått styrkan att sluta röka! Nu kan jag utan att tveka ge en större slant i kollektboxen, vilket visat sig mycket positivt för vår ekonomi! Snacka om att få ha bytt en dålig vana till en god!! Tack gode Gud för styrka, stöttning och välsignelser av alla slag!!

Anmäl
2008-05-09 16:05 #17 av: Skadlig

Jag är tacksam för att jag fick lov att träffa min hustru.

Anmäl
2008-05-10 01:06 #18 av: mumsan

Skrev en massa tacksägelseämnen här men det blev bara error! Återkommer

Anmäl
2008-05-13 09:30 #19 av: Frualbertsson

Idag är jag tacksam över att jag har ett arbete att cykla till, att jag har mat att äta, att jag har en kropp som fungerar, att jag har vänner och en man som älskar mig. Att jag har Helig Andes vägledning, Faderns omsorg och kärlek och Jesus vid min sida =)

Anmäl
2008-05-13 12:07 #20 av: tinaoskarsson

Amen!

Anmäl
2008-05-13 20:33 #21 av: Frualbertsson

Jag är så otroligt tacksam över att jag är frälst. Mitt liv före finns inte längre, jag är inte samma person, jag är en ny skapelse, och allt har bara blivit till det bättre sen Allhelgonahelgen 2005.

Jag är tacksam över att tomheten är borta, jag behöver inte bevisa något längre, jag är älskad som jag är och pga det så vill jag bli bara bättre och bättre hela tiden. Jag vill utvecklas, men känner inget tvång. Ja hur ska man förklara... =)

Jag är helt enkelt så fantastiskt lycklig över att ha funnit sanningen - Jesus!

Anmäl
2008-05-13 23:49 #22 av: mumsan

Gör ett nytt försök idag med tacksägelseämnen jag har men fortsätter i min tråd :Gud hör bön.Flört

Anmäl
2008-05-14 08:17 #23 av: tinaoskarsson

Jag har två jobbintervjuer den här veckan att se fram emot. Är så tacksam att Gud ordnar och fixar så att jag slipper. De här jobben har jag inte ens skickat in en ansökan på utan det bestämdes över telefon att jag skulle träffa dom. Jag är en av de tre i klassen som inte har något jobb ännu, vilket innebär att det inte är särskilt många att konkurrera med. Skönt att Gud har detta i sin hand!

Anmäl
2008-05-24 13:47 #24 av: Frualbertsson

Jag är så tacksam idag över att jag lärt mig att det är genom prövningar och tuffa stunder som jag växer i tro. När det är som jobbigast och jag känner mig övergiven, förvirrad osv, låter jag då bara Jesus ta del av allt, lämnar över allt till Honom så blir jag helt löst. Jag kan ärligt säga att jag växt den sista veckan och är sååå lycklig och glad i Jesus, och detta trots att jag inte ser med mina egna ögon en förbättring i situationen.

Jag bara vet att det är bättre, och att Jesus aldrig lämnar min sida hur det än ser ut! =)

Anmäl
2008-05-26 14:12 #25 av: Margareta

Tillit är något som är svårt - men ack så viktigt att våga lära sig...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-05-26 21:37 #26 av: Hattagospel

Jag vill tacka alla som hjälpt till med förbön. Johannas situation har kraftigt förbättrats.

Skolskjuts beviljad till ht utgång DESSUTOM har vi blivit beviljade hjälp av Socialtjänsten att hyra lägenhet via det kommunala bostadsbolaget MittHem.

Helt apropå trots att jag inte vågat bedja om detta så verkar mycket av Jespers huvudbry börja lätta också. I höst flyttar han till pappa och börjar Häverögymnasiets lärlingsutbildning i Hallstavik. Hur coolt är det? Jag kommer sakna honom vansinnigt men det känns skönt att pappan tar ansvar för även våra barn. Det om något är ett stort tacksamhetsämne.

Min pappa var och kollade på Spectras (gospelkören jag sjunger i) gudstjänst i pingst - i min församling Hagakyrkans baptistförsamling (Sundsvall) - frikyrka. Han som svär i varannan mening. Han klarade av det bra. Jag är den första som är kristen på både mammas och pappas sida så det här är riktigt stort. 

