Boktips

Bibelläsning (o Dagens boktips)

2008-06-16 00:30 #0 av: tinaoskarsson

Har denna vecka läst en bok som heter "Kraften i lovsång och tillbedjan" skriven av Terry Law. En underbar bok som uppenbarat mycket av bönens kraft och lärt mig allt mer om hur jag ska be. Är ju dessutom lovsångare (min kallelse är som lovsångsledare, men jag har inte till fullo kommit in i den tjänsten än) och har här fått några nycklar till att bättre förstå den tjänsten.

Hur som helst har denna bok gett en helt fantastisk bieffekt. Jag har blivit vrålsugen på Guds ord! Siktar på att ha läst igenom stora delar av Nya testamentet innan min mans semester börjar (två hela veckor kvar nu). Är nu supertacksam att jag fått bli arbetslös så jag har tiden att bygga upp en vana som skapar ett ännu större sug för Ordet. Har verkligen varit dålig på att läsa Bibeln hittills, men tror att arbetslösheten är svaret på den bristen. Har nu också förstått att det är av yttersta vikt för min kallelse att jag är bättre bevandrad i Herrens bok.

Anmäl
2008-06-16 11:45 #1 av: kajsa56

härligt Tina! jag är också lovsångsledare och som du säger så behöver vi ordet även i den tjänsten! ska leta reda på boken du tipsat om - en bok om samma ämne som Madelene Wallgren skrivit kan jag också rekommendera: Höj jubel heter den, finns på deras förlag Vingården

nu har jag letat men inte hittat boken du berättar om.. vilket förlag finns den på??

Anmäl
2008-06-16 13:21 #2 av: tinaoskarsson

Den är utgiven på Livets Ords eget förlag vid tidigt 90-tal. Har hittat Barkito som av en händelse säljer boken för hederliga 99 kr.

Ska kika efter ditt boktips. Är ju laddad nu! =)

Anmäl
2008-06-16 17:16 #3 av: kajsa56

tack!! har nu beställt den! :o)

Anmäl
2008-06-17 22:32 #4 av: Frualbertsson

Om man har svårt att komma till skott med sin Bibelläsning kan man lyssna till Bibeln på denna sida:

http://voxbiblia.se/?gclid=CNu-l7SD_JMCFQkYQgod3Q-pzA

Där kan man också köpa hem Bibeln på cd.

Anmäl
2008-06-17 23:00 #5 av: Frualbertsson

Jag skulle vilja tillägga att det är av största vikt att alla kristna läser/lyssnar på/tar del av Bibeln ofta, att man vet vad som står i Bibeln.

Så att man inte kan bli lurad av falska profeter och för att man ska veta vilka löften Herren har gett oss i Bibeln, för att vi bättre ska förstå vilka vi är i Jesus Kristus osv osv =)

Dessutom är det så härligt att fylla på med Ordet dagligen. Precis som man behöver fysisk mat så behöver man andlig kost för att överleva =)

Anmäl
2008-09-13 12:47 #6 av: Margareta

Hur är det med bibelläsningen?

Skulle vi inte kunna dela lite med varandra här på forumet?

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl