2017-08-27 14:22 #0 av: Woodland

"Om inte vi känner Gud ingående kan vi inte älska honom djupt. Fördjupande kunskaperna måste föregås fördjupande tillgivenhet."

Här på JiF har vi ofta citerat R.C. Sproul (eller Robert Charles Sproul (1939 - 2017). Han var en amerikansk bibellärare och grundare av "Ligonier Ministries" vars mål var att undervisa kristna så att de lär sig mer om sin tro och bibeln på en djupare nivå. Han var en erkänd och mycket respekterad teolog inom den engelsktalande protestantiska världen. 

Vi har fått tillåtelse av Ligonier att  publicera R. C. Sprouls artiklar. Dessa täcker ett brett ämnesfält inom den kristna tron och filosofin och vi hoppas att artiklarna skall vara till uppbyggelse för de som läser. Var och en av Sprouls artiklar som kommer att publiceras här på forumet kommer göras så i form av en enskild artikel med flera inlägg. Med det upplägget blir det lättare att hålla isär de olika ämnen som behandlas.  

Han hade flera akademiska examina och har studerat i flertalet länder, har varit pastor och undervisat på olika högskolor och pastorsseminarium. Han var reformerad i sin teologi och hade ett "pastorshjärta" och uppskattas av många för sin milda, ödmjuka, och balanserade  framtoning och undervisning.  Sök på namnet R.C. Sproul.