Tack evige Far för att du tar hand om oss bättre än vi ens kan önska oss och bedja till dig om. Tack Herre för att du älskat mig först så jag kan älska andra. Tack för att du alltid förser oss med det vi behöver. AMEN

 

Anmäl
2008-05-29 20:41 #27 av: tinaoskarsson

Prisa Gud! Jag har efter flera försök äntligen klarat min tenta i matematisk analys! Nu kan jag faktiskt få ut en teknologie kandidatexamen imorgon. (Har fortfarande en tenta släpande innan jag blir ingenjör.) Så fantastiskt att Gud hjälpt genom allt!!

Anmäl
2008-05-29 22:40 #28 av: Linn

Jag vill tacka Gud för att han finns med mig även fast jag är fruktansvärt dålig på att be. Och för att han hjälpte mig att hålla mina nerver i chack så jag klarade min uppkörning idag.

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-05-30 00:03 #29 av: Conrad

För mig är varje dag ett bönesvar, det fins många små detaljer där man kan se att det fins en kontroll och styrning från Herren.

Men ibland när man tycker att man skall be lite extra på mårgonen för dagen, är det som att motståndaren vaknar och drar igång stora kanonen. Skrikandes

Anmäl
2008-05-30 00:30 #30 av: kajsa56

jag är så tacksam för det sköna vädret som vi fått! njuter av att få sitta på min altan och lösa korsord! ber samtidigt om lite regn... för det är enormt torrt ute nu!

Anmäl
2008-05-30 11:32 #31 av: Margareta

Hur tokigt det än låter är jag tacksam för min fraktur i armen - jag känner mig uppslängd på den ö jag länge sökt för att få den vila jag behöver.

Nu KAN jag inget annat göra än vila - även om jag både försöker och vill...

Herre tack för din omsorg som är så mkt större än vi kan ana.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-05-30 12:34 #32 av: kajsa56

kära vän.. har läst på KiF nu om din skada.. ja, för den som älskar Gud samverkar allt till det bästa - som det står.. underbart att du kan se det redan nu!

Herre - vi lägger Margareta i dina välsignade händer och ber om smärtlindring, läkedom och vederkvickelse på alla plan! Amen

Anmäl
2008-06-02 17:59 #33 av: Skadlig

#31 Tråkigt att höra att du har brutit armen men skönt att du kunde hitta något gott i det ändå.

Jag är tacksam för det fina vädret på Syréndagen i Karlshamn. Syrénerna var visserligen något överblommade men Kastellet var väldigt fint. Hade jag velat ändra på något så skulle det bara varit att jag hade tagit solkräm men det var nästan värt brännskadorna på armarna :)

Anmäl
2008-06-02 21:32 #34 av: marillo

Finns en massa att känna tacksamhet inför. Att familjen är frisk och stark och att vi mår bra på alla plan. Jag och mannen har jobb vi trivs med och att vi har möjlighet att jobba 3 resp 2 dagar i veckan tacka vare att vi har föräldrarpenning här i Sverige. Att slippa sätta barnen på dagis när de är 1 år känns väldigt befriande.

Känns också bra att känna Gud tala till mig nyligen. Jag hade fribiljetter till min träning och fick bara upp min kollegas namn. Var lite tveksam då jag vet att hon många gånger sagt att det räcker för henne med löpning. Jag kände mig dock "tvungen" att ge henne en fribiljett och det gjorde jag tillsammans med en minichokladask med hjärtan. Då visar det sig att hon börjat få problem med ett knä och letade andra träningssätt samt att hon några dagar känt sig lite down och så kom jag där som en räddande ängel. Inte nog med att hon blev jätteglad, jag fick en träningskompis också för nu har hon köpt träningskort. Nu kör vi 2 dagar i veckan, helt underbart.

Anmäl
2008-06-03 00:13 #35 av: Frualbertsson

Idag är jag oerhört tacksam över goda vänner. Det är svårt att finna riktiga vänner, och jag tror att min man och jag har fått ett par =) Det känns stort!

Anmäl
2008-06-03 21:50 #36 av: Hattagospel

Idag vill jag tacka Gud för att vi fick en sån härligt fin dag när vi hade avslutning på Kyrkis för terminen. (Hagakyrkans öppna förskola i Sundsvall).

Det var underbart väder, glada människor och vi fick t o m presenter av föräldrar, barn och morföräldrar. En vacker flaska som man har värmeljus i och en vacker liksom spetsig pilkorg med marueriter i. Jag blir så oerhört tacksam för att jag får möta dessa fantastiska människor varje tisdag och att jag får betyda något i deras liv - för i mitt liv är de väldigt viktiga.

