Kyrkan

Sinnesrogudtjänst?

2008-06-11 01:08 #0 av: Kia

Hej,

Imorgon ska jag ev. gå på en sinnesro gudtjänst. Är det någon av er som vet vad detta är som kan beskriva det för mig. Jag har aldrig gjort något sådant förr. Det ska bli mycket intressant....

Anmäl
2008-06-11 01:23 #1 av: tinaoskarsson

Låter superintressant! Har ingen aning om vad det är, men du kan väl upplysa oss andra när du varit där?!

Anmäl
2008-06-11 15:05 #2 av: kajsa56

jag har spelat på några såna gudstjänster.. och de var helt enkelt stilla o lungt, lite lovsång och inte så mycket prat.. men det är säkert olika i olika kyrkor.. kan iaf rekommendera det särskilt om man är stressad o söker lugn o ro o frid. 

Anmäl
2008-06-13 11:37 #3 av: Margareta

Berätta mera efteråt Kia..

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-06-15 13:32 #4 av: Hattagospel

Sinnesrogudstjänsterna är ett samarbete mellan kyrkan och AA = Anonyma Alkoholister och NA = Anonyma Narkomaner. Det ingår som ett hjälp och stöd i deras arbete med 12 stegs programmet. Det är ett jättefint sätt för dem att hitta lite ro i det slit de har med att komma på rätt köl igen.

Vi i Spectra har varit med på sådana gudstjänster i Elimkyrkan, Sundsvall och jag har också sjungit på sådana vid ett par tillfällen.

Man får som medverkande på dessa möten med sig fantastiska människoöden och möten med människor man kanske inte annars kommer i kontakt med. Sinnesrobönen är en fin bön som alla har glädje av:

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.

Det finns en fortsättning också som man inte brukar be högt tillsammans och den är så här:

Låt dock aldrig min sinnesro bli så total att den släcker min indignation över det som är fel, vrångt och orätt. Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder och vreden slocknar i mitt bröst.

Låt mig aldrig misströsta om möjligheten att nå en förändring bara för att det som är fel är lag och normalt, att det som är vrångt och orätt har historia. Och låt mig aldrig tvivla på förståndet bara för att jag är i minoritet. Varje ny tanke startar alltid hos en ensam.

Alla borde försöka att gå någon gång ibland det är ett ganska skönt alternativ till annat i livet för att varva ned.

//H

Anmäl
2008-06-15 20:12 #5 av: Tur-Budda

Dessa rader är klart bland de absolut bästa jag hört från Kristendomen i hela mitt liv. Helt toppenfenomenalt om man säger så. Om var å en får ha sin egen definition av ordet  Gud förstås.

"Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden."

Anmäl
2008-06-15 20:29 #6 av: Margareta

Det är mycket tänkvärda ord...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.