Livsfrågor

Homosexualitet

2016-09-15 08:50 #0 av: [Rulander]

Vi vet att bibeln säger att homosexualitet är synd. Finns det då bot för detta? Eller ska vi vara "toleranta" och säga att det är OK?

Jag är mycket noga med att peka finger mot någon annan, eftersom jag själv inte är utan synd.

Mycket tyder på att homosexualitet är medfött och inte förvärvat av yttre påverkan.

Vågar vi skriva vad vi tycker?

Anmäl
2016-09-15 11:40 #1 av: Woodland

Vi har genom åren ofta haft en mångfacetterad diskussion om homosexualitet  här. Bot för all synd finns i förlåtelse från Jesus. Men menar du "bot" på en biologisk plan eller dyl? Det finns ännu inga fastställda  belägg för att homosexualitet är biologiskt betingad fast många söker efter orsaken i det området.

När du skriver "vi" vem är det du syftar på: de kristna, politiker, allmänt med mera? Att skriva det man tycker är alltid förknippat med ett pris om man går emot de som har en avvikande mening. Men det gäller i nästan alla läger.  

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-09-15 12:40 #2 av: [Rulander]

Ursäkta att jag inte så de tidigare trådarna. Jag har inte varit med så länge. Jag hade ju kunnat listat ut det.

Att det finns förlåtelse för synd är vi överens om, men hur ska se på omvändelse från homosexualitet till hetrosexualitet med Guds hjälp? Om det inte är biologiskt betingat vad är då orsaken?

https://www.youtube.com/watch?v=kw6WRcaih48

Jag menar bekännande kristna som är homosexuella. De övriga ser nog inget problem med sin livsstil.

Anmäl
2016-09-15 13:48 #3 av: Woodland

En människas sexuella dragning till samma kön har, så visst jag vet, betraktats som vilken mänsklig svaghet (tendens till synd) som helst som måste kämpas emot. Och avhållsamhet var/är det som uppmuntrats medan människan kämpade med det. Utifrån det bibliska synsättet har vi alla våra svaga punkter och detta är för vissa en utav dem.

Omvändelse är en övernaturlig sak så, för Gud den Helige Ande är det inte svårt att ändra människan. De kommer kanske ändå att uppleva frestelse för en tid men Herren förmår bevara dem och trossyskon kan vara till hjälp och stöd. De som lever som homosexuella och bekänner sig till Kristus måste visa omvändelsens frukt- det gäller oss alla. Det kan hända att de inte vet vad bibeln lär ut på grund av brist på undervisning men jag är av den övertygelsen att alla de som är utkorade blir frälsta och bevarade. Därför är jag övertygad att Herren för fram dem till sanningen. Men för de som undertrycker sanningen (Romarbrevet 1:18) och inte berättar det för dem blir det en annan femma.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-09-18 11:05 #4 av: [loveisall]

Jag vet att det finns ett bibelord som talar om vissa människor som inte kan leva ut sin sexualitet, minns dock inte var det står, men det är i NT

Anmäl
2016-09-18 14:01 #5 av: Woodland

Är det denna vers du har i åtanke?

 Det finns de som inte kan gifta sig, därför att de är födda sådana, och de som inte kan det, därför att människor gjort dem sådana. Och det finns andra som för himmelrikets skull inte gifter sig. Den som kan förstå detta, må ta det till sig.  Matteusevangeliet 19:12

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-09-28 12:43 #6 av: [loveisall]

#5 Ja, tack Glad Det var just den versen. 

Versen talar om: 

-Dom som är födda sådana. 

-Människor som inte kan det, därför att människor gjort dem sådana (antagligen hänvisar man till enuck här?)

-Människor som för himmelrikets skull inte gifter sig  (Nunnor, munkar, celibat?)

Anmäl
2016-09-28 18:44 #7 av: Woodland

Ja, det är eunuck som menas där och därefter de om väljer att leva i celibat.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-10-10 10:30 #8 av: Tride

Jag är inte kristen, men förvånad över att kristna hänvisar inställning till homosexualitet till Jesus och NT. Som jag minns det finner vi förbud mot homosexualitet i GT. Minns inte var, men det står något om att en "man inte skall ligga hos en man" på samma sätt som hos en kvinna. Antagligen går det att googla fram exakt citat. 

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2016-10-10 10:48 #9 av: [Rulander]

3 Mos 18:22 Du får inte ligga med en man som man ligger med en kvinna; det är något avskyvärt.

Det står inte i klartext i NT att homosexualitet är fel men det står inte heller att utomäkenskapligt sex är fel heller.  Det finns mycket som inte står i klartext som synd. De flesta av oss Kristna ser det som synd. (eller?)

Har du en fråga angående att det är otidsenligt att betrakta homosexualitet som synd?

Anmäl
2016-10-10 11:08 #10 av: Woodland

Från ett annat inlägg i denna tråd:

Jesus behövde inte säga någonting om det. Det var ett givet. Hela det judiska samhället visste att utlevda homosexuella relationer enligt deras religion var förbjudna, oacceptabla och en styggelse. Jesus behövde inte ta upp detta. Idag nämner vi inte att en man inte får har sex med sin mamma. Varför? För att det är en självklarhet.  Apostlarna däremot klargjorde ståndpunkten i breven eftersom det fanns hedningar som levde så innan de blev omvända (som här).  Lägg särskilt märke till vers 11. De lämnade detta levnadssätt när de blev omvända. 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-10-10 11:10 #11 av: Maria

När jag läser Bibeln så tolkar jag det som att man ska inte utöva destruktiv sex men ingenstans bland dess bibelord pratas om kärlek. Kärlek mellan likakönade är ju något helt annat än just bara sex precis som det är i heterosexuella förhållanden..

För övrigt är jag medlem i Ekho.

/Maria

 

Anmäl
2016-10-10 11:29 #12 av: [Rulander]

Jag undrar varför just detta gör så många upprörda. Jag skulle aldrig någonsin peka finger mot homosexuella även om jag anser det vara fel. Om de väljer att strunta i bibelns uppmaningar är det deras ensak. Dessutom har jag själv gjort saker som går emot Guds ord, men jag har vänt om bekännt det som synd och fått förlåtelse för det.

Jag tror inte att vi kristna står för majoriteten av negativa särbehandlingar av de som har en annan sexuell läggning, det är oftast vanliga människor som helt enkelt tycker illa om människor som är olika dem själva.

Vi kan dock inte stryka bort det som står bibeln bara för att det inte passar oss själva.

Anmäl
2016-11-08 01:04 #13 av: Rebexi

#12 Hej, jag tänkte försöka förklara varför jag tycker detta är upprörande (inte just detta inlägg, utan attityden som kan finnas i den kristna kyrkan) från mitt perspektiv, jag talar såklart inte för alla som inte är hetro 

Jag växte upp i en kristen familj och "var" kristen som barn men har nu i vuxen ålder bytt religion. Och mycket varför jag inte kände att jag passade in som kristen handlar om bibelns/kyrkans syn på sex och sexualitet (nu menar jag synen så som jag uppfattat det från att ha gått på möten, pratat med andra kristna osv, jag vet att alla tror olika och har olika sätt att se saken). Hur som helst så har det alltid funnits en skam för mig kopplad med sex, och det är ingen trevlig känsla att leva med, och jag tror inte att det är hälsosamt att känna skam och synd, det ger en dålig självbild och självkänsla. Jag fattade inte ens att jag var bi förren jag var vuxen, men jag tror att det var något jag helt enkelt förtryckte hos mig innan det. 

Jag vill inte ha en gud som "älskar mig trots" min sexualitet. Kanske är det bara så som jag är, men jag vill ha en förklaring för varför en "synd" är fel. Jag kan inte fatta hur något som inte skadar någon kan vara fel, något som jag ens inte kan styra över. Jag vill ha en gud/religion som får mig att må bra och uppmanar mig att ta hand om andra, djur och natur. :)

Dessutom undrar jag något. Citatet som många använder för att säga att bibeln är emot homosexualitet är ju den som #9 nämnde " Du får inte ligga med en man som man ligger med en kvinna; det är något avskyvärt." Får kvinnor ligga med andra kvinnor? Kan det inte också ha med könsmaktsordningen i den tiden/samhället? Dvs på den tiden kunde kvinnan behandlas i princip som egendom och det var helt ok, bara mannen var gift med henne så var det han som bestämde när de skulle ligga och hur han ville behandla henne, men kanske denna bibeltext menar att om en man ska ligga med en annan man så måste han respektera honom och behandla honom som likvärdig, för att det skulle vara avskyvärt att behandla honom som de kunde behandla kvinnor? Bara en tanke.

Anmäl
2016-11-08 14:15 #14 av: [Rulander]

#13  Får kvinnor ligga med andra kvinnor? Kan det inte också ha med könsmaktsordningen i den tiden/samhället?

Det är ingen skillnad mellan män och kvinnor. Varför skulle det vara fel med man-man och rätt med kvinna-kvinna?

Jag vill inte ha en gud som "älskar mig trots" min sexualitet. Kanske är det bara så som jag är, men jag vill ha en förklaring för varför en "synd" är fel.

Jag förstår att du inte har valt din sexualitet och att du inte ser något fel i den. Gud älskar dig trots din synd. Varför skulle han inte älska dig? Han älskar ju oss alla trots att vi syndar. Jag kan inte ta bort det som står i bibeln bara för att jag skulle tycka på ett annat sätt.

Din fråga är förståelig. Jag ska vara uppriktig och svara att jag inte kan ge ett bra svar på den frågan. I andra fall så påverkas ju andra negativt. Jag skulle gärna se att jag kunde ge dig ett bra svar. Trots det måste jag se det som synd ändå.

Någon annan får gärna hjälpa mig med detta.

Det enda jag vet är att Gud kan förändra oss när vi underkastar oss Jesus.

Detta är ett bra exempel: https://www.youtube.com/watch?v=kw6WRcaih48

Nu skriver jag ju också att jag är den siste att döma dig. Vi är många som kämpar med syndiga beteenden. (inte bara sexuella) men vi kan inte annat än bekänna det som synd och försöka omvända oss.

Har du verkligen tappat din tro på grund av detta?

Anmäl
2016-11-08 15:16 #15 av: OlgaMaria

I Romarbrevet 1:26 står det om kvinnors "onaturliga" sexuella umgänge.

Det är inte ett lätt ämne men våra sinnen brukar vara stängda för att förstå varför om vi inte är villiga att ge upp våra handlingar och åsikter för att det är Guds vilja. Jag har gett upp vissa saker och förstått varför det är rätt först senare. Men för det krävs en grundläggande visshet och trygghet i att Gud är god och kärleksfull, först då vågar man lita på att det finns vishet och sanning i hans ord.

Jesus sa att vi inte ska döma och det vill jag inte göra, men att lyfta det som står i Bibeln kan ju kännas oerhört dömande för en person som känner sig träffad. Jag kan bara säga, jag dömer dig inte och jag hoppas du ska förstå förr eller senare att Gud älskar dig. Han älskar inte någon på grund av rättfärdighet eller trots synd. Han älskar oss för att vi är hans skapelse. Så älskade Gud världen att han gav den sin enfödde son (joh 3:16) och så visar Gud sin kärlek till oss, att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare (Rom 5:8).

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-11-08 15:57 #16 av: Rebexi

#14 Det är ingen skillnad mellan män och kvinnor. Varför skulle det vara fel med man-man och rätt med kvinna-kvinna?

Tycker inte heller det är någon skillnad mellan män och kvinnor på det sättet, men tänkte att ibland i bibeln kan det lyftas fram vissa saker som gäller för kvinnor och inte män och vice versa. Iaf så jag har uppfattat det, men jag har inte läst bibeln själv vet därför inget med säkerhet.

Har du verkligen tappat din tro på grund av detta?

Vet faktist ens inte om jag hade en tro att börja med, och det här var inte det enda. Bl.a så känner jag inte riktigt någon tillhörighet med karaktärerna eller berättelserna i bibeln. Sen så tror jag att allt är relativt och inte svart och vitt, så konceptet om synd har aldrig passat in i min världsbild. (Iaf inte så som jag har uppfattat det)

Men jag har hittat en annan tro nu som jag mår jättebra av och som jag känner mig stärkt av. Så det är ingen fara för mig :)

Anmäl
2016-11-08 17:42 #17 av: tarantass

Visst är det sant som du skriver Rebexi, att bibeln,  precis som allt annat människor har skrivit, skrevs i en viss tid och ett visst samhälle och att spåren av det syns överallt i texterna. Och vi vet nog alla hur man i det samhället såg på kvinnor respektive män. (Bara alla dessa släktlistor på idel män som "födde" män…)

Det tycker jag inte borde vara något problem att konstatera även om man dessutom ser eviga andliga aspekter i det som står. Vi läser ju också med behållning annan äldre litteratur, andlig och världslig, skön och saklig, från miljöer som de flesta av oss på många sätt är glada att slippa.

Man kan också se det som en misstro mot Guds hand i historien och hens röst i våra samveten att rata de framsteg vi gör i vår moraluppfattning och hålla fast vid en äldre uppfattning som i många fall är för trång för till och med den troendes eget samvete, så att hen måste säga saker i stil med "vi kan inte klippa ut det vi tycker är bekvämt" eller "vi förstår inte allt, men vem är störst, jag eller Gud?".

Framsteg som just att låta folk vara som de är skapta (som man kan säga att Gud har skapat dem) så länge det inte skadar någon annan.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

Anmäl
2016-11-09 08:41 #18 av: [Rulander]

#16 Gal 3:28 Nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus

Jag har aldrig någonsin sett skillnad mellan män och kvinnor varken i jobbet eller i kyrkan.  Vår tro skapar en samhörighet mellan oss trots olikheter i bakgrund, ålder, nationalitet etc.