//Harriet

Anmäl
2008-06-04 20:52 #37 av: Linn

Jag vill tacka gud för att jag för tillfället mår relativt bra och att jag verkar gå i medvind istället för motvind.

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-06-04 23:49 #38 av: Frualbertsson

Jag är tacksam över att Gud har sådan omsorg. Fick nyss veta att det ska startas ett kooperativ, förskola, här i bygden och att de vill ha mig i köket där =)

Där ser man att oro behöver man inte befatta sig med, Herren förser alltid. Och det är så sant som står i Ordet: Mina vägar är inte era vägar, mina vägar är högre än era vägar.

Tack käre Jesus för din omsorg.

Anmäl
2008-06-05 13:23 #39 av: Hattagospel

Jag vill tacka Gud för även en fantastisk våravslutning med Spectra Gospel igår kväll. Jag vill tacka för att jag har fått två jobberbjudanden och jag vill tacka för att min son Jesper tagit ett nytt stort steg i sitt liv.

Jag vill samtidigt be om förbön för min son Jesper, han har Aspergers, så att Gud är med honom hela tiden och hjälper till att han får möta rätt människor, hittar den utbildning han vill gå.

Tackar också Gud för att Jespers pappa är redo att ta lite ansvar för även våra barn.

I Gud hittar vi styrkan och i Honom finner vi ro. 

 

Anmäl
2008-06-05 17:52 #40 av: Skadlig

Jag vill tacka Gud för att jag igår tillsammans med min blockflöjtstrio fick spela lovsånger.

Anmäl
2008-06-05 23:53 #45 av: Frualbertsson

Ännu en dag som jag är otroligt tacksam över att jag har Jesus, slipper vara förvirrad och argsint i största allmänhet. Lugn och glad för att jag har hittat vägen =)

Anmäl
2008-06-06 01:23 #46 av: Santhe

#45

Amen!

 

Anmäl
2008-06-06 12:32 #47 av: tinaoskarsson

Rauija. Ja, vi är seriösa. Vi har alla sett hur livet ter sig utan Gud och med Gud. Vi är tacksamma för att vi ser en positiv förändring i våra liv, att saker faktiskt går mer "på räls" med Gud i centrum av ens liv.

För övrigt är jag helt övertygad om att Hattagospels son inte fått Aspergers av Gud. Du missar att vi också ser djävulen som en verklighet. Sen kan man fråga sig ibland varför Gud tillåter de onda krafterna att härja.

Gud var vid min sida när jag började röka och när jag slutade. Att jag började röka var mitt eget beslut, liksom beslutet att sluta. För mig är det heller ingen synd att röka, men det är hemskt onödigt. Grattis till at du själv lyckats sluta! Det är ju också ett skäl till att vara tacksam, att Gud skapat dig så viljestark att du lyckas sluta alldeles själv! =D

Anmäl
2008-06-06 14:10 #48 av: Rauija

#47

Försök förstå att gud inte finns i min värld.
Min styrka är min egen.

Ok.. så satan gav en kristen mor en sjuk son?
HUR kan man tro på gud efter det?

 

Anmäl
2008-06-06 16:49 #49 av: Santhe

#47

och förstå att Gud finns i våra liv precis lika mycket som han inte finns i ditt.

 

Anmäl
2008-06-06 17:01 #50 av: tinaoskarsson

#48 Jag vet inte hur hattagospel ser på den saken och jag låter henne svara på det alldeles själv. Använder en annan fråga som du säkert är minst lika fundersam över: Hur kan man tro på en gud efter att man blivit våldtagen år ut och år in av en äldre bror från det att man var en liten flicka?

Man tror på en gud för att man kan se att i allt elände så går man ändå inte helt sönder. Mitt i tragiken så bärs man av Honom. Man tror på Gud för att det håller att gång på gång söka Hans ansikte. I mitt fall fick jag dessutom ett mycket specifikt möte med Gud, som ingen kommer att någonsin kunna ta ifrån mig.

Någonstans så inser man också att den fria viljan spelar in. Min bror kunde välja att inte göra mig illa, men han valde att våldta mig. Gång efter gång var det hans val. Visst hade Gud säkert kunnat stoppa det hela, men av någon anledning som jag inte vet så valde han att låta min brors fria vilja gå före. Jag får helt enkelt inse att skit händer oss alla. Att vara kristen är ingen krockkudde mot världen - möjligen en livförsäkring.

Anmäl
2008-06-07 00:49 #51 av: tinaoskarsson

Jag måste bara tacka Gud för den underbara skapelsen! Har suttit vid en sjö hela kvällen och bara lapat i mig sol och sjödofter. Jag har sett småfiskar och en sädesärla äta insekter i takt med att storvingade flygfän utövade parningsdans i luften bredvid oss. I goda vänners sällskap och i ett paradis på jorden... kan man annat än vara tacksam?!

Anmäl
2008-06-07 16:19 #52 av: Hattagospel

Tack tinaoskarsson för att du är en så klok person och svarar människan på ett bra sätt. Vi får be för Rauija att han/hon får frid i sinnet och lär sig tycka bättre om sig själv.

Jag vet att Jesper inte fick Aspergers av Gud. Det är något som ligger i släkten. Jag vet däremot att Han finns med i mitt liv och ger mig de erfarenheter jag behöver i mitt liv för att kunna hjälpa andra människor jag möter.

Det är tråkigt att du känner att du måste hacka på oss som har en tro som är stark som berget. Jag unnar dig all lycka och hoppas du finner det du söker en dag.

Jag har fibromyalgi, en dotter som är svårt sjuk i barnreumatism och en son som har Aspergers, min andra son är helt frisk och har toppbetyg i allt. Du kanske undrar hur jag ens står ut som människa. Anledningen till det är att jag har Jesus i mitt liv.

Jag har en hel del egen styrka och har gjort mycket själv i mitt liv - jag är inget litet våp som ser mig själv som ett offer. Skillnaden är bara att där jag inte orkar - DÄR - finns Gud och hjälper till med resten.

Livet som kristen innebär inte att man får allting serverat och att man åker räkmacka genom livet. Vi som är kristna har valt det för att vi här finner sinnesro, frid, kraft och styrka att klara nya motgångar i livet.

Vi som är villiga att tjäna Jesus utsätts för många attacker av den onde för att vi ses som farliga. Gud är störst och Jesu Blods beskydd är det kraftigaste skydd man kan ha. Gud älskar alla - även dig Ruija. Det är ingen prestationsreligion - allt du behöver göra för att få nåden är att våga släppa in Jesus i hjärtat och säga ja.

//Hattagospel

 

Anmäl
2008-06-07 17:58 #53 av: tinaoskarsson

#52 Väl skrivet, syster! Tycker du förklarar det så bra!

Visst borde vi alla tacka Gud för Hans närvaro när livet är som sämst! Vi borde också tacka Honom för vänskapen Han ger när vi går genom glada dagar!

Anmäl
2008-06-07 23:54 #54 av: Rauija

#50

Oj, jag beklagar verkligen vad som har hänt dig.

Nu förstår jag varför du behövde något att tro på.
Det brukar vara så det är..

Anmäl
2008-06-07 23:58 #55 av: Rauija

#52

Tack för ditt svar.

Nej, jag undrar inte alls hur du orkar.
När man är mamma orkar man allt för sina barn.
Föräldrar som inte tror på en gud och har haft samma otur som dig orkar oxå.
Men inte för att gud finns där.
Utan för att kärleken till deras barn är så stark att dom orkar vad som helst.

Du väljler att tro att det är gud som ger dig den styrkan.
Det är skillnaden, på dig  mammor som får styrkan genom kärleken till sina barn.

Anmäl
2008-06-08 17:14 #56 av: tinaoskarsson

#54 Jag behöver inte något att tro på. Jag tror för att jag mött Gud. Men vill du se det så kan jag ju inte hindra dig....

Anmäl
2008-06-08 17:22 #57 av: Conrad

Tänk att vi fick en Söndag som vi kan lata oss på och upphöja Herren för att han skapade den.Glad

Anmäl
2008-06-08 18:35 #58 av: fetknopp

Rauija! Det är helt fantastiskt att du vet allting om alla. Varför vi tror, och hur vi tänker och vad vi känner för våra barn. Tur att du är så stark och klok...och för att inte tala om hur respektfull och förstående du är.  

