Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Den kristna läran

TRÖSTEN I JESU BÖN

2018-04-22 08:38 #0 av: Woodland

R. C. Sproul ger i denna artikel en kort utläggning om en del av betydelsen av att Jesus är förebedjare för sitt folk inför Fadern. Som det står i Nahum 1:7 - God är Herren, en tillflykt på nödens dag, han känner dem som flyr till honom.

Trösten i Jesu bön ©

av R.C. Sproul (1939-2017) 

Som en ordinerad predikant har jag haft erfarenhet av att fördjupa mig i skriften tillsammans med ett antal människor för att hjälpa dem att se vad Gud har att säga om många olika ämnen. Under årens lopp är en av de vanligaste frågorna som jag har blivit ombedd att svara på betydelsen av Kristi gärning för den troendes frälsningstrygghet.

Nya testamentet ger oss många kategorier för att förstå att de som verkligen är frälsta kommer att uthärda. Där finns kategorin av rättfärdiggörelsen som berättar för oss att vi har fått Kristi rättfärdighet tillskriven oss genom tro på endast honom och att vi är i fred med Gud - inte ett eld upphör som kan brytas vid minsta provokation, men en evig fred där Herren aldrig tar till vapen mot oss igen (Rom. 5:1)  Det finns också helgelsekategorin som säger att Gud alltid fullbordar det frälsningsarbete som han har börjat: Den som började ett bra arbete i dig, kommer att slutföra det på Jesu Kristi dag. (Fil. 1:6).

I Filipperbrevets vers förstår vi att det är Gud, genom den Helige Ande, som arbetar på vår frälsning i oss och bringar oss i full samklang  med Kristus. Detta är givetvis sant, men vi får inte missa att Jesus också är med i arbetet. Vår största tröst för vår uthållighet kommer från det som Nya testamentet avslöjar om Kristi nuvarande arbete. Vi talar ofta om "Kristi fullbordade verk", vilket helt enkelt är en förkortning för att signalera fullbordandet av Kristi försoning - slutförandet av hans återlösningsköp av oss, att han tog på sig Guds förbannelse. Men Kristi frälsningsarbete slutade inte där. Han hade mer att göra efter korset. Han uppväcktes för vår rättfärdiggörelses skull och sedan upptogs han till himlen, där han sitter vid Guds högra sida, där han regerar som kungarnas konung och herrarnas herre,  styr skapelsen och regerar i sin kyrka (Apg 2:33Rom 4 : 23-251 Kor. 15:25).

Detta är inte allt.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2018-04-22 12:45 #1 av: Woodland

En av de viktigaste betoningarna i Nya testamentet när det gäller Hans nuvarande arbete för sitt folk är Hans förbön. Kristi prästliga arbete slutade inte på korset. Varje dag, i Faderns närvaro, medlar han för sitt folk. Som Jakob skrev, den rättfärdiga människans innerliga bön "är mycket mäktig och verksam" (Jakob 5:16), hur mycket mer hjälper inte Jesu böner hans folk?

En av de viktigaste källorna till tröst i förhållande till Kristi förbedjande för den troendes räkning finns i Jesu viktiga översteprästerliga bön, som i sig var en djupgående förbön. Anmärkningsvärt nämns även vi i denna mäktiga förbön. Vi läser i Johannes 17

Fader, stunden har kommit. Förhärliga din Son, för att Sonen må förhärliga dig. 2 Du har gett honom makt över alla människor, för att han skall ge evigt liv åt alla dem som du har gett åt honom. 3 Detta är evigt liv att de känner dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt, Jesus Kristus. 4 Jag har förhärligat dig på jorden genom att fullborda det verk som du har gett mig att utföra. 5 Fader, förhärliga nu mig med den härlighet som jag hade hos dig innan världen var till. 6 Jag har uppenbarat ditt namn för de människor som du har tagit ut ur världen och gett mig. De var dina, och du gav dem åt mig, och de har hållit fast vid ditt ord. 7 Nu har de förstått att allt vad du har gett mig kommer från dig. Ty de ord som du har gett mig har jag gett dem, och de har tagit emot dem och har verkligen förstått att jag har utgått från dig, och de tror att du har sänt mig. Jag ber för dem. Det är inte för världen jag ber utan för dem som du har gett mig, eftersom de är dina.

Titta igen på vers 9: Jag ber för dem. Det är inte för världen jag ber utan för dem som du har gett mig, eftersom de är dina. Det är det väsentliga i saken. Jesus ber för alla som tillhör Gud, inte för alla på planeten. Fadern har valt ett folk för sig själv - och samma folk tillhör också Kristus. Ingen av dem går förlorad förutom fördärvets son - Judas - som en son av fördärvet från början aldrig var Guds barn. De för vilka Jesus ber är det folk som Gud har utvalt, och ingen av dem går förlorade (vers 10-19). Detta inkluderar inte bara lärjungarna i övre salen som bevittnade Jesu bön, men också de av oss som tror på honom idag.  Jag skrev att vi nämns i Jesu bön, och här är vi: Men inte bara för dem ber jag, utan också för dem som genom deras ord kommer att tro på mig. (vers 20). Vi kom till tro genom apostlarnas ord, och så ber Jesus för oss. Detta är Kristi förbön. Vi framhärdar för att vi bevaras av vår översteprästs förmedlan


Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2018-04-22 15:11 #2 av: Woodland

Om vi ​​tar stor tröst i en väns eller en pastors förbön, hur mycket mer tröst kan vi inte uppleva från den fulla försäkran om att Jesus ber för oss? Vi vet att Jesu böner aldrig misslyckas. Han känner Guds sinne fullkomligt. Han vet vad man ska be för så att vi uthärdar till slutet. Dessutom säger Jesus att Fadern kommer att ge oss vad helst vi ber om i hans namn (15:16). Om detta är så, kommer Fadern verkligen att ge sin egen älskade Son det han ber om, och han ber att vi uthärdar.

Den största illustrationen av effekten av Jesu bön är Petrus. Liksom Judas föll Petrus stort. Till skillnad från Judas blev Petrus återställd och höll ut i tron. Båda förnekade Jesus, men endast Petrus ångrade sig. Varför? Lukas 22: 31-32 ger svaret. Satan bad om att få fånga Petrus permanent, men Jesus bad för honom, och det säkerställde att han skulle ångra sig. Jesus bad inte för Judas, men han bad för Petrus  och så fortsatte Petrus i tro och ånger. Det är en stor säkerhet för oss alla. De för vilka Jesus beder förblir i tron på lång sikt. Om vi ​​tror på Kristus, beder han för oss varje dag.

Artikeln är från © Tabletalk Magazine 01.05. 2014  Används med tillstånd. Alla rättigheter förbehållna.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.