Kyrkan

UTESLUTEN UR JEHOVAS VITTNEN

2008-10-02 12:34 #0 av: brokenwings

Jag söker kontakt med andra som har blivit utesluten ur Jehovas vittnen. Nån som förstår vilka tankar och känslor man har som utesluten.

Anmäl
2008-10-02 22:12 #1 av: Margareta

Varför är du utesluten?

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-10-04 20:23 #2 av: Hirit

Hoppas det dyker upp någon som förstår dina tankar och känslor.  Finns det ingen förening el.dyl. att kontakta där du bor?

Men här är en relativt nyutgiven bok som heter "Jehåvasjäveln" den är skriven  av Henrik Pettersson, föddes 1976 i Sollefteå och det är hans egna erfarenheter av att växa upp inom Jehovas Vittnen som han bl.a. beskriver. Nu blir han väl inte utesluten, utan han börjar ifrågasätta saker och ting och lämnar Jehovas vittnen självmant.

Jehåvasjäveln blev Henrik kallad för i skolan och "de kunde inte ens stava rätt" läste jag i en annan tidning.

http://dagensbok.com/index.asp?id=3558

 

 

Anmäl
2008-10-08 13:14 #3 av: mayolica

jag förstår att det måste kännas hemskt att bli ratad och utestängd från en gemenskap som man är van att tillhöra och känner trygghet i. vet inte så mycket om jehovas .men jag såg på en annan ifokus sajt( ångest i fokus) att det var någon som hade gått ur den församlingen och att alla vänner hade vänt ryggen till personen,som mådde väldigt dåligt.

läste även där att man har rätt till att få hjälp från komunen tex en stödperson och eller någon annan att prata med och kunna komma ut  och och få hjälp att hitta vägar att komma till rätta och gå vidare på. önskar dej många kramar och varmt lycka till .

~ mayolica ~

Anmäl
2008-10-23 00:53 #4 av: pelu

Det finns säkert sådana föreningar, eller enskilda du kan prata med.

Men jag tror inte att du kommer att må bättre av det.

Det finns ju en anledning till att du är utesluten. Man kan bli utesluten ur sossarna, moderaterna eller vänstern, vilket parti eller förening som helst om man inte följer de regler och uppförandekodex som hör till.

Inget konstigt med det tycker jag. Gå vidare och lägg det bakom dig eller inse att du har gjort fel, ödmjuka dig, ändra det du behöver och gå tillbaka. När du visat att du menar allvar med din ånger så blir du välkomnad igen.

Ibland behövs det drastiska åtgärder för att människor ska inse allvaret i sitt handlande. Precis som vissa inte slutar röka eller uppskatta livets små ting förrän efter första hjärtinfarkten.

Anmäl
2008-10-23 09:47 #5 av: kajsa56

#4 varför ska hon/han gå tillbaka? varför ösa ur usla brunnar när man kan få rent o klart vatten i tron på Jesus!?!

Anmäl
2008-10-24 00:56 #6 av: Santhe

Tja, det låter ju enkelt. Men om alla ens familjemedlemmar, släkt, vänner, kompisar oxå är JV så blir det genast jobbigt. Då alla kvarvarande vittnen ser en som "död". Ser en inte, hälsar inte på en längre, alltså totalt utfrusen. Helt plötsligt ska man skapa sig ett nytt liv med nya vänner mm.

Då kanske till och med tron får en knäpp på nosen och man kanske tillochmed faller bort från Guds härlighet. Eller så kan det ju bli så att man ser de nya dörrarna som öppnas för en.

 

Anmäl
2008-10-24 21:15 #7 av: kajsa56

ja naturligtvis är det inte enkelt.. önskar verkligen alla som står i den situationen att konvertera från vilken religion det än må vara: ny kraft och styrka och Guds välsignelse!

Anmäl
2008-10-24 21:42 #8 av: mumsan

Gud har nog något bättre för dig även om det ser mörkt ut jusst nu. Va välsignad.

Anmäl
2008-10-30 22:43 #9 av: rackartyg

Var bara glad att du har kommit därifrån.

 

Hoppas att du senare i livet hittar riktiga vänner.

Alltså vänner som inte lämnar dig för att du inte tycker som dem.

Anmäl
2008-11-08 17:08 #10 av: jessie78

Hej på dig! Hur länge har du varit utesluten?vad gjorde du för att bli det?hur gammal var du när du döpte dig? anledningen till att jag ställer dessa frågor är för att se om du behöver hjälp eller bara söker sympati.Det kanske ses som hårda ord det jag skriver men jag lovar att behöver du hjälp så kommer du få det:)jag har precis börjat med en blogg där jag berättar om hur det är att leva med en människa som är utesluten och sedan gick tillbaka efter han hade misshandlat och kränkt ner mig på alla sätt o vis.Nu har ag ett bra liv och studerar för att få svar på varför han var som han var och vad som finns för lagar o regler inom Jehovas vittnen.Sköt om dig och gå gärna in på min blog, http://uteslutetvittne.blogspot.com kramar/Jessica

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.