Anmäl
2008-06-08 21:07 #59 av: Frualbertsson

Tack käre Jesus för att du fört hit en person som så uppenbarligen behöver få möta dig. Det är numer mitt största böneämne att hon ska få möta dig och bli frälst.
Någon annan väg vill jag inte att någon stackare ska behöva gå.

Det är så tydligt i alla trådar numer att det finns en sådan längtan efter något, och alla vi kristna vet att det "något" är du. Hålet man har i sitt bröst går inte att fylla med annat och känna sig tillfredställd.

Jag hoppas och tror att vi alla gemensamt tar Raujia till våra hjärtan och ber särskilt för henne.

Anmäl
2008-06-08 21:19 #61 av: Linn

Amen

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-06-08 21:25 #62 av: Frualbertsson

#60 det var inte speciellt trevligt sagt. Men det hindrar inte mig från att be för dig, och att du ska komma till insikt.

Jag tycker ärligt talat hemskt synd om dig.

Anmäl
2008-06-08 21:26 #63 av: Rauija

#62

Vadå inte trevligt. Jag sa ju tack.

Varför tycker du synd om mig? 

Anmäl
2008-06-08 21:28 #64 av: Linn

ajdå, mitt inlägg skulle vart ett snäpp upp...

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-06-08 21:48 #65 av: Frualbertsson

"är du så dum eller gör du dig till" tycker du att det är trevligt sagt?

Anmäl
2008-06-08 23:45 #66 av: tinaoskarsson

#59 Jag instämmer helt!

Anmäl
2008-06-09 01:07 #67 av: Rauija

#65

Ok, det var inte helt snällt sagt.

 

Anmäl
2008-06-09 08:20 #68 av: Frualbertsson

#63 Jag tycker synd om dig, och alla andra människor, som inte fått möta Jesus.
Eftersom jag levt båda liven, utan Jesus och med, så vet jag vilken skillnad det gör i livet.

Anmäl
2008-06-09 13:30 #69 av: Rauija

#68

Det är jätte bra om din tro fungerar för dig.

Men hade du varit tillräckligt stark så hade du mått lika bra utan en påhittad kompis. 

Anmäl
2008-06-09 13:45 #70 av: Frualbertsson

#69 så ser jag det inte alls. Det krävs mer att tro på något man inte sett, än att bara tro på det man kan se och ta på. Att lita på att saker sker utan att man ser bevis i det naturliga, som tex att man tror på att man blir helad innan man själv ser och känner resultatet i sin kropp.
Att ge sitt liv till Jesus krävs bra mycket mer än vad du tycks inse. Och att leva som kristen är ingen dans på rosor, man blir påhoppad lite överallt, som du kanske inser.

Men grejen är att detta livet är 10 000 gånger bättre än att streta själv. Skrattande

Anmäl
2008-06-09 13:46 #71 av: Rauija

#70

Mest av allt krävs det tydligen för att våga tro på sin själv. 

Anmäl
2008-06-18 23:02 #72 av: Hattagospel

Jag vill tacka för att ni hjälpt mig att be för mig. Jag har nu blivit med en pojkvän och väldigt mycket i mitt liv ser så mycket ljusare ut.

Gud är störst av allt och jag  är bara så tacksam för att Han finns i mitt liv.

 

Anmäl
2008-06-19 00:17 #73 av: tinaoskarsson

#72 Visst är det underbart att Gud ser till alla aspekter av en människas liv. Blir superglad att du "blivit med pojkvän" och önskar er all lycka och Guds rika välsignelse!!

Anmäl
2008-06-19 01:19 #74 av: marillo

Jag vill tacka Gud för att jag har en kropp som lyder minsta vink. Att jag har förmågan att bli starkare och hålla mig frisk när jag tränar, helt enkelt ta vara på det han gett mig.

Anmäl
2008-06-26 13:47 #75 av: tinaoskarsson

Jag är så tacksam för att Gud låtit mig bli befriad från sötsug! Är sockerknarkare sedan länge men känner mig nu helt befriad. Har bara ätit LCHF i en vecka nu, så det borde rimligt sett inte försvunnit än. Dessutom har jag tappat intresset för att tugga tuggummi som annars varit en stor utgift sedan jag gick i högstadiet. Verkar som om jag äntligen kommit in i ett sundare liv med Guds hjälp och ledning!

Anmäl
2008-06-27 13:19 #76 av: tinaoskarsson

Tack gode Gud för att det löst sig med jobb! Precis där jag minst anat det, men säkert där jag faktiskt ska vara. Halleluja!!

Anmäl
2008-06-27 15:55 #77 av: Skadlig

#75 Grattis till övergången till LCHF. Jag är nu inne på mitt tredje år och har inte ångrat mig än.
Det är lite som att sluta röka (har jag hört), smaklökarna blir så mycket känsligare efter ett tag och man inser hur mycket sött man har ätit.
Om du är sockerberoende så rekomenderar jag förresten att du inte äter sådan som innehåller sötningsmedel heller. Förutom att de är äckliga kemiska perparat så kan de nog dra igång sötsuget igen också.

Tillbaka till ämnet. Lite genant att erkänna eftersom hon frekventerar det här forumet i ojämna intervaller men jag är tacksam för min svärmor. Inte nog med att Gud ledde mig till en hustru som är så fantastisk men hennes mor är också trevlig och verkligen en person jag gillar :)
Hade aldrig i min ungdom kunnat tro att jag en dag skulle spela i kvartett med min svärmor :)

Anmäl
2008-06-27 19:16 #78 av: tinaoskarsson

#77 Fantastiskt att ha en så god relation med sin svärmor! Det bästa med min svärmor är att hon bor 80 mil härifrån. ;) Nejvars... hon är helt ok i små doser.

Jag är tacksam att mitt o mammas förhållande konverterat till ett mer vuxen/vuxen-förhållande (snarare än barn/vuxen-förhållande). Vi har fått så stort utbyte av varandra de sista åren och även om vi aldrig ber tillsammans kan man hela tiden känna andens närvaro när vi umgås - om vi så bara tar en kopp kaffe.

Anmäl
2008-06-28 11:00 #79 av: Linn

Tack gud för att det löste sig med jobb för min del nu i sommar!

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-06-28 19:26 #80 av: tinaoskarsson

Är tacksam för den dopförrättning jag fick vara med om idag. Under strålande sol i den lilla sjön Ögat lämnade 13 (eller var dom 15?) människor sina liv i Guds hand. Det känns helt fantastiskt stort! En av dessa nydöpta ska nu gå med i vår församling och naturligtvis klappar mitt hjärta extra mycket för honom. Tackar Gud för att detta bara är början!!

Anmäl
2008-06-28 21:14 #81 av: kajsa56

jaa!! så jag längtar tills dopgraven ska öppnas igen!! det måste vara dags nu snart.... tack o lov att det börjat där du är! :o)

Anmäl
2008-12-06 22:50 #82 av: Lidan

Livet är tidvis rätt slitigt,Mitt tacksägelse är att jag kommer att få 1000 från en fond så jag kan köpa mig en jacka.

Trots ledbesvär,en inre trötthet mm så vet jag Gud hör bön

Skulle kunna gnälla en massa men är inte så säker på att det hjälper

Anmäl
2010-12-20 15:25 #83 av: [KinaSylejmani]

Jag är så tacksam till Gud för alldeles nyss fick jag uppfarten skottad och även altantaket och garagetaket och ett annat tak. Det betyder jätte mycket för mig. Har bett till Gud om hjälp med skottning och altantaket var kanske mest "akut" och det känns så skönt att Gud sänder hjälp (på ett eller annat sätt) när man ber Honom om det.

Anmäl
2010-12-20 19:30 #84 av: mumsan

Nu har det gått ett år igen och vi har avslutat våra 4 julkonserter i söndags kväll. Jag är så tacksam att jag kunde vara med på dem och övningarna. I 2 dagar höll vi utan att bli helt slut och må dåligt. Det kändes som ett mirakel. Det var även väldigt roligt. Helt fantastiskt. Tack Jesus!

Anmäl
2011-03-07 20:14 #85 av: Hattagospel

Idag är jag tacksam för att min dotter har klarat av sin rehabilitering på ett fantastiskt sätt efter sin dubbla operation av höftproteser. Imorgon får vi åka hem från Lunds Universitetssjukhus till hemmet i Sundsvall efter en två veckor lång vistelse.

Tack vare Gud har hennes läkning gått oväntat bra, hennes muskler byggs upp fortare än vi trott och tack vare hennes beslutsamhet så kommer hon att kunna gå igen.

Jag tackar Gud för att Han varit med oss hela vägen och hjälpt oss känna trygghet trots att det är ett stort ingrepp för en sexton år ung kvinna med barnreumatism.

