Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Den kristna läran

GLÄD DIG ALLTID!

2018-09-02 08:24 #0 av: Woodland

Här är två viktiga saker som du som följare av Kristus behöver veta om världen. Det första är att världen är fylld av prövningar. Viktigare är dock det andra, att dessa prövningar är erövrade prövningar. Herren har övervunnit världen.

Gläd dig alltid! ©

av H. B. Charles Jr.

Vet du vad den kortaste versen i Nya testamentet är? Det uppenbara svaret är Johannes 11:35: "Och Jesus grät." Det är den kortaste versen i våra engelska/svenska översättningar av Bibeln. Men den kortaste versen i det grekiska Nya Testamentet är 1 Tessaloniker 5:16: "Var alltid glada."

Det är en liten vers med stora konsekvenser. Ordet "glädja" är ett rop till glädje. Termen var ett klockord bland tidiga kristna. Mer än ett budskapsord var det ett hälsningsord. Jesus använde det som en hälsning* (Matt 28: 9). Paulus använde det som ett avsked (2 Korinthierbrevet 13:11). Vi hälsar vanligtvis varandra med "Hej" eller "Farväl." Men vilken uppmuntran skulle det vara om vi kom och gick ut från varandras närvaro med en uppmaning att glädja sig. [* i den engelska översättning är ordet "Rejoice" i Jesushälsningen - Woodland förtydligande]

1 Tessaloniker 5:16 uppmanar Paulus de heliga att glädja sig. Det är en befallning som gör det klart att glädje är mer än lycka. Lycka är ett emotionellt svar på gynnsamma, trevliga eller givande omständigheter. Du kan inte tvinga en person att vara lycklig. Det bygger på vad som händer med en person. Men Gud påbjuder de kristna att glädja sig. Detta påbud att glädja sig är i presens. Det betyder "fortsätt att glädjas". Detta gör att 1 Tessaloniker 5:16 är ett svårt bud. Detta gudomliga mandat skulle vara lättare att svälja om det helt enkelt vägledde oss att glädja oss. Det finns faktiskt många gånger skäl och tillfällen som ger anledning till glädje. Men kommandot är att glädjas alltid, inte bara ibland. Hur kan en kristen glädja sig alltid?

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2018-09-02 13:31 #1 av: Woodland

Första Thessalonikerna 5: 16-18 presenterar vad som kallats "evangeliets stående order". Dessa uppmaningar gäller för alla kristna i alla ställen och i varje omständighet. "Var alltid glada,  be oavbrutet och tacka Gud under alla livets förhållanden." Dessa påbud kan vara bekanta. Men orsakerna för befallningen är ofta förbisedda: "Detta är Guds vilja med er i Kristus Jesus." Vill vi veta Guds vilja för oss i alla situationer? Det är Guds vilja att vi alltid glädjer oss, ber oavbrutet och ge tack under alla omständigheter. Vi är i andligt uppror om vi inte är glada, bedjande och tacksamma. Guds vilja för våra liv handlar om mer än de förhållanden vi står inför. Det handlar om hur vi reagerar på dessa omständigheter.

Det är Guds vilja för oss att alltid glädja oss. Men lydnad mot detta budskap utförs inte genom en viljeakt. Det uppnås endast genom tro på Kristus. Den troendes oupphörliga glädje är Guds vilja för oss "i Kristus Jesus." Det här är nyckeln till livet i glädje. Otroende människor gläder sig inte i Gud, ber inte eller tackar Gud. Religiösa människor gläder sig ibland, ber när de känner för det och tackar när det går bra. Men kristna jublar alltid, ber utan att upphöra och tackar Gud under alla omständigheter. Detta är inte den troendes gensvar för att vi är oemottagliga för livets faror, skador och snaror. Det är vårt gensvar på livet eftersom vi är i Kristus Jesus.

När Herren Jesus avslutade predikan i den övre salen gav han en provokativ förklaring till de sista instruktionerna som han gav till lärjungarna: "Detta har jag talat till er, för att ni skall ha frid i mig. I världen får ni lida, men var vid gott mod. Jag har övervunnit världen. "(Johannes 16:33) Herren vill att hans lärjungar ska leva i fred.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2018-09-02 15:47 #2 av: Woodland

Men sann frid är inte frånvaron av negativa, smärtsamma eller svåra realiteter. Faktumet är att Kristi lärjungar kommer att ha prövningar i denna värld. Vi är inte befriade från problem eftersom vi är i Kristus. Tvärtom, att följa efter Jesus kommer att medföra trosprövning, själsbördor och livshotande stress. Sjukdom. Sorg. Förföljelse. Bortstörtning. Besvikelse. Förlust. Vi kommer även att möta döden själv. Ändå kan vi fatta mod mitt i allt detta eftersom Kristus har övervunnit världen.

Här är två viktiga saker som du som följare av Kristus behöver veta om världen. Det första är att världen är fylld av prövningar. Viktigare är dock det andra, att dessa prövningar är erövrade prövningar. Herren har övervunnit världen. Denna djärva deklaration av suverän auktoritet är inte ett efteruppståndelsens anspråk. Jesus hade redan övervunnit världen före korset, med all dess moraliska orättvisa, fysiska lidande och andlig plåga. Den som korsfästes för våra synder uppsteg igen för att förkunna, "Jag har fått all makt i himlen och på jorden". (Matteus 28:18).

© Tabletalk magazine 02/2017 Används med tillstånd. Alla rättigheter förbehållna Ligonier Ministries.

Varför är artikeln låst? Läs om vår policy här.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.