Det är heller inte mitt uppdrag att ändra på människor, det är Guds uppdrag. Det enda jag kan göra är att vittna om Guds omsorg och kärlek.

Karaktärerna i bibeln är väldigt mänskliga och gjorde misstag och fel. David dödade Uria, Abraham fick en son med Hagar, Elia blev deprimerad och tyckte synd om sig själv. Petrus förnekade Jesus. De blev förlåtna för sina fel och brister och blev upprättade. Gud visar hela tiden på sin nåd.

Jag blir lite bedrövad när någor känner sig obekväm i kyrkan. Vi gör allt vi kan för att alla ska känna sig välkommna.

Vi väljer själva om vi vill klara oss på egen hand eller tro på Guds ord. Jag har inga problem med att bekänna mina synder och misstag, det är bara att inse fakta och gå vidare.

Ju närmare jag kommer Gud desto mer älskar jag andra människor. Jag tycker väldigt mycket om att umgås även om andra inte delar min tro.

Jag skapade den här tråden för att få lite debatt och jag tycker det är så kul att ni skriver. Fortsätt med det.

Anmäl
2016-11-10 20:57 #19 av: tarantass

Omformulerar och utvecklar #17.

Alla andra sidor av mänskligt liv utvecklas, och det mesta utom just etik och moral följer även de flesta bokstavstrogna och fundamentalister med i.

De kör till exempel bil eller åker motordrivna fordon kollektivt, det gjorde man aldrig i biblisk tid. Jag skulle tro (hoppas!) att få är för bibliska straff som stening, stympning och halshuggning. Kanske de rentav ser Guds ledning i att man numera kan bota en massa sjukdomar och lindra annan mänsklig plåga, också helt obibliskt och kan mycket väl tolkas som att man undanhåller folk nyttiga prövningar sända av Gud.

Varför i fridens namn gör man då ett undantag för det kanske viktigaste av allt – hur vi ska förhålla oss till våra medmänniskor – och hävdar en två- och tretusenårig moral just där?

Och på tal om bekvämlighet är det väl mycket bekvämare att luta sig tillbaka i blind (och ändå ofrånkomligen selektiv) tillit till en gammal skrift än att lyssna till sitt eget och andras samvete (om det nu är ens eget och inte Guds röst)? Båda innebär stora moraliska risker, men i det senare fallet är det mycket svårare att skylla ifrån sig sitt eget ansvar för sina bedömningar.och deras konsekvenser.

***

En annan vinkling: om man sätter Jesus i centrum, enligt den här sidans namn, menar att Jesus är Gud och att Gud är kärlek, blir man inkonsekvent om man ratar mänsklighetens egen utveckling i just kärlek. Det kan också ses som att man förnekar människan som Guds avbild och den kanske största gåva det innehåller: förmågan till kärlek.

För det är inte kärleksfullt att tycka att vissa människor inte ska få vara vad de är när det inte skadar någon annan, det är inte kärleksfullt att lägga krafter på det så länge det finns människor som gör varandra och andra delar av den skapelse vi är beroende av illa.

Det hjälper inte att heterosexuella fundamentalister säger att de är kärleksfullare än om man lät folk bryta Guds bud; de homosexuella vet bättre än man själv vad som är kärlek i det här fallet. För vad man än säger: det är de och inte man själv som drabbas, och det är sin egen sida och inte bådas man ställer Gud på. Det är ju ytterst det som är själva poängen med att man alls säger detta.

Och med vilken rätt gör man det? Om Jesus hade levt idag, och varit Gud, och Gud är kärlek – skulle han ha varit så, som vi kan se idag, uppenbart kärlekslös?


Varför talar vissa om Guds ledning i ens vardag och ser gärna att andra tar emot den – men vägrar i sten att tro på (och kanske ens överväga) Guds ledning genom historien i hens eget huvudområde kärlek?

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

Anmäl
2016-11-11 01:45 #20 av: Rebexi

#19 Väldigt bra och fint skrivet Hjärta

Anmäl
2016-11-11 07:49 #21 av: Woodland

# 17 och 19

Innan jag svarar dina inlägg skulle det underlätta om du berättade vilket förhållande du har till bibeln. Har du läst den, studerat den, med mera? 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2016-11-11 08:08 #22 av: [Rulander]

Jag är inte emot sjukvård eller teknisk utveckling. Jag har läst på tekniska hogskolan och tycker vetenskap är mycket intressant. Inte vill jag heller stena någon Oskyldig. (lite ironi)

Det finns fler saker som inte är OK enligt bibeln. Skilsmässa exempelvis.