 

 

 

Anmäl
2011-03-07 20:14 #86 av: Hattagospel

Idag är jag tacksam för att min dotter har klarat av sin rehabilitering på ett fantastiskt sätt efter sin dubbla operation av höftproteser. Imorgon får vi åka hem från Lunds Universitetssjukhus till hemmet i Sundsvall efter en två veckor lång vistelse.

Tack vare Gud har hennes läkning gått oväntat bra, hennes muskler byggs upp fortare än vi trott och tack vare hennes beslutsamhet så kommer hon att kunna gå igen.

Jag tackar Gud för att Han varit med oss hela vägen och hjälpt oss känna trygghet trots att det är ett stort ingrepp för en sexton år ung kvinna med barnreumatism.

 

 

 

Anmäl
2011-03-08 10:34 #87 av: Highness82

Fader, tack för att din vilja alltid är så underbar och full av visdom! Tack för att din kärlek alltid är så fullkomlig och underbar. Tack för att din Nåd alltid är så storslagen och full av Kärlek. Fader, alla mina källor har jag i dig! Abba Fader, låt hela mitt liv förhärliga dig! Tack för fåglarna som lovsjunger dig, Gud! Tack för den vackra naturen som du så storslaget har skapat. Tack för din Son Jesus Kristus som du gav till världen för att rädda den.  Tack för allt som du har gjort för oss! Tack för mina syskon i Kristus som du beskyddar med din högra hand. Tack för Israel och det som du har gjort för dem. Tack för befrielsen - då du räddade ditt folk Israel från slaveriet i Egypten. Tack för befrielsen - då du räddade oss från syndens slaveri.

Tack Jesus för att du dog för oss! Tack för att vi kan bli frälsta av dig idag - och tack för att du har frälst oss! Du är fantastisk!

 

Tack för bönesvaret du gav mig genom Dave! jag kommer aldrig mer att vara rädd för tandläkare eller något annat - så länge du är med mig och håller din hand över mig och beskyddar mig! Älskar dig Jesus! Tack för allt som din Fader har gett mig - alla mina saker som jag äger och har är också ditt, Jesus!

Helig Ande, du som är min hjälpare och min vägledare. Tack för att du vill bo i min kropp och förhärliga min Fader genom mig. Tack för att du vill bo i oss - och vägleda oss på den heliga vägen som leder till Fadern! Utan dig hade vi aldrig kunnat lära känna Sonen och Fadern!  Så tack Helig Ande - för allt som du gör för oss. Tack för att du förändrar oss efter Faderns vilja!

 

Gud tack för allt som du har gjort för oss!

Anmäl
2011-03-09 10:33 #88 av: vickan1976

#87 Vad fint skrivet!

Anmäl
2011-03-09 10:36 #89 av: vickan1976

Tack Jesus för att min längre sjukskrivning har fått en mening; jag har haft tid att gå en Alphakurs och är nu inne på Beta.

Tack Jesus för att du haft tålamod med mig och visat mig vägen till tron på dig!

Anmäl
2011-03-10 11:34 #90 av: OlgaMaria

Så härligt vickan att det kom något gott ur den jobbiga perioden! :) Tack Gud!

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2011-03-11 16:24 #91 av: Highness82

Jag vill dela med mig av ett vittnesbörd till er alla för att stärka er i tron och för uppbyggelse - och framför allt så vill jag tacka dig våran Herre och Gud för det fantastiska som du gjorde idag - för min mamma!

 

Min mamma var ner och handlade förut, och då skulle hon gena genom några hus.  Hon gick där - och plötsligt så stannade hon till och kom på att hon hade glömt bråddorna till skorna hemma. Och precis när hon hade stannat så small det till framför henne. Då hade ett isflak ramlat ner från taket. Hade hon tagit ett steg till så hade hon fått isflaket i huvudet och säkerligen tuppat av. Gud räddade henne verkligen där - och såg till så att hon inte skulle bli skadad!

 

Jag vill tacka dig Gud för det fina som du gör för oss. Tack för att du räddade min mamma idag, liksom du har gjort så många gånger tidigare.  Du anar inte vad tacksam jag är för detta Gud! Du beskyddar oss alla genom din högra hand! Må ditt namn bli prisat i evighet, Fader, Sonen och Helig Ande!

Anmäl