Jesus

Jesus vid dörren

2009-08-12 10:23 #0 av: OlgaMaria

Kom att tänka på den där tavlan där Jesus står vid en dörr och ville kolla upp detaljerna... kopierar denna text från den här sidan. Tavlan är från 1853.

"I St Pauls Cathedral i London hänger en berömd tavla "The light of the world" (världens ljus) av Holman Hunt. Den illustrerar Uppenbarelseboken 3:20, och visar Jesus som står utanför en dörr och knackar på. Det finns en märklig detalj i tavlan; dörren har inget handtag på utsidan. En vän till Hunt påpekade detta vid ett tillfälle, eftersom han trodde att Hunt gjort ett misstag. Hunt svarade då att det var med avsikt som handtaget saknades. Hjärtats dörr har nämligen inget handtag på utsidan. Endast på insidan. En människas hjärta kan inte öppnas utifrån. Inte ens av Gud själv. Den enda som kan öppna ett hjärta är ägaren. Varken demoniska krafter eller Jesus kan nå in i ett människohjärta utan att människan själv har öppnat upp för detta.

Du som har läst dessa rader -- om de har talat till dig -- öppna dörren för Jesus och bjud in honom i ditt liv! Han vill ingenting hellre än omsluta dig på alla sidor med all sin kärlek och låta ditt liv bli förvandlat, välsignat, helat och upprättat. Du blir en ny människa, född på nytt till ett liv rikare, underbarare och mer överflödande än du någonsin kunnat ana!"

 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2009-08-13 00:30 #1 av: Camillhe

Åh, tack för att du delade med dig. En väldigt vacker tavla och så bra uttryckt av Hunt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.