En av våra varmt troende vänner har en son som också är troende och han skilde sig nyligen. Vi träffades för ett tag sedan och de kände sig anklagade i den församling som de tillhör. De mådde inte alls bra. Flera av våra kristna vänner har skiljt sig och vi är inte bättre än icke troende angående detta.

Jag skulle aldrig i livet anklaga någon för att de skiler sig och det vet mina vänner. De känner sig inte anklagade av mig. Trots det anser jag att skilsmässa är fel. Nu är det så att om mitt äktenskap inte hade fungerat hade jag kanske skilt mig också, det vet jag inte. Om jag hade skilt mig hade jag ändå fortsattatt påstå att det är fel.

Jag tror inte på något sätt att jag är "bättre" än icke troende. Jag är bara ödmjukt tacksam för att jag är förlåten fön mina misstag. Jag är smärtsamt medveten om mina misstag och skulle aldrig anklaga andra för vad de gör. Jag vill bara peka på nåden. Om min vän var homosexuell hade vi ändå haft en bra relation.

Nu är det så att bibeln är mitt fundament och jag tror på den. Om nu ni tycker att jag är från stenåldern så får jag ta det. Min dotter blir lite irriterad över att jag inte fattar Instagram etc. så lite "gammal" är jag kanske.

Vi har varit duktiga på att påpeka andras misstag och inte se våra egna men jag vill bara peka på nåden.

Anmäl
2016-11-23 18:46 #23 av: Patrickussuri

Hej, 

Jag vill påstå att NT säger väldigt klart att homosexualitet är en synd, t.ex. i Romarbrevet 1:26-27. 

Men homosexualitet är ingen större synd än fylleri eller att älska pengar. Var och en av oss är syndare och i behov av Jesus. Alla som omvänder sig från sin synd blir fri. Detta gäller homosexualitet, fylleri, frosseri och andra synder. 

Jag var fast i alkohol redan när jag var 21 år gammal men blev befriad av Jesus och detta är 25 år sedan och jag har inte haft en längtan tillbaka till det livet. 

Gud kan verkligen lösa människor från allt. 

Jag har hört många vittnesbörd om människor som blivit fria sin homosexualitet och är idag gifta och har ett lyckligt äktenskap. Känner till en person som säger att han är homosexuell och har valt att inte leva ut det men istället leva i celibat. 

Har även hört om de som lämnade homosexualitet och gifte sig med någon från det motsatta könet men som sedan vände tillbaka till sitt gamla liv. 

Vi har alla samma kamp att utså, Paulus säger att han dör varje dag och Jesus sa att vi måste ta upp vårt kors och bära det. Bibeln säger inte att det är lätt att följa Jesus men alla som vill följa honom ger han kraft att övervinna alla våra frestelser 2 Kor. 10:13. 

Jag förstår att det är många som kämpar med detta, speciellt i denna tid när barn till och med i förskolan får sig itutat att man ska pröva vem man egentligen är. Jag tror inte att man föds som homosexuell - det finns inga vetenskapliga bevis för detta. 

Anmäl
2016-12-31 07:11 #24 av: PastaR

Är tacksam att jag inte har behövt kämpa med att motverka en sådan läggning.
Om detta är ärftligt, borde man vara väldigt försiktig med att döma.
Bara att uppleva sig annorlunda och veta att det anses vara helt fel, måste vara svårt.
Själv mår jag dåligt av allt glorifierande av homosexualitet. Kan inte se det som något naturligt. Man behöver ju inte uppmuntra ungdomar till att testa.. Tids nog kommer de att märka om det är något som de inte kan ändra.
Kärlek och sex mellan två människor är något jättefint, som man ska vara väldigt aktsam med. Spara det till någon du vill dela livet med..

Anmäl
2017-01-01 11:58 #25 av: Rebexi

#24 Vad menar du med "glorifierande"? För det ända jag ser är att det finns folk som känner att de äntligen kan känna sig stolt över den dom är och känna en tillhörighet. Om man bara låter det vara en tabu att prata om och visa är det bara ett annat sätt att säga att man tycker det är fel/onaturligt, och jag tror att det är ohälsosamt och farligt. Och vad gäller ungdomar så tycker jag inte att det är nått mer riskabelt att pröva och experimentera med en samkönad person eller av motsatta könet. 

Anmäl
2017-01-01 15:42 #26 av: PastaR

Man vet tydligen inte om det är ärftligt eller beror på yttre påverkan om man blir homosexuell. Om det är ärftligt, får vi acceptera att det finns. Om det beror på yttre påverkan, behöver vi ju inte leda in ungdomar till sådana tankar.
För mig känns det inte rationellt, eftersom man inte kan fortplanta sig så.
Så ja för mig är det inte naturligt.

Anmäl
2017-01-01 16:48 #27 av: Rebexi

#26 Det finns jättemycket som vi gör eller använder nuförtiden som inte är "naturligt". Sen finns det ju jättemånga djur som visar homosexuellt beteende, så det låter mer naturligt än tex glasögon, AC och medicin. Vissa forskare tror att homosexualitet finns för att de som inte skaffar egna barn hjälper föräldrarna med att ta hand om ens syskon. Vi har 25% gemensam DNA med våra syskon, så att hjälpa dem överleva är i sig ett sätt att se till att ens DNA överlever och skickas vidare :)

Men sen med din logik så är ju att leva i celibat väldigt "onaturligt".  Så undra hur det blir då med alla Nunnor och Munkar? Tänk om ungdomarna får för sig att leva i celibat!? Huvva!

Anmäl
2017-04-28 07:56 #28 av: ViktoriaTomaszewski

#26 Det finns inga vetenskapliga bevis på det du skriver. Dom har försökt forska fram varför man blir homosexuell, men dom har inte hittat något som tyder på att homosexuella inte är som vi.
Det finns många kvinnor och män som är sterila och inte kan få barn, och då anser du det inte vara naturligt då ? Eller är det bara homosexuella?
Alla kan inte få barn och bli gravida på egen hand, och kan använda sig av surrogat mamma inseminering eller adoptera mm.

Anmäl
2017-04-28 14:41 #29 av: millan21

Svaret är nog att alla kristna ser olika på homosexualitet, och på mycket annat här i världen också. Jag känner flera kristna och de har helt olika tänk. Någon är HELT emot sådant som är onaturligt. Som att ändra i sitt utseende. Smink är syndigt enligt henne, liksom hårfärg och att sola i solarium. Man ska ha det utseende som gud har skapat, inte ändra och mixtra med det. Naturligtvis är homosexualitet också synd enligt henne.

Jag känner också en kvinnlig präst som är homosexuell och hon tycker att varje människa får ha sex med precis vem den vill. Sex är något fint och något man ska njuta av, man behöver inte begränsa sig till en enda person och av motsatt kön.

Så det är högst individuellt hur kristna ser på saken.

Anmäl
2017-06-19 01:04 #30 av: landsbygdsbo

Homosexualitet är lika naturligt som heterosexualitet. Det är varianter av den sexualdrift vi alla är födda med.

I den driften ingår även de varianter som vi idag inte accepterar.

När någon slår sig för bröstet och med emfas hävdar att den eller den varianten inte är naturlig så vet personen i fråga uppenbarligen inte vad han talar om.

Onaturligt, dvs mot naturlagarna är väl att göra guld av bly..

Men allt vad vi som människor klarar av är naturligt.

Anmäl
2017-06-19 08:30 #31 av: setfree

Homosexuella handlingar påverkar inte mig personligen. Inte heller avund, missbruk av Guds namn eller om någon struntar i vilodagen.

Tror man inte att bibeln är Guds ord så spelar det ingen roll vad folk gör i sitt sovrum.

Vi som tror på Guds ord kan bara konstatera att homosexuella handlingar är synd. Det betyder inte att vi pekar finger eftersom vi inte är syndfria själva. Däremot måste vi stå upp för vad vi tror på.

Att det finns präster som inte tror på bibeln är ingen nyhet. Lite konstigt men sant.

Hela frågans kärna handlar om ifall man bryr sig om vad Gud anser eller inte.

# 30 Men allt vad vi som människor klarar av är naturligt.

Det inträffar ibland att vissa har sexuellt umgänge med sin hund. Ja ni får ha lite fantasi.

Om nu inte hunden far illa eller skadas tycker vi att det är OK också?

Anmäl
2017-06-19 09:14 #32 av: landsbygdsbo

#31 Allt som är naturligt är därför varken acceptabelt eller lagligt, idag vill säga.

Men hur sexualdriften yttrar sig hos en individ är egentligen ett uttryck för hur naturen hela tiden skapar vägar utöver de normala. Det är ju det som ger utveckling alltså naturligt.

Vad vi i vårt samhälle anser om olika former av sex är en bild av vår tid.

I det gamla Grekland var det till exempel fullt acceptabelt att förmögna äldre män tog sig unga pojkar som "leksaker" Beteendet är ju som tur är inte acceptabelt idag. Men det visar hur våra värderingar ändras med tid. Därför borde din fråga ha varit "Tycker vi idag att.."

En gång i tiden började vi gå upprätt utan att stödja oss med armarna. Det var då en abnormitet. Men visade sig vara en fördel varför de individer som gick den vägen ledde in mänskligheten på en ny väg.

Samma sak med vissa typer av religion. Vissa typer bygger samhällen som är expansiva och livskraftiga, andra bryter ner mänskligheten i små grupper som inte bygger dessa stora expansiva samhällena.

Jämför med vissa naturfolk och ex de religioner som uppstod i Mellanöstern.

Anmäl
2017-06-19 14:54 #33 av: unbreakable8

När jag var nykristen och började läsa bibeln så läste jag: (NT) Det kommer en tid då män ska födas i kvinnokroppar och kvinnor i mäns kroppar.  Det minns jag så väl och funderade över det jag läste . Sen frågade jag en pastor om var det står, för det hade jag glömt.  MEN.. det står tydligen inte alls i bibeln överhuvudtaget. 

Vad jag tror däremot, är att Gud uppenbarade något för mig som ska hända/händer.  Det är inte otroligt, för hela skapelsen är ju snart upp och nervänd. Sen finns det ju så klart andra orsaker till varför man vänder sig till samma kön.. det kan vara att man blivit sexuellt utnyttjad som barn av samma kön och pga man inte har några spärrar och är nyfiken.

Anmäl
2017-06-19 16:10 #34 av: landsbygdsbo

#33 eller så är det så att naturen själv i sin experimentlusta planterar just dessa böjelser i en del människor.

Anmäl
2017-09-18 11:10 #35 av: Lakritsstjärna

Är man kristen och fördömer homosexuella och anser att de lever i synd samtidigt som man trycker i sig blodpudding, räkor och julskinka så är man hycklare och inte så mycket bättre själv för det är också en synd enligt Bibeln.

"…de som äter svinkött och annan styggelse, ja, också möss, de skall allesammans förgås, säger Herren." (Bibeln Jesaja 66:17)

"svinet, ty det har väl klövar och har dem helkluvna, men de idisslar inte, det skall gälla för er som orent." (Bibeln Tredje Moseboken 11:7)

Det står också i tredje Moseboken 18:22 " Du får inte ligga med en man som man ligger med en kvinna; det är något avskyvärt."

"…avhålla sig från sådant som har orenats genom avgudadyrkan och från otukt, köttet av kvävda djur och blod." (Bibeln Apostlagärningarna 15:20)

1 Korinthierbrevet 6:9-10 Har ni glömt att ingen orättfärdig skall få ärva Guds rike? Låt inte bedra er. Inga otuktiga eller avgudadyrkare eller horkarlar eller män som ligger med andra män, inga som är tjuvaktiga eller själviska, inga drinkare, ovettiga och utsugare – ingen sådan får ärva Guds rike.

Varför är de bibelverser om homosexualitet viktigare att följa än andra bibelverser. Om man kallar homosexuella syndiga så är väll slla de som äter skinka och blodpudding inte så mycket bättre själva. Man kanske ska läsa Bibeln först och främst i sin helhet och sedan se över sitt eget levande innan man pekar finger åt andra.

Anmäl
2017-09-18 17:18 #36 av: Woodland

# 35

Om man kallar homosexuella syndiga så är väll slla de som äter skinka och blodpudding inte så mycket bättre själva.

Det är, tror jag, att dra en fel slutsats. Man kan inte jämställa blodpudding med otuktssynder. Låt mig förklara varför. 

De kristna lyder inte längre under de judiska matreglerna. I Markus 7:19 står det att Jesus  "Härmed förklarade han all mat för ren." Och i 1 Timotheosbrevet 4 står det "Ty allt vad Gud har skapat är gott, och intet är förkastligt, när det mottages med tacksägelse " det bliver nämligen helgat genom Guds ord och genom bön.

Vi kan vidare läsa i  Apostlagärningarna 10:15 gällande maten "Vad Gud har förklarat för rent, det må du icke hålla för oheligt." Paulus skrev i Romarbrevet "Ty Guds rike består icke i mat och dryck, utan i rättfärdighet och frid och glädje i den helige Ande."  

Gud förstörde Sodom och Gomorra på grund av tygellöshet. Han lät krig och död komma över Israel på grund av Kung David's äktenskapsbrott  med mera. Vi kan inte läsa att Gud dömde en hel stad eller nation för att de åt griskött fastän det var förbjudet. 

Jesus citerade Gamla Testamentet. Det var skriften för honom. Det finns   inte något stöd för utlevda samkönade relationer i Nya Testamentet och varken Jesus, Paulus eller några andra av Nya Testamentets författare hade lämnat sina judiska rötter i denna (och flera andra) frågor. Jesus godkände inte heller månggifte. Han talade om de "två"- man och kvinna. Jesus var ännu strängare i sin synsätt på  reglerna i Gamla Testamentet.   Vi har haft detta uppe förut som till exempel här.

Jag tror inte att Apostlarna misstog sig när de "pekade finger åt andra." Eller menar du att Aposteln Paulus had fel angående det han skrev om otukt i alla dess former? Apostlarna  klargjorde ståndpunkten i breven eftersom det fanns hedningar som levde som homosexuella innan de blev omvända (som här).  Lägg särskilt märke till vers 11. De lämnade detta levnadssätt när de blev omvända. 

Hoppas att detta bringar klarhet i det som bibeln lär ut.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2017-09-18 20:37 #37 av: Lakritsstjärna

Fört säger du att de om griskött inte gäller längre för det står i gamla testamentet direkt efter det drar du ett exempel från gamla testamentet med sodom och Gomorra. men då glömmer vi allt i gamla testamentet

Många brukar ju citera just 3:e Moseboken 18:22 för att hävda homosexualitet är fel men då gäller inte den den versen heller oss kristna.

I nya testamentet hittar man denna text: 1 kor 6:9-10 "Har ni glömt att ingen orättfärdig skall få ärva Guds rike? Låt inte bedra er. Inga otuktiga eller avgudadyrkare eller horkarlar eller män som ligger med andra män, inga som är tjuvaktiga eller själviska, inga drinkare, ovettiga och utsugare – ingen sådan får ärva Guds rike.

Där är det inte bara homosexualitet också själviska, ovettiga och drinkare som inte heller kommer till himmelen. Många menar där att det inte är homosexuella utan pedofiler man syftar på här och att det stämmer bättre med grundtexten.

Som djurindustin ser ut idag så är det inte speciellt kristligt att äta kött hur som helst
"Den rättfärdige sörjer för sina djur, men den ondes omsorg är grymhet"

OT: hade alla ätit växtbaserat hade maten räckt till alla och vi hade inte behöft ha svältande barn. 800 miljoner människor lider av kronisk hunger. Inte heller själviska eller utsugare kommer ju till himelsen enligt 1 kor 6:9-10. I dagens samhälle är man självisk och utsugare när man har andra alternativ att välja mellan som innebär att maten räcker till fler.

Den homosexuella skadar ingen utan är bara kär i en annan peron av samma kön. de kan inte få biologiska barn med varandra men vi människor är så pass många så ingen risk att mänskligheten dör ut pga homosexualitet.

Joh 8:7
"Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne."

Inte vår sak att döma hur andra ska leva utan försök tänka på vad Jesus skulle ha gjort. Tänk på kvinnan som skulle stenas. Denna dömande attityd skrämmer bara bort folk och gör att vissa inte känner sig välkomna i kyrkan och kristna sammanhang. Det är väl inte det vi vill åstadkomma en felfri elit utan synd?

Det är inte vår sak att döma hur vida det är rätt eller fel, överlämnande dömandet åt Gud och låt folk välja själva hur de vill leva så länge det inte skadar någon annan. Galaterbrevet 5:14
"Ty hela lagens uppfyllelse ligger i ett enda budord, nämligen detta: Du skall älska din nästa såsom dig själv."

Anmäl
2017-09-20 00:53 #38 av: unbreakable8

#34 Nej , det är inte en del av Guds skapelse. Gud säger ju tydligt att han skapade man och kvinna och att dom ska fortplanta sig.  Vi pratar inte om fiskar och räkor som kan byta kön ifall det saknas en hane.  Det är Guds hemlighet hur det kan ske. 

Anmäl
2017-09-20 01:02 #39 av: unbreakable8

#35 Det handlar inte om vad vi vanliga människor tycker om homosexuella utan vad GUD har SKAPAT. Det finns något som heter SKAPELSEORDNING.. det sker på jorden, det sker i rymden och allt som Gud skapat. Allt har en ordning. Denna ordning har blivit FEL.  Vi säger inte att vi fördömer, det är bara det att vi tror mer på Guds ord.  Gud skapade mannen och sen skapade han kvinnan åt mannen, men båda är lika värda.  Man måste förstå Guds kärleksskapelse här. Många har omtolkat det så att Gud skapade Eva som slav till Adam.. helt fel... Gud skapade kvinnan för att göra Adam komplett, trots att Gud helst ville umgås med Adam själv kanske, men Gud gav människa fri vilja.  ÅT Adam skapade han en HJÄLPARE (Obs ej slav)  Hjälpare betyder nåt helt annat.  Det finns ett modernt ordspråk som beskriver det väl: 

"Bakom varje framgångsrik man , finns en stark kvinna".   Kvinnan ska alltså komplettera mannen så att dom blir ETT utan att kvinnan förlorar värde.  Varför skulle Gud skapat kvinnan för att göra henne mindre värd